שרשור תגובות: ה- iTV של Apple אצלנו ב- 2012

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46412
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5082 פעמים

שליחה #1 

למאמר: ה- iTV של Apple אצלנו ב- 2012

תמונה
לפי רשת הפצה גדולה בסין אשר מסרה דיווח ל- Digitimes, חברת Apple תשיק זוג מסכים מתוצרתה ברבעון השלישי של 2012. החברה תתרכז בשני גדלים של מסכים, 32" ו- 37". המסכים כנראה שיהיו בעלי אותו מעבד אשר קיים כיום ב- iPad 2 & iPhone 4S, הוא ה- A5. הפאנל עצמו יגיע כנראה מ- Sharp.ההחלטה לצאת עם גדלי מסכים כאלו קטנים אשר כנראה שגם יהיו מתומחרים בפי 2 ממסכים מקבילים, מעלה סימני שאלה. היום רוב המסכים שנמכרים ובמיוחד אלו אשר נמצאים בחלל המגורים הראשי אליו מיועד ה- iTV, בעלי גדלים הרבה יותר גדו ...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לדעתי החלטה נכונה. אני מניח שהם פשוט רוצים לחדור ״מלמטה״ דרך החדרים והילדים, שעבורם זה יהיה סוג של מחשביזיה, כלומר, גם מסך מחשב וגם טלוויזיה עם ים תכנים ואפליקציות מהרשת.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #3 

אני רואה את ההיגיון של אפל להתחיל במסכים קטנים .. בארה"ב זה ילך למטבח ו לחדרי שינה. לפני שנכנסים ל תחום
היוקרתי והיקר של מסכים גדולים, כדאי להשיק את המודל וליעל את הקונספט בעלות נמוכה לחברה ולצרכנים.
גם שיתוף פעולה עם שרפ נראה לי הגיוני.

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #4 

לדעתי היתרון הגדול פה מגיע מעוד מקום.
טכנית אפשר להכנס לכל חנות ולקנות מסך כזה ופשוט לקחת אותו איתך. כשעולים לגדלים יותר גדולים המשקל והמורכבות עולים משמעותית.
במסכים קטנים - לקופסא תהיה מחוברת ידית וזהו. נכנסת לחנות, שילמת, ויצאת עם הטלויזיה.
כלומר, זה נשאר "מוצר מדף", ולא מוצר שדורש הובלה, הזמנה של מתקין וכו.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

בנוסף - אל תשכחו שלא בכל השווקים אנשים רוכשים מסכי ענק. אני מעריך שבאירופה/המזרח - שם יש לא מעט דירות "קטנות" ואנשים קצת פחות מורעלי HT - הרבה אנשים מסך כזה הוא בהחלט מספיק.
זאת בנוסף לשיקולים שהועלו לעיל - ואף אפשר לחזק זאת בכך - שהם לא רוצים להתקל באנשים כמונו - שישחטו את המכשיר. מן הסתם מעדיפים משתמשים עדינים - ככה גם יהיו קצת פחות "ירידות" על איכות המכשיר אם הוא לא יספק את הסחורה...

costello
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

חברת אפל מעולם לא כיוונה את מוצריה לשווקים קטנים או מתפתחים (מזרח אירופה וכד')
אפל מייצרת מוצרי פרימיום המיועדים לחתך אוכלוסיה ממעמד הביניים ומעלה, תמיד מוצריה היו יקרים יותר מהמתחרים ובאופן משמעותי,
כבודה של אפל מונח במקומה, אך במקרה של ייצור מסכי טלוויזיה היא די ירוקה בשוק רווי במתחרים גדולים ורציניים (תנו קצת כבוד למתחרים), קשה לי להאמין שאפל תוכל לעמוד במחירים הקיימים ואני לא כ"כ משוכנע שהאיכות תהיה טובה יותר מהמתחרים וגם לא בעלות תועלת.
נחכה ונראה כמה יעלה מסך של אפל 32" או 37" ובאיזה איכות, האם פונקציות כאלו ואחרות יהיו שוות מול ההיצע הדגמים של המתחרים.

שווה לחכות..

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #7 

costello כתב: כבודה של אפל מונח במקומה, אך במקרה של ייצור מסכי טלוויזיה היא די ירוקה בשוק רווי במתחרים גדולים ורציניים (תנו קצת כבוד למתחרים), קשה לי להאמין שאפל תוכל לעמוד במחירים הקיימים ואני לא כ"כ משוכנע שהאיכות תהיה טובה יותר מהמתחרים וגם לא בעלות תועלת.

...
אני מסכים לרוב הדברים, רק מזכיר שאפל היתה ירוקה לחלוטין גם בתחום הסלולר בו שלטו חברות כמו נוקיה וסוני אריקסון ודומיהן, ולמרות הכל אפל הצליח הלהחדיר את מוצר הפרימיום אייפון די בקלות למרות מחירו הגבוה. ואני לא ממעריצי המכשיר או החברה.

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

כמה תובנות כהמשך לכתוב מעלה...
"הטלוויזיה" כבר מזמן כבר לא מה שהייתה פעם- כעקרון זה יכול להיות סתם מסך + טיונר שאפשר ליישם בכרטיס מזערי. אבל לדעתי אנחנו כבר לא מדברים על טלוויזיה עכשיו.

השליטה על תוכן שמובא דרך פלטפורמה ממוחשבת מתקדמת עושה את ההבדל. ובנוסף - העיצוב, חווית משתמש והשיווק שיפעיל את הריגוש לשליפת הארנק....
אפל לא תייצר טלוויזיות. כפי שמוכרז על כל המוצרים שלה : designed in california and assembled in china
אומנם המסך נטו מהווה מרכיב עלות מספר אחד ב BOM. של טלוויזיה אך לא רק בה :
גם במחשב , טבלט או סלולרי זה קורה. ואפל לקוחה משמעותית מאוד אשר תקבל ייצור איכותי ובזול.

מסתמן שמצד אחד היצע המסכים ברמת איכות גבוהה הופך ל commodity ומצד שני התמחור של מרכיבי תוכנה/.תוכן/עיצוב מעפילים על "שווי צרכני" של מרכיבי חומרה אלקטרוניים מסורתיים.
נראה מה יהיה....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78927
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #9 

hm32hm

דווקא טלויזיה במובן של אפל תהיה הרבה יותר טלויזיה חכמה, כזו שיש בה iTunes מובנה ותזרים תוכן מהרשת במקום מחברת כבלים כלשהי.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #10 

לא מספיק כל הרעל שלהם עכשיו אנשים גם יכניסו אותם לטלויזיה? (n)

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

עופר - אני מסכים . מעבר לכך הצפי שזה יבוא כבר עם ערך מוסף נוסף מאשר סתם שילוב ATV בתוך המסך .
hd panel + tuner + atv2 + ?? = apple smart tv
אחרת ... אכזבה מסוימת כמו בהכרזת 4S

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78927
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #12 

אבל זה ברור. טיונר dtv זה שטויות להוסיף. פאנל fhd זה ברור. תאורה צידית בגלל עלויות. עיצוב אלומיניום גם ברור. Atv מוב גם ברור, רק התוספות הם מצלמה מובנית, זיהוי קולי סירי ויכולת להתקין אפליקציות.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #13 

לא בטוח לגבי התאורה הצידית ,אפל דווקא עושה עבודה מעולה עם המסכים שלה מבחינת איכות התמונה והקונטרסט וכמובן העיצוב,אני משער שאם אפל תעשה מסך טלויזיה זאת אומרת שהוא יכול לפחות להתחרות במסכים באותה קטגוריית המחיר .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”