עברתי מרסיבר של yamaha ל pioneer - הבסים נעלמו ?
שלום,
השבוע החלפתי את הרסיבר הישן שלי של yamaha ב pioneer vsx-521, כדי לקבל תמיכה בכל תקני האודיו היותר חדשים.
הצליל משובח, ההפרדה בין הערוצים עדיפה, ואחרי כיול עם המיקרופון הכל היה נשמע מצוין.
בשמיעה שניה ושלישית, שמתי לב שהדיאלוג בסרטים קצת עמום ביחס ל yamaha, הפתרון שמצאתי היה לתת יותר level לסנטר מעל מה שהכיול האוטומטי בחר. זה עזר אבל אני בטוח שזה לא פתרון אופטימלי
עדיין, יש עוד בעיה אחת מטרידה, הבסים, כשיש משהו ממש חזק אז הסאב האקטיבי שלי מתעורר לחיים ויש צליל ו "רעד" ראוי, בכל רגע אחר, כל צליל של תוף של סדרות למשל שאני רגיל לשמוע את הפתיח שלהן נשמעות חלשות ללא פאנץ'
הגברתי את העוצמה של הסאב, והגדרתי אותו ברסיבר כ plus זה עזר במעט אבל עדיין לא מספיק, הבקרים של ה bass וה treble לא ממש עושים הבדל משום מה.
למישהו יש רעיונות ?
השבוע החלפתי את הרסיבר הישן שלי של yamaha ב pioneer vsx-521, כדי לקבל תמיכה בכל תקני האודיו היותר חדשים.
הצליל משובח, ההפרדה בין הערוצים עדיפה, ואחרי כיול עם המיקרופון הכל היה נשמע מצוין.
בשמיעה שניה ושלישית, שמתי לב שהדיאלוג בסרטים קצת עמום ביחס ל yamaha, הפתרון שמצאתי היה לתת יותר level לסנטר מעל מה שהכיול האוטומטי בחר. זה עזר אבל אני בטוח שזה לא פתרון אופטימלי
עדיין, יש עוד בעיה אחת מטרידה, הבסים, כשיש משהו ממש חזק אז הסאב האקטיבי שלי מתעורר לחיים ויש צליל ו "רעד" ראוי, בכל רגע אחר, כל צליל של תוף של סדרות למשל שאני רגיל לשמוע את הפתיח שלהן נשמעות חלשות ללא פאנץ'
הגברתי את העוצמה של הסאב, והגדרתי אותו ברסיבר כ plus זה עזר במעט אבל עדיין לא מספיק, הבקרים של ה bass וה treble לא ממש עושים הבדל משום מה.
למישהו יש רעיונות ?
אני מתכוון ל LEVEL
תסובב אותו לכיוון נניח 100 תעלה את הווליום של הסאב לשני שליש הדרך ואת ה PHASE תשים על 0 בהנחה שהסאב מולך כשאתה יושב או על 180 אם הוא מאחוריך.
אחכ תבצע כיול מחדש.
הרסיבר מכוון ל100 הרץ כי אתה כיוונת ? או שכך הוא בחר לעצמו .
אם אני מבין כל מה שמתחת 100 יופנה לסאב וזה לא נכון.
תקן THX מכוון ל 80.
תסובב אותו לכיוון נניח 100 תעלה את הווליום של הסאב לשני שליש הדרך ואת ה PHASE תשים על 0 בהנחה שהסאב מולך כשאתה יושב או על 180 אם הוא מאחוריך.
אחכ תבצע כיול מחדש.
הרסיבר מכוון ל100 הרץ כי אתה כיוונת ? או שכך הוא בחר לעצמו .
אם אני מבין כל מה שמתחת 100 יופנה לסאב וזה לא נכון.
תקן THX מכוון ל 80.
kobbi
תודה על העצות
הרסיבר בחר שהוא על 100 הרץ, כנראה ברירת מחדל
הסאב מולי, אני אשנה ל 0
כאשר אני מעלה את ה level לעוצמה מקסימלית בסאב ומגביר ווליום הבאסים כבר גסים ולא נעימים, הבעיה היא דווקא בווליוום יותר נמוך שהם כמעט ולא מורגשים בעוד שב yamahaa קיבלתי בס מורגש גם בעוצמות שמע נמוכות יחסית
תודה על העצות
הרסיבר בחר שהוא על 100 הרץ, כנראה ברירת מחדל
הסאב מולי, אני אשנה ל 0
כאשר אני מעלה את ה level לעוצמה מקסימלית בסאב ומגביר ווליום הבאסים כבר גסים ולא נעימים, הבעיה היא דווקא בווליוום יותר נמוך שהם כמעט ולא מורגשים בעוד שב yamahaa קיבלתי בס מורגש גם בעוצמות שמע נמוכות יחסית
- liorparente
- עוסק בתחום

- תגובות: 575
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אצלי המעבר מ520 של פיוניר ל671 של ימאה עשה נפלאות בשילוב עם BX2.
לטעמי ברמות האלה פיוניר מפשלים בגדול ביחס לאונקיו וימאה.
לטעמי ברמות האלה פיוניר מפשלים בגדול ביחס לאונקיו וימאה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
תוריד את תדר החיתוך ל 80 הרץ לפחות.
מה סוג הרמקולים שלך בקדמיים (רצפתיים?)?
כדאי לנסות להעביר את הקדמיים לקטנים, כנראה וזה מה שעושה את הבעיה. ביאמהה במצב כזה (במיוחד עבור תוכן שבמקור אינו 5.1) הוא ינתב את הבאסים לקדמיים יותר מאשר לסאב.
מה סוג הרמקולים שלך בקדמיים (רצפתיים?)?
כדאי לנסות להעביר את הקדמיים לקטנים, כנראה וזה מה שעושה את הבעיה. ביאמהה במצב כזה (במיוחד עבור תוכן שבמקור אינו 5.1) הוא ינתב את הבאסים לקדמיים יותר מאשר לסאב.
הגדרתי ברסיבר 80 הרץ ואת הרמקולים הגדולים לקטנים, ההגדרה של הסאב הוחלפה אוטומטית לכן ולא ניתן כמו קודם להחליף למצב plus
בסאב הגדרתי את התדר גם ל 80 ואת העוצמה למקסימום
הרמקולים הקדמיים הם רצפתיים גדולים של Xiom קנדה שעלו לי לא מעט כסף בזמנו
התוצאה : הבאסים פחות מורגשים! רק אם אני מעלה את התדר בסאב אני מקבל יותר פידבק מהסאב אבל כבר אפקט של רעד לא נעים
התוצאה : הבאסים פחות מורגשים! רק אם אני מעלה את התדר בסאב אני מקבל יותר פידבק מהסאב אבל כבר אפקט של רעד לא נעים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
על תתבאס איש יקר.moshem כתב:הגדרתי ברסיבר 80 הרץ ואת הרמקולים הגדולים לקטנים, ההגדרה של הסאב הוחלפה אוטומטית לכן ולא ניתן כמו קודם להחליף למצב plus
התוצאה : הבאסים פחות מורגשים! רק אם אני מעלה את התדר בסאב אני מקבל יותר פידבק מהסאב אבל כבר אפקט של רעד לא נעים...
תיפרד מהפיוניר .
פיוניר וניהול בס , במיוחד ברמות הללו, לא הולך ביחד.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
נראה לי הכללה קיצונית, לא? יתכן שבהגדרות שפעם הוא הדגיש את הבאסים יתר על המידה או שהגדרותיו ברסיבר כעת אינן אופטימליות.
על תתבאס איש יקר.
תיפרד מהפיוניר .
פיוניר וניהול בס , במיוחד ברמות הללו, לא הולך ביחד....
אני קצת מתבאס האמת, ציפיתי לסאונד יותר משובח בפועל קיבלתי את כל הצלילים הגבוהים מודגשים ומופרדים לערוצים בעוד שהבסים פשוט חומקים, לא שומע אותם כל כך וצריך להגביר ווליום בשביל שאני ארגיש רעד מהסאב.
הלוואי ומדובר בהגדרות שגויות שלי רק שאני כבר לא ממש יודע מה, וגם לא ממש נראה לי שאוכל להחזיר את הרסיבר לחנות או ליבואן.
אגב מה זה 85 ?
הלוואי ומדובר בהגדרות שגויות שלי רק שאני כבר לא ממש יודע מה, וגם לא ממש נראה לי שאוכל להחזיר את הרסיבר לחנות או ליבואן.
אגב מה זה 85 ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
ברמות הללו ממש לא הכללה .oferlaor כתב:נראה לי הכללה קיצונית, לא? יתכן שבהגדרות שפעם הוא הדגיש את הבאסים יתר על המידה או שהגדרותיו ברסיבר כעת אינן אופטימליות.
על תתבאס איש יקר.
תיפרד מהפיוניר .
פיוניר וניהול בס , במיוחד ברמות הללו, לא הולך ביחד.......
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
האם כשאתה עובר לפיור דיררקט או מבטל את ה-RC הבעיה עדיין נותרת?moshem כתב:אני קצת מתבאס האמת, ציפיתי לסאונד יותר משובח בפועל קיבלתי את כל הצלילים הגבוהים מודגשים ומופרדים לערוצים בעוד שהבסים פשוט חומקים, לא שומע אותם כל כך וצריך להגביר ווליום בשביל שאני ארגיש רעד מהסאב.
אגב מה זה 85 ?...
האם הבעיה בפורמטים 5.1 אמיתיים (DD DTS) וגם במדומים (DPLII NEO)?
בעיקרון, במודים 5.1 אמיתיים אין יותר או פחות מרסיבר אחד לשני והנושא של "ניהול" לא רלוונטי. הסאב מקבל מה שהוא אמור לקבל מהקובץ. כמו שסנטר תמיד יקבל את כל הדיאלוג שקיים בקובץ ולא יחסרו ממנו משפטים או שהקול יהיה מעוות.......
מאוד יכול להיות שהמוד של "PLUS" בימאהה היה מאוד אגרסיבי וקיבל המון אינפו, אולע אפילו סינטוז של באס כמו הכפלת תדרים תחתונים..... אבל אתה יכול להיות רגוע שבמידה והרסיבר שלך תקין ואתה מאזין לפורמט 5.1 אמיתי, אתה שומע את מה שאתה אמור לשמוע, לא יותר ולא פחות לפי המגבלות של הסאב שלך.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
בפורמטים אמיתיים הבעיה פחות ניכרת, אני עדיין יכול לשמוע פיצוצים שאין להם עומק בבאס אבל אחרי כיול זה קצת יותר טוב.
בשידורי הוט למשל אני מרגיש הצליל שטוח מדי וחסר את הבס הזה שנותן עומק לרגעי מתח יריות וכו.
אולי זה הסאב הפשוט שלי אבל באופן מוחלט היו לי צלילים יותר עמוקים מה Yamaha
יש למישהו המלצה לסאב במחירי כניסה שיודע לעשות את העבודה קצת יותר טוב ?
בשידורי הוט למשל אני מרגיש הצליל שטוח מדי וחסר את הבס הזה שנותן עומק לרגעי מתח יריות וכו.
אולי זה הסאב הפשוט שלי אבל באופן מוחלט היו לי צלילים יותר עמוקים מה Yamaha
יש למישהו המלצה לסאב במחירי כניסה שיודע לעשות את העבודה קצת יותר טוב ?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
וורפידייל SW150