חיבור טלוויזיה לרשת הבייתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Nirgaz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה החלפתי את ה CRT העתיקה ב SAMSUND D5000 ועכשיו הגיע הזמן לחבר אותה לרשת הבייתית, במטרה לראות סרטים שהורדתי (רובם SD, חלקם 720P ובעתיד גם 1020P)
היו לי כמה דיונים בפורום מסכים אבל ניראה לי שהגיע השלב שצריך לפנות למקצוענים בפורום הזה.
רקע כללי -
כרגע ברשותי ראוטר אלחוטי BR-6524n Edimax שנימצא בממ"ד מול הדלת הפתוחה ונותן מענה טוב לכל הביית.
המחשב גם כן בממ"ד ומחובר בכבל רשת פשוט לראוטר.
הטלוויזיה בסלון, וארון התקשורת בכניסה מרחקים אווירים של בערך:
טלוויזיה >> 5 מטר >> ארון תקשורת >> 7 מטר >> ראוטר
נקודה נוספת - בעתיד אני מתכנן לקנות סטרימר כך שהפתרון אמור לתת לו מענה, ניראה לי שפשוט אצטרך לחבר את הסטרימר לרשת (במקום את הטלוויזיה ישירות) אבל אני מציין את זה למקרה שיש הבדל שלא חסבתי עליו.

הנה המסקנות שהגעתי אליהן עד כה אחרי שחרשתי את שני הפורומים:
1. ברור לי כבר שהכי טוב זה חיבור רשת קווי, אבל זה ידרוש השחלת חוטי רשת בקירות. קראתי קצת כאן איך עושים את זה - ניראה אפשרי אבל ידרוש בעל מקצוע כך שהעלות המשוערת היא משהו כמו 500 ש"ח בהערכה גסה (חומרים + עבודה)
2. דונגל USB ייעודי - לדעתי לא שווה לקנות את הדונגל הייעודי (זה נכון גם לסמסונג וגם לפירמות אחרות) גם יקר וגם ביצועים בינוניים בד"כ.
3. חיבור רשת דרך קווי החשמל - עובד טוב רק אם מרחק החוטים בין הראוטר לטלוויזיה לא מאד גדול והשקעים של שניהם מחוברים לאותה פזה. אצלי השקעים לא על אותה פזה, ניתו לסדר את זה ע"י חשמלאי. מחיר כ- 350 שח לזוג מתאמים + עבודה של חשמלאי. מאחר ואצטרך לרכוש את המתאמים רק כדי לראות אם זה עובד, אני חושב שהפתרון הזה בעייתי ודי פסלתי אותו.
4. לחבר נקודת גישה אלחוטית - או ראוטר שישמש כנקודת גישה כזו, למשל:
Edimax nMax BR-6428nS 802.11n Wireless Broadband Router 300Mbps
TP-Link nMax TL-WR841N 802.11n Wireless N Router 300Mbps‎
‎Tenda nMAX W300M 802.11n Portable Wireless Access Point / Router 300Mbps

שלושת הדגמים האלו עולים 150 ש"ח כל אחד, כך שאם זה יעבוד האופצייה הזו ניראית לי גם הכי זולה וגם הכי פשוטה להתקנה.

ועכשיו לשאלות:
1. האם זה אמור לעבוד? כלומר אוכל לראות סרטי HD שמאוחסנים במחשב(או דרך סטרימר בעתיד) בלי תקיעות / קפיצות / הפרעות?
2. האם כל ראוטר יכול לעשות את העבודה או שצריך תכונות מיוחדות - למשל קראתי כאן שכדאי (אבל לא חובה) תמיכה ב WDS , ל EDIMAX יש את זה בשני הדגמים (לאחרים עוד לא בדקתי) - יש משהו אחר שצריך?
3. איך צריך לקנפג את הראוטר בשביל שזה יעבוד?
4. אם יש למישהו רעיון אחר או השגות על המסקנות שלי - אשמח לשמוע.

תודה,
ניר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

מצטער לאכזב אותך, אבל Access Point אלחוטי, גם בתקן N, לא יפתור לך את הבעיות הידועות של רשת אלחוטית ותכני HD.

גם אם מדובר ב-500 ש"ח לעומת 150 ש"ח, עדיין מדובר בהשקעה יחסית לא גבוהה שאתה עושה בדירה לטווח ארוך (היא שלך, לא?) ולכן הייתי ממליץ לך לחזור ולשקול העברת רשת קווית בדירה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

1. זה תלוי באיכות האות האלחוטי שתלוי במרחק ובמה שנמצא בין שני המכשירים. קירות בטון ומכשירים חשמליים מסוימים עשויים להפחית את רמת הקליטה ומהירות השידור בצורה דרסטית, מה יש בקו אווירי ישיר בין הראוטר לטלויזיה?
2. רצוי תמיכה בWDS אבל לא בהכרח, הרבה פעמים זה עובד בצורה אופטימלית רק בין מכשירים של אותה החברה. מה שאתה צריך זה נתב שיכול לשמש כClient או Repeater או פשוט לקנות AP ייעודי. ההמלצה היא לרכוש נתב שיכול לשמש גם כAP כך שבמידת הצורך תמיד תוכל להשתמש בו כנתב. לפי מה שזכור לי האדימקס תומך בכל שלושת המצבים, הTP-Link רק בWDS (אלא אם משתמשים בקושחה חלופית כמו DD-WRT) ואת הטנדה אני לא מכיר וגם לא ממש הייתי ממליץ עליו.
3. ראה 2, זה תלוי בדגם.

4:
עם מעט חוש טכני זאת ממש לא בעיה להשחיל כבל רשת, עלות הציוד היא בערך 30 ש"ח לסטלבנד (חוט השחלה קשיח), 20 ש"ח לשקע רשת ו70 ש"ח לגליל של 100 מטר כבל Cat5e. סה"כ לא יותר מ150 או 200 ש"ח גג. שיטת העבודה היא פשוטה, אתה משחיל את הסטלבנד מהנקודה של הראוטר לארון התקשורת, קושר את כבל הרשת ומושך, אותו הדבר אתה עושה עם הטלויזיה. שני הכבלים מתחברים בארון התקשורת או לחלופין אפשר פשוט למשוך את אותו הכבל באופן רצוף. מה שכן צריך לשים לב שהצינור שבו אתה רוצה להשתמש לא עמוס, בדרך כלל אפשר להעביר עד 3 כבלים בצינור ומן הסתם ככל שיש יותר כבלים כך זה גם יותר קשה.
אם בכל זאת אתה לא רוצה לעשות את זה הייתי ממליץ לך לקחת מחשב נייד או סתם פלאפון עם חיבור WiFi ולראות מה איכות הקליטה בנקודה שבה אתה רוצה להציב את הראוטר/AP ליד הטלויזיה כדי לוודא שהיא מספיקה. ההימור שלי הוא שלא תהיה לך בעיה לצפות בסרטי SD אבל 720p תלוי בתנאי השטח (כמה קירות יש באמצע) ותשכח מ1080p.

Nirgaz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה על התגובות המהירות והענייניות - ניראה לי שיש הסכמה בינכם שרשת חוטית היא הפתרון.
ליתר ביטחון ערכתי ניסוי כפי שהצעתם - לקחתי לפטופ הנחתי אותו ליד הטלוויזיה ובדקתי את הקליטה - זה הראה 2-3 קווים בסמן הרשת האלחוטית של ווינדוס ומהירות של 48-54 Mbps כש 54 זה הכי גבוה שהמחשב נותן גם כשהוא יושב על הראוטר.
עכשיו ניסיתי לנגן סרט SD רגיל (קובץ AVI בגודל 700 MB שמאוחסן על המחשב השולחני בממ"ד ) והוא ניגן בצורה טובה למדי (קרטוע של שניה פעם בכמה דקות)
אני מניח שעם ראוטר אקבל קליטה יותר טובה ואולי גם קצב יותר גבוה כי הוא תומך תאורטית ב 300 Mbps , אבל כמו ששניכם אמרתם HD זה כניראה לא יסחוב.
לגבי ההשחלה - העדפתי להימנע מזה כי לפני כשנתיים הזמנתי קו טלפון נוסף והטכנאי שבא להתקין אותו העביר חוט נוסף בדיוק לאותו המקום בממ"ד. אני זוכר שהוא די הזיע והייתי צריך לעזור לו ע"י דחיפה בצד אחד.
אז כניראה שכבר די צפוף שם מצד אחד, ומצד שני אני יכול אולי לנצל את כבל הטלפון ע"מ למשוך את הסטלבנד, ואח"כ למשוך חזרה עם שני כבלים (הטלפון והרשת)
ניראה לי שסידרתי לי בילוי לשבת :)

שאלה לגבי הסטרימר - אם אחבר סטרימר אז המסקנות זהות? כלומר חייבים חיבור חוטי ע"מ להזרים HD ,או שהוא יודע לעשות בפרינג חכם יותר ולתת ווידאו רציף גם בחיבור אלחוטי / איטי ?

תודה,
ניר

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

בעיקרון אם תצליח לרשת את הבית בצורה כזו שהAP יהיו חופפים והקליטה תהיה טוב, אתה תצליח לשדר HD אלחוט, אך כמובן שזה לא תחליף לחיבור קווי שמן הסתם יציב ביותר...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

אם כבר יש כבל טלפון אתה יכול להחליף אותו בכבל רשת ואז להשתמש בו גם בשביל רשת וגם בשביל טלפון, אבל תצטרך להסתפק במהירות של 100mbps במקום 1gbps. אם אתה מחליף אותם אז אתה יכול לנסות לקשור את כבל הרשת אל הטלפון ופשוט למשוך אותו. זה כמובן תופס רק אם מדובר בכבל טלפון (כבל דק בעל 4-6 גידים) ולא rg59 או rg6 (כבל עגול ועבה עם גיד קשיח בודד).
אם אכן תחליט לעשות את זה לבד אתה יכול להשתמש בקצת סבון או לקנות ג'ל השחלה (15 ש"ח) כדי להפחית את החיכוך ולהקל על העניין.

בתור התחלה תפתח רגע את הקופסה שדרכה אתה רוצה לחבר את הראוטר לארון התקשורת ותבדוק כמה ואיזה כבלים עוברים בצינור הזה.

Nirgaz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

Nunatak כתב: בתור התחלה תפתח רגע את הקופסה שדרכה אתה רוצה לחבר את הראוטר לארון התקשורת ותבדוק כמה ואיזה כבלים עוברים בצינור הזה.
...
פתחתי את הקופסאות בשני המקומות:
בממ"ד ליד הראוטר יש כבל טלפון אחד (לבן רב גידי) שמגיע לארון התקשורת בכניסה לבית
בסלון ליד הטלוויזיה יש כבל שחור (5 ממ בערך) של הכבלים שמגיע גם הוא לארון התקשורת.
הכבל הזה לא בשימוש כרגע - יש איזה אפשרות לנצל אותו לטובת חיבור הרשת?

הנתונים "על הנייר" ניראים טובים אבל כמו שהזכרתי - טכנאי הטלפון עבד די קשה להעביר את כבל הטלפון הזה וניראה לי שהכי פשוט יהיה להשתמש בכבל הטלפון בשביל להעביר את הסטלבנד ואח"כ למשוך חזרה שני כבלים (טלפון ורשת)
אפשר אולי לעשות את אותו הטריק עם הכבל השחור של הכבלים - אבל הוא ניראה לי יותר עבה וקשיח כך שעלול להיתקע.

ניר

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

ממ"ד - פשוט תעביר כבל רשת בנוסף לכבל הטלפון, זה לא אמור להיות קשה.
סלון - כנראה שזה rg59, גם כאן לא אמורה להיות בעיה אבל בגלל שזה כבל רחב יותר וקצת קשיח זה עשוי להקשות עליך, אם אתה רוצה אפשר לקשור אליו כבל רשת (תצמיד כמה סנטימטרים משני הקצוות ותלפף איזולירבנד) ולמשוך כדי שיהיה לך יותר קל. אין שום אופציה לנצל אותו לטובת חיבור רשת.

אני לא יודע מה היה לפני שנתיים ולמה הטכנאי התאמץ כ"כ כפי שאתה מתאר, אבל מלנסות לא קורה כלום.
בכל מקרה לא למשוך יותר מדי בכח, אם אתה מרגיש שהכבל נתקע ונמתח תעצור לרגע ותבדוק בצד השני אם יש משהו שמפריע לו.

embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #9 

גם אני באותה סירה.
רוצה לרשת בין ברשת קווית של 1G.

את הכבל אני רוצה לקנות לבד אבל מחפש מישהו שיעביר לי את הכבלים.
אני ממש לא אנדימן.

גם אני צריך לעשות נקודת חשמל בשביל סוויץ' שיהיה תלוי על הקיר ליד ארון התקשורת.

אם מישהו מכיר בעלי מקצוע טובים שיודיע.

תודה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #10 

בעלי מקצוע מסתובבים כאן בפורום, מיעצים, נותנים טיפים וגם מבצעים עבודות תשתית...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

Nirgaz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

Nunatak כתב:ממ"ד - פשוט תעביר כבל רשת בנוסף לכבל הטלפון, זה לא אמור להיות קשה.
סלון - כנראה שזה rg59, גם כאן לא אמורה להיות בעיה אבל בגלל שזה כבל רחב יותר וקצת קשיח זה עשוי להקשות עליך, אם אתה רוצה אפשר לקשור אליו כבל רשת (תצמיד כמה סנטימטרים משני הקצוות ותלפף איזולירבנד) ולמשוך כדי שיהיה לך יותר קל. אין שום אופציה לנצל אותו לטובת חיבור רשת.

אני לא יודע מה היה לפני שנתיים ולמה הטכנאי התאמץ כ"כ כפי שאתה מתאר, אבל מלנסות לא קורה כלום.
בכל מקרה לא למשוך יותר מדי בכח, אם אתה מרגיש שהכבל נתקע ונמתח תעצור לרגע ותבדוק בצד השני אם יש משהו שמפריע לו.
...
טוב, לקח קצת זמן כי המכונת כביסה שבקה וזה פרויקט בעדיפות, אבל סוף סוף קניתי את כל המצרכים וניגשתי לעבודת ההשחלה.
את הכבל מהסלון לארון התקשורת הצלחתי להעביר תוך הפעלת כח פיזי סביר במשיכה אבל דווקא בכבל לממ"ד ניתקעתי.
מסתבר שיש אחרי כשלושה מטר מעצור שמונע את העברת הסטלבנד.
ייתכן שזה כיפוף בצינור, או משהו אחר אבל נאבקתי איתו בסופ"ש מספר שעות ולא הצלחתי:
--- ניסיתי לדחוף משני הצדדים (גם מהממד וגם מהארון)
--- ניסיתי ראשים שונים לסטלבנד (כולל בלי ראש בכלל עם איזולירבנד על ההברגה ועם הרבה ג'ל על הקצה)
--- חיברתי את הסטלבנד לכבל הטלפון עם איזולירבנד, דחפתי מצד אחד ומשכתי מצד שני
--- ניסיתי גם לחבר את כבל הרשת לכבל הטלפון ולמשוך אותו - ניתקע באותו המקום
--- ניסיתי אותו הדבר עם חוט כביסה חזק וגמיש (קוטר 4-5 ממ) - אותו דבר
--- משכתי את כבל הטלפון עד שנקרעה לו המעטפת ושם וויתרתי - כל התקשורת של הביית עוברת על הכבל האחד הזה (כולל טלפון קווי) כך שממש לא בא לי להרוס אותו.

בקיצור, כמו שזכרתי גם טכנאי הטלפון הסתבך שם אבל עכשיו, כשכבל הטלפון בפנים זה פשוט לא עובר.

אז לפני שאני מתייאש סופית ועובר לאופצייה האלחוטית - יש למישהו עוד רעיון איך לעבור כיפוף בצינור (או מחסום אחר)

תודה,
ניר

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #12 

האם ניתן להבין לדעתך היכן נקודת השלושה מטר שם זה נתקע ואז לבצע שבירה מקומית של הקיר וטיפול בבעיה ??

Nirgaz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

kobbi כתב:האם ניתן להבין לדעתך היכן נקודת השלושה מטר שם זה נתקע ואז לבצע שבירה מקומית של הקיר וטיפול בבעיה ??
...
חשבתי על זה אבל...
א. זה לא יוצא בדיוק במפגש הקיר עם התקרה, אלא קצת אחרי זה (מדדתי את אורך הסטלבנד שנכנס)
ב. זה פא*ינג ממ"ד, לקדוח חור לדיבל שם זה פרויקטון, לא רוצה לחשוב בכלל על חציבה מסיבית.

עוד רעיונות?

ניר

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #14 

אחרי זה בתקרה או אחרי זה בקיר?
אתה בטוח שלא נכנסת לקופסת הסתעפות שאולי סגורה עם טייח?

זה בית חדש מקבלן? יש אחריות? זה בית אחרי שיפוץ? אתה שיפצת?
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

Nirgaz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

JEXY כתב:אחרי זה בתקרה או אחרי זה בקיר?
אתה בטוח שלא נכנסת לקופסת הסתעפות שאולי סגורה עם טייח?

זה בית חדש מקבלן? יש אחריות? זה בית אחרי שיפוץ? אתה שיפצת?
...
אחרי זה כנראה בתיקרה אבל אי אפשר להיות בטוחים ב 100%
הצינור עולה למעלה כך שאני מניח שהוא עולה עד לחיבור עם התקרה ושם עושה פניה של 90 מעלות וממשיך בתקרה
הניחוש הראשון שלי היה שהפניה הזו היא הנקודה הבעייתית, אז סימנתי על הסטלבנד את הנקודה שבה הוא לא נכנס יותר, הוצאתי אותו ושמתי על הקיר כדי לראות איפה הקצה - להפתעתי הוא הגיע לתקרה ונישארו עוד כ 40 או 50 ס"מ
עכשיו עוד לא מצאתי דרך לדעת לאן הצינור ממשיך - ישר בתיקרה? באלכסון?

לגבי הבית - זה בית בן 15 ששיפצתי לפני שנתיים אבל... החלק של הממ"ד לא שופץ ואין לי (או למישהו אחר) מושג איך עוברים הצינורות.
חשבתי לחבר מגנט קטן וחזק לסטלבנד ולנסות למצוא אותו מבחוץ איכשהו, ואז לקדוח במקום המשוער ולחפש את הצינור.
אבל זה ניראה לי הרפתקה עם סיכון גבוה וחשבתי לבדוק אם יש שיטות מוכחות ומדוייקות לפתרון בעיה כזו (שבטח לא המצאתי אותה)

ניר

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #16 

יש סיכוי גדול שעוד בשבלב היציקות נשאר מסמר שהחזיק את הצנרת ו\או את המסגרת (קרשים)...
אפשר לחבר באמת לקצה מגנט ואם גלאי מתכות ניתן למצוא את הנקודה..

האם במסדרון שמוביל לממ"ד יש מזגן? ניתן לראות את הצינורות ביציקות ולנחש את התוואי.
האם המנורה בממד נמצאת במרכז החדר?
האם הצינור של הממד שנמצא בארון התקשור גם יורד מלמעלה?
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

Nirgaz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

JEXY כתב:יש סיכוי גדול שעוד בשבלב היציקות נשאר מסמר שהחזיק את הצנרת ו\או את המסגרת (קרשים)...
אפשר לחבר באמת לקצה מגנט ואם גלאי מתכות ניתן למצוא את הנקודה..

האם במסדרון שמוביל לממ"ד יש מזגן? ניתן לראות את הצינורות ביציקות ולנחש את התוואי.
[ניר] לא, אין מזגן (וגם לא הבנתי את הרעיון)
האם המנורה בממד נמצאת במרכז החדר?
[ניר] כן, אבל מה הקשר בין המנורה לצינור של הטלפון? יש צינורות ניפרדים לחשמל שד"א גם בהם ניסיתי להשחיל את הסטלבנד - אבל הם הובילו אותי לחדר סמוך ולא לכיוון ארון התקשורת
האם הצינור של הממד שנמצא בארון התקשור גם יורד מלמעלה?
[ניר] כן, הצינור של הממד יורד מלמעלה בארון התקשורת. ד"א, לא ציינתי את זה אבל הממ"ד נמצא במפלס גבוה (7 מדרגות) מארון התקשורת.
...
לגבי גלאי המתכות - יכול להיות בעייתי כי בבטון של הממד יש הרבה ברזלים.
חשבתי יותר בכיוון של מתכת או מצפן שיושפע מהמגנט.
עוד רעיון - לנצל את העובדה שיש כבל טלפון שכבר עובר בצינור ע"מ להעביר בו זרם (למשל 12V ) ולמצוא את מיקומו ע"י מכשיר כלשהו. (אח"כ למדוד את האורך ע"פ הסטלבנד ולקבל מיקום יחסית מדויק.)
קשה לי להאמין שלא קיים כבר מכשיר או שיטה לעשות את זה (ואם לא קיים אז אולי עליתי כאן על סטארט-אפ)
תודה,
ניר

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”