בניית NAS על מחשב קיים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shaigot פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

יש לי מחשב HTPC בסלון למטרת ספריית סרטים HD, שמתי לב לשלושה דברים:
1. נגמר לי המקום ב HD (טרה)
2. אני מוריד את הסרטים במחשב אחר שמיועד לאינטרנט( מפחד להכניס וירוסים ל HTPC), ואני מסתובב הלוך חזור בין המחשבים עםHD חיצוני,
3. ויש לי עוד HD חיצוני לגיבוי HTPC שגם כבר מלא,

קראתי את השרשורים בנושא NAS וחשבתי שזה פיתרון טוב בשבילי, וכדי לחסוך חשבתי להפוך את המחשב שמיועד להורדות ואיטרנט גם ל- NAS,
המפרט:
מעבד אינטל Dual 2GHz E2180
לוח - asus P5GC-MX
1G RAM
מארז TT wingrs
WINXP,
האם המפרט מתאים ל- NAS?
המחשב הקיים וה- NAS יהיו 2 ישויות נפרדות ? גם לאיחסון\גיבוי וגם לאינטרנט - לדוגמא אם רוצים לצפות בסרט בסטרימינג באינטרנט במחשב שמתפקד גם כ-NAS, ובמחשב בסלון htpc לצפות בסרט FHD שנמצא ב- NAS, יהיו "תקיעות" ?
האם אני יכול להתקין FREENAS על וינדוס קיים? (ולא מה boot)
התוכנה חייבת לעבוד מHD שמותקנת עליו מערכת ההפעלה ?
ה- win יושב בעצם על אחד מכונני מערך ה- RAID ? עדיף שלא ?
עדיף להתקין Linux במקום xp?
והכי חשוב - האם ה- HTPC בסלון שעובד עם MediaPortal יריץ חלק קבצי FHD גם בגודל 15G שיושב ב- NAS?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

- המפרט מתאים ל-NAS ובשביל Software RAID 5. בשביל RAID-Z, תצטרך יותר זכרון.
- לא ניתן להתקין FreeNAS מתוך Windows.
- לא צריכים בכלל כונן קשיח, אפשר להעלות את התוכנה מ-DOK בלבד כאשר הכוננים הקשיחים משמשים לאיחסון עצמו בלבד.
- לא, כדאי מאוד שה-Windows לא יישב על מערך ה-RAID. אבל גם ככה לא תוכל להריץ Windows כי הוא אינו תומך ב-RAID בתוכנה.
- חבילת ה-FreeNAS שמורידים כוללת מערכת הפעלה.
- כן, יריץ חלק קבצי HD. מומלץ שהרשת בבית תהיה רשת של ג'יגה-ביט, אבל לא חובה. שים לב שרשת אלחוטית לא תזרים לך כמו שצריך תכני HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #3 

האם המפרט מתאים ל- NAS?
תלוי - עבור FreeNAS בתצורת RAID-Z תצטרך עוד זיכרון (כפי שענה פיקסיס), עבור מערכת הפעלה מבוססת לינוקס על ext3 או ext4 בתצורת RAID5 זה מספיק.

המחשב הקיים וה- NAS יהיו 2 ישויות נפרדות ?
אני חושב שברגע שהגדרת שאתה רוצה שהמחשב יהיה גם NAS, אז הם לא יהיו ישויות נפרדות, אבל ->

גם לאיחסון\גיבוי וגם לאינטרנט - לדוגמא אם רוצים לצפות בסרט בסטרימינג באינטרנט במחשב שמתפקד גם כ-NAS, ובמחשב בסלון htpc לצפות בסרט FHD שנמצא ב- NAS, יהיו "תקיעות" ?
זה בהחלט אפשרי (כלומר, סביר שלא יהיו תקיעות), קח בחשבון שצוואר הבקבוק סביר שיהיה קצב כתיבת הכוננים.

האם אני יכול להתקין FREENAS על וינדוס קיים?
(ולא מה boot) לא באופן פשטני - זה אפשרי עם תוכנה כדוגמת VMware המאפשרת בניית מכונה וירטואלית תחת חלונות שעליה תוכל להתקין FreeNAS. אם מה שכתבתי בשורה הזו לא אומר לך כלום, הייתי נמנע מלהכנס לסרט הזה.

התוכנה חייבת לעבוד מHD שמותקנת עליו מערכת ההפעלה ?
לא הבנתי את השאלה. FreeNAS היא מערכת הפעלה.

ה- win יושב בעצם על אחד מכונני מערך ה- RAID ? עדיף שלא ?
עדיף מאוד שלא.

עדיף להתקין Linux במקום xp?
תלוי למי. אם יש לך זמן ללמוד ולהסתגל ללינוקס - כן. אם תכנס לזה תוך ציפייה לקבל מלינוקס ווינדוס, אז לא.

והכי חשוב - האם ה- HTPC בסלון שעובד עם MediaPortal יריץ חלק קבצי FHD גם בגודל 15G שיושב ב- NAS?
תלוי איך, ברשת קווית - כן, אלחוטית - לא הייתי בונה על זה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”