והאם זה נכון גם לגבי רמקולים לשטח?
תודשה מראש!

אם יותר לי להוסיף מעט משלי:logankungfu כתב:לדעתי נושא הוואטים וה RMS וגם עקומת היענות התדר הינם בעלי רלוונטיות מעטה מאוד.
עקומת היענות התדר- משום שרמקולים של יצרנים שונים נמדדים בתנאים שונים לגמרי זה מזה כדי לקבוע את העקומה, וגם משום שאם על רמקול, למשל, מוצהר כי הוא יורד ל 30 הרץ, אין זה אומר שום דבר על איך ה 30 הרץ האלו יישמעו, או על איזה מחיר הרמקול משלם כדי להגיע לשם (סתם לדוגמה). את זה ניתן לדעת רק לפי האוזן. התוצאה היא, שלא רצוי לסנן רמקול החוצה מבדיקת האזנה בשל הנתון הזה, כי הוא לא אומר כלום על איך הרמקול יישמע. יתכן שהבס של רמקול שמגיע ל 45 הרץ יישמע טוב יותר מזה של ה 30 (ואולי לא. אי אפשר לדעת בלי להאזין).
לגבי RMS- כנ"ל. לא שמעתי על רמקול כלשהו שיכולת העמידה שלו היתה נמוכה מידי, למשל, ולא ניתן היה להשיג בו ווליום רצוי אלא תוך עומס יתר עליו (בהנחה שמאזינים בחדר ולא בחוץ, נניח). אם כבר, זה נתון שרלוונטי יותר למגברים. לכן גם לפי זה לא הייתי מסנן. על אותו מגבר, רמקול של 70 RMS ו 250 RMS עשויים לתת את אותו ווליום.
לעומת זאת, שני הנתונים האחרים כן רלוונטי. אחריות וחלפים- אין מה להוסיף;
נצילות- חשוב מאוד כדי לדעת להתאים מגבר....
רמקולים צריכים להירכש בעסקת חבילה עם המגבר. נתונים כמו: הספק מומלץ (בוואטים), נצילות (ב-db) והתנגדות (באום), ירמזו על המגבר המומלץ לעבודה עם הרמקולים.Carew כתב:במידה ואני רוצה לקנות רמקולים, לאיזו נתונים אני צריך להתייחס בכדי לדעת את רמת הרמקול?
והאם זה נכון גם לגבי רמקולים לשטח?
תודשה מראש!...