גם אני התחדשתי
אני אמנם חדש כאן אבל, משוטט כבר די הרבה זמן בפורום זה ואחרים - לא כחבר רשום.
רציתי לשתף אתכם בקפיצת המדרגה שעשיתי ומביאה לי הנאה יומיומית גדולה ובמחיר שפוי.
לא אודיופיל אבל, ממש אוהב מוזיקה וחשוב לי שתישמע טוב.
עד לפני כ-12 שנה החלפתי רכיבים לעיתים די קרובות וזכיתי להתענג מחלק מהמרכיבים המוזכרים לעיתים בפורום.
לפני כ-12 שנה "נתקעתי" עם הסט-אפ הבא:
מגבר: Marantz 66 PM KI signature
נגן: Marantz cd 63 MK II KI signature
רמקולים: Kef Q55
כבלים: Van Den Hul CS-122 Hybrid – Bi Wired
Straight Wire Crescendo Interconnect
הסט-אפ היה נחמד ושירת אותי נאמנה לאורך השנים אבל, לפני מספר חודשים החל לבעור בי השדרוג.
זה התחיל ב-CD שהתחיל לזייף, הגעתי ליאיר פורמן דרך האתר שהחליף עינית והעיר בי מחדש את חיידק השדרוגים...
לא יודע איך זה אצלכם, אבל אצלי כשמתעורר החיידק – נעצרים לי החיים עד שהדבר קורה.
התקציב מוגבל והחלטתי לשדרג לאט באמצעות רכיבים יד שנייה ולמצוא Value for money שיקפיץ לי את הסאונד.
בקיצור, התחלתי לחפש בלוחות, להרים טלפונים ולהתייעץ מה ואיך לשדרג. המסקנה הייתה שהרכיב הראשון שצריך לשדרג הם הרמקולים. הגעתי אליו באיזו שבת בבוקר לבחור עם AAD 300T - שבשימוש אצלו במערכת ובנוסף היו לו זוג סגורים באריזה למכירה.
אחרי שעתיים של האזנה לכל מיני דיסקים שהבאתי איתי, אמרתי לו: "חכה שנייה!", קפצתי לכספומט באזור והעמסתי את הרמקולים
שלב א' הסתיים. חיברתי אותם למערכת – היה הבדל גדול בסאונד, אבל לא מספיק גדול!
שלב ב'.
ההחלטה הייתה: להישאר עם המקור (הוא נשמע לא רע בכלל, ובטח עם העינית החדשה) ועם הכבילה הנוכחית ולחפש מגבר. ההתלבטות הייתה בין כל מיני מגברים ורסיברים וינטאז', כשמראש החלטתי שכאן השלב הראשון יהיה שיפוץ מלא אצל יאיר.
יצרתי קשר דרך הלוחות עם מספר חבר'ה שמוכרים יד שנייה, מה שאפשר לי לבדוק את הרכיבים על הסט-אפ שלי בטרם קנייה. לאורך כל הדרך התייעצתי עם יאיר שהמקצועיות, האהבה שלו לנושא והמסירות ייחודיים ומיוחדים (ותודה לפורום שדרכו הגעתי אליו וכמובן ליאיר..)
לבסוף, אחרי שבוע של האזנה ל-Cyrus2+PSX נפלה ההחלטה: זה המגבר.
זה היה בחול המועד סוכות, הוצאתי ויזה לבנימינה ושמתי פעמיי ליאיר.
מסרתי לו את המגבר והספק לשיפוץ ושדרוג ונעצרו לי החיים עד שקיבלתי אותו חזרה.
המגבר חזר – "חיה" אחרת לגמרי ממה שהיה לפני!
חיברתי, ומהצליל הראשון התחלתי לחייך.
מאז עברו מספר חודשים,
חזרתי לשמוע גם דיסקים שלא שמעתי שנים,
מגלה צלילים חדשים בדיסקים שאני מכיר טוב ומעולם לא נשמעו ככה.
ההנאה רק הולכת וגוברת.
אולי זה רק נדמה לי אבל המערכת הולכת ונשמעת טוב יותר, אולי הרמקולים נפתחו, או שאולי אני התרגלתי לשילוב ולסאונד.
ארוך, אבל מקווה שגם מעניין:-)
רציתי לשתף אתכם בקפיצת המדרגה שעשיתי ומביאה לי הנאה יומיומית גדולה ובמחיר שפוי.
לא אודיופיל אבל, ממש אוהב מוזיקה וחשוב לי שתישמע טוב.
עד לפני כ-12 שנה החלפתי רכיבים לעיתים די קרובות וזכיתי להתענג מחלק מהמרכיבים המוזכרים לעיתים בפורום.
לפני כ-12 שנה "נתקעתי" עם הסט-אפ הבא:
מגבר: Marantz 66 PM KI signature
נגן: Marantz cd 63 MK II KI signature
רמקולים: Kef Q55
כבלים: Van Den Hul CS-122 Hybrid – Bi Wired
Straight Wire Crescendo Interconnect
הסט-אפ היה נחמד ושירת אותי נאמנה לאורך השנים אבל, לפני מספר חודשים החל לבעור בי השדרוג.
זה התחיל ב-CD שהתחיל לזייף, הגעתי ליאיר פורמן דרך האתר שהחליף עינית והעיר בי מחדש את חיידק השדרוגים...
לא יודע איך זה אצלכם, אבל אצלי כשמתעורר החיידק – נעצרים לי החיים עד שהדבר קורה.
התקציב מוגבל והחלטתי לשדרג לאט באמצעות רכיבים יד שנייה ולמצוא Value for money שיקפיץ לי את הסאונד.
בקיצור, התחלתי לחפש בלוחות, להרים טלפונים ולהתייעץ מה ואיך לשדרג. המסקנה הייתה שהרכיב הראשון שצריך לשדרג הם הרמקולים. הגעתי אליו באיזו שבת בבוקר לבחור עם AAD 300T - שבשימוש אצלו במערכת ובנוסף היו לו זוג סגורים באריזה למכירה.
אחרי שעתיים של האזנה לכל מיני דיסקים שהבאתי איתי, אמרתי לו: "חכה שנייה!", קפצתי לכספומט באזור והעמסתי את הרמקולים
שלב א' הסתיים. חיברתי אותם למערכת – היה הבדל גדול בסאונד, אבל לא מספיק גדול!
שלב ב'.
ההחלטה הייתה: להישאר עם המקור (הוא נשמע לא רע בכלל, ובטח עם העינית החדשה) ועם הכבילה הנוכחית ולחפש מגבר. ההתלבטות הייתה בין כל מיני מגברים ורסיברים וינטאז', כשמראש החלטתי שכאן השלב הראשון יהיה שיפוץ מלא אצל יאיר.
יצרתי קשר דרך הלוחות עם מספר חבר'ה שמוכרים יד שנייה, מה שאפשר לי לבדוק את הרכיבים על הסט-אפ שלי בטרם קנייה. לאורך כל הדרך התייעצתי עם יאיר שהמקצועיות, האהבה שלו לנושא והמסירות ייחודיים ומיוחדים (ותודה לפורום שדרכו הגעתי אליו וכמובן ליאיר..)
לבסוף, אחרי שבוע של האזנה ל-Cyrus2+PSX נפלה ההחלטה: זה המגבר.
זה היה בחול המועד סוכות, הוצאתי ויזה לבנימינה ושמתי פעמיי ליאיר.
מסרתי לו את המגבר והספק לשיפוץ ושדרוג ונעצרו לי החיים עד שקיבלתי אותו חזרה.
המגבר חזר – "חיה" אחרת לגמרי ממה שהיה לפני!
חיברתי, ומהצליל הראשון התחלתי לחייך.
מאז עברו מספר חודשים,
חזרתי לשמוע גם דיסקים שלא שמעתי שנים,
מגלה צלילים חדשים בדיסקים שאני מכיר טוב ומעולם לא נשמעו ככה.
ההנאה רק הולכת וגוברת.
אולי זה רק נדמה לי אבל המערכת הולכת ונשמעת טוב יותר, אולי הרמקולים נפתחו, או שאולי אני התרגלתי לשילוב ולסאונד.
ארוך, אבל מקווה שגם מעניין:-)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: