הצעד הבאה של השדרגת האינסופית הזאת..

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

החדר שלי הוא חדר שינה סביר, בערך 16 ממ"ר.
כרגע המקורות שלי הם סטרימר DUNE HD 101 וPS3. הרסיבר שלי הוא 671 של ימאה והרמקולים הם להלן:
קידמיים: BX2 של מוניטור אודיו, סנטר LCR מאותה סידרה, אחוריים הם 9SR של וורפדיל והסאב הוא SW150 של וורפדייל שנרכש ביד שניה. הרמקולים הקידמיים מחוברים בכבל פשוט של 2.5 מ"מ והאחורים בכבלים של MONSTER של 1.5 מ"מ.
השימוש הוא 45% מוזיקה, 45% ק"ב ועוד 10% הופעות. כמובן שמשחק גם בסוני, אך זה נכלל בנתח של ק"ב. המוזיקה שלי זה בעיקר אלבומים בFLAC.

עכשיו, להתעייצות עם הפורום הנכבד הנ"ל - מה הצעד הבא שהייתם הולכים עליו? מהו הצוואר בקבוק לדעתכם במערכת?
כל זאת בהנחה שהתקציב לרכישה הבאה הוא די גמיש אך תואם את המחיר של שאר המערכת שלי. לא אשדרג את הרסיבר לA2010 של ימאה או שלהפך ארכוש לי איזה זינגאלי כמו אלמוג 8)

בפורום סטריאו המליצו לי ללכת על DAC טוב כדי לשדרג את חווית הסטריאו שלי, אך הם משוחדים :wink:

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #2 

אני ממליץ לך עם השקל הבא לנסוע לחו"ל....שם תהנה יותר. :D

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

בשביל להגדיר צוואר בקבוק, אתה צריך להחליט מה חסר לך (או מה מפריע לך)...

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

uriler כתב:בשביל להגדיר צוואר בקבוק, אתה צריך להחליט מה חסר לך (או מה מפריע לך)...
...
מצד אחד - שמעתי את הBX2 שלי ביחס לRX2 ולא חשבתי שיש הבדל כזה גדול שמצדיק קפיצת מחירים שכזו (כמעט פי 2 במחיר) אך בהשוואה לRX8 הבנתי שיש הבדלים תהומיים.
מצד שני - רמקול ריצפתי הוא OVERKILL אדיר למרחק שמיעה של 3 מטר והבדלי מרחק של 2.5 מטר בין רמקול לרמקול.

אני מאמין שהסט שלי כולו באותה רמה ככה שאין באמת צוואר בקבוק ולכן אולי ההמלצה היא מה יבוא הלאה (?)..

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #5 

לדעתי יש שני מסלולים שאתה צריך לשקול:
1. התמקדות במוזיקה - הוספת DAC זו כנראה האופציה היחידה שלך (מכיוון של-671 אין pre out, אתה לא יכול להוסיף מגבר סטריאו עם יותר "בשר" ביחס לרסיבר, שמוזיקה היא לא ההתמחות שלו).
2. התמקדות בק"ב - הוספת זוג רמקולים נוסף ל-Presence. זה יכול גם לעזור בק"ב (וכמובן במשחקים) וגם בנושא ההופעות, שם עם עיבוד נכון של הרסיבר זה בהחלט מוסיף לאוירה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9027
נתן תודות: 1579 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #6 

אולי איזה מזנון חדש ?.. :D
לא הבנתי אם לדעתך יש לך סוס מנצח למה אתה רוצה להחליף אותו ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

uriler,
ל671 יש PRE OUT. מגבר סטריאו נלקח בחשבון, השאלה האם הוא יבוא לפני הDAC (ביצה או תרנגולת)?

avihuli,
האמת, יש לי מזנון פצצה.
דעתי היא דלה ודי חסרת מושג. לא יודע, אולי מישהו פה יבריק בהמלצה שסאב מסוג X ישתלב לי בול. ואולי אחר יגיד לי שאין טעם לגעת בכלום כי באמת סוס מנצח לא מחליפים. האשכול כאן הוא סוג של סיעור מוחות..

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #8 

liorparente,
אתה בטוח לגבי ה pre out?
למיטב זכרוני (ואתר ימאהה מאשר את זה), יש לו Pre out רק לסאבוופר - http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... 1_black_u/ .
אם אתה מדבר על יציאת zone 2, אפשר להזרים אליה רק תכנים ממקורות מסוימים (לא מה-HDMI למשל), ראה הודעה אחרונה פה - http://forums.whirlpool.net.au/archive/1803195

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #9 

אתה צריך להחליט את מה אתה רוצה לשפר - את הסטראו או את הק"ב.
אף אחד לא יכול להתיימר ולייעץ לך מה עדיף עבורך.

ארז

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

uriler כתב:liorparente,
אתה בטוח לגבי ה pre out?
למיטב זכרוני (ואתר ימאהה מאשר את זה), יש לו Pre out רק לסאבוופר - http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... 1_black_u/ .
אם אתה מדבר על יציאת zone 2, אפשר להזרים אליה רק תכנים ממקורות מסוימים (לא מה-HDMI למשל), ראה הודעה אחרונה פה - http://forums.whirlpool.net.au/archive/1803195
...
תן לי לבדוק את הנושא הזה,
לפי מה שאני זוכר צריכה להיות לו יציאה PRE OUT למגבר. בכל מקרה, אפשרות נוספת היא לחבר את הסטרימר ביציאה אנלוגית למגבר. אפשר לחבר לרמקולים שלי BI AMP/ שתי הגברות שונות.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

הוספת זוג רמקולים נוסף ל-Presence. זה יכול גם לעזור בק"ב (וכמובן במשחקים) וגם בנושא ההופעות, שם עם עיבוד נכון של הרסיבר זה בהחלט מוסיף לאוירה.
...
וגם זוג סראונד אחורי להשלמת מעטפת הסאונד... (Y)
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

avihuli כתב:
הוספת זוג רמקולים נוסף ל-Presence. זה יכול גם לעזור בק"ב (וכמובן במשחקים) וגם בנושא ההופעות, שם עם עיבוד נכון של הרסיבר זה בהחלט מוסיף לאוירה.
...
וגם זוג סראונד אחורי להשלמת מעטפת הסאונד... (Y)
...
לצערי בלתי אפשרי להוסיף עוד רמקולים ל7.1 כרגע בגלל תצורת החדר.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #13 

אם אתה מרוצה לא הייתי ממהר לשדרג, הייתי חושב במה אני מתעניין ומנסה להביא את זה אלי לבדיקה, לא הייתי קונה על עיוור או קונה על סמך שמיעה בחנות מהסיבה הפשוטה שאתה כרגע מרוצה.

גם אני יש לי ק"ב בחדר, אני מרוצה ובמקום לחפש לשדרג אני חוסך למעבר מהחדר ששם כנראה כבר אחליף הכל ואעשה שדרוג משמעותי, יכול להיות אותו הדבר אצלך.

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

DorM כתב:אם אתה מרוצה לא הייתי ממהר לשדרג, הייתי חושב במה אני מתעניין ומנסה להביא את זה אלי לבדיקה, לא הייתי קונה על עיוור או קונה על סמך שמיעה בחנות מהסיבה הפשוטה שאתה כרגע מרוצה.

גם אני יש לי ק"ב בחדר, אני מרוצה ובמקום לחפש לשדרג אני חוסך למעבר מהחדר ששם כנראה כבר אחליף הכל ואעשה שדרוג משמעותי, יכול להיות אותו הדבר אצלך.
...
מצד אחד לא מתוכנן מעבר דירה כרגע או משהו בסגנון, מצד שני זה חלום רציני..אולי באמת אסתפק במה שיש כרגע. מקסימום ננסה לתפוס דילים על יד שניה..

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

אם ממש בוער לך בעצמות (למרות שעדיין לא הבנתי מה חסר לך) וכיוון שאת הרסיבר יש לך כמה חודשים הייתי עולה שנתון או דגם ברמקולים / סאב.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #16 

מסלול השדרוג הוא אינסופי - הוספת זוג רצפתיים וסאב והפיכת הסט-אפ ל-7.2; הוספת DAC+מגבר יעודי.
השאלה כמו שנאמר האם בשבילך זה צד קדימה או הצידה.
אולי עדיף איזו טלוויזית 3D מהסטוק של שנה שעברה במבצע :) ?

האקמול שלי לשדרגת הוא לקנות איזה גדג'ט קטן מE-BAY או DX פעם בחודשיים.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #17 

בשלב ראשון הייתי בהחלט הולך על שידרוג המקור על ידי הוספת DAC על מנת שהסאונד בסטריאו יהפוך להיות איכותי יותר וכדאי שתוכל להנות מהרמקולים המצוינים שיש לך. אחר כך הייתי משדרג את האחוריים, אין להם מקום בסט אפ ביחד עם הRX2 והם ישארו מאחור כל פעם שתשמיע מוזיקה רב ערוצית ולפעמים גם בסרטים (שם ההבדל לא יהיה מורגש במיידי אבל אתה תרגיש בטווח הארוך ש"משהו חסר" ולכן הMONITOR AUDIO SILVER RXFX הם הרמקולים המתאימים ביותר לדעתי. גם הסאב צריך ללכת אבל זה לא דחוף, שלא תבין אותי לא נכון, הוא סאב מצוין אבל אין לו את הדינמיות של הרמקולים הקדמיים וכמו במקרה של הרמקולים האחוריים אתה בטח מרגיש שהוא לא עומד בקצב וזה די מאכזב(אני אישית שוקל להחליף את הסאב שלי מהסיבה הזו אפילו שהוא "אלוף" בפירוק קירות), תכבה את הסאב בתפריט של הרסיבר ותראה שאתה נהנה יותר מהבאס של המוניטור אודיו מאשר עם הסאב אפילו שחסר לך את התדרים הנמוכים ואת ה"בעיטות בבטן". כמובן שהאופציה הטבעית היא הסאב התואם אבל גם סאבים אחרים יכולים להתאים בתנאי שהם יהיו מהירים מספיק בשביל לתפוס את הRX אחרת לא לא עשינו כלום.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #18 

liorparente כתב:
DorM כתב:אם אתה מרוצה לא הייתי ממהר לשדרג, הייתי חושב במה אני מתעניין ומנסה להביא את זה אלי לבדיקה, לא הייתי קונה על עיוור או קונה על סמך שמיעה בחנות מהסיבה הפשוטה שאתה כרגע מרוצה.

...
מצד אחד לא מתוכנן מעבר דירה כרגע או משהו בסגנון, מצד שני זה חלום רציני..אולי באמת אסתפק במה שיש כרגע. מקסימום ננסה לתפוס דילים על יד שניה..
...
גם אצלי לא מתוכנן המעבר דירה רק מתוכנן, מקרן, רסיבר חדש וסט רמקולים חדש, ואם הדבר יתאפשר אפילו חדר יעודי.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #19 

avihuli כתב: אם ממש בוער לך בעצמות (למרות שעדיין לא הבנתי מה חסר לך) וכיוון שאת הרסיבר יש לך כמה חודשים הייתי עולה שנתון או דגם ברמקולים / סאב.
...
מה זה "עולה שנתון"?
זה לא רכב - לא בהכרח שווה/כדאי להוסיף כסף בשביל רמקול דומה (לא כל שכן זהה) רק חדש יותר.

ארז

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #20 

liorparente כתב:
הצעד הבאה של השדרגת האינסופית הזאת..
...
אני דווקא לא אמליץ לך על רכישת ציוד חדש אלא על לקיחת אוויר, להתיישב בבית וללמוד להכיר את המערכת שלך מבחינת יתרונות וחסרונות. רק אחרי שתבין מה בדיוק חסר לך, ואיך רכיב אחר ישפר וישדרג הייתי מתכנן את הצעד הבא.
כל עוד לא תפנים ותבין מה בדיוק חסר לך. אז כל השדרוג שלך יהיה לרוחב בו תקבל את אותו דבר רק עם מוצר אחר. ולא שדרוג לגובה, בו תקבל שינוי ומענה לחוסר שהיה מקודם. שדרוג לגובה בד"כ גם מצריך השקעה יותר גדולה ממה שהשקעת בהתחלה כך שתיקח את הזמן ותחסוך קצת.

ליאור

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”