מתלבט בנוגע להשקעה בתחום הדו-ערוצי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

כרגע יש לי זוג BX2 מבית מוניטור אודיו, סנטר תואם, אחוריים של וורפדיל וסאב SW150 גם הוא של וורפדיל.
כל אלה משודכים ל671 של ימאה.
המקור שלי הוא הסטרימר של DUNE 101 (בעל יציאת RCA אחת ויציאת HDMI אחת).
בנוסף, יש לי PS3 (כיצד הוא בתור CD?) מחובר בHDMI לרסיבר.

בעתיד הקרוב אני שוקל רכישה של נגן CD (פחות סביר, יש לי ספריה ענפה של קבצי FLAC) או DAC ואולי בהמשך מגבר סטריאו (יש לי ב671 PRE OUT).
אני מוכרח לציין שהחדר שלי הוא חדר שינה סטנדרטי (כ16 מ"ר) ולא מטופל אקוסטית כלל (למעט שטיח ליד המיטה).
אין תקציב מוגדר, אופציה מועדפת עלי היא לרכוש ב"שלבים", לא הכל במכה.

האם העצה היא להתחיל בכלל ממגבר סטריאו ולשרשר אותו לרסיבר בתוספת של כבלים מכובדים?
או שאולי לנסות להעביר מוזיקה DAC (באופן כללי, האם ניתן "להפריד" ולהגדיר שסאונד בסרטים יעברו דרך HDMI ובמוזיקה דרך יציאה אנלוגית?)?

ברמת העיקרון אין לי תקציב מוגדר כעת מכיוון שאני די מחפש כיוון ולא דרוך לקניה מה שנקרא.. אך די ברור שאני מדבר פה על סדרי גודל של תקציב ברמת המיד אנד ולא מעבר (לצערי) עקב אילוצי תקציב וחוסר מקום גם (בכל זאת, חדר שינה)

המון שאלות, מעט תשובות.. אני די הולך פה לאיבוד.
לעוזרים מובטחת (b) ו :pizza:
נערך לאחרונה על ידי liorparente ב 26/12/2011 22:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

אני מניח שמה שחסר לך הוא סאונד יותר תלת מימדי, מדויק ועם עומק סביר, משהו שהגברה לבד לא יכולה לתת לך ולכן אני מציע שתלך על DAC כדי לשפר את המקור (סטרימר) ואז במצב של PURE ברסיבר אני מאמין שתגיע לתוצאות טובות מאוד ביחס להשקעה.

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

zeev78 כתב:אני מניח שמה שחסר לך הוא סאונד יותר תלת מימדי, מדויק ועם עומק סביר, משהו שהגברה לבד לא יכולה לתת לך ולכן אני מציע שתלך על DAC כדי לשפר את המקור (סטרימר) ואז במצב של PURE ברסיבר אני מאמין שתגיע לתוצאות טובות מאוד ביחס להשקעה.
...
אשמח להמלצות קצת יותר ספציפיות. בנוסף, האם זה יפגע לי בחווית השמע בסרטים? (סאונד בפורמטים החדשים וכו').

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

תחבר את הDAC באמצעות כבל אופטי או אנלוגי ותשתמש בו רק מתי שאתה שומע בסטריאו, בסרטים הDUNE יעשה את העבודה לבד. יש לך DAC של PROJECT או VDAC שהוא מאוד מוצלח ומומלץ, תיכנס לחנויות מתמחות ותראה מה יש להם להציע.

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

zeev78 כתב:תחבר את הDAC באמצעות כבל אופטי או אנלוגי ותשתמש בו רק מתי שאתה שומע בסטריאו, בסרטים הDUNE יעשה את העבודה לבד. יש לך DAC של PROJECT או VDAC שהוא מאוד מוצלח ומומלץ, תיכנס לחנויות מתמחות ותראה מה יש להם להציע.
...
אחלה, לקחתי את זה בחשבון.
אם אפשר רק הסבר קצר למה אתה נוטה להעדיף השקעה בDAC ולא במגבר סטריאו?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

הסטרימר שלך הוא ה"מקור" וברגע שהוא לא בדיוק בנויי או מיועד להישמע טוב בסטריאו התוצאה היא סאונד לא טוב וזה מה שאתה מקבל, הרסיבר רק מגביר את הסאונד שהוא מקבל מהמקור והיות ולא מדובר פה בציוד בעשרות אלפי שקלים ההשפעה שלו על הסאונד לא כזו קריטית כמו החוסר בDAC טוב שמוסיף נפח ודיוק לסאונד ובעצם מחזיר לך את החשק לשמוע מוזיקה.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #7 

zeev78 כתב:הסטרימר שלך הוא ה"מקור" וברגע שהוא לא בדיוק בנויי או מיועד להישמע טוב בסטריאו התוצאה היא סאונד לא טוב וזה מה שאתה מקבל, הרסיבר רק מגביר את הסאונד שהוא מקבל מהמקור והיות ולא מדובר פה בציוד בעשרות אלפי שקלים ההשפעה שלו על הסאונד לא כזו קריטית כמו החוסר בDAC טוב שמוסיף נפח ודיוק לסאונד ובעצם מחזיר לך את החשק לשמוע מוזיקה.
...

אני נוטה להסכים עם זה ברוב המקרים.
אבל, משהו אחר שעבד אצלי היה שרשור של מגבר כח לקדמיים.
התקבלה תוצאה שונה לגמרי.

בולט במיוחד בניגון ריפים של SACD או Flac בביטרייט גבוה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

keystone כתב:
zeev78 כתב:הסטרימר שלך הוא ה"מקור" וברגע שהוא לא בדיוק בנויי או מיועד להישמע טוב בסטריאו התוצאה היא סאונד לא טוב וזה מה שאתה מקבל, הרסיבר רק מגביר את הסאונד שהוא מקבל מהמקור והיות ולא מדובר פה בציוד בעשרות אלפי שקלים ההשפעה שלו על הסאונד לא כזו קריטית כמו החוסר בDAC טוב שמוסיף נפח ודיוק לסאונד ובעצם מחזיר לך את החשק לשמוע מוזיקה.
...

אני נוטה להסכים עם זה ברוב המקרים.
אבל, משהו אחר שעבד אצלי היה שרשור של מגבר כח לקדמיים.
התקבלה תוצאה שונה לגמרי.

בולט במיוחד בניגון ריפים של SACD או Flac בביטרייט גבוה.
...

איזה סט אפ יש לך?

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #9 

רסיבר hk247, פאואר rotel976, קדמיים וורפידל קריסטל 2.
דווקא הרסיבר עושה עבודה מעולה בסטיראו לטעמי, טובה הרבה יותר מכל רסיבר עד רמת מחיר כפולה.
אבל השילוב של מגבר הכח, תן תוצאה אחרת לגמרי.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

keystone כתב:רסיבר hk247, פאואר rotel976, קדמיים וורפידל קריסטל 2.
דווקא הרסיבר עושה עבודה מעולה בסטיראו לטעמי, טובה הרבה יותר מכל רסיבר עד רמת מחיר כפולה.
אבל השילוב של מגבר הכח, תן תוצאה אחרת לגמרי.
...

במקרה שלך הרוטל שיפר לך את הסאונד כי ה247 "תקע לך" אותו ובאמת במקרה הזה מובן למה הוספת מגבר שיפרה את המצב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”