ה- HTPC קופא, וקורס - עזרה
שלום...
ה- HTPC שלי משרת אותי נאמנה כבר 3 שנים - ולאחרונה הוא התחיל להראות בעיות.
לאחר זמן מה בצפייה בסרטים, ואפילו סתם בדפדוף בתוכנת המדיה סנטר עצמה, המחשב קופא ואין ברירה אלא לעשות ריסטראט. לפעמים בזמן שאחרי הקפיאה המחשב לא יאתחל בכלל, גם לאחר ריסטארט או כיבוי והפעלה. אם אני לדוגמה מנגן מוזיקה דרך תוכנת המדיה פלייר הפשוטה, אין קפיאה. כנראה שזה קשור לרמת מסוימת של עומס.
פתיחה של המארז מראה שהמאוורר של הגוף קירור של המעבד מסתובב לאט באופן חריג. מדובר בגוף קירור משודרג, של Scythe.
תמונה של התקלה:
[img2=550x735]http://img18.imageshack.us/img18/6787/img0332yy.jpg[/img2]
ובנוסף, בזמן האתחול, ורק בזמן האתחול, יש רעש של מכסחת דשא מהמחשב, כנראה מהמאוורר של הספק כוח. זאת גיליתי לאחר פתיחת המארז. הבעיה שזה ספק מותאם למארז - Antec NSK1380.
המפרט של המחשב:
Intel Core 2 Duo E7400
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H
A-DATA 1x2GB DDR2-800 CL5
Western Digital 1TB 16MB Green
Hauppauge WinTV PVR 150 MCE
LG GH-22NS SATA
Antec NSK1380 + 350W PSU
תודה מראש
רועי[/img]
ה- HTPC שלי משרת אותי נאמנה כבר 3 שנים - ולאחרונה הוא התחיל להראות בעיות.
לאחר זמן מה בצפייה בסרטים, ואפילו סתם בדפדוף בתוכנת המדיה סנטר עצמה, המחשב קופא ואין ברירה אלא לעשות ריסטראט. לפעמים בזמן שאחרי הקפיאה המחשב לא יאתחל בכלל, גם לאחר ריסטארט או כיבוי והפעלה. אם אני לדוגמה מנגן מוזיקה דרך תוכנת המדיה פלייר הפשוטה, אין קפיאה. כנראה שזה קשור לרמת מסוימת של עומס.
פתיחה של המארז מראה שהמאוורר של הגוף קירור של המעבד מסתובב לאט באופן חריג. מדובר בגוף קירור משודרג, של Scythe.
תמונה של התקלה:
[img2=550x735]http://img18.imageshack.us/img18/6787/img0332yy.jpg[/img2]
ובנוסף, בזמן האתחול, ורק בזמן האתחול, יש רעש של מכסחת דשא מהמחשב, כנראה מהמאוורר של הספק כוח. זאת גיליתי לאחר פתיחת המארז. הבעיה שזה ספק מותאם למארז - Antec NSK1380.
המפרט של המחשב:
Intel Core 2 Duo E7400
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H
A-DATA 1x2GB DDR2-800 CL5
Western Digital 1TB 16MB Green
Hauppauge WinTV PVR 150 MCE
LG GH-22NS SATA
Antec NSK1380 + 350W PSU
תודה מראש
רועי[/img]
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תתקין SpeedFan ותראה אם יש עקומה של עלייה בטמפרטורות.
אם יש, אז זוהי כנראה הבעייה - צריך לנסות להחליף את אחד המאווררים.
אם יש, אז זוהי כנראה הבעייה - צריך לנסות להחליף את אחד המאווררים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
+1 התחממות של משהוא.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
בד"כ כשמעבד מתחמם יתר על המידה המערכת מגנה על עצמה ע"י כיבוי יזום.
במספר הפעמים המצומצם שנתקלתי במעבד תקול המערכת היתה קופאת לחלוטין.
רוב התקלות של לוחות אם (שלא היו חדשים מהאריזה) שראיתי היו קשורות לקבלים נפוחים והמערכת בד"כ היתה עפה.
הייתי הולך יותר בכיוון של כרטיס המסך, בודק אם הקבלים נפוחים או שנפרצו, ובכל מקרה מחליף אותו ובודק אם התקלה חוזרת.
במספר הפעמים המצומצם שנתקלתי במעבד תקול המערכת היתה קופאת לחלוטין.
רוב התקלות של לוחות אם (שלא היו חדשים מהאריזה) שראיתי היו קשורות לקבלים נפוחים והמערכת בד"כ היתה עפה.
הייתי הולך יותר בכיוון של כרטיס המסך, בודק אם הקבלים נפוחים או שנפרצו, ובכל מקרה מחליף אותו ובודק אם התקלה חוזרת.
לקחתי את המחשב למעבדה... נקווה לטוב
רציתי להעלות עוד שני דברים:
- התזוזה הכי קטנה ל- HTPC גורמת לאובדן אות בטלויזיה. ניתוק וחיבור של הכבל HDMI מסדר זאת. מה הבעיה?
- איך אני גורם לכל עטיפות האלבומים בספריית המוזיקה במדיה סנטר לא להטען כל פעם מחדש?
תודה
רציתי להעלות עוד שני דברים:
- התזוזה הכי קטנה ל- HTPC גורמת לאובדן אות בטלויזיה. ניתוק וחיבור של הכבל HDMI מסדר זאת. מה הבעיה?
- איך אני גורם לכל עטיפות האלבומים בספריית המוזיקה במדיה סנטר לא להטען כל פעם מחדש?
תודה