דרוש ייעוץ:חנות לא מוכנה להשלים עסקה שנעשתה דרך האתר מכיוון שהמחיר היה שגוי

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Liquid פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

עריכה: לאחר ברורים באינטרנט ומכיוון שאני לא מוצא בהודעתי שום ביקורת שלילית ואני לא מכנה את החברות המדוברות בכינויים פוגעים אלא רק מציג את השתלשלות הארועים החלטתי לפרסם את שמות החברות הנוגעות בדבר.
החנות המדוברת היא סינמה פרו (CinemaPro) ואתר השוואת המחירים הוא ZAP.

עריכה 2: מתברר כי מאחורי האתר של סינמה פרו עומדות החברות ארמגדון סאונד בע"מ וחברת ORYX-DAN בע"מ.
מידע זה נלקח מתוך אודות האתר של סינמה פרו:
...

שלום רב,
ברצוני לשתף אתכם בחווית רכישה לא מוצלחת שעברתי לאחרונה.
מכיוון שאינני יודע אם חוקי הפורום או חוקי לשון הרע מאפשרים לי לפרסם את שמות העסקים הנוגעים לחווית הקניה שלי אני השמיט אותם כעת אך במידה וזה יתאפשר אפרסם אותם בהמשך.

כבר זמן רב אני חושב לפנק את עצמי באוזניות איכותיות שישמשו אותי נאמנה בשעות שאני מעביר בתחבורה ציבורית.
עקב רעשי הרקע באוטובוסים ורכבות פזלתי לכיוון אוזניות עם ביטול רעשים אקטיבי, לאחר מספר ברורים החלטתי לרכוש את האוזניות Beats Studio by Monster.
כצרכן נבון ביצעתי סקר שוק וניסיתי להחליט האם כדאי לי לרכוש בארץ או לבצע את הרכישה בחו"ל.
ב-27.12 גלשתי באתר השוואת המחירים הגדול והמוכר בארץ ונכנסתי לאתר הראשון ברשימה שהיה זול משמעותית מההצעות האחרות עם מחיר של 649 ש"ח ללא משלוח וגם מומלץ כקניה חכמה לצרכן.
גלשתי לאתר ובנוסף גם ביצעתי חיפושים לאוזניות אחרות על מנת להשוות בין הדגמים ובסופו של דבר החלטתי לרכוש את הדגם ההתחלתי שבו חשקתי.
לאחר ביצוע הרכישה באתר קיבלתי אישור במייל כי הזמנתי בוצעה בהצלחה והכל טוב ויפה. למחרת נשלח אלי מייל מהחברה שאומר לי ללא כל התנצלות כי הזמנתי בוטלה עקב מחיר שגוי באתר ואם אני רוצה אני יכול לרכוש במחיר "מוזל" של 1400 ש"ח במקום ה-649 שהייתי אמור לשלם. חזרתי לחנות במייל וכתבתי כי סגנון הפניה והביטול אינם מקובלים עלי ושלפחות היו יכולים להתנצל. לאחר מכן יצרו איתי קשר טלפונית וכאשר הבהרתי במהלך השיחה כי עליהם לכבד את הרכישה הטיחו בי שאני מנסה לסחוט אותם כאילו הייתי אחרון העבריינים ולבסוף ניתקו לי את הטלפון בפרצוף.

מופתע ומאוכזב מיחס החנות פניתי לאתר השוואת המחירים והשארתי שם את חוות דעתי. מאוחר יותר באותו היום אתר השוואת המחירים פנה לחנות על מנת לברר את פרטי המקרה והמנהל שוב יצר איתי קשר וטען כי לא קרא לי סחטן אך מה שאני עושה זוהי סחיטה בסופו של דבר קינח בכך שאמר שבמידה וחוות דעתי תפורסם ומוניטין החברה יפגע הם יתבעו אותי על לשון הרע.
בנוסף אותו אתר השוואת המחירים פנה אלי היום בטענה כי אישור ההזמנה דרך האתר אינו מספק ואם ברצוני לפרסם את חוות הדעת עלי להראות קבלה או אישור מחברת האשראי, אך מלבד אישור ההזמנה אין לי דבר מכיוון שהחברה לא מוכנה לכבד את העסקה שבוצעה.

לבסוף החלטתי גם לפנות למועצה הישראלית לצרכנות שיטפלו במקרה שלי וכולי תקווה שלפחות אם לא אקבל את המוצר שרכשתי כדין החנות תקבל נזיפה ותשפר את תודעת השרות שלה.

אני אדם נורמטיבי שלא מחפש צרות אך נמאס לי שדורכים על הצרכן האינטרנטי.

כיצד אתם חושבים שעלי להתנהל ומה אתם הייתם עושים במקומי?
נערך לאחרונה על ידי Liquid ב 29/12/2011 20:59, נערך 4 פעמים בסך הכל.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

בדיוק מה שעשית וכמובן שהייתי מבטל את העסקה כי מי רוצה לעשות עסקים עם חנות כזו...

ותלמד לקח - אין מתנות חינם. מחיר זול משמעותית (במיוחד באוזניות) אמור להדליק נורה אדומה...

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #3 

קרה לי מקרה שהתחיל כך (רק עם מכונת כביסה), בעל העסק ניסה "לפצות" אותי והמקרה הסתבך.....
לבסוף זה הסתיים בבית משפט עם קנס של 4500 ש"ח :twisted: (לבעל העסק כמובן)

ציין את החנות שנדע מאיפה לא לרכוש (זה הדבר היחד שכרגע אתה יכול לעשות)

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #4 

קרא את המאמר של עו"ד אמיר קליינמן
ודרוש מה שמגיע לך.

המחיר באינטרנט מחייב

באתר אינטרנט מתפרסמת חופשה חלומית במלון פאר, ובמחיר בלתי יאמן. לאחר ביצוע העסקה באינטרנט מודיעים לנופש, שכבר מפנטז על שהות במלון יוקרה במחיר של קוקטייל מצוין, כי בשל טעות אנוש פורסם באתר האינטרנט מחיר שגוי. מהו הדין? אפשר לארוז מזוודה, בלי להתפלמס.

שני החוקים הרלוונטיים לדיון זה הם חוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981 וחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973. שני החוקים הנ"ל מטרתם הגנה על העיקרון הכללי של קיום מסחר הוגן ובתום לב במסגרת כללים מקובלים וסבירים. יחד עם זאת, בעוד חוק החוזים מתייחס לצדדים שווים לעסקה ועל כן הדרישות זהות לשניהם, מגן חוק הגנת הצרכן על צדדים שיחסי הכוחות ביניהם אינם שווים.

חוק הגנת הצרכן חל במקרים כגון המקרה בו עסקינן כעת, שהרי צרכן מוגדר כ"מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי", ועוסק מוגדר כ"מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוקו".

לחברה שמשווקת את מלון הפאר באמצעות אתר האינטרנט לא יועיל טיעון לפיו מכיוון שהרוכש אינו צרכן אלא עוסק בעצמו והשירות מיועד למטרות עסקיות, אזי לא חל חוק הגנת הצרכן אלא חל סעיף 14 לחוק החוזים המתייחס להתקשרות צדדים שווים בחוזה עקב טעות ועל כן יש לבטל את החוזה, בין באופן חד צדדי ובין באמצעות בית המשפט, וזאת מאחר ומדובר בטעות סופר לפי סעיף 16 לחוק החוזים ובמקרה כזה החוזה יתוקן בהתאם לאומד דעת הצדדים, ואין הטעות עילה לביטול החוזה.

חוק הגנת הצרכן מטיל על עוסק חובה, כחלק מאותה חובת גילוי כללית, להציג מחיר על כל מוצר, לרבות כאלה "המוצגים על ידי עוסק לראווה בכל דרך שהיא", וקובע כי המחיר המחייב יהיה המחיר שהוצג עליהם, אף אם מחירם בעת התשלום גבוה מהמחיר שהוצג. תכלית זו נועדה להביא לידיעת הצרכן את מחיר המוצר או השירות לפני ביצוע הרכישה. ידיעת המחיר הינה מידע מהותי וחיוני שצריך להימצא בידי הרוכש בטרם ההחלטה האם לרכוש את המוצר או השירות.

ההלכה הינה שאין הבדל בין הצגת מוצר בחנות או באתר מכירה באינטרנט, וכל עוד לא קיימים חוקים ספציפיים למסחר באינטרנט יחול חוק הגנת הצרכן על מכירה באינטרנט כפי שהוא חל על מכירה בכל חנות. מכאן, ולאור היות חוק הגנת הצרכן חוק קוגנטי, חברה המשווקת מוצרי תיירות באתר אינטרנט אינה יכולה לקבוע בתקנון הוראות המנוגדות לחוק ("זכות החברה שלא לקיים את ההזמנה כאשר חלה טעות בתום לב במחיר המופיע באתר"), ודינן להיפסל.

ברי שחיוב החברה לספק את השירות במחיר שהציגה באתר האינטרנט בטעות בתום לב אף הוא אינו הוגן כלפיה, אולם מדובר במקרים בודדים ודווקא מדיניות שונה עלולה לפגוע במסחר באינטרנט ובעוסק עצמו. רכישה באמצעות האינטרנט מבוססת על מערכת אמון ובטחון במי שעומד מאחורי האתר, ללא אלה קיימת רתיעה מצד הצרכנים. לאור זאת, מדיניות כאמור בלבד יש בכוחה לקבע בוודאות את חובות בעלי האתרים ואת זכויות הצרכנים. מי שמעוניין להשתתף בעסקאות שכאלה חייב לקבל את חוקי הגנת הצרכן על פרטיהם ודקדוקיהם.

חברה המשווקת מוצרי נופש באמצעות אתר אינטרנט ומסרבת לחייב הנוסע במחיר שפורסם נחשבת כמפרת חוק וחשופה לתביעת פיצויים לדוגמא ללא הוכחת נזק עד 10,000 ש"ח, ועד 50,000 ש"ח אם מדובר בהפרה חוזרת או נמשכת.

ברם, לדידי, היות ובסוגיה זו אין בעיה עקרונית בענף התיירות, במקרים של טעות בתום לב אין מקום להטלת פיצויים גבוהים כאמור. יש לחייב את החברה לאכוף העסקה או לחלופין לקבוע סכום פיצויים נמוך יותר הכולל הוצאות ועוגמת נפש.

הכותב הנו מייסד וראש משרד עורכי דין אמיר קליינמן, העוסק בדיני תיירות - www.kleinman-law.co.il .

כל המידע המוצג במאמר הינו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר אינו נושא באחריות כלשהי כלפי מאן דהוא והלה נדרש לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים ו/או המצורפים להם.

http://www.articles.co.il/article/48248 ... 7%99%D7%91

Liquid פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

ערכתי את ההודעה המקורית.
שכחתי להוסיף כי בשיחתנו השנייה נאמר לי כי במידה וחוות דעתי תתפרסם ומוניטין החברה יפגע הם יתבעו אותי על לשון הרע וכי החוק עומד לרעתי.
נערך לאחרונה על ידי Liquid ב 29/12/2011 14:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #6 

הם מנסים להפחיד אותך...........
כל עוד יש לך הוכחות, אין שום בעייה לפרסם את מה שקרה

Liquid פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

b2k כתב:קרא את המאמר של עו"ד אמיר קליינמן
ודרוש מה שמגיע לך.

המחיר באינטרנט מחייב

...
...
תודה על המידע.
אני מקווה מאוד שהדבר לא יגיע לידי תביעות משפטיות אך עם זאת אני לא מתכוון לוותר בקלות.

Liquid פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

BreezeNET כתב:הם מנסים להפחיד אותך...........
...
בעת ביצוע כל רכישה באינטרנט אני שומר קבלות רכישה ותמונות מסך של תהליך הרכישה עד כחודש-חודשיים לאחר קבלת המוצר. לכן יש לי את תמונות המסך, אישור ההזמנה ותגובת החנות כי היא איננה מתכוונת לספק לי את מה שרכשתי.

חשוב לי לציין כי לא בוצעה הורדה מכרטיס האשראי כי החנות ביטלה את הקנייה לפני כך שאין לי צורך לבטל את הרכישה.

האם אני יכול לפרסם את שמות העסקים בפורום?

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #9 

בוודאי שאתה יכול אין בזה שום פסול לספר על חווית קניה בחנות X.

לא חסרות פה תלונות באתר על אייבורי KSP וכו... אין סיבה שאת שם החנות לא תפרסם גם

Liquid פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

לאחר ברורים באינטרנט ומכיוון שאני לא מוצא בהודעתי שום ביקורת שלילית ואני לא מכנהאת החברות המדוברות בכינויים פוגעים אלא רק מצגיד את השתלשלות הארועים החלטתי לפרסם את שמות החברות הנוגעות בדבר.

החנות המדוברת היא סינמה פרו (CinemaPro) ואתר השוואת המחירים הוא ZAP.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #11 

אין להם שום קייס לתביעת לשון הרע נגדך מכיוון שאתה מציג אך ורק עובדות. למיטב ידיעתי, תנאי הכרחי לקבלת תביעת לשון הרע היא הוכחה שהדברים שנאמרו אינם אמת. קוראים להגנה הזאת "אמת דיברתי".
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7% ... 7%A8%D7%A2

Liquid פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

psibeast כתב:אין להם שום קייס לתביעת לשון הרע נגדך מכיוון שאתה מציג אך ורק עובדות. למיטב ידיעתי, תנאי הכרחי לקבלת תביעת לשון הרע היא הוכחה שהדברים שנאמרו אינם אמת. קוראים להגנה הזאת "אמת דיברתי".
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7% ... 7%A8%D7%A2
...
תודה על החיזוק.
אם יש משתמש שעבר חוויה דומה ויכול לשתף אותי במה שהוא עשה בנדון ומה הייתה התוצאה הסופית או משתמש שמבין מעט בעריכת דין אשמח אם תחלקו איתי את חוכמתכם.
נערך לאחרונה על ידי Liquid ב 29/12/2011 14:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #13 

שים לב לחלק זה בתקנון החנות:
" במידה ותחול טעות בהדפסה, בתיאור המוצר, ו/או במחירו-טעות תוכנה\ בתנאי התשלום , בתמונת המוצר או בכל חומר הדפסה אחר ,או בקבלת הנתונים ממבצע פעולה באתר, רשאית חברת סינמה פרו אך לא חייבת, לבטל את הרכישה הספציפית,וכמו כן יש לסייג זאת לטעות חריגה וכן מוסכם כי בעת ביטול עסקה יושבו הכספים באופן מיידי אם ונגבו. "

http://cinemapro.co.il/contract

אין חנות אינטרנט בימיינו שלא מכסה את התחת שלה עם חלק כזה בתקנון.

בנוסף, בשביל תביעה תאלץ להוכיח שנגרם לך נזק כלשהו בעקבות המקרה, נגרם לך נזק כלשהו ?

Liquid פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

b2k כתב:קרא את המאמר של עו"ד אמיר קליינמן
ודרוש מה שמגיע לך.

המחיר באינטרנט מחייב
...
שני החוקים הרלוונטיים לדיון זה הם חוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981 וחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973. שני החוקים הנ"ל מטרתם הגנה על העיקרון הכללי של קיום מסחר הוגן ובתום לב במסגרת כללים מקובלים וסבירים. יחד עם זאת, בעוד חוק החוזים מתייחס לצדדים שווים לעסקה ועל כן הדרישות זהות לשניהם, מגן חוק הגנת הצרכן על צדדים שיחסי הכוחות ביניהם אינם שווים.
...
ההלכה הינה שאין הבדל בין הצגת מוצר בחנות או באתר מכירה באינטרנט, וכל עוד לא קיימים חוקים ספציפיים למסחר באינטרנט יחול חוק הגנת הצרכן על מכירה באינטרנט כפי שהוא חל על מכירה בכל חנות. מכאן, ולאור היות חוק הגנת הצרכן חוק קוגנטי, חברה המשווקת מוצרי תיירות באתר אינטרנט אינה יכולה לקבוע בתקנון הוראות המנוגדות לחוק ("זכות החברה שלא לקיים את ההזמנה כאשר חלה טעות בתום לב במחיר המופיע באתר"), ודינן להיפסל.
...
...
shuali - תודה על תגובתך, אך לפי המאמר שפורסם פה תקנון זה נוגד את החוק ולא תקף משפטית.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #15 

shuali כתב:שים לב לחלק זה בתקנון החנות:
" במידה ותחול טעות בהדפסה, בתיאור המוצר, ו/או במחירו-טעות תוכנה\ בתנאי התשלום , בתמונת המוצר או בכל חומר הדפסה אחר ,או בקבלת הנתונים ממבצע פעולה באתר, רשאית חברת סינמה פרו אך לא חייבת, לבטל את הרכישה הספציפית,וכמו כן יש לסייג זאת לטעות חריגה וכן מוסכם כי בעת ביטול עסקה יושבו הכספים באופן מיידי אם ונגבו. "

בנוסף, בשביל תביעה תאלץ להוכיח שנגרם לך נזק כלשהו בעקבות המקרה, נגרם לך נזק כלשהו ?
...
וזה מה שאומר העו"ד במאמר מלמעלה ויש לו על מה להסתמך. על החוק.

ציטוט:
"ההלכה הינה שאין הבדל בין הצגת מוצר בחנות או באתר מכירה באינטרנט, וכל עוד לא קיימים חוקים ספציפיים למסחר באינטרנט יחול חוק הגנת הצרכן על מכירה באינטרנט כפי שהוא חל על מכירה בכל חנות. מכאן, ולאור היות חוק הגנת הצרכן חוק קוגנטי, חברה המשווקת מוצרי תיירות באתר אינטרנט אינה יכולה לקבוע בתקנון הוראות המנוגדות לחוק ("זכות החברה שלא לקיים את ההזמנה כאשר חלה טעות בתום לב במחיר המופיע באתר"), ודינן להיפסל. "

Liquid פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

פניתי לחנות במייל כעת פעם נוספת ואחרונה בתקווה שיכבדו את החוקים החלים עליהם ויאשרו את הרכישה.
אעדכן בהמשך.

Liquid פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

shuali כתב:שים לב לחלק זה בתקנון החנות:

...
אני מצטער אך אני לא מסכים איתך.
במידה ונכנסת לחנות וראית מוצר עם מדבקה גדולה עליו במחיר מסויים והחלטת שתרכוש אותו, אם הגעת לקופה ולהפתעתך אומרים לך כי חלה טעות במדבקה וכי המחיר האמיתי הוא יותר מכפול מה יקרה? האם באפשרות החנות לשלוף תקנון האומר כי המחירים המופעים על המוצרים הם אינם מחייבים וכי במקרה של אי התאמה בין המחיר המפורסם למחיר האמיתי תחוייב עפ"י המחיר היקר מבין השניים?

נשמע לי מופרך לחלוטין.

אם למישהו יש המלצה לעורך דין שמטפל בפניות מסוג זה אשמח אם ישלח לי את פרטיו בהודעה אישית.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #18 

שמרת הוכחה כלשהי למחיר שפורסם באתר?

Liquid פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

psibeast כתב:שמרת הוכחה כלשהי למחיר שפורסם באתר?
...
בהחלט
Liquid כתב:
BreezeNET כתב:הם מנסים להפחיד אותך...........
...
בעת ביצוע כל רכישה באינטרנט אני שומר קבלות רכישה ותמונות מסך של תהליך הרכישה עד כחודש-חודשיים לאחר קבלת המוצר. לכן יש לי את תמונות המסך, אישור ההזמנה ותגובת החנות כי היא איננה מתכוונת לספק לי את מה שרכשתי.

חשוב לי לציין כי לא בוצעה הורדה מכרטיס האשראי כי החנות ביטלה את הקנייה לפני כך שאין לי צורך לבטל את הרכישה.

האם אני יכול לפרסם את שמות העסקים בפורום?
...

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #20 

מה שאני הייתי עושה זה נכנס בחנות עצמה כמו שצריך כולל תלונה בתמ"ת ובמידת הצורך תביעה.
בכל הקשור לזאפ זה רק מוכיח מה הם שווים, לדעתי תשלח מייל למדור המחשבים של ynet כדי שיפרסמו את הסיפור.

נעול

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”