לפי רשת הפצה גדולה בסין אשר מסרה דיווח ל- Digitimes, חברת Apple תשיק זוג מסכים מתוצרתה ברבעון השלישי של 2012. החברה תתרכז בשני גדלים של מסכים, 32" ו- 37". המסכים כנראה שיהיו בעלי אותו מעבד אשר קיים כיום ב- iPad 2 & iPhone 4S, הוא ה- A5. הפאנל עצמו יגיע כנראה מ- Sharp.ההחלטה לצאת עם גדלי מסכים כאלו קטנים אשר כנראה שגם יהיו מתומחרים בפי 2 ממסכים מקבילים, מעלה סימני שאלה. היום רוב המסכים שנמכרים ובמיוחד אלו אשר נמצאים בחלל המגורים הראשי אליו מיועד ה- iTV, בעלי גדלים הרבה יותר גדו ...
לדעתי החלטה נכונה. אני מניח שהם פשוט רוצים לחדור ״מלמטה״ דרך החדרים והילדים, שעבורם זה יהיה סוג של מחשביזיה, כלומר, גם מסך מחשב וגם טלוויזיה עם ים תכנים ואפליקציות מהרשת.
אני רואה את ההיגיון של אפל להתחיל במסכים קטנים .. בארה"ב זה ילך למטבח ו לחדרי שינה. לפני שנכנסים ל תחום
היוקרתי והיקר של מסכים גדולים, כדאי להשיק את המודל וליעל את הקונספט בעלות נמוכה לחברה ולצרכנים.
גם שיתוף פעולה עם שרפ נראה לי הגיוני.
לדעתי היתרון הגדול פה מגיע מעוד מקום.
טכנית אפשר להכנס לכל חנות ולקנות מסך כזה ופשוט לקחת אותו איתך. כשעולים לגדלים יותר גדולים המשקל והמורכבות עולים משמעותית.
במסכים קטנים - לקופסא תהיה מחוברת ידית וזהו. נכנסת לחנות, שילמת, ויצאת עם הטלויזיה.
כלומר, זה נשאר "מוצר מדף", ולא מוצר שדורש הובלה, הזמנה של מתקין וכו.
בנוסף - אל תשכחו שלא בכל השווקים אנשים רוכשים מסכי ענק. אני מעריך שבאירופה/המזרח - שם יש לא מעט דירות "קטנות" ואנשים קצת פחות מורעלי HT - הרבה אנשים מסך כזה הוא בהחלט מספיק.
זאת בנוסף לשיקולים שהועלו לעיל - ואף אפשר לחזק זאת בכך - שהם לא רוצים להתקל באנשים כמונו - שישחטו את המכשיר. מן הסתם מעדיפים משתמשים עדינים - ככה גם יהיו קצת פחות "ירידות" על איכות המכשיר אם הוא לא יספק את הסחורה...
חברת אפל מעולם לא כיוונה את מוצריה לשווקים קטנים או מתפתחים (מזרח אירופה וכד')
אפל מייצרת מוצרי פרימיום המיועדים לחתך אוכלוסיה ממעמד הביניים ומעלה, תמיד מוצריה היו יקרים יותר מהמתחרים ובאופן משמעותי,
כבודה של אפל מונח במקומה, אך במקרה של ייצור מסכי טלוויזיה היא די ירוקה בשוק רווי במתחרים גדולים ורציניים (תנו קצת כבוד למתחרים), קשה לי להאמין שאפל תוכל לעמוד במחירים הקיימים ואני לא כ"כ משוכנע שהאיכות תהיה טובה יותר מהמתחרים וגם לא בעלות תועלת.
נחכה ונראה כמה יעלה מסך של אפל 32" או 37" ובאיזה איכות, האם פונקציות כאלו ואחרות יהיו שוות מול ההיצע הדגמים של המתחרים.
costello כתב:
כבודה של אפל מונח במקומה, אך במקרה של ייצור מסכי טלוויזיה היא די ירוקה בשוק רווי במתחרים גדולים ורציניים (תנו קצת כבוד למתחרים), קשה לי להאמין שאפל תוכל לעמוד במחירים הקיימים ואני לא כ"כ משוכנע שהאיכות תהיה טובה יותר מהמתחרים וגם לא בעלות תועלת.
...
אני מסכים לרוב הדברים, רק מזכיר שאפל היתה ירוקה לחלוטין גם בתחום הסלולר בו שלטו חברות כמו נוקיה וסוני אריקסון ודומיהן, ולמרות הכל אפל הצליח הלהחדיר את מוצר הפרימיום אייפון די בקלות למרות מחירו הגבוה. ואני לא ממעריצי המכשיר או החברה.
כמה תובנות כהמשך לכתוב מעלה...
"הטלוויזיה" כבר מזמן כבר לא מה שהייתה פעם- כעקרון זה יכול להיות סתם מסך + טיונר שאפשר ליישם בכרטיס מזערי. אבל לדעתי אנחנו כבר לא מדברים על טלוויזיה עכשיו.
השליטה על תוכן שמובא דרך פלטפורמה ממוחשבת מתקדמת עושה את ההבדל. ובנוסף - העיצוב, חווית משתמש והשיווק שיפעיל את הריגוש לשליפת הארנק....
אפל לא תייצר טלוויזיות. כפי שמוכרז על כל המוצרים שלה : designed in california and assembled in china
אומנם המסך נטו מהווה מרכיב עלות מספר אחד ב BOM. של טלוויזיה אך לא רק בה :
גם במחשב , טבלט או סלולרי זה קורה. ואפל לקוחה משמעותית מאוד אשר תקבל ייצור איכותי ובזול.
מסתמן שמצד אחד היצע המסכים ברמת איכות גבוהה הופך ל commodity ומצד שני התמחור של מרכיבי תוכנה/.תוכן/עיצוב מעפילים על "שווי צרכני" של מרכיבי חומרה אלקטרוניים מסורתיים.
נראה מה יהיה....
עופר - אני מסכים . מעבר לכך הצפי שזה יבוא כבר עם ערך מוסף נוסף מאשר סתם שילוב ATV בתוך המסך .
hd panel + tuner + atv2 + ?? = apple smart tv
אחרת ... אכזבה מסוימת כמו בהכרזת 4S
אבל זה ברור. טיונר dtv זה שטויות להוסיף. פאנל fhd זה ברור. תאורה צידית בגלל עלויות. עיצוב אלומיניום גם ברור. Atv מוב גם ברור, רק התוספות הם מצלמה מובנית, זיהוי קולי סירי ויכולת להתקין אפליקציות.
לא בטוח לגבי התאורה הצידית ,אפל דווקא עושה עבודה מעולה עם המסכים שלה מבחינת איכות התמונה והקונטרסט וכמובן העיצוב,אני משער שאם אפל תעשה מסך טלויזיה זאת אומרת שהוא יכול לפחות להתחרות במסכים באותה קטגוריית המחיר .