תכנון נקודות תקשורת ומדיה - דירה בבניה - מבקשת עזרה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום.
אני מנסה לתכנן חיווט עבור מדיה ותקשורת בין חדרים, בדירה שנמצאת בבניה.
הבניה בעיצומה, ואני מנסה לחשוב על פתרונות כבר כמה שבועות. רק עכשיו הבנתי שיש מומחים שיודעים מעולה מה שאני מנסה להבין לבד ושוברת את הראש...
זו דירת 5 חדרים, והפתרון שהגעתי אליו הוא לעשות ארון מדיה בחדר עבודה ולרכז בו את כל הנקודות והמכשירים.
המכשירים שברשותי: מודם, מודם טלפון, טלפון, מדפסת/פקס, ראוטר (תקן N), ממיר יס מקס HD, מגבר סטריאו, מגבר קולנוע ביתי (לא HD), DVR.
הנקודות שהזמנתי (נכון לעכשיו) מהחשמלאי של הקבלן: נקודת יס, נקודת טלפון, נקודת צינור 50.
על הקיר הניצב בחדר העבודה יישב המחשב הנייח, מרחק של כ-3 מטר.
בין המחשב הנייח לארון מדיה אמשוך 3 כבלים חיצוניים (על הקיר): מחשב—ראוטר, יציאה אופטית—מגבר, USB—מדפסת.
חדר העבודה נמצא בערך במרכז הדירה. מרחק מארון מדיה לטלויזיה בסלון כ-6 מטר.
בין ארון מדיה וטלויזיה בסלון אמשוך כבלים דרך צינור 50 : 2 כבלי רמקולים קדמיים, כבל לרמקול סנטר, HDMI בין ממיר וטלויזיה, עינית מממיר לאזור טלויזיה.
מאחר וקיר חדר העבודה הוא הקיר האחורי בסלון – אוכל לקדוח דרכו ולהעביר כבלים ממגבר לרמקולים אחוריים וסאבוופר.
קיימים בנפרד גם נקודת טלפון ונקודת יס בממד.
נכון לעכשיו לא ביקשתי נקודות תקשורת נוספות בחדרי שינה, בהנחה שאוכל להתחבר לרשת הביתית מכל מחשב נייד או טלויזיה עתידית, ולצפות בתכנים שיאוחסנו על המחשב הנייח.

אודה לאין שיעור על כל חוות דעת לגבי תכנון זה! לא בטוחה שזהו התכנון המיטבי, אך לא מצליחה למצוא פתרון טוב יותר לבד.
דאגתי העיקרית היא שאיני בקיאה מספיק לצפות צורך בנקודות תקשורת בכל חדר (או צינורות תקשורת בין חדרים), או באופן בו אוכל ליצור הכנה לשימושים שיהיו נחוצים מאד בעתיד.
איני בקיאה גם בפתרונות תקשורת ומדיה עכשוויים (או ממשמשים) וסוגי כבלים שיתנו פתרון יעיל ומיטבי לצרכיי.
ישנם ימים ספורים בהם אוכל עדיין לשנות משהו בתכנון נקודות חשמל ותקשורת, לפני שיוצקים בטון לדירה.
אשמח לכל הצעה לשיפור! וגם להצעות באשר לפתרונות שליטה נרחבים יותר לגבי: מיזוג, תאורה, תריסים חשמליים (אחד בסלון ואחד בחדר שינה) מה עליי להכין כבר עכשיו? (לצערי התקציב מוגבל ביותר).

המון תודה מראש!!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, תתחדשי על הדירה והמון בהצלחה! (Y)

אני מבין שיש כאן נסיון לחסכון בעלויות של נקודות קבלן, שכל אחת מהן עולה מאות שקלים, וזה בהחלט מובן.

קצת קשה להבין מהטקסט מהו מבנה הדירה שלך. אולי שווה לך לצרף שרטוט או סקיצה של הדירה כדי שנבין.
לא הבנתי איך העובדה שהקיר האחורי של הסלון משותף לחדר העבודה תחסוך לך נקודות עבור הרמקולים האחוריים. איך בדיוק את מתכוונת להעביר את החוטים מהרסיבר שמן הסתם יהיה מתחת לטלוויזיה בסלון אל הרמקולים האחוריים?

בגדול - כמה נקודות כלליות להתחלה:

1. איפה שנמצא מרכז ה"כוכב" של הקבלן שממנו יוצאים כל הצינורות של נקודות הכבלים והטלפון - שם חובה שתהיה לך נקודת חשמל (לא בסטנדרט אבל שווה מאוד את התוספת בכסף), ושם תציבי את המודם של האינטרנט המהיר, הראוטר, הסוויצ' (אם צריך יותר מ-4 נקודות), וכו. בגלל שצריך בשביל זה קצת מקום, שם גם כדאי שתשקלי הצבת ארון נוסף קצת יותר גדול על גבי ה"גומחה" הקטנה הקיימת של הקבלן (ארון שקוע קטן מפלסטיק), כך שאת מסירה את הדלת של אותה גומחה. אפשר גם להזמין ארון מיוחד דקורטיבי ומאוורר מנגר אם את מעדיפה או אם אותה "גומחה" נמצאת במיקום בולט מדי בדירה.

2. בכל מקום שיש בו נקודת טלפון, אפשר להעביר באותו צינור כבל רשת, ואת שקע הטלפון להפוך לשקע טלפון+רשת משולב. שקע פשוט כזה עולה כ-25 ש"ח, לא יותר מזה, ואפשר להרכיב לבד עם קצת חוש טכני:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/746-%D ... 7%99%D7%97
את כבל הרשת עצמו כדאי להשחיל יחד עם כבל הטלפון לפני יציקת הבטון! הרכבה לשקעים אפשר לעשות אח"כ בלי לחץ.

3. חוק קטן אבל חשוב - בכל מקום שיש בו נקודת טלוויזיה, שיהיה צמוד אליו שקע טלפון/רשת. טעות נפוצה בחדרי שינה - נקודת טלוויזיה מאחורי המיקום לתליית מסך, אבל ללא נקודת טלפון/רשת לידה.

4. עצה קטנה נוספת - בדקי את הגובה של נקודות הטלוויזיה/טלפון/רשת בחדרי השינה. תלייה בגובה 2 מטר נכונה אולי לטלוויזיות CRT ישנות, אבל פלזמה/LCD/LED דווקא תולים בגובה נמוך יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #3 

מקריאה נוספת, פחות בחפזון... :roll:
האם אותו "ארון מדיה" הוא גם מרכז כוכב החיבורים של הקבלן?
אם כן, אז בסה"כ התכנון שלך די נכון והגיוני, אם כי עדיין לא הבנתי איך את מחברת את הרמקולים ולמה הם עוברים דרך ארון המדיה. הרמקולים הקדמיים לא נמצאים באותו קיר של הטלוויזיה והרסיבר?
בכל מקרה, סקיצה תעזור לשפוך קצת אור על התכנון שלך, וכמובן להציע שינויים.

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה על התגובה והברכות!
מרכז המדיה הוא פתרון עבורי על מנת שמול הספה בסלון תישאר רק הטלויזיה, הרמקולים הקדמיים והסנטר.
כל המכשירים כולל הרסיבר(ים) - נמצאים בארון המדיה.
הדבר נראה לי נכון, אלא אם כן עליי לצפות לירידה באכויות בגלל כבלים ארוכים. (?)

מבחינת הנקודות שהעלית בהודעתך הראשונה:
1 - האם לא כדאי להציב את הראוטר במרכז הדירה עבור פיזור אופטימלי? ארון החשמל צמוד לדלת הכניסה בקצה הבית.
כמו-כן, אם אציב את המודם והראוטר בארון - הרי שאצטרך צינור חיווט בין ארון החשמל וארון המדיה/נקודת המחשב, וזו עלות נוספת (החשמלאי גובה 400 ש' לכל נקודה...).
ומה כוונתך בסוויץ'?
האם תוכל להסביר את חשיבות המיקום של מכשירים אלו בנקודה זו דווקא?
2 - עצה מעולה!! אבקש מהחשמלאי להעביר את הכבלים יחד. כרגע הוא לוקח לי על כל אחד בנפרד.
3 - מה הכוונה נקודת טלפון/רשת? האם חיבור זה שונה מחיבור לתשתית יס (אם לכך התכוונת בנקודת טלויזיה)?
וויתרתי מראש על חיבור לתשתית יס בכל חדר, מתוך רציונל שלעת שינה אפשר להסתפק בתכנים מבוססי רשת ביתית. אשמח לשמוע דעתך לגבי זה. מאחר וכך, אשמח גם להבין מדוע יש צורך בנקודת רשת/טלפון ליד מכשיר הטלויזיה.

אני מצרפת תרשים של אזור הבית המדובר. מתנצלת שהוא קצת מלוכלך - אמצא תרשים מוצלח יותר במקרה הצורך.

[img2=550x736]http://i226.photobucket.com/albums/dd20 ... G_0506.jpg[/img2]

המון תודה על כל עצה ורעיון!

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

לפי הבנתי חדר שינה 3 הוא חדר העבודה, נכון?
וארון מרכז המדיה בתוכו מצוייר בפינה השמאלית התחתונה של חדר שינה 3 (עבודה), נכון?

האם את לא רוצה לראות את מצב הממיר והמגבר (התצוגה שלהם) כדי שתראי איזה תחנה/מוד עבודה הם נמצאים?

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

התשובה היא כן לכל שלוש השאלות!
ותודה שהעלית את השיקול של התצוגה - אכן חשוב...
האם ישנו אולי שלט (או טכנולוגיה ממשמשת לגבי שלט) שיכיל את המידע הזה בתצוגה על גבי השלט עצמו?
אולי שליטה דרך אייפון שגם יפרט נתונים כאלה?
יש דבר כזה? זה יפתור לי את הבעיה.
תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אוקיי, אם נסכם את מה שהבנתי עד עכשיו:

- נקודה מספר 1: מתחת לארון החשמל בכניסה לדירה שם נמצא ארון התקשורת של הקבלן (מרכז ה"כוכב"), גומחה סטנדרטית קטנטנה עם ארונית מפלסטיק. מהנקודה הזו יוצאים כל הצינורות של נקודות הטלפון ונקודות הטלוויזיה בדירה.
- נקודה מספר 2: בחדר העבודה (חדר שינה 3) שם נמצא ארון המדיה הגדול והמרווח.
- נקודה מספר 3: בסלון שם נמצאת עמדת הטלוויזיה.
- בין נקודה מספר 2 לנקודה מספר 3 יועבר דרך הקירות צינור עבה יחסית בקוטר של 50 מ"מ.

מה שאני מציע:

1. בקשי נקודת חשמל בנקודה מספר 1. רעיון לחסכון בתשלום על נקודת חשמל - אם ארון החשמל וארון התקשורת של הקבלן נמצאים ממש על אותו קיר, אפשר אולי לבקש מהחשמלאי טובה קטנה ביום העברת הצינורות (קחי יום חופש בשביל זה ופקחי על הכל!) ופשוט להעביר צינור סטנדרטי ריק בין ארון החשמל לארון התקשורת. העלות בפועל של זה נמוכה מאוד (כמה עשרות ס"מ של צינור זה גרושים), ותוכלי תמיד בעתיד להוסיף שם נקודת חשמל עם חשמלאי אחר ומאוד בזול, ללא חציבה בדיעבד.

2. אם אני לא טועה, את מקבלת בכל מקרה באופן סטנדרטי (על פי חוק) נקודת טלפון ונקודת טלוויזיה בכל חדר שינה בבית ללא תשלום נוסף. רק תוודאי שנקודת הטלוויזיה ונקודת הטלפון נמצאות באותו מיקום בחדר. נקודת טלפון נוספת ליד המיטה בחדר השינה - מיותרת אם היא בתשלום נוסף. היום הכל נעשה עם טלפונים אלחוטיים. עדיף לשים איפה שהטלוויזיה, בשביל אופציה עתידית לרשת עבור סטרימר/ממיר חכם/טלוויזיה חכמה/HTPC.

3. ודאי שבסלון נקודות הטלוויזיה והטלפון נמצאות בעמדת הטלוויזיה, ובחדר שינה 3 הן נמצאות סמוך לארון המדיה.

4. בכל הצינורות של נקודות הטלפון, תשחילי יחד עם כבל הטלפון גם כבל רשת מסוג CAT6. קני לפני יום ההשחלה בדירה (ולפני יציקת הבטון על הצינורות) גליל אחד או שניים של מאה מטר, והשחילי יחד עם החשמלאי באותו יום. את החיבורים של הכבלי רשת בנקודות תוכלי לעשות בעתיד במידת הצורך, פשוט תשאירי בדל של 20-30 ס"מ מהכבל מגולגל ולא מחובר לשום דבר בתוך הקופסא של נקודת הטלפון.
בצינורות של נקודה מספר 2 (חדר שינה 3) ונקודה מספר 3 (סלון) כדאי אפילו להעביר 2 כבלי רשת יחד עם הכבל של הטלפון.

ועכשיו לפיזור האלמנטים בדירה:

נקודה מספר 2 (ארון המדיה הגדול וסביבתו) - מודם, מודם טלפון, טלפון (בסיס של טלפון אלחוטי?), מדפסת/פקס, ראוטר (תקן N), מגבר סטריאו (מיועד לשמיעת מוסיקה בחדר עבודה?), מחשב שולחני.

נקודה מספר 3 (סלון) - מגבר קולנוע ביתי (כפי ש-theone ציין, כדאי מאוד ועדיף שזה יהיה בסלון), ממיר יס מקס HD, טלוויזיה, רמקולים, ובעתיד - סטרימר/HTPC.

נקודה מספר 1 (ארון תקשורת קבלן) - אופציה לעתיד, ממש לא חייבים עכשיו: Switch (לנקודות רשת נוספות בחדרי השינה בבית) שיחובר לנקודת החשמל. רק תדאגי בכל מקרה לצינור הקצרצר ההוא כפי שכתבתי קודם.

כבילה בצינור ה-50 מ"מ (אפשר גם אחרי שעוברים דירה...):
- 2-3 כבלי רשת לפי הצורך ( עבור ממיר חכם/טלוויזיה חכמה/רסיבר עם חיבור רשת/סטרימר/HTPC).
- 2 כבלים לרמקולים אחוריים (מספיק חוטים דו גידיים בעובי 1.5 מ"מ, לא צריך יותר מזה לרמקולים אחוריים שהם בד"כ קטנים). אין בעייה עם האורך של הטיול לארון המדיה ואז לקיר האחורי של הסלון.

זהו בעצם...
די פשוט, לא?
מה דעתך?

BIKER
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

תוכנית חשמל ורשת

שליחה #8 

שלום,

צרפתי את תוכנית החשמל שלי, מלקחי השיפוץ שאני עשיתי:
1. אין אף פעם מספיק שקעים.
2. חדר העבודה היום יכול להיות מחר חדר שינה, לבנות תשתיות קשיחות של ארון תקשורת בחדר יכול להעיק אח"כ.
3. חשוב לתכנן גם מיקום רהיטים, משפיע על שקעים חילופיים (אור), יכול להשפיע על מיקום שקע חשמל (שנחסם על ידי ארון גבוה).

שאלות נוספות:
1. האם ביצעת הגדלה לחשמל תלת פאזי? מה הקבלן נותן?
2. האם את מתכננת שליטה ובקרה על תאורה/תריסים/דוד?
3. האם יש תעריף אחר אם הוא פשוט מכין לך צינורות ריקים?

המון מזל טוב לבית החדש,

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #9 

אני לא מבין משהו לגבי התוכניות שלך. אם את רוצה לשים את הממירים, רסיבר וכולי בחדר אחר לחלוטין, איך את רוצה לשלוט על הווליום למשל של הרסיבר? אני בספק אם השלט יעבוד לך מהסלון (אם הוא אינפרא אדום אז בטח שלא, ואם מבוסס RF אז אני בספק).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

psibeast, יש עיניות IR שפותרות את העניין שהעלית.

בכל מקרה, בתצורה שאני המלצתי לה, אין בזה צורך.

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

תודה על התגובות!
PIXIES (היי) –
1. נקודת חשמל בנקודה 1 משמעה שקע?
אני מצרפת את התרשים לתוכנית חשמל של הקבלן, אולי תוכל להסביר לי אתה מה מגיע לארון חשמל... ומשם לשאר הדירה.
בעיקרון הקבלן נותן 50 נקודות חשמל לכל הדירה, שלבד מכמה אילוצים - יכולתי לחלק כראות עיניי.
מאחר ושיניתי מיקומי קירות, וניסיתי לשפר חלוקה ולצמצם נקודות מעבר ל-50 הנתונות (כל נקודה נוספת- 400 ש', כוח- 600 ש') – אני מצרפת גם את תוכנית החשמל שעשיתי והעברתי לחשמלאי. אפשר לשנות נקודות בקירות בטון רק בימים הקרובים.
אני מצרפת גם תוכנית ריהוט, על מנת להבהיר בחירות לגבי נקודות.
[img2=550x736]http://img.photobucket.com/albums/v234/ ... G_0521.jpg[/img2]
[img2=550x410]http://img.photobucket.com/albums/v234/ ... G_0523.jpg[/img2]
[img2=550x410]http://img.photobucket.com/albums/v234/ ... G_0525.jpg[/img2]

אשמח לכל עצה מנוסה!

2. כלומר שכן כדאי להוסיף נקודות טלפון + טלויזיה בכל חדר? זה 800 ש' נוספים לחדר... סה"כ 2400 ש' שיירדו מתקציב עבור דברים אחרים שנראים לי כרגע יותר חשובים, במיוחד מאחר והשיקול הוא שבחדרי השינה ניתן לראות תכנים מהרשת הביתית (האם טלויזיה חכמה לא מתחברת ב-WIFI?), ובסלון הכבל יגיע מהנקודות הקיימות בחדר העבודה דרך כבל 50. האם תוכל להסביר לי היכן ההגיון הזה כושל?

4. רעיון מעולה! האם זה משהו שחשמלאי יסכים לו בנקל? האם זה משהו שאולי טכנאי החברות/ספקים עושים כחלק מחיבור אליהם?
האם תוכל להסביר לי מה ההבדל בין כבל רשת לכבל טלפון לכבל טלויזיה? יעזור לי להבין את ההגיון של כלל הצעתך , במיוחד מאחר ומה שאני רואה מול עיניי הן אותן קופסאות. קראתי גם שרצוי להשקיע בכבלי רשת מסוג CAT7 עבור טכנולוגיה עתידית – האם אכן כך?

5. הטלפון הוא בסיס לאלחוטי.
מגבר סטריאו (NAD) מחובר למגבר הקולנוע (ONKYO), והרמקולים הקדמיים (QUAD) יוצאים ממנו ישירות. כך אני שומעת מוזיקה בסטריאו בנפרד ממגבר הקולנוע.

6. לגבי הצבת הממיר והמגבר(ים) ליד הטלויזיה בסלון – האם אין אפשרות להימנע מכך??
מה הטעם בארון מדיה נפרד אם בסוף הכל ממילא חייב להיכנס לאיזה מזנון מיושן מתחת לטלויזיה? איך זה עובד בבתים האלה שראיתי תמונות של ארונות המדיה שבהם, הכוללים את כל המכשירים כולל ממיר?
לדוגמא בקישור זה: http://www.hometheater.co.il/files/(239 ... ustom3.jpg

7. לגבי הסוויץ' בארון חשמל – מדובר על סוויץ' של כבלי תקשורת? האם תוכל להסביר לי באיזה אופן זה ישרת אותי בעתיד?
האם תצורת החשמל מהקבלן מקיימת את החיבור הנחוץ לשם כך (הצינור הקצרצר בין ארון תקשורת וחשמל), או שעליי לבקשו בנוסף?

אני כה מעריכה את כל הצעותיך! מקווה שבקשתי להבין את הנושא לעומק, על-מנת לקבל החלטות מושכלות, אינה גדולה מדי 

BIKER

תודה על תוכנית החשמל שצירפת! מאד מעוניינת לראות את החלטותיך, אך לצערי איני מצליחה לראות את הפרטים. האם תוכל לצרף קובץ גדול יותר?
1. ישנו חיבור תלת פאזי בארון חשמל, והוספתי 1000 ש' עבור שקע תלת פאזי למזגן במסתור כביסה.
2. ארצה ליצור תשתית שליטה לבית חכם, אם ניתן ליצור דבר כזה בתקציב מינימלי  - אשמח לשמוע כל רעיון לצורך כך!
3. כל צינור 16 בין 2 נקודות = 400 ש'. כל הרחבה של צינור = תוספת 20%.
תודה על ברכתך!
מקווה רק לא להגיע לגור בדירה ולגלות, כפי שציינת, שאין לי מספיק נקודות / שאינן במקום הנכון / שכל תשתית התקשורת והמדיה שלי לא יעילה ... 

PSIBEAST

אכן ישנה עינית, וגם ראיתי פתרון של לוג'יטק לשליטה דרך האייפון –
http://www.logitech.com/en-us/1225/8439
לא בטוחה שהבנתי עד הסוף עד כמה הוא מאפשר שליטה על מכשירים ישנים / מפסקים... :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

1. כמו שכתבתי, אכן מדובר בשקע חשמל. ההצעה עם הצינור הייתה רק לחסוך עלות, אבל אם מדובר ב-50 שקעי חשמל שאת מקבלת ברחבי הדירה, אז בהחלט מומלץ שאחד מהם יהיה באותה גומחה עם מרכז ה"כוכב" שממנו הקבלן מוציא את כל הצינורות של הטלוויזיה והטלפון לרחבי הדירה.

2. את בטוחה שמדובר בעלות נוספת? תבדקי את זה טוב טוב מבחינה משפטית! עד כמה שידוע לי, כל קבלן חייב לתת על פי חוק נקודת טלפון אחת ונקודת טלוויזיה אחת בכל חדר שינה או סלון בדירה ללא עלות נוספת. ממש מוזר שהוא גובה על זה אקסטרה של 400 ש"ח לנקודה. אם טעיתי ובאמת מותר לו לעשות את זה, מה לגבי הפחתה מ-50 שקעי החשמל (באמת צריך כל כך הרבה? האמת שלא ספרתי כמה יש אצלי בדירה, שהיא בגודל דומה לשלך...) כך שתקבלי במקום חלק מהן נקודות טלוויזיה וטלפון?

בכל מקרה, ההצעה הייתה רק עבור מצב עתידי שבו תרצי לשים טלוויזיה או איזשהו קליינט הדורש רשת באחד בחדרי השינה האחרים. לא הכרחי אבל כדאי שיהיה...

איפה 3? :)

4. כבל טלפון הוא כבל דק יחסית ופשוט שבתוכו 4-6 גידים. עוביו הוא בערך 2-3 מ"מ. כבל רשת (ה-CAT6) כשמו כן הוא - זה הכבל רשת שכולנו מכירים שמחבר בין מחשב לראוטר, בין ראוטר למודם וכו ככבל מוכן עם 2 תקעי RJ45 (מלבן שקוף הדומה לתקע טלפון רק יותר גדול). הכבל הזה הוא בצבע אופר בד"כ, בעובי של חצי ס"מ בערך ויש בתוכו 8 גידים עם סיכוך למניעת הפרעות. כשקונים גליל של 100 מטר מקבלים כמובן את הכבל בלבד ללא תקעים.
כבל טלוויזיה הוא כבל הטיפה עבה יותר מכבל רשת, הכולל סיכוך עבה וגיד עבה בודד. צבעו של הכבל הוא בד"כ לבן.

5. במקרה הזה, הייתי כמובן ממקם גם את המגבר בסלון.

6. עקרונית את צודקת, אבל זה טיפה בעייתי. רמקולים קדמיים דורשים כבלים מסיביים ועבים, זה מסורבל יותר ועם יותר חוטים בגלל הסנטר והסאב. בנוסף, מה תעשי כל פעם שתרצי לשנות מצב ברסיבר או לכוון משהו? תלכי לחדר העבודה? וגם אם תסדרי עינית אינפרה אדום (IR), איך בדיוק תראי מה קורה בפועל כתוצאה מהלחיצות על השלט?
יש פתרונות ריהוט יפים מאוד המסתירים את המיכשור, אם כי הרוב דווקא אוהבים להראות את הציוד שלהם... ;)

7. זה למעשה יפצל חיבור רשת שתוציאי מכיוון הראוטר בחדר העבודה (כבל בודד מחדר העבודה לכוכב) לכיוון שאר חדרי השינה. שוב, מדובר בשדרוג עתידי אפשרי שממש לא חייבים לעשות עכשיו. הסוויצ', שהוא קטן מאוד, אפילו קצת יותר קטן מראוטר, דורש חשמל (לא הרבה, מדובר במכשיר קטנטן).

החשמל - ראי מספר 1. סתם היה רעיון לחסכון בעלות נקודת חשמל. פשוט לשים צינור בין ארון החשמל ל"כוכב" כדי שלא תצטרכי לחצוב בשבילו תעלה בקיר בעתיד.

שוב, לגבי מגבר בסלון או בארון המדיה - תמיד אפשר לשנות. בגלל שיהיה לך את הצינור העבה ההוא, שיהיה קל מאוד להשחלה, תמיד תוכלי לשנות, להוסיף כבלים, וכו... בסה"כ רעיון יפה מאוד הארון מדיה הזה.
(Y)

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

1. מתחילה להבין. אוסיף שקע חשמל בתוך ארון חשמל בכניסה.
בעצם - ארון חשמל וכוכב תקשורת הכוונה לאותו דבר? ואם לא - האם תוכל להסביר לי בשרטוט חשמל של הקבלן איפה ארון חשמל ואיפה הכוכב?
2. אני זו שהמרתי חלק מ-50 הנקודות הנתונות, הכוללות טלפון וטלויזיה בכל חדר, לנקודות אחרות.
גם ככה הגעתי כבר ל-70 נקודות, חלקן שקעי כוח, שזו הוצאה של כ-13,000 ש' נוספים ...
3. אין 3 :)
4. תודה על ההסבר!! מתחילה להב(ח)ין.
רק לא מבינה למה צריך שני שקעים נפרדים לטלפון ולטלויזיה - למה לא להעביר את כל השמחה הזו ביחד מארון תקשורת לנקודות בחדרים? ולעשות בחדרים קופסה עם שקע כפול?
וגם - האם לא מוטב כבל תקשורת בפס רחב יותר מ-CAT6?
5. בקיצור הכל חוזר לסלון...
6. לגבי שליטה על מכשירים - אני מניחה שאפשר לשלב עיניות או משהו, אולי באמצעות שלט חכם שיוגדר עבור כל המכשירים וגם ייתן תצוגה על גביו של מצבם הנתון... מישהו כבר בטח המציא משהו כזה, לא?
מה עם השליטה דרך אייפון וההרמוני של לוג'יטק? זה לא יילך?
וגם - תכננתי את חדר העבודה כך שיאפשר פתיחה של חלון הזזה בינו לסלון - כלומר שאין קיר מלא בין החדרים, וגם ניתן להציץ מהסלון לכיוון המכשירים לראות מה קורה.
זה השרטוט פחות או יותר:
[img2=550x736]http://img.photobucket.com/albums/v234/ ... G_0527.jpg[/img2]
ומהצד של חדר העבודה:
[img2=550x410]http://img.photobucket.com/albums/v234/ ... G_0529.jpg[/img2]
7. כלומר יש לבקש צינור נוסף בין ארון חשמל בכניסה לחדר עבודה + 3 צינורות לחדרי השינה והממד?
זו הוצאה של 1600 ש' נוספים (או 3200 ש' אם צריך טלפון וטלויזיה בנפרד)......
אני לא מבינה למה הכל צריך להיות חוטי. האם לא אוכל להתחבר לרשת הביתית ב-WIFI מכל חדר בלי חיבור קווי? לא מבינה מה אני מפספסת פה לגבי צרכים עתידיים - פליז הסבר לי!

ושוב - המון המון תודה !!!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

1. זהו, שגם אני לא ממש הבנתי איפה הוא מיקם את ארון התקשורת שלו, אבל מנסיון, בד"כ ארון החשמל נמצא בגובה העיניים, וארון התקשורת נמצא מתחתיו, טיפה מעל גובה הברכיים. כלומר מדובר ב-2 ארונות, אחד מתחת לשני, כאשר ארון החשמל גדול יותר.
ארון החשמל כולל את כל המפסקים וממסרי הפחת, וצינורות היוצאים לכל החדרים בדירה עם חוטי חשמל.
ארון התקשורת כולל קצוות של הצינורות היוצאים לעבר הדירה עם כבלי טלפון וטלוויזיה, וכן שני צינורות היוצאים לכיוון חדר המדרגות אל הארונות של בזק והכבלים/לוויין. בארון עצמו יש בד"כ מפצל קטנטן של יס או הכבלים ועוד עמדת חיבור קטנטנה (נראה כמו קוביית לגו לבנה וגדולה) של כבלי הטלפון. וכמובן, הרבה הרבה חוטים... על הארון הזה בד"כ מתלבשים ומוסיפים אליו גם רשת מחשבים קווית לדירה.

שקע החשמל שדיברתי עליו כמובן צריך להיות בארון התקשורת ולא בארון החשמל.

4. מהסיבה הפשוטה שצינור סטנדרטי הוא דק מדי בשביל להעביר בו כל כך הרבה כבלים. אגב, לא חייבים שקעים נפרדים. אפשר לעשות שקע אחד גדול (נקרא גוויס - Gewiss, והוא כולל מודולים בצורת מלבנים, בוודאי ראית כאלה בהרבה דירות), ובו לשים את הכל.
CAT6 נחשב כיום מעל ומעבר (ה-CAT5E הוא הבסיסי יותר), ומסוגל להעביר גם רשת של 10 ג'יגה-ביט. ממש אין צורך יותר מ-CAT6.

6. והנה שדרוג מגניב לעתיד - רסיבר של פיוניר/ימאהה המתחבר לרשת הביתית, ואפשר לשלוט עליו מאייפד/אייפון/אנדרויד בכל רחבי הבית!

7. אין ספק שבין ארון התקשורת של הקבלן לבין ארון המדיה שלך צריך להיות לפחות צינור אחד לתקשורת. לא כתבת שכבר ביקשת שם נקודות טלוויזיה וטלפון? בנקודת הטלפון, כאמור, אפשר להשתמש בשביל הרשת במידת הצורך.
אני עדיין לא מבין למה צריך 50 שקעים לחשמל. זה די הרבה - 8-10 שקעים לכל חדר...

WIFI - בהחלט אפשר להתחבר אלחוטית מכל חדר בשביל גלישה באינטרנט, אבל זוהי טעות שהרבה עושים בגלל חוסר ידע. תכני HD לא ניתן להזרים בצורה חלקה ברשת אלחוטית. סתם דוגמא - נניח שבמחשב בחדר העבודה שלך תאחסני את כל התכנים שלך (סרטים, סדרות וכו), ותרצי לצפות בהם מחדר השינה. איך עושים את זה? שמים טלוויזיה וגם סטרימר/HTPC (או שהטלוויזיה חכמה ואז אין צורך) המחוברים לרשת. רק בחיבור קווי לרשת תוכלי לנגן תכני HD ללא גמגומים וקרטועים.
כנ"ל לגבי צפייה בתכנים בסלון, אבל כאן אין לך בעייה כי יש את הצינור ההוא שאפשר להעביר בו מה שרוצים מתי שרוצים.
בגלל זה הערתי שחשוב שהחדרים בבית יהיו איכשהו מחוברים לאותו ארון תקשורת של הקבלן, כי כמו שהבנתי את התכנון שלך, בחדרי השינה האחרים יש אך ורק שקעי חשמל, וחבל...

שמח לעזור - תרגישי חופשי לשאול עוד. לא כל יום קונים דירה...

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

שמעת את הצליל הזה?...
זה הצליל של נפל לי האסימון ! :D
המון תודה על המידע. מתחילה סןף סוף להבין איך זה עובד!
חושבת על דברים מחדש - נראה מה ייצא.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

:D

בהצלחה בהמשך התכנון. תרגישי חופשי לעדכן פה ולשאול עוד שאלות. (Y)

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #17 

אם אפשר אני אנסה לתרום קצת:
1. קודם כל, אין דבר כזה יותר מדי שקעים. 7-8 שקעי חשמל לחדר זה כלום ומהר מאד עוברים להשתמש במפצלים מכוערים. תעשי חשבון במה אתה עשויה להשתמש בכל חדר ותוסיפי כמה שקעים אקסטרה: טלויזיה, ממיר, מחשב, מסך מחשב, ראוטר, מדפסת, טלפון, מטען לפלאפון, DVD וכו'... ולא לשכוח שצריך פיזור של שקעים ולא ממקמים את כולם יחד.
2. צריך להבדיל בין שקע לקופסה/נקודה. שקע הוא החיבור הפיזי עצמו - קופסה היא הקופסה שבה נמצא השקע ויכולה להכיל מספר שקעים. קופסה יכולה להכיל בין 3 ל6 מודולים. כל שקע תקשורת תופס מודול אחד ("פס", חריץ שאליו נכנס השקע) ואילו שקע חשמל תופס שני מודולים. מכאן שאפשר להכניס עד 6 שקעי תקשורת או 3 שקעי חשמל בקופסה. כל קופסה משמשת או לחשמל או לתקשורת, אסור לשלב.
3. העלות בפועל היא זניחה, כך שהשאלה האמיתית היא מהו המחיר שדורשים ממך עבור כל נקודה וכל צינור. אני הייתי ממליץ לקחת כמינימום קופסאות של 4 מודולים, כך שיהיו לפחות שני שקעי חשמל בכל נקודה או מקום ל4 שקעי תקשורת. באזורים שידוע מראש שיהיו בהם הרבה מכשירי חשמל או ציוד תקשורת שמים קופסאות של 6 מודולים, למשל במטבח, ליד המחשב, ליד הטלויזיה וכו'. לכל קופסת תקשורת רצוי מאד להעביר 2 צינורות, מספיק שבאחד מהם יהיה קיפול/סתימה או סתם שיהיה צורך להעביר יותר משני כבלים וזה עלול להיות סיוט. (כל זה לא תופס לקופסאות שישמשו עבור מתגי תאורה/תריסים ואז קופסת 3 מודולים בד"כ תספיק)
4. ארון תקשורת גדול עם נקודת חשמל זה חובה.

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

מצאתי קצת זמן לחשוב על הדברים (סוף סוף), ומנסה להבין כמה פרטים אחרונים בתגובה לדבריכם:

PIXIES
1. כלומר למשוך כבלים מארון התקשורת לחיבורי טלפון (ותוספת CAT6 שארכוש) לחדרים? או מנקודת חיבור הראוטר בארון מדיה אל החדרים?
2. האם בעתיד לא נוכל לראות תכני HD ב-WIFI? אני בטוחה שאלפי מהנדסים יושבים בקבוצות חשיבה ממש עכשיו... לא?
3. נקודות החשמל כוללות את כל סוגי החיבורים כולל תאורה וכל הציוד של מטבח ומיזוג – 50 זה כלום. מתקרבת לצערי כבר לכיוון ה-80... וגם כך נראה לי שאזדקק למפצלים בהרבה מקומות.

NUNATAK -
1. נאמר שאני מבקשת מקבלן החשמל להכין לי נקודת חשמל – האם, בהמשך, אני יכולה להסיר את השקע שהתקין ולהתקין במקומו קופסה חיצונית עם כמה שקעים? האם 3 הוא מקסימום השקעים גם במקרה כזה, או שאפשר יותר?
2. אם אפשר להעביר 6 כבלי תקשורת לנקודה אחת – למה לא להעביר את שלישיית הכבלים -טלפון, אינטרנט וטלויזיה לאותה קופסה?

המון תודה על כל תגובה!
ושתהיה 2012 מחשמלת 8)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #19 

1. הסטנדרט של הקבלן הוא שזה ייעשה מארון התקשורת שלו, אבל אם את יכולה לשנות את זה כך שזה ייעשה מארון המדיה אל החדרים ללא תוספת תשלום, אז הרווחת כי אז לא תצטרכי כלל נקודת חשמל וסוויצ' בארון התקשורת של הקבלן, הכל כולל הכל יהיה בארון המדיה. (Y)
2. לא הייתי בונה על זה. אנחנו כבר מעל 10 שנים עם WIFI ועוד לא פתרו את הבעייה הזו. יש פה עשרות אם לא מאות שרשורים של גולשים שהתעקשו להזרים תכני HD ברשת אלחוטית, ורק מעטים, בתנאים מאוד ספציפיים, קשר עין בין הראוטר לקליינט וכו, הצליחו בקושי להזרים אותם.
3. אוקיי... אבל כאן מגיעה תשובה לשאלה 1 ל-Nunatak: כפי ש-Nunatak ציין, אפשר אחרי המעבר לפצל לכמה שקעים ללא חציבה או העברת צינור חדש, אלא רק ע"י קצת עבודת טיח של החלפת השקע בשקע גדול יותר.
דוגמא: הקבלן התקין לך שקע בודד כזה:
תמונה
אחרי שתעברי דירה, תוכלי בעזרת בעל מקצוע ובעד הרבה פחות מ-400 ש"ח לנקודה, להחליף כמה נקודות בבית למשהו כזה:
[img2=550x308]http://2010.uploaded.fresh.co.il/2010/0 ... 234774.jpg[/img2]
זהו, אגב, שקע גוויס (Gewiss). יש כמובן גם של 3 ו-4 שקעים...

לכן, אם יש מקומות שבהם ביקשת כמה נקודות חשמל רגילות (לא כוח) באותו מקום, אפשר לצמצם את זה לנקודה אחת ואחרי זה לעשות את ההרחבה.

עוד דבר נחמד שאפשר לעשות עם שקעים של גוויס - כמה נקודות תקשורת בשקע אחד, באופן מודולרי לחלוטין:
תמונה

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #20 

i7 כתב: NUNATAK -
1. נאמר שאני מבקשת מקבלן החשמל להכין לי נקודת חשמל – האם, בהמשך, אני יכולה להסיר את השקע שהתקין ולהתקין במקומו קופסה חיצונית עם כמה שקעים? האם 3 הוא מקסימום השקעים גם במקרה כזה, או שאפשר יותר?
2. אם אפשר להעביר 6 כבלי תקשורת לנקודה אחת – למה לא להעביר את שלישיית הכבלים -טלפון, אינטרנט וטלויזיה לאותה קופסה?

המון תודה על כל תגובה!
ושתהיה 2012 מחשמלת 8)
...
1. כפי שpixies ציין זה אפשרי. אני לא חשמלאי אבל ממה שידוע לי 3 שקעי חשמל זה המקסימום בקופסת גוויס אחת.
2. אפשר בהחלט, אבל לא יכנסו לך 6 כבלים בצינור אחד ולכן רצוי להעביר צינור נוסף.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”