האם צריך למלא את הסלסילה עד הסוף ואז לדחוס? עד עכשיו שמתי כ-15 גרם קפה זה טיפונת פחות מסלסילה מלאה.
בנוסף, נראה כאילו הקפה מגיע לבלונד טיפה מהר מידי ולקראת סוף החליטה הזרם הופך ללא רציף לשניה-שתיים (לאחר כ-20 שניות). מה הבעיה? כמות קפה? דחיסה? רמת טחינה?
מנה כפולה היא בין 14 ל 16 גרם אז 15 גרם זה מצויין אם הקפה זורם לך טוב, אם לא תשנה טחינה בלבד.
הסלסלה לא אמורה להיות מלאה עד הסוף, הדוחסן צריך להיכנס פנימה שאתה דוחס.
אני לא מודד משקל אבל תמיד אצלי הטמפר נכנס פנימה ברוב העובי שלו, לא מסכים עם למלא עד הסוף, גם בבית קפה שהייתי עובד לא הייתי ממלא עד הסוף וגם יש איזה שהיא הסכמה שמנה כפולה היא 14-16 גרם בראש 57 כי ב 53 לא תמיד נכנסת הכמות
יש לו אוסקר וזה ראש 58 מ"מ.
יש לכל טמפר כמעט גובה שונה אז אי אפשר להסתמך על זה.
ולכל מכונה יש כמעט סלסלה כפולה\בודדת אחרת עם כמות קפה שונה...
אבל , כמעט בכל מכונה בסלסלה כפולה כשממלאים עד הסוף, מיישרים ודוחסים זה יוצא טוב (אולי רק באסקסו זה לא עובד).
במטחנות איטיות ומגיישות כמו רוקי\גרינטה צריך לעשות WDT כדי שהקפה יתפוש נפח ואז מיישרים כי מרב גושים קשה לראות נפח סופי.
בכל הקוניות הקטנות (נמוקס, לליט, איבריטאל, גראף) הפיזור של הקפה בסלסלה כזה לא אחיד שגם חייבים לתקן ואז ליישר ולדחוס.
דבוטאנט, אני מסכים עם כל מה שכתבת חוץ מהמשפט האחרון.
דווקא בלליט הפיזור מצויין. אם כבר, אז הקפה פשוט יוצא פלאפי מדי וקשה לדחוס בפעם אחת, אלא צריך פעמיים.
אבל הפיזור (בלליט בוודאות, וגם באסקסו) הוא טוב מאוד.
זו בדיוק הבעיה הגדולה עם ה-38 מ"מ האחרות (האיבריטל הכי גרועה ואחריה הנמוקס) - הקפה עף לכל עבר ואי אפשר להשתלט עליו.
יש לו לליט - הקפה נערם בצד שמאל בעיקר ובצד ימין יש גבעה עם מכתש באמצע.
הקפה יוצא פלאפי אז אם אתה משקשק תוך כדי זה מסתדר. הוא טוחן ומסובב מצד לצד את הידית ומשקשק כדי שיהיה פיזור אחיד.
בכל הקוניות האלה הקפה מתפזר לצדדים, צריך לשים שם קונוס של מאצר...