לפני קניית LED 40" , שוקל קניית D5000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,
אז אחרי שראיתי בחנות את ה smart 5500 והתלהבתי מאיכות התמונה בחנות, אבל נאמר לי כאן בפורום שאיכות התמונה של D5000 משתווה לה, והיא זולה יותר כי היא ללא פונקציות ה smart שאני לא צריך, אני שוקל את קניית הטלוויזיה.

ראשית, ממי שיודע, איך באמת איכות התמונה שלה? איך היא ב HD ואיך היא בשידורי SD DVB-T שזה חשוב עבורי, והבנתי שלא כל מסך יוקרתי מציג טוב SD...

מה אני צריך לבדוק לפני הקניה? הבנתי שיש חוסר וודאות לגבי סוג הפאנל שמקבלים... מישהו יכול לשפוך טיפה אור על הנושא? מה אני צריך לראות שרשום והאם אפשר לדרוש זאת מהחנות?

האם יש המלצה נוספת בתקציב של עד 4000?

הדרישות שלי הם בעיקר איכות תמונה חדות צבעים, ללא מריחות... DVB-T, ועדיף גם DLNA...

האם ה D5000 עונה על כל זאת במידה טובה?

ודבר אחרון, הבנתי שיש ue40D5000 ו ua40D5000. מה ההבדל בינהם, האם אחד פחות עדיף מהשני?

תודה חבר'ה, הבנתי שהטלוויזיה די נפוצה ויעזור לי מאוד אם החברים כאן יתרמו מהידע והניסיון שלהם. אני מתכוון היום לעשות סיבוב ולנסות למצוא סוף סוף טלוויזיה :)

Nirgaz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

קניתי את ה "37 לפני כשבועיים ואני מאד מרוצה ממנה.
ראיתי בינתיים בעיקר שידורי DVB-T וסרטים שהורדתי (SD ו- 720P ) איכות התמונה תלויה כמובן באיכות הסרט, למשל בסדרות האמריקאיות בערוץ אחד (CSI, חוק וסדר) רואים פשוט מעולה. סרט SD מה DVD (לא בלו ריי) ניראה באיכות מדהימה.
צבעים - מעולים, שמתי על מצב טבעי וזה ניראה מושלם , לא צריך לשחק עם כיולים נוספים.
מריחות - לא ראיתי בכלל.
סאונד - בינוני, אבל זה אופייני לכל הטלוויזיות הדקות במחירים האלו.
מה שחסר בה זה אפשרות הקלטה מהממיר לדיסק. לי זה לא חשוב כי יש לי ממיר נוסף ממנו אני מקליט (ובאותו הזמן אני יכול לראות ערוץ אחר דרך הממיר של הטלוויזיה). אבל אם אתה בונה על זה - קח את זה בחשבון.
לגבי הפנלים - אני טוען שכל עוד מציגים בתצוגה את אותו הפנל שאתה מקבל, וכל עוד אתה רואה בעיין שהאיכות טובה - אין כל כך משמעות לסוג הפנל. זו דעתי, אבל תמצא תילי תילים של דיונים בנושא שמייצגים גם דעות אחרות. התרעומת העיקרית היא שמציגים פנל אחד ומוכרים פנל אחר.
בכל מיקרה - ב "40 ראיתי פנל של AUO שמסומן AA , זה נחשב פנל טוב.
בהצלחה,
ניר

doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה על התגובה ניר. תוכלו להגיד לי איזה מבין שני הדגמים יש לך? והאם אתה יודע מה ההבדלים בינהם?
ובנוסף, איפה כתוב סוג הפאנל כדי שאוכל לבדוק בחנות, והאם זה אפשרי לבקש מהחנות התחייבות לפאנל מסוים?

doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

הלכתי אתמול לביג סנסור. לא היה להם בתצוגה את ה D5000 , אבל המחיר שלה בחנות הוא 4010, כולל 3 שנות אחריות של סם ליין. לא הצלחתי לבדוק בחנות את סוג הפאנל שראיתי. בנוסף, האיכות ב SD סבירה אבל לא מצויינת. זה מאוד תלוי בצילום כמו שאמרו כאן.

1. המוכר לא ידע על שום דבר הקשור לפאנלים מתחלפים, בדק עם היבואן ואמר שכל הפאנלים מקוריים של סמסונג, בקיצור, כנראה שאין עם מי לדבר בעיניין הזה. מה אתם אומרים? יש סיכוי באמת ליפול ולהתאכזב? כמו שאמרתי איכות התמונה מאוד חשובה לי.

2. ראיתי בחנות הזאת באינטרנט במחיר 3600 כולל אחריות מקורית של סם ליין לשלוש שנים. מישהו מכיר? מה נראה לכם? http://cinemapro.co.il/items/35569

3. ניר, אמרת שאין יכולת הקלטה מהממיר המובנה לדיסק הקשיח. האם ב D5500 יש את זה?
תודה חבר'ה, מחכה לקצת עזרה.

Nirgaz
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

1. לגבי הפנלים אתה צודק - אין כל כך עם מי לדבר בחנויות וגם לא עם נציגי סמסונג
איך לבדוק, אתה יכול לקרוא כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt141856.%D7%94%D7%A4%D7%90%D7%A0%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%A1%D7%9B%D7%99-lcd-%D7%A1%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%92

לדעתי החשש שלך "ליפול" הוא מוגזם , אני "זכיתי" בפנל שמסומן C01 שנחשב לפנל "הנחות" אבל למרות זאת החלטתי לקחת אותו בגלל ש:
א. זה מה שהציגו בתצוגה בחנות שבה קניתי
ב. לידו היה מסך "40 עם פנל של AUO (מסומן AA) שנחשב טוב יותר, אבל משום מה ראו בטלוויזיה ההיא פחות טוב
בקיצור אחרי וויכוחים ושיחה עם מנהל המוצר של סמסונג בארץ החלטתי לקחת אותה ואני מאד מרוצה ממנה
יש הרבה סיפורים, בדיקות ודעות בנושא אבל החלטתי להאמין לעיניים שלי וזה מה שאני ממליץ גם לך.
שים לב שאיכות התמונה של SD בביית עם אנטנה פנימית פשוטה, טובה יותר מהאיכות שרואים ברוב החנויות (כניראה בגלל שהם מחברים הרבה מסכים לאותו ממיר)

2. החנות שהזכרת - לא מכיר, אבל המחיר ניראה מצויין
מציע לך להרים להם טלפון ולראות שהם אכן עונים בזמן סביר ושיש עם מי לדבר במקרה ויש איזו בעייה

3. לגבי הקלטה (זה נקרא PVR ) ב D5500 - אני זוכר שקראתי כאן שיש אבל לא בדקתי את זה בעצמי. אתה יכול להוריד את המדריך למשתמש שלה ולבדוק, או לנסות לשאול בחנויות.

4. לגבי UE מול UA - עד כמה שהבנתי זה דגם אירופאי מול אסיאתי. אם תשווה בזפ תיראה שיש הבדל בחיבורים:
http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=e-tv&modelsid=793246,795253
אבל לא הייתי סומך עליהם ב 100%
מה יש לי - וואלה לא זוכר, אוכל לבדוק בערב אם זה חשוב לך

ניר

doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אני אשמח אם תבדוק בערב את הדגם שלך. תודה רבה על העזרה הרבה ניר!
אני אכן אתקשר לחנות ואבדוק אם אכן השירות שלהם טוב ואם הם גם מייעצים ומבינים כפי שהם מעידים על עצמם.
טוב לדעת שאתה מרוצה מהפאנל ה"נחות" לכאורה שקיבלת. תמיד יש הבדלים שיותר מורגשים וכאלו שפחות.
בקשר להקלטה - האם אצלך אפשר להקליט ל DOK או שאי אפשר להקליט בכלל? אופציית ההקלטה מתחילה להיראות שימושית עבורי, אני לא בן אדם שאוהב להשתעבד לשעות מסוימות של תוכניות...

עריכה : התקשרתי לחנות, אמרו לי שאין להם יותר d5000. ביקשתי מהמוכר המלצה למשהו אחר חוץ מה d5500 והוא המליץ בחום על e30 ואמר שאיכות התמונה הרבה יותר טובה. בדקתי כאן בפורום ואני רואה שרשומים עליה דברים מעולים. העלות היא 4400 כולל הובלה והתקנה. עכשיו אני כבר לא יודע מה לעשות...

Nirgaz
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

בדקתי - זה UA37D5000
יש לה את כל החיבורים שאתה צריך:
4 HDMI
2 USB
1 רשת
1 מחשב

הקלטה - אין אפשרות. DOK או HD חיצוני זה אותו הדבר מבחינת הטלוויזיה.
יכול להיות שניתן לפתור את זה בעידכון קושחה - עוד לא בדקתי ולא הייתי בונה על זה
מה שכן - אתה יכול לקנות ממיר ייעודי שכולל הקלטה בפחות מ 400 ש"ח ואז לא רק שתוכל להקליט, אלא גם תוכל לראות תוכניות אחרות באותו זמן (זה די שימושי)
אתה מחבר את שניהם על אותה אנטנה (אנטנה לכניסה בממיר ויציאת אנטנה של הממיר לטלוויזיה)

לגבי ה D5000, כנראה שזה הסוף של המלאי כי גם כשאני חיפשתי זה כבר ניגמר בחנויות מסוימות אבל...
תנסה לברר במספר חנויות - הגיוני שלחלק עדיין נישאר ואת המחיר אפשר להוריד בהתמקחות.

לגבי ה "איכות יותר טובה" - אל תאמין למה שאנשי מכירות אומרים - 99% מהם יגידו לך לפי מה שהם רוצים למכור.
איכות התמונה ב D5000 מעולה ועכשיו גם הבנתי למה הסדרות האמריקאיות של ערוץ 1 רואים כל כך טוב - הן משודרות בפורמט 16:9 כך שאין מתיחה של התמונה, והתוצאה - אפשר להתבלבל ולחשוב שזה HD

ניר.

doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

או קיי אני אקח בחשבון את מה שאמרת לי מבחינת האיכות. האם אתה צופה בסדרות של ערוץ אחד דרך ה DVBT? היית זקוק לאנטנה?

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #9 

אין הבדל בין האירופאי לאסייתי את שתיהם ניתן לגייר בהצלחה
מיבוא רישמי הם כבר מגיעות מגויירות.
יש לי D6600 עם פנל CN ורואים מ ד ה י ם
אנשים סתם מפחידים
אני היית משקיע ב D5500 בגלל הSMART ל D5000 אין

Nirgaz
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

doronkdoron כתב:או קיי אני אקח בחשבון את מה שאמרת לי מבחינת האיכות. האם אתה צופה בסדרות של ערוץ אחד דרך ה DVBT? היית זקוק לאנטנה?
...
כן, אני צופה רק דרך DVBT (לא מחובר לכבלים)
אנטנה - כן, אתה חייב אנטנה וזה נכון כנראה לכל הטלוויזיות שכוללות ממיר
אצלי מספיקה אנטנה הכי פשוטה שיש בלי מגבר (זה תלוי באיכות הקליטה במקום שאתה גר)
למעשה, היו לי המון בעיות בעבר עם הממיר DVBT הייעודי כשהפעלתי את המגבר של האנטנה, אז פשוט ניתקתי את האנטנה מהחשמל וכל הבעיות חלפו.
עכשיו ואני מחבר לאנטנה הזו גם את הממיר הייעודי וגם את ה D5000 והכל עובד מצוין.

ניר

doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

כן... נאמר לי בחנות שחייבים אנטנה. אני כרגע שוקל גם רכישת e30. אני אמשיך לחפש הצעות משתלמות ל d5000. הכל תלוי בהפרשים המחירים בין השתיים ובאם אכן התמונה של ה e30 איכותית יותר. הציעו לי d5000בביג סנסור ב 4000 וזה יקר. אם אני אמצא ב 3500 אז באמת חסכתי קרוב ל 1000שקל ביחס ל e30 וזה משמעותי. ביום שישי אני כנראה אלך לראות את ה e30בעיניים.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #12 

הD5000 זה בגדול גרסת הלד של הD550 שאני עכשיו קניתי, יותר דקה בכמה ס"מ וזהו...
הבעיה היא שזה תאורת LED הקפית ולא אחורית = לא הייתי קופץ על זה יחסית לLCD רגיל

Nirgaz
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

iakovl כתב:הD5000 זה בגדול גרסת הלד של הD550 שאני עכשיו קניתי, יותר דקה בכמה ס"מ וזהו...
הבעיה היא שזה תאורת LED הקפית ולא אחורית = לא הייתי קופץ על זה יחסית לLCD רגיל
...
יש עוד הבדל שלי היה מאד חשוב וזה המסגרת - ב D5000 היא הרבה יותר דקה ויפה (לטעמי)
תאורה היקפית - זה נכון לגבי כל מסכי הלד ברמת המחיר הזו, ועדיין לדעתי תיראה הבדל לטובה בלד יחסית ל LCD רגיל

לגבי המחיר - לא ניראה לי שתמצא ב 3500 את ה "40 אלא אם היתה ירידת מחיר אמיתית ב3 שבועות האחרונים
תוכל להשיג אותה ב אלמ ב 3800 לדעתי

ניר

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”