מה עדיף לקנות - רפיטר יעודי או ראוטר נוסף
עד לא מזמן חשבתי שאי אפשר לחבר ראוטר נוסף בבית לטובת הרחבת הרשת האלחוטית.
קראתי שזה אפשרי ע"י הגדרה נכונה של כל אחד מהם :
הראשי יחלק כתובות, השני לא ועוד הגדרות נוספות של אי פי סטטי וכו'.
לעומת זאת אפשר לקנות ישר רפיטר.
מה אתם אומרים ?
למי יש נסיון עם הרפיטר הנ"ל - TP LINK TL-WA801ND
ובאותה הזדמנות מה קרה ל KSP ? נעלמו מהרשת ? גם בזאפ המוצר הזה פתאום לא מופיע אצלהם ורק שלשום היה שם ??
קראתי שזה אפשרי ע"י הגדרה נכונה של כל אחד מהם :
הראשי יחלק כתובות, השני לא ועוד הגדרות נוספות של אי פי סטטי וכו'.
לעומת זאת אפשר לקנות ישר רפיטר.
מה אתם אומרים ?
למי יש נסיון עם הרפיטר הנ"ל - TP LINK TL-WA801ND
ובאותה הזדמנות מה קרה ל KSP ? נעלמו מהרשת ? גם בזאפ המוצר הזה פתאום לא מופיע אצלהם ורק שלשום היה שם ??
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
איפה קנית וכמה עלה?
הבנתי שעובדים דרך הרפיטר המהירות יורדת לחצי. לא נתקלת בבעיה כזאת?
הבנתי שעובדים דרך הרפיטר המהירות יורדת לחצי. לא נתקלת בבעיה כזאת?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
נקנה ב KSP, בגדול רק להם יש את הדגם הנל והיבואן הוא "בנדה".
עלה 225 ש"ח, שלוש שנים אחריות.
המהירות המקסימאלית איננ 88 כפי שרשמתם.
אני מתחבר בקלות גם ב 130MB. בעקרון המכשיר מוגדר עד 300 MB אבל אני מניח שלא ניתן באמת להגיע לכך.
בכל מקרה מצליח לעבוד כולל MKV FHD מה NAS ללפטופ בלי בעיה.
עובד מצויין, הגדיל לי את הטווח בצורה טובה מאד בבית בכל האזורים בהם לא היתה לי קליטה.
מחובר אלחוטית לראוטר של די לינק 655.
עלה 225 ש"ח, שלוש שנים אחריות.
המהירות המקסימאלית איננ 88 כפי שרשמתם.
אני מתחבר בקלות גם ב 130MB. בעקרון המכשיר מוגדר עד 300 MB אבל אני מניח שלא ניתן באמת להגיע לכך.
בכל מקרה מצליח לעבוד כולל MKV FHD מה NAS ללפטופ בלי בעיה.
עובד מצויין, הגדיל לי את הטווח בצורה טובה מאד בבית בכל האזורים בהם לא היתה לי קליטה.
מחובר אלחוטית לראוטר של די לינק 655.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
כאשר אתה "מדבר" עם הרפיטר, אתה כמובן מתקשר במהירות המקסימלית. הבעייה היא שהרפיטר צריך עכשיו לשדר את זה מחדש לראוטר האלחוטי שלך.
גם התשובות החוזרות מגיעות קודם לרפיטר ורק אח"כ משודרות אליך, ולכן רוחב הפס האפקטיבי הוא חצי.
כמובן שגם ה- latency ארוך יותר.
גם התשובות החוזרות מגיעות קודם לרפיטר ורק אח"כ משודרות אליך, ולכן רוחב הפס האפקטיבי הוא חצי.
כמובן שגם ה- latency ארוך יותר.
אתה צודק.
מיקמתי את הריפיטר במיקום טוב יותר (היכן שהקליטה של הראוטר המקורי טובה יותר) ואני מקבל קצב העברת קבצים סביב 1.5 מגה לשניה.
לא מהיר במיוחד אבל הגלישה כולל צפיה בתכני HD מה NAS עובדים מצויין.
כנראה שאין ברירה ולטובת העברת קבצים אדרש להתחבר חוטית או לפחות להתחבר אלחוטית דרך הראוטר ולא הרפיטר.
אגב איך עושים את זה ? המחשב בוחר לי אוטומאטית ומתחבר לרפיטר שכן הוא כאילו משדר חזק יותר.
אין לי בבחירה שתי רשתות אני רואה כאילו רשת ביתית אחת.
מיקמתי את הריפיטר במיקום טוב יותר (היכן שהקליטה של הראוטר המקורי טובה יותר) ואני מקבל קצב העברת קבצים סביב 1.5 מגה לשניה.
לא מהיר במיוחד אבל הגלישה כולל צפיה בתכני HD מה NAS עובדים מצויין.
כנראה שאין ברירה ולטובת העברת קבצים אדרש להתחבר חוטית או לפחות להתחבר אלחוטית דרך הראוטר ולא הרפיטר.
אגב איך עושים את זה ? המחשב בוחר לי אוטומאטית ומתחבר לרפיטר שכן הוא כאילו משדר חזק יותר.
אין לי בבחירה שתי רשתות אני רואה כאילו רשת ביתית אחת.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
זה פתרון אחר שטוב למשהו אחר
הוא איננו מייצר הרחבה של הרשת האלחוטית....
יש לי כבר שקעי אינטרנט בקומה העליונה אבל רציתי להרחיב שם את הקליטה האלחוטית למכשירי האיפוד, ללפטופ וכו'.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
1.5MB/S נשמע כמו המהירות המקסימלית של רשת G ,נתבי N יקרים מגיעים קרוב ל90Mbps ,או קרוב ל10MB/S זה כמובן בתנאי שהקליטה מצויינת .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- boazj
- חבר ותיק

תודה אודי. זה בדיוק מה שחשבתי.
בגלל זה חשבתי ללכת על הרחבה אלחוטית דרך רשת החשמל, אבל חוץ מבזק לא ראיתי מוצר מתאים.
בגלל זה חשבתי ללכת על הרחבה אלחוטית דרך רשת החשמל, אבל חוץ מבזק לא ראיתי מוצר מתאים.
- boazj
- חבר ותיק

מה שהתכוונתי זה מוצר כמו של בזק http://www.bezeq.co.il/Internet/wireles ... g.aspx[url][/url]
זה חיבור קווי חשמלי, אבל בנקודת הקצה השניה, יש ראטור אלחוטי ולא רק רק נקודה קווית
זה חיבור קווי חשמלי, אבל בנקודת הקצה השניה, יש ראטור אלחוטי ולא רק רק נקודה קווית
אני גם חושב לקנות את ה TL-WA801ND
בכדי לחבר את הסטרימר בצורה אלחוטית לראוטר TP LINK 1043ND
חשובה לי מהירות העברת הקבצים שכן לסטרימר יש דיסק פנימי שעליו מאוחסן התוכן.
המרחק בין הממד לבין הסלון הוא 3 מטר, מישהו יודע לאיזו מהירות העברת קבצים אוכל לקבל?
האם מהירות של 3MBPS ריאלית?
תודה
בכדי לחבר את הסטרימר בצורה אלחוטית לראוטר TP LINK 1043ND
חשובה לי מהירות העברת הקבצים שכן לסטרימר יש דיסק פנימי שעליו מאוחסן התוכן.
המרחק בין הממד לבין הסלון הוא 3 מטר, מישהו יודע לאיזו מהירות העברת קבצים אוכל לקבל?
האם מהירות של 3MBPS ריאלית?
תודה
מכשיר ה TL-WA801ND ברשותי כבר חודש וחצי.
הנחתי אותו בעליית הגג והוא מבצע ריפיטינג לראוטר אלחוטי בתקן N שנמצא בארון החשמל בקומת הקרקע.
הקליטה האלחוטית בכל הבית טובה מאד, המעבר בין הקומות חלק.
גלישה אפשרית מכל מחשב או אמצעי נייד.
מעולם לא נדרש לריסט או משהו כזה.
ההגדרות די פשוטות ונוחות.
העברת קבצים זה הצד החלש בעיקר בתחומים בהם הקליטה לא מלאה.
היכן שהקליטה מלאה אזי הרפיטר מעביר בקצב שהוא בערך חצי ממהירות הראוטר האלחוטי דהינו מגיע גם ל 5 MB.
אבל במקומות בהן הקליטה חצי לערך אזי הקצב יורד גם ל מתחת ל 1MB.
ניתן כמובן לחבר אותו בצורה קווית לרשת ואז לא תהיה הנחתה במהירות וזאת במידה ויש לך נקודת קיר במיקום שאתה מתכנן להניחו.
כל רפיטר קיצבו יורד לחצי מהראוטר שכן את התקשורת הלוך ושוב הוא מבצע דרך הראוטר עצמו.
בשורה התחתונה אם בהעברת קבצים כבדים אתה חפץ עדיף פתרון אחר לטעמי - רשת על גבי החשמל לדוגמא.
הנחתי אותו בעליית הגג והוא מבצע ריפיטינג לראוטר אלחוטי בתקן N שנמצא בארון החשמל בקומת הקרקע.
הקליטה האלחוטית בכל הבית טובה מאד, המעבר בין הקומות חלק.
גלישה אפשרית מכל מחשב או אמצעי נייד.
מעולם לא נדרש לריסט או משהו כזה.
ההגדרות די פשוטות ונוחות.
העברת קבצים זה הצד החלש בעיקר בתחומים בהם הקליטה לא מלאה.
היכן שהקליטה מלאה אזי הרפיטר מעביר בקצב שהוא בערך חצי ממהירות הראוטר האלחוטי דהינו מגיע גם ל 5 MB.
אבל במקומות בהן הקליטה חצי לערך אזי הקצב יורד גם ל מתחת ל 1MB.
ניתן כמובן לחבר אותו בצורה קווית לרשת ואז לא תהיה הנחתה במהירות וזאת במידה ויש לך נקודת קיר במיקום שאתה מתכנן להניחו.
כל רפיטר קיצבו יורד לחצי מהראוטר שכן את התקשורת הלוך ושוב הוא מבצע דרך הראוטר עצמו.
בשורה התחתונה אם בהעברת קבצים כבדים אתה חפץ עדיף פתרון אחר לטעמי - רשת על גבי החשמל לדוגמא.