הגיע הזמן להחליף את הרסיבר המיושן, מתלבט בין כמה דגמים...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1014
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

אחרי ש: Yamaha RX V557 שירתה אותי נאמנה במשך 7 שנים הגיע הזמן להשתדרג לרסיבר חדש
שיתמוך בפורמטים החדשים, חיבור מתבקש של HDMI וגם שאיפה לקבל סאונד יותר טוב בסטריאו ובחווית קולנוע ביתית, אני מחפש רסיבר מיד-ריינג' בתקציב של עד 5000 ש''ח בשאיפה אפילו לפחות בקיצור רסיבר שייתן לי תמורה תמורת תועלת
ישנם כמה דגמים בינהם אני מתלבט:
1. Yamaha RX-V771/671/767
2. Pioneer VSX-921
3. Denon AVR1912

מבחינתי בחירת רסיבר זה סוג של הימור מכיוון שאני לא יודע איך הוא יישמע אצלי בסלון
אני יכול להסתמך על ביקורות מהרשת וביקור בחנויות בתקווה למצוא כמה שיותר דגמים בתצוגה מהדגמים הרצויים בשביל שאוכל לבדוק אותם עם הרמקולים שלי:
KEF CRESTA2
ביקרתי אצל כמה מוכרים שהעירו לי הערות פזיזות כמו ''לרמקולים שלך רק אונקיו!''
או ''אל תלך על ימאהה מכיוון שהסאונד שלהם יותר מידי מתכתי אם אתה רוצה צליל נקי ופתוח רק פיונייר ואונקיו''
מבחינתי זאת חוות דעת לא מקצועית :?

מה שהכי חשוב לי שיהיה לי שיפור בסאונד לפחות ב: 30% גם בהאזנה למוסיקה וגם בחווית קולנוע ביתית
השימושים שלי זהים 50% לכל כיוון
קראתי את הביקורת באתר על Pioneer VSX-921K ושיש לו אפשריות כיול מתקדמות וגם שליטה מהאנדרואיד מבחינתי זה פיצ'רים מגניבים אבל העיקר מבחינתי זה לקבל סאונד טוב פתוח, נקי ומאוזן.
והאם יש דבר כזה רסיבר שהכי מתאים לרמקולים שלי ? או לפחות מה עדיף

אשמח אם תעזרו לי בבחירה הקשה מנסיונכם האישי

תודה
איציק

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #2 

כולם אופציות ראויות מאוד ואכן אני לא רואה ברירה חוץ מללכת ולשמוע את כולם.
ה 771 הוא האופצייה הטובה ביותר ממה שרשמת. בנוסף, אם יש לך ימהה היום ואתה מרוצה מגוון הסאונד, אני דיי בטוח שלא תהיה לך בעיה
להמשיך איתם.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #3 

כולם רסיברים ברמה בסיסית חמדי
לכולם מנגנון כיוון אוטומאטי וזה מרכיב משמעותי באיכות הסאונד שתקבל אצלך בחדר.

תמיד ישנה גם האפשרות לקנות רסיבר שתי דרגות מעל ביד 2 וזה יביא לקפיצת מדרגה נוספת בסאונד.

דווקא ליד שניה יכל להיות יתרון שכן ניתן לבקש לשמוע בביתך, אני נתתי את הרסיברים שלי בעבר מספר פעמים ללקוח אחר לפני שרכש סופית.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

KEF CRESTA2 המקוריים עם חזית מעור :) ? איזה רמקול משובח, חבל לשדך אותם לסט אפ של ק"ב, צריך לחבר להם מגבר מנורות ונגן סידי טוב ויש לך סאונד של מיליון דולר אבל אם אתה מתעקש אז הייתי הולך על אחד מהרסיברים ברמת הביניים של ימאהה, הסאונד שלהם השתפר יחסית והוא מתאים לגוון סאונד החם של הרמקולים שלך.

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

מה עם יבוא ? בא בחשבון ?

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה על התגובות
kobbi כתב:כולם רסיברים ברמה בסיסית חמדי
לכולם מנגנון כיוון אוטומאטי וזה מרכיב משמעותי באיכות הסאונד שתקבל אצלך בחדר.

תמיד ישנה גם האפשרות לקנות רסיבר שתי דרגות מעל ביד 2 וזה יביא לקפיצת מדרגה נוספת בסאונד.

דווקא ליד שניה יכל להיות יתרון שכן ניתן לבקש לשמוע בביתך, אני נתתי את הרסיברים שלי בעבר מספר פעמים ללקוח אחר לפני שרכש סופית.
...
חיפשתי ביד 2 לא מצאתי דגמים מ: 2010 - 2011 שעונים לדרישות שלי אבל זה גם אופצייה כמובן תודה
keystone כתב:כולם אופציות ראויות מאוד ואכן אני לא רואה ברירה חוץ מללכת ולשמוע את כולם.
ה 771 הוא האופצייה הטובה ביותר ממה שרשמת. בנוסף, אם יש לך ימהה היום ואתה מרוצה מגוון הסאונד, אני דיי בטוח שלא תהיה לך בעיה
להמשיך איתם..
...
אז זהו שאני לא כל כך מסופק מהסאונד שלי הוא נשמע קצת מתכתי חסר לא משהו אין לי כך כך נסיון עם סאונד ואני לא ידוע איך ישמעו רסיברים אחרים בגלל זה אמרתי שקניית רסיבר היא סוג של הימור 771 של ימאהה קיבל ביקורות טובות השאלה היא אם אני לא כל כך מסופק מהרסיבר הנוכחי שלי Yamaha RX V557 אולי התוצאה תהיה דומה גם לגבי ה: 771 אולי אני אוהב יותר את הסאונד של פיוניר, דנון וכו'....
ברור לי שמכשיר כיול זה דבר חשוב ואולי זה מה שהיה חסר לי...
zeev78 כתב:
KEF CRESTA2 המקוריים עם חזית מעור ? איזה רמקול משובח, חבל לשדך אותם לסט אפ של ק"ב, צריך לחבר להם מגבר מנורות ונגן סידי טוב ויש לך סאונד של מיליון דולר אבל אם אתה מתעקש אז הייתי הולך על אחד מהרסיברים ברמת הביניים של ימאהה, הסאונד שלהם השתפר יחסית והוא מתאים לגוון סאונד החם של הרמקולים של.
...
כן רמקולים איכותיים אין ספק אני מחזיק אותם קרוב ל: 10 שנים
לא רוצה להשקיע יותר מידי ולחבר מגבר מנורות וכו'...אולי בעתיד לכן אולי כדאי לי לשקול רסיבר עם יציאת PRE OUT . ביחס למה שאמרת האם שידרוג רק של המגבר ייתן לי שיפור משמעותי בסאונד בסטריאו דו ערוצי ?
kiko11 כתב:מה עם יבוא ? בא בחשבון ?
...
לא חשבתי על זה לקחתי בחשבון שלא תהיה לי אחריות + מכס שאני צריך לשלם ואני גם מעוניין לשלם בתשלומים אני לא יודע אם זה משתלם לא חקרתי זאת אם אתה יכול להמליץ על חנות ספציפית שמתמחה במשלוחים מהסוג הזה אני אשמח לשמוע
נערך לאחרונה על ידי itzik_vip ב 27/12/2011 11:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

keystone כתב: ה 771 הוא האופצייה הטובה ביותר ממה שרשמת. .
...
(Y)
גם קודמו /תאומו 767 מומלץ מאוד...אם תוכל להשיגו במחירי סוף דגם, לך על זה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

הרמקולים שלך מתמחים במוזיקה קלאסית, גא"ז וכדומה, עם מגבר מנורות (טוב) יהיה לך סאונד חם ומהנה שידגיש את היתרונות של הרמקול (מיד מצויין). דרך אגב לפני כמה שנים היה לי סט אפ עם הCRESTA1 ואני מצטער שמכרתי אותם, אי אפשר היום למצוא רמקולים באיכות/מחיר שלהם.
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 27/12/2011 11:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

טלHD כתב:
...
(Y)
...
איך רמת הכיול שלו הבנתי שהמכשיר שלו לא נחות מהכיול שיש לדנון ולאונקיו ?

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

zeev78 כתב:הרמקולים שלך מתמחים במוזיקה קלאסית, גא"ז וכדומה, עם מגבר מנורות (טוב) יהיה לך סאונד חם ומהנה שידגיש את היתרונות של הרמקול (מיד מצויין). דרך אגב לפני כמה שנים היה לי סט אפ עם הCRESTA1 ואני מצטער שמכרתי אותם, אי אפשר היום למצוא רמקולים באיכות/מחיר שלהם.
...
אני שמח שיש לי רמקוליים איכותיים לא ידעתי שהם כל כך טובים :) ביחס למחיר שלהם כמובן
אני לא שומע מוסיקה קלאסית וגא''ז

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

itzik_vip כתב:
טלHD כתב:
...
(Y)
...
איך רמת הכיול שלו הבנתי שהמכשיר שלו לא נחות מהכיול שיש לדנון ולאונקיו ?
...
איך בדיוק הבנת דבר כזה? :?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #12 

מערכת הכיול של ימאהה לא בהכרח "נחותה" מזו שבדנון ואונקיו, היא פשוט שונה - לימאהה יש מערכת פרי פיתוח פנימי שלהם (YPAO - Yamaha Parametric Acoustic Optimiser), בעוד שדנון ואונקיו משלבות במגברים שלהן מערכות כיול של חברת AUDYSSEY, שנחשבת למספר אחד בתחום.

לגבי "נחיתות" כזאת או אחרת, קשה להשוות זאת ראש בראש, אבל הימאהה 771 מקביל עקרונית לאונקיו 709 ולדנון 2312 (האחרון מעט יותר יקר משני הראשונים...) - גם הדנון וגם האונקיו כוללים את מערכת ה-MultEQ XT של אודיסי, שנחשבת עדיפה על ה-YPAO של ימאהה, אבל עושה רושם זה יותר עניין של קונצנזוס מאשר של השוואה מדעית מדוקדקת. אחד היתרונות הגדולים של אודיסי על YPAO הוא טיפול בתדרי באס.

הנה השוואה לא רעה בין מערכות הכיול השונות

עוד השוואה, בה מדובר לא מעט על העדיפות של אודיסי על YPAO

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אני מבין שלכיול יש חלק מהותי בבחירת הרסיבר וכמובן שאהיה מעוניין בכיול לסאב אם כך אני מכניס למשוואה גם את האונקיו 709. איך הוא בהשוואה לדנון ?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

itzik_vip כתב:אני מבין שלכיול יש חלק מהותי בבחירת הרסיבר וכמובן שאהיה מעוניין בכיול לסאב אם כך אני מכניס למשוואה גם את האונקיו 709. איך הוא בהשוואה לדנון ?
...
לא רוצה לקלקל את החגיגה...אבל התמחור של האונקיו 709 בארץ דומה ל RX-A1000/1010 או RXV-1067של יאמהה, שנמצאים כבר בליגה אחרת לגמרי.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

itzik_vip כתב:
zeev78 כתב:הרמקולים שלך מתמחים במוזיקה קלאסית, גא"ז וכדומה, עם מגבר מנורות (טוב) יהיה לך סאונד חם ומהנה שידגיש את היתרונות של הרמקול (מיד מצויין). דרך אגב לפני כמה שנים היה לי סט אפ עם הCRESTA1 ואני מצטער שמכרתי אותם, אי אפשר היום למצוא רמקולים באיכות/מחיר שלהם.
...
אני שמח שיש לי רמקוליים איכותיים לא ידעתי שהם כל כך טובים :) ביחס למחיר שלהם כמובן
אני לא שומע מוסיקה קלאסית וגא''ז
...
מה אתה שומע איתם והאם אתה מרוצה מהם?

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

טלHD כתב:
itzik_vip כתב:אני מבין שלכיול יש חלק מהותי בבחירת הרסיבר וכמובן שאהיה מעוניין בכיול לסאב אם כך אני מכניס למשוואה גם את האונקיו 709. איך הוא בהשוואה לדנון ?
...
לא רוצה לקלקל את החגיגה...אבל התמחור של האונקיו 709 בארץ דומה ל RX-A1000/1010 או RXV-1067של יאמהה, שנמצאים כבר בליגה אחרת לגמרי.
...
הצבתי רף של 5000 ש''ח אותו אני לא מוכן לעבור יש לי חבר שקנה את הרסיבר ב: 5200 ש''ח פחות או יותר במבצע שהיה לפני כמה חודשים בתערוכה של HT אני מסכים איתך שאין הצדקה למחיר ואם אני לא אצליח להשיג מחיר דומה אני לא ארכוש אותו. (לא מעוניין לרכוש בחו''ל)

השאיפה שלי היא שחנות מסויימת תוכל להדגים אצלי בדירה 2-3 רסיברים מתוך מטרה לרכוש אחד מהם, מה שהכי מתאים לי אבל ריאלית לא נראה לי שחנות מסוימת תסכים לדרישה שלי, אולי אם הייתי קונה רסביר של 10K
מה שנשאר לי לעשות זה להתנייד עם הרמקולים הקדמיים שלי ולבדוק מה שנשמע לי הכי טוב
בנוסף להתייעצות אתכם וביקורות של אנשים שרכשו אחד מהרסיברים הנ''ל

הדרך אל האושר רצופה במכשולים....

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #17 

ה-709 עולה באמזון $550 (כ-2100 ש"ח). גם אחרי תוספת העלות של משלוח לארץ, מכס, מע"מ וממיר 110 ל-220 וולט עדיין מדובר במחיר זול באלפיה או שתיים מהמחיר הכי זול שתוכל להשיג בארץ אחרי מיקוח.

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

לדעתי בתקציב של 5000 אתה יכול להזמין מחו"ל מגבר ב 2 רמות מעל ולא חשוב כרגע איזה תבחר .
תאמין לי זה רק נראה קשה ומפחיד אבל זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה ...כמובן זו החלטה שלך למי לתת את הכסף שלך ואצל מי הוא שווה יותר
בהצלחה (f)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

אם אני לא טועה הרמקולים האלה הם עד 100 ואט, עדיף לא להשתולל יותר מדי עם ההגברה ולקחת משהו "פחות אקזוטי" ויותר מתאים לרמקולים, חבל שיגרם להם נזק.

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

zeev78 כתב:אם אני לא טועה הרמקולים האלה הם עד 100 ואט, עדיף לא להשתולל יותר מדי עם ההגברה ולקחמשהו "פחות אקזוטי" ויותר מתאים לרמקולים, חבל שיגרם להם נזק.
...
נערך לאחרונה על ידי itzik_vip ב 27/12/2011 23:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”