כיול

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
bu13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

בוקר טוב,
אני משתמש ברסיבר של ימאהה לקולנוע ביתי מדגם 1067. דובר פה בפורום רבות על נושא ההשפעות של כיול נכון של הסטאפ, ורציתי לשאול, האם מעבר לכיול המבוצע ב- YAPO (גודל רמקולים, מרחק, עוצמה ותדר חיתוך) וההתאמות ע"פ הטעם האישי (אני לדוגמא מוסיף מעט לסנטר ולאחוריים), יש כיולים נוספים שצריך לבצע?
שאלה נוספת, ע"פ מה אני מגדיר את תדר החיתוך לסאב? ע"פ האחוריים? הסנטר? זה שיורד פחות נמוך מבינהם?
תודה,
"הילדים הם גשר אל עצמנו שנתן לנו הזמן"

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

תדר החיתוך,במידה ואתה לא יכול לקבוע אותו לכל זוג רמקולים בנפרד, נקבע ,מן הסתם, לפי הרמקול ״הבעייתי״ כלומר זה שיש לו בעיה לרדת נמוך.

אתה בטוח שאין בימאהה אפשרות לחתוך כל זוג רמקולים בנפרד?

bu13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

אני די משוכנע שבדגם שלי אין אפשרות כזו. אולי במתקדמים יותר..
ברשותך אחזיר בשאלה, נניח שהאחוריים שלי יורדים עד 100HZ, מה יהיה התדר המומלץ לחיתוך אזת 120HZ?
"הילדים הם גשר אל עצמנו שנתן לנו הזמן"

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

bu13 כתב:אני די משוכנע שבדגם שלי אין אפשרות כזו. אולי במתקדמים יותר..
ברשותך אחזיר בשאלה, נניח שהאחוריים שלי יורדים עד 100HZ, מה יהיה התדר המומלץ לחיתוך אזת 120HZ?
...
במידה והם צוואר הבקבוק אז תחתוך נניח ב 110 .

השאלה היא האם הסאב שלך מטפל בתדרים של 110-120 ?לא תמיד זה המצב תבדוק בנתונים שלו.

SGישראל
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 103
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

היי bu13,
שאלתך נכונה והכרחית כדי שגם שאר המתעניינים ידעו.
המצב הרשמי שהוא גם האופטימלי והנכון לפי יצרנים מקצועיים בתעשיית האודיו הוא סאב אקטיבי ששייך לאותה סדרת רמקולים סביבך בחדר.
יוצאים מנקודת הנחה שחמשת הרמקולים (או לפחות שלושת הקדמיים) הם מאותה סדרה ואף יותר מזה מאותו מיקום היררכי בסדרה. כך, תחום ההיענות של כל חמשת הרמקולים (או לכל הפחות השלושה הקדמיים) זהה והסאב מסתיים בדיוק בנקודה שהם מתחילים ממנה לטפס. אין שום צורך לחפיפה כלשהי ביניהם, זה רק עלול להזיק וליצור אוברטונים, הגברים וביטולי פאזות מיותרים בחדר.
לפעמים בחדרים מסוימים יש הגבר טבעי של גל מסוים ולכן מיקרופון המדידה שומע אותם ומאותת לרסיבר להנמיך אותם נקודתית.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

SGישראל כתב:היי bu13,
שאלתך נכונה והכרחית כדי שגם שאר המתעניינים ידעו.
המצב הרשמי שהוא גם האופטימלי והנכון לפי יצרנים מקצועיים בתעשיית האודיו הוא סאב אקטיבי ששייך לאותה סדרת רמקולים סביבך בחדר.
יוצאים מנקודת הנחה שחמשת הרמקולים (או לפחות שלושת הקדמיים) הם מאותה סדרה ואף יותר מזה מאותו מיקום היררכי בסדרה. כך, תחום ההיענות של כל חמשת הרמקולים (או לכל הפחות השלושה הקדמיים) זהה והסאב מסתיים בדיוק בנקודה שהם מתחילים ממנה לטפס. אין שום צורך לחפיפה כלשהי ביניהם, זה רק עלול להזיק וליצור אוברטונים, הגברים וביטולי פאזות מיותרים בחדר.
לפעמים בחדרים מסוימים יש הגבר טבעי של גל מסוים ולכן מיקרופון המדידה שומע אותם ומאותת לרסיבר להנמיך אותם נקודתית.
...
בדוק חברות כמו פוקאל סידרת אוטופיה או ווילסון ותראה שהסידרה הקידמית ממש לא בעלת אותו תחום הענות .

מי בדיוק יוצא בנקודת הנחה כזו?

ישנן אולי חברות שאצלן זה מתקיים אבל זו לא תורה מסיני, מה שמביא אותנו למסקנה ברורה ,שמומלץ מאוד לאפשר כיווני קרוס לכל זוג רמקולים בנפרד ולא חיתוך אחד שמשפיע על כולם..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”