טלוויזית LCD שתשמש בעיקר למחשב
שלום לכולם,
אני מעוניין לקנות מסך LCD 32 אינץ', ולחבר אותו למחשב ולממיר של HOT. להערכתי ב-90% מהזמן אני אשתמש במחשב כמקור התצוגה (משחקי מחשב, סרטים, גלישה וכו').
מה שרציתי לשאול זה בעיקר מה צריך לבדוק במסך כדי שאיכות התמונה מהמחשב תהיה טובה (לא חייב להיות הכי טוב שיש, אני לא כזה חד אבחנה), ובעיקר איזה כניסות כדאי שיהיו.
ואם למישהו יש המלצות על דגמים ספציפיים, אשמח לשמוע (תקציב באיזור 7500 ש"ח, אפשר למתוח קצת)
תודה!
נ.ב. ניסיתי לחפש בפורומים (זה וה-HTPC) אבל יש כל כך הרבה מידע שאני פשוט לא מוצא את הידיים והרגליים...
אני מעוניין לקנות מסך LCD 32 אינץ', ולחבר אותו למחשב ולממיר של HOT. להערכתי ב-90% מהזמן אני אשתמש במחשב כמקור התצוגה (משחקי מחשב, סרטים, גלישה וכו').
מה שרציתי לשאול זה בעיקר מה צריך לבדוק במסך כדי שאיכות התמונה מהמחשב תהיה טובה (לא חייב להיות הכי טוב שיש, אני לא כזה חד אבחנה), ובעיקר איזה כניסות כדאי שיהיו.
ואם למישהו יש המלצות על דגמים ספציפיים, אשמח לשמוע (תקציב באיזור 7500 ש"ח, אפשר למתוח קצת)
תודה!
נ.ב. ניסיתי לחפש בפורומים (זה וה-HTPC) אבל יש כל כך הרבה מידע שאני פשוט לא מוצא את הידיים והרגליים...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כדאי מאוד לבדוק!
שים לב שבניגוד למוניטור LCD, רוב מסכי ה LCD TV לא יהיו מוכנים לקבל את הרזולוצייה הטבעית שלהם דרך הכניסות הרלוונטיות (D-SUB, HDMI, DVI), או שיקבלו אבל לא יצגו פיקסל לפיקסל (כלומר תתקבל תצוגה מרוחה ולא חדה).
אם תמצא מסך שתומך בהצגת פיקסל לפיקסל נשמח אם תדווח בחזרה לפורום, מאחר שהשאלה נשאלה כבר כמה פעמים בעבר...
אם תמצא מסך שתומך בהצגת פיקסל לפיקסל נשמח אם תדווח בחזרה לפורום, מאחר שהשאלה נשאלה כבר כמה פעמים בעבר...
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
Re: כדאי מאוד לבדוק!
מישהו יודע למה זה?israeli2k כתב:שים לב שבניגוד למוניטור LCD, רוב מסכי ה LCD TV לא יהיו מוכנים לקבל את הרזולוצייה הטבעית שלהם דרך הכניסות הרלוונטיות (D-SUB, HDMI, DVI), או שיקבלו אבל לא יצגו פיקסל לפיקסל (כלומר תתקבל תצוגה מרוחה ולא חדה).
אם תמצא מסך שתומך בהצגת פיקסל לפיקסל נשמח אם תדווח בחזרה לפורום, מאחר שהשאלה נשאלה כבר כמה פעמים בעבר......
התכוונתי לחיבור כזה: http://www.svideo.com/pctocomponent.html
דרך אגב, מה עם טלוויזיה שהDVI שלה הוא מסוג DVI-D, כמו ה Samsung 320p (ולא DVI-I כמו ברוב הטלוויזיות)
דרך אגב, מה עם טלוויזיה שהDVI שלה הוא מסוג DVI-D, כמו ה Samsung 320p (ולא DVI-I כמו ברוב הטלוויזיות)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
הסיבה היא בד"כ פשוט בגלל שזה עולה כסף להוסיף קומפוננטות עיבוד תמונה חכמות יותר...
DVI-D אותות דיגיטליים בלבד, כמו HDMI (תמונה בלבד)
DVI-A אותות אנלוגיים בלבד, כמו חיבור VGA (RGBHV)
DVI-I כל האותות. החיבור העדיף.
יש הבדל פיסי בין החיבורים, DVI-I בעל הכי הרבה פינים (מן הסתם).
יש גם DVI דו כיווני, לא יודע איפה נמצא בשימוש
DVI-A אותות אנלוגיים בלבד, כמו חיבור VGA (RGBHV)
DVI-I כל האותות. החיבור העדיף.
יש הבדל פיסי בין החיבורים, DVI-I בעל הכי הרבה פינים (מן הסתם).
יש גם DVI דו כיווני, לא יודע איפה נמצא בשימוש
נערך לאחרונה על ידי eldad_z ב 15/07/2006 21:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: כדאי מאוד לבדוק!
לפי מה שאני קורא (באתרים סקנדינביים בעיקר) ה Viewpia LC32IE21 (וגם הדגם המקביל של 37 אינץ) תומכים ב 1:1 Pixel Mapping.israeli2k כתב: אם תמצא מסך שתומך בהצגת פיקסל לפיקסל נשמח אם תדווח בחזרה לפורום, מאחר שהשאלה נשאלה כבר כמה פעמים בעבר......
בארץ יש מעט חנויות שמוכרים אותה, אני מקווה בקרוב ללכת לראות אותה בפעולה.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- קיבל תודות: 0
חברים, אני יודע שזה מאוד לא פופולרי להמליץ כאן על מותגי מדבקה, אבל הייתי בודק את הטל' 32 אינץ' שאני קניתי מאותה סיבה בדיוק- 95% מהצפיה אצלי היא באמצעות מחשב. היא נמכרת באיזור ה 6.5-7K, תחת ה"מותגים" DANTAX ו- PROVISION. הם מכילים פנל של LG.
הטל' מציגה רזולוציה של פיקסל לפיקסל בלי בעיה גם דרך DVI וגם דרך VGA באותה מידה, הקונטרסט והצבעים מעולים, ואין מריחות.
מסך מחשב לכל דבר. שווה בדיקה.
הטל' מציגה רזולוציה של פיקסל לפיקסל בלי בעיה גם דרך DVI וגם דרך VGA באותה מידה, הקונטרסט והצבעים מעולים, ואין מריחות.
מסך מחשב לכל דבר. שווה בדיקה.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- קיבל תודות: 0
8 MS. אין שום מריחות.