רמקולים יד שנייה - מה חשוב לבדוק
Re: שינוי העכבה
rune7 כתב:שמתי לב שיש ברסיבר שלי אפשרות להפוך את העכבה לקדמיים מ-8אום ל-4אום.
על הרמקולים של MA מצוין שהם עם עכבה נומינלית של 6אום.
האם זה יכול לתת עוד כוח לרמקולים אם אני אסיט את הרסיבר ל-4אום?...
בלי שום קשר לסאונד רצויי שתשים על 4 אום.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא בטוח בכלל שעדיף לשים על 4 אוהם - ברסיברים של אונקיו למשל מומלץ להגדיר את המגבר כ-4 אוהם אך ורק אם מחברים אותו לרמקולים שהם 4 אוהם, אחרת (6 או 8 אוהם) יש להשאיר אותם על הגדרת ברירת המחדל שהיא 8 אוהם...
- epony
- חבר במועדון 10K

RTFM... 
Re: ולגבי ימאהה?
rune7 כתב:איך אפשר לדעת?
האם זה יכול לסכן את הרסיבר או הרמקולים אם אני שם על 4אום?...
תיקרא בחוברת ההוראות של הרסיבר
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4218
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
ברשותי הRS6 וגם אני תקופה ארוכה הרגשתי שאני לא מצליח להזיז את הרמקולים.
הרמקול בעיניי לא באמת נציל כמו שחושבים ובבדיקות שונות שנעשו הרמקול הציג נצילות של 87.
תחילה חיברתי את הרמקולים ליאמאה 663 והשילוב היה כושל-בקולנוע ביתי הוא היה סביר מאוד ובסטראו פשוט ***.
רכשתי מגבר סטראו לאחר בדיקות רבות של מגברים והתוצאה כיום היא מצויינת ולא פחות.
לאחר שהבתי את הפוטנציאל האדיר של הרמקולים חשבתי למקור את היאמאה ואת המגבר סטאראו ולרכוש רסיבר טוב שישלב לי בין בשניים וכך ידעתי שאני קצת יתפשר על הסטראו אבל ירוויח קצת קולנוע ביתי במכשיר אחד.
מכרתי את היאמאה ורכשתי אונקיו 809 שפשוט שיפר ברמות מטורפות את מצב הק"ב,הצליל הוא חם יותר והרבה יותר טוב.
בסטראו לאחר כיוונונים שונים הגעתי לתוצאות טובות מאוד אבל עדיין לא ברמה של המגבר סטראו ולכן לא מכרתי אותו.
צא מנקודת הנחה שהרמקולים לא נצילים ותן להם הגברה חזקה יותר משמעותית.
אתה מוזמן להגיע לביקור ולהתרשם .
אם תחשוב לרכוש מגבר סטראו אז תבדוק מגברים חזקים.
הרמקול בעיניי לא באמת נציל כמו שחושבים ובבדיקות שונות שנעשו הרמקול הציג נצילות של 87.
תחילה חיברתי את הרמקולים ליאמאה 663 והשילוב היה כושל-בקולנוע ביתי הוא היה סביר מאוד ובסטראו פשוט ***.
רכשתי מגבר סטראו לאחר בדיקות רבות של מגברים והתוצאה כיום היא מצויינת ולא פחות.
לאחר שהבתי את הפוטנציאל האדיר של הרמקולים חשבתי למקור את היאמאה ואת המגבר סטאראו ולרכוש רסיבר טוב שישלב לי בין בשניים וכך ידעתי שאני קצת יתפשר על הסטראו אבל ירוויח קצת קולנוע ביתי במכשיר אחד.
מכרתי את היאמאה ורכשתי אונקיו 809 שפשוט שיפר ברמות מטורפות את מצב הק"ב,הצליל הוא חם יותר והרבה יותר טוב.
בסטראו לאחר כיוונונים שונים הגעתי לתוצאות טובות מאוד אבל עדיין לא ברמה של המגבר סטראו ולכן לא מכרתי אותו.
צא מנקודת הנחה שהרמקולים לא נצילים ותן להם הגברה חזקה יותר משמעותית.
אתה מוזמן להגיע לביקור ולהתרשם .
אם תחשוב לרכוש מגבר סטראו אז תבדוק מגברים חזקים.
חשבתי על כיוון ימאהה A810 או A1010
הי, תודה. אני חשבתי שהנצילות הרשומה על הרמקולים היא ערך אוביקטיבי, אבל כנראה שבאמת יש הבדל כי גם הרמקולים הקודמים שלי של פרדיים היו רשומים כ-90DB אבל אני בברור חש בצורך של הMA בעוד כוח. עשוי להסביר למה בחנות הם מודגמים עם מגברים חזקים בהרבה (רוטל) 
אני הרבה זמן מתלבט בין אונקיו לימאהה, שמעתי הרבה על גוון הסאונד היותר חם באונקיו, אבל אני בעיקר חושש מאיכות ההרכבה של האונקיו. אני לא מעוניין להחליף רסיבר כל שנתיים, והרסיבר הנוכחי (ימאהה 793) מחזיק יפה כבר 12 שנה, למרות שדברים מסוימים כבר הפסיקו לעבוד (יציאות לאזור A למשל הלכו, אני כרגע ממתג לאזור B את הקדמיים).
בהתחלה התכווננתי לאונקיו 609 או ימאהה 671, אבל עכשיו נראה לי שאני צריך לעלות מדרגה כדי להתאים לרמקולים החדשים.
חשבתי ללכת לכוון הימאהה Aventage, שאמורים להיות יותר איכותיים מהסדרה הרגילה שלהם. ובפרט על A810 או A1010? לא ראיתי הבדל משמעותי בפונקציונליות בין השניים אבל כן יש הבדל משמעותי במשקל, מה שמעלה תהיות לגבי הפנים של ה-810 שנראה קרוב יותר למשקלים של הסדרה הבסיסית.
מה דעתכם?
אני הרבה זמן מתלבט בין אונקיו לימאהה, שמעתי הרבה על גוון הסאונד היותר חם באונקיו, אבל אני בעיקר חושש מאיכות ההרכבה של האונקיו. אני לא מעוניין להחליף רסיבר כל שנתיים, והרסיבר הנוכחי (ימאהה 793) מחזיק יפה כבר 12 שנה, למרות שדברים מסוימים כבר הפסיקו לעבוד (יציאות לאזור A למשל הלכו, אני כרגע ממתג לאזור B את הקדמיים).
בהתחלה התכווננתי לאונקיו 609 או ימאהה 671, אבל עכשיו נראה לי שאני צריך לעלות מדרגה כדי להתאים לרמקולים החדשים.
חשבתי ללכת לכוון הימאהה Aventage, שאמורים להיות יותר איכותיים מהסדרה הרגילה שלהם. ובפרט על A810 או A1010? לא ראיתי הבדל משמעותי בפונקציונליות בין השניים אבל כן יש הבדל משמעותי במשקל, מה שמעלה תהיות לגבי הפנים של ה-810 שנראה קרוב יותר למשקלים של הסדרה הבסיסית.
מה דעתכם?
Re: ולגבי ימאהה?
לגבי ה-manual, נאמר שם שניתן לשים את הבורר על 4אום אם הרמקולים הם 6אום ומעלה לאחוריים ולסנטר, והקדמיים יכולים להיות 4אום ומעלה.zeev78 כתב:rune7 כתב:איך אפשר לדעת?
האם זה יכול לסכן את הרסיבר או הרמקולים אם אני שם על 4אום?...
תיקרא בחוברת ההוראות של הרסיבר...
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

לדעתי תנסה לשמוע את הרמקולים עם רסיבר מחברה אחרת.גם עם תרכוש מגבר של יאמאה חזק יותר יתכן שגוון הצליל לא ישתנה וזאת אחת הבעיות.
אני פשוט לא אהבתי את השילוב בין הרסיבר לרמקולים למרות שבפורומים רבים נכתב שהשילוב הוא טוב.
אני פשוט לא אהבתי את השילוב בין הרסיבר לרמקולים למרות שבפורומים רבים נכתב שהשילוב הוא טוב.
הבעיה עם אונקיו זו האמינות
המוצרים שלהם נפלאים כנראה, אבל נשברים אחרי תקופה.
יש כל כך הרבה מקרים ברשת (באמאזון ובפורומים בחו"ל) בהם אנשים שקנו אונקיו נתקלו לאחר מספר חודשים בבעיה מהותית. אם אני משלם כ"כ הרבה על רסיבר, אני מוכן לוותר על פיצ'ר או שניים, אבל לישון בראש שקט שיחידה תחזיק מעבר לתקופת האחריות. אם לא אני כבר אעדיף להזמין מחו"ל ולוותר על אחריות קרוב לבית.
יש כל כך הרבה מקרים ברשת (באמאזון ובפורומים בחו"ל) בהם אנשים שקנו אונקיו נתקלו לאחר מספר חודשים בבעיה מהותית. אם אני משלם כ"כ הרבה על רסיבר, אני מוכן לוותר על פיצ'ר או שניים, אבל לישון בראש שקט שיחידה תחזיק מעבר לתקופת האחריות. אם לא אני כבר אעדיף להזמין מחו"ל ולוותר על אחריות קרוב לבית.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

לא ידעתי שיש לאונקיו בעיות אמינות אבל כבר מאוחר מדי בשבילי.גם ככה רכשתי אותו בחול ואין לי אחריות
- epony
- חבר במועדון 10K

אין לי מושג על מה אתה מדבר בכל הנוגע לאונקיו ואמינות - לי יש אונקיו 600 שנרכש לפני כמעט 10 שנים ועדיין עובד כמו חדש (אצל גיסתי, אני השתדרגתי ל-608 בשנה שעברה...)