לקוחה ראשונה לטמרס: ספקית האינטרנט טריפל C

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #1 

http://it.themarker.com/tmit/article/18036

בלעדי: ספקית האינטרנט הקטנה טריפל C היא הלקוחה הראשונה לכבל האינטרנט החדש של טמרס טלקום. החברה תקנה מטמרס רוחב פס לחו"ל, ואולי אף תמכור לספקיות אחרות חלקים מנפח הפס שלה

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #2 

יש למישהו מושג כמה נקנה?

sushay
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1259
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #3 

מעניין...

mayahaz1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

באתר שלהם אני רואה חבילות עד 15 מגה, הייתכן?

dalet11
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

תאריך הכתבה: 02.01.12
מידע ישן.. לא יודע למה אין להם עדין חבילות מעל 15 מגה..
תמונה

no_alone
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

מעניין מה המהירות שלהם.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

נראה לי שמד נאוטילוס בדרך החוצה מהמשחק.

אלו השחקנים הפועלים היום בתחום חיבור ישראל לחו"ל:

מד נאוטיליוס - קיבולת הכבל 3.5 טרהביט לשניה.
בזק בינלאומי - קיבולת הכבל 7 טרהביט לשניה.
טמרס טלקום - קיבולת הכבל 42 טרהביט לשניה.

מד נאוטילוס בדרך להעלם...

פשוט מדהים שמד נאוטילוס נתנו להוט הצעה טובה יותר מאשר טמרס טלקום...

sushay
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1259
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #8 

dalet11 כתב:תאריך הכתבה: 02.01.12
מידע ישן.. לא יודע למה אין להם עדין חבילות מעל 15 מגה..
...
גם באתר ccccloud אי אפשר לקנות יותר מ-15 מגה און ליין

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

noam23
אל תסתכל על הנתונים האלה כי הם מאוד מטעים.
1) אפשר לשדרג את הכבל לנפח גדול יותר.
2) הכבל של טמרס הוא עד לקפריסין - אם לקפריסין אין חיבור זהה או גדול ביציאה ממנה לאירופה זה לא משנה כמה רוחב הפס של הכבל של טמרס גדול כי הוא לא ינוצל. הישראלים לא צורכים את התוכן של קפריסין למיטב ידיעתי - לפחות לא בכמות גדולה כל כך.
3) יש ספקיות שאצלן רובו המוחלט של המידע לא יוצא מישראל. סרטון יוטיוב, אחרי כמה צפיות אצל אותו הספק, יאוחסן אצל הספק ובמקום להוריד את הסרט מהשרתים של גוגל באמריקה אתה מוריד אותו מהשרת שנמצא איפשהו בארץ. זאת הסיבה שסרטון יוטיוב פופולרי (נגיד איזה קליפ של ליידי גאגא) ירד בשניה גם בשעות העומס אבל קליפ שבמקרה הגעת אליו, יש לו 50 ציפיות, ואתה רוצה לראות בשעות העומס יקח שעה עד שיטען.
עד היום הקיבולת של מדנאוטילוס לא הייתה קרובה לניצול - הסיבה להנחת כבלים חדשים היא משיקולי עלות- תועלת לא משיקולי חוסר רוחב פס. עכשיו כשיש כבלים חדשים גם יהיה על מדנאוטילוס פחות עומס (שגם ככה היה מינימאלי) וגם המחיר נמוך יותר כך שספקיות יוכלו לקנות הרבה יותר.

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 868
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #10 

יש לו מעט Peers והוא לא תומך בIPv6, או שמא האתר לא מעודכן ?
http://bgp.he.net/AS50463_peers

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #11 

flsh כתב:noam23
2) הכבל של טמרס הוא עד לקפריסין - אם לקפריסין אין חיבור זהה או גדול ביציאה ממנה לאירופה זה לא משנה כמה רוחב הפס של הכבל של טמרס גדול כי הוא לא ינוצל. הישראלים לא צורכים את התוכן של קפריסין למיטב ידיעתי - לפחות לא בכמות גדולה כל כך.
...
אתה בטוח שאתה צודק לגבי זה ?

ע"פ המקור הבא:

http://www.thecom.co.il/article.php?id=16215

הכבל של טמרס הוא באורך 3536 ק"מ, ומחבר את ישראל עם מרסיי שבצרפת, מה שהופך אותו לכבל אולי הכי טוב למשתמש הישראלי... (מחבר הכי עמוק לשדרת האינטרנט הבינלאומית).

אני גם לא מבין את הטענה שלך מבחינת העומסים. מצד אחד אתה אומר שיש עומס כבד שלא מאפשר לראות אפילו קליפ נידח ביוטיוב בשעות העומס, ומצד שני אתה אומר שאין מחסור ברוחב פס ושאפילו הכבל של מד לא מנוצל לחלוטין. הרי ברור שהכבל של מד מהווה צוואר בקבוק. כל ספקית נאלצת לשלם הרבה על מעט רוחב פס, בו מתחלקים הגולשים. אני לא חושב שיש מחלוקת שלישראלים יש מחסור אדיר ברוחב פס לגלישה לחו"ל, שבא לידי ביטוי באופן קיצוני בשעות העומס.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

הכבל של טמרס מחובר לקפריסין - בקפריסין יש כבל שמחובר למרסיי. זה לא אומר שהם באותו רוחב הפס (אולי כן - אני לא יודע לגבי זה).

הכבל של מד נאוטילוס לא מנוצל. השימוש בו הוא אפסי לעומת הקיבולת האפשרית. זה שספקיות כמו נטויז'ן בוחרות לקנות מעט רוחב פס זה מה שדופק אותנו בשעות העומס - לא הפוטנציאל הגלום במד נאוטילוס שמאוד רחוק מלהתממש. עכשיו הבעלים של מד נאוטילוס חתכה מחירים (בעקבות תחרות מאוד, מאוד גדולה) וכולן כנראה יגדילו קיבולת בצורה דרסטית במהלך השנה- שנתיים הקרובות.
צוואר הבקבוק היום הוא הכמות שספקיות בוחרות לקנות - המחירים ירדו מאוד (מכתבה שראיתי באחד העיתונים לבערך רבע, אבל אולי אני מתבלבל). מד נאוטילוס לא יהיה בלתי רלוונטי בעשור הבא, זה בטוח. ומקסימום עדיין אפשר להגדיל את הקיבולת שלו.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #13 

flsh כתב:הכבל של טמרס מחובר לקפריסין - בקפריסין יש כבל שמחובר למרסיי. זה לא אומר שהם באותו רוחב הפס (אולי כן - אני לא יודע לגבי זה).

הכבל של מד נאוטילוס לא מנוצל. השימוש בו הוא אפסי לעומת הקיבולת האפשרית. זה שספקיות כמו נטויז'ן בוחרות לקנות מעט רוחב פס זה מה שדופק אותנו בשעות העומס - לא הפוטנציאל הגלום במד נאוטילוס שמאוד רחוק מלהתממש. עכשיו הבעלים של מד נאוטילוס חתכה מחירים (בעקבות תחרות מאוד, מאוד גדולה) וכולן כנראה יגדילו קיבולת בצורה דרסטית במהלך השנה- שנתיים הקרובות.
צוואר הבקבוק היום הוא הכמות שספקיות בוחרות לקנות - המחירים ירדו מאוד (מכתבה שראיתי באחד העיתונים לבערך רבע, אבל אולי אני מתבלבל). מד נאוטילוס לא יהיה בלתי רלוונטי בעשור הבא, זה בטוח. ומקסימום עדיין אפשר להגדיל את הקיבולת שלו.
...
מחזק .. מה שגם שאפילו שלבזק בין לאומי יש כבל משלה ..כמות הרוחב פס שיש לה עדיין מוגבל שכן עכשיו במקום לקנות רוחס פס ממד 1 היא צריכה לקנות אותו מהספקיות באירופה .. מה שחלק מהאנשים לא ממש מבינים וחושבים שגם לה יש רוחב פס בלתי מוגבל כמעט .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #14 

flsh

היא בוחרת להשתמש ברוחב פס נמוך בגלל העלות הגבוהה. העלות הגבוהה היא נגזרת של חוסר תחרות.

כרגע יש תחרות, מה שאומר שהמחירים ירדו, מה שאומר שרוחב הפס יעלה.

אני צופה שיפור משמעותי מאוד ביכולות שלנו לגלוש לחו"ל בחודשים הקרובים.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

עפר - ציינתי את זה.

אתה בטוח שזה יהיה בחודשים הקרובים אבל? מתי יגמרו החוזים שיש למד נאוטילוס? בסופו של דבר תאריך הסיום של החוזים הקיימים היום הוא היום בו בעיית רוחב הפס שלנו תקטן (או תעלם).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”