רמקולים יד שנייה - מה חשוב לבדוק

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

הי,

ברצוני לשדרג את המערכת הותיקה שלי לאחר כ-12 שנה :), מעוניין לשדרג את הקדמיים שלי לרצפתיים.
משיקולי תקציב אני בוחן גם רמקולים רצפתיים יד שנייה, אבל הייתי רוצה לקבל דגשים על מה חשוב להתמקד.
אוזן מוזיקלית במיוחד אין לי, כך שאני אתקשה להבחין בניואנסים שאולי אמורים להדליק נורת אזהרה.

דבר נוסף, הבחנתי בשני מקרים שבדקתי שהרמקולים סובלים מהתנפחות קלה בחלק התחתון עקב שטיפת רצפה מן הסתם.
באחד המקרים, יש הפרדות קלה של קצה הפלטה (עשויה MDF אני מניח), בשני זו רק התנפחות ללא הפרדות ניכרת לעין.

האם רמקולים כאלה תקינים לכל עניין ודבר, או שהצליל יצא מעוות במוקדם או במאוחר עקב השינוי במעטפת?
האם אחריות מכסה בעיה כזו?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9055
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #2 

הכי חשוב זה לשמוע אם זה מתאים לי גוון הסאונד של הרמקול.
לא צריך אוזן מוזיקלית בשביל להבחין האם הסאונד נשמע מספק או לא. וכמובן חשובה גם האסתטיות של הרמקול ומצבו הפיזי.
אישית לדעתי אם הייתי קונה יד שנייה הייתי קונה ממישהו ששומר עליהם בקנאות עקב האהבה לתחום (ולא חסרים כאלה כאן) ולא אחד כזה שלא יודע לשטוף את הרצפה כמו שצריך.
ועדיפות כמובן לחברה מוכרת. לפני שאתה שומע תראה את מצב הרמקול האם הוא נראה לך סביר "ונקי" ממכות, דפיקות, שריטות. אם עברת את זה תעבור למבחן שמיעה רק של הרמקולים שאתה רוצה לקנות בלי מעטפת מסביב (של סאב, סראונד, סנטר). פעם אחת בווליום נמוך ופעם נוספת בווליום גבוה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

בטח לא לקנות ממי שפירסם כאן לא מזמן שהפעיל את הרסיבר עד הסוף עד ששרף את השנאי.
העם דורש..... כל מיני דברים

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9055
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #4 

sam22 כתב:בטח לא לקנות ממי שפירסם כאן לא מזמן שהפעיל את הרסיבר עד הסוף עד ששרף את השנאי.
...
אבל "רק" השנאי נשרף... :) בטוח לרמקולים שלום :wink:
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #5 

למה צריך בכלל לקנות משהו פגום? באיזה רמקולים מדובר ואיזה תקציב יש לך?

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

sam22 כתב:בטח לא לקנות ממי שפירסם כאן לא מזמן שהפעיל את הרסיבר עד הסוף עד ששרף את השנאי.
...
:lol:

אני מחזיק היום בסדרה ישנה של Paradigm Titan לקדמיים. התעניינתי ברצפתיים של פרדיים ושל B&W מהסדרות הבסיסיות שנשמעים טוב לאוזן שלי. יכול להיות שיש עוד חברות בעלות גוון סאונד דומה שאני לא מכיר.
בחנויות המתמחות אני מקבל מחירים מאד גבוהים (יותר מ-50% מעל MSRP של היצרן למשל לאחר הנחות), כך שהחלטתי לנסות את שוק יד 2 מתוך תקווה למצוא זוג שמור במחיר סביר.
התקציב גמיש, אבל הייתי מעדיף להיצמד לתחום של 3-4K לקדמיים.
מעיון בפורום, אני רואה שיש לא מעט חברה שהולכים על יד שניה. מה עוד שרמקולים יכולים להחזיק עשורים, כך שזה נראה לפחות כאופציה טובה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

יש לך תקציב לא רע בכלל, תבדוק גם את הרמקולים האלה: WHARFEDALE DIAMOND 10.5 ,
TANNOY MERCURY V4, DALI ZENSOR . אם יש לך הגברה טובה ונגן איכותי אז אתה תהנה מאוד מהאופציה הזאת: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=36858
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 27/12/2011 8:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #8 

במידה ולא מצאת רמקול יד שניה שמתאים לך תקציבית הייתי שוקל לברר בחנויות מתמחות על רמקולים מתצוגה או מטרייד אין. לקראת סוף השנה יש הרבה חנויות שיצאו עם מבצעים לחיסול מלאי כך תוכל לקבל גם אחריות וגם תשלומים מאותה חנות.

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #9 

ממליץ לך לבדוק גם את האופציה הנ"ל:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=36817

VFM - מדהים.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #10 

היתי ממליץ לך בחום לחפש מוניטור אודיו RS6.רמקול שזכה בכל ונראה לי שניתן להשיג במחיר שפוי.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #11 

LiorDrZ כתב:במידה ולא מצאת רמקול יד שניה שמתאים לך תקציבית הייתי שוקל לברר בחנויות מתמחות על רמקולים מתצוגה או מטרייד אין. לקראת סוף השנה יש הרבה חנויות שיצאו עם מבצעים לחיסול מלאי כך תוכל לקבל גם אחריות וגם תשלומים מאותה חנות.
...
מצטרף להמלצה, אני רכשתי מ"פיוז" זוג רמקולים (פוקאל 816v) מתצוגה (אך עם מדבקות שקופות לכל אורך הרמקול - כחדש) בכמה אלפים טובים פחות מהמחיר של רמקולים כאלו חדשים.

קפוץ ל"פיוז" או לכל חנות מתמחה אחרת, זו תקופה טובה לרכוש.
Utopia

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #12 

בתור חסיד גדול של יד שנייה (הלוואי ולא הייתי צריך :), אני יכול להמליץ לך על מספר דברים:

1. אין לך מה להתפשר על רמת התחזוקה של הרמקולים. יש המון בלוחות, ואין סיבה שתקנה משהו עם פיצוצים והתנפחויות.
2. הבדיקה הראשונית, מעבר למצב לתיבה, היא להוריד את הגרילים ולבדוק את האלמנטים. תראה שהם לא סדוקים, יבשים, או חלילה קרועים. יש לעיתים, בעיקר ברמקולים ישנים או זולים, גרילים מודבקים שאים אפשר לפרק. בלי לראות בעיניים את הגופים, לא הייתי קונה רמקול...
3. תסתכל על חיבורי הכבלים מאחורה: תראה שהיחידה יציבה ושהחיבורים עצמם לא רופפים (אם קפיצי - אז שהקפיצים גמישים ועובדים).
4. הכי חשוב: תאזין. אם אתה יכול להביא אתך את יחידת ההגברה שלך - מצויין. תביא גם מוסיקה שאתה מכיר ויודע לזהות בה הבדלים דקים. לקולנוע ביתי - תן לבנאדם להדגים עם הסט שלו....זה מוגזם לדעתי לפרק את כל החיבורים בשביל ההדגמה, ואתה כבר תקבל את הרושם הכללי. אבל אל תתפשר על סטריאו!
5. תנסה להגיע להסכמה, גם אם בע"פ, לתקופת נסיון של כמה ימים (כמובן שאתה משלם לו במקום...), ואם תתחרט על הקנייה, תוכל להחזיר לו. זה הסכם כבוד שכזה, ויידרוש ממך לא להיות קטנוני, אבל גם טוב לראות את תגובת המוכר לראות אם הוא מהסס. מישהו שבטוח שהוא מוכר לך משהו טוב, שהוא בעצמו אוהב, לא יהסס.
6. אתה גם יכול לגשת לחנויות מתמחות ולשאול אותם לא רק על תצוגות אלא גם על יד שנייה. לעיתים נציגי המכירות שומעים על דברים מעניינים, וישמחו לקשר בינך לבין מוכר פוטנציאלי, בעיקר אם רמת התקציב שלך לא מתאימה לרכישה בחנות.

בהצלחה!

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אחלה עצות

שליחה #13 

הי, תודה על העצות.

אני רואה שהייתי קצת נעול על כמה יצרנים אבל אין כמו לכתת קצת רגליים כדי ללמוד :) . אני אתחיל בסיבוב בחנויות במרכז ואבדוק גם את האופציות הנוספות שהעלתם מיד שניה.

אגב, איזו חנות מחזיקה במוניטור אודיו RS6?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

היצור של הRS6 הופסק ממזמן, הRX6 החליף אותו בהצלחה רבה, משהו שהיה לי קשה להאמין כי הRS6 בעצמו היה רמקול מעולה. תנסה לחפש ביד 2 רק תיקח בחשבון שמדובר ברמקול שקוף, כלומר הוא מתאים לסט אפ של צובע את הסאונד וצריך לשמוע איתו מוזיקה באיכות גבוהה אחרת כל פגם מתגלה בצורה ברורה שעלולה ליצור רושם מוטעה לגבי האיכות שלו.

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

טוב, החלטתי ללכת על חדש

שליחה #15 

לאחר בחינות של רמקולים מיד שניה וגם חדשים ממספר חנויות, החלטתי ללכת על סט חדש של MA.
התחדשתי כרגע בקדמיים וסנטר של מוניטור אודיו RX6, RX-Center. עד כאן הכל סבבה.
קיבלתי אותם אתמול וביליתי שעה ארוכה בהרכבה והעמדה של הצעצועים החדשים.
חיברתי לרסיבר ו...די התאכזבתי.

יש לי גרסא ישנה של פרדיים מדפיים מחוברים לרסיבר ישן 793 של ימאהה, והתחושה במוזיקה וגם בסרטים היא שהסאונד עוטף אותך. רק מה היו חסרים בסים ורציתי לשדרג לרצפתיים. מסתבר בבדיקה שהבסים בקדמיים המדפיים בכלל לא עבדו :), הרמקולים לא היו תקינים. ובכל זאת הסאונד ההיקפי היה מורגש היטב וחי.

עכשיו, אפילו בעוצמות שאני לא רגיל אליהן, הסאונד נשמע הרבה יותר מרוחק ואין את תחושת המעטפת הזו שהייתה קודם. הדיאלוג שבעבר היה מאד מובחן וקרוב, נשמע רחוק, כמעט מחוץ להישג יד. חוץ מזה הבסים לא נשמעים טוב, יש מן אפקט המהום שמפריע, גם אחרי שהרחקתי מהקיר ושמתי את הכדורים הספוגיים כדי להנחית את עוצמת הבאס.
יכול להיות שכיול יעזור מאד, אבל הרסיבר הנוכחי ישן ולא מאפשר יותר מדי משחק.

אני חושש שאו שהבחירה שעשיתי בחנות (שם הם נשמעו מצוין לאוזני) הייתה שגויה או שהרסיבר הישן פשוט לא יכול לדחוף את הרמקולים החדשים בצורה טובה מספיק. קצת מבאס, כי אמנם אני רוצה לשדרג את הרסיבר, אבל באותה רמת מחיר כמו הקודם, רק לקבל חיבורי HDMI וכיול שאין לי היום. נראה שאני אצטרך להשקיע הרבה יותר ברסיבר חזק עכשיו.
השאלה אם זו בכלל הבעיה, או שהרמקולים פשוט לא מתאימים לחדר שיש לי והם נשמעו טוב רק בגלל שחדר ההאזנה מאד קטן וההגברה חזקה? יש לי חלל מרתף די גדול, כ-4X7 שפתוח לצד אחד שמוקדש לקולנוע הביתי.

עצות מה אפשר לעשות כדי לראות איפה הבעיה?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

אני חושב שהסברתי את עצמי בתגובה האחרונה שלי וחבל שלא הקשבתה, הרמקולים שלך דורשים ציוד איכותי בשביל שהיתרון שלהם על פני רמקולים אחרים יורגש, כרגע לדעתי צוואר הבקבוק יכול להיות הרסיבר שלך אבל תנסה לשחק עם ההגדרות של הרמקולים ברסיבר, יכול להיות שהקדמיים מוגדרים כרמקולים קטנים ובגלל זה אין לך עומק.

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הרמקולים אמורים להיות מאד נצילים

שליחה #17 

במרבית הביקורות שקראתי וגם בהשוואות, כתוב שדי קל להניע אותם ולכן לא חשבתי שזאת תהיה בעיה.
הנצילות שלהם כ-90DB אם אני לא טועה, דומה מאד לסט הקודם שהיה לי. או שאולי בגלל שהם רצפתיים, אז הערכים מטעים?
מה גם שה-793 הוא 100W, הרבה מעל מה שמציין היצרן כמינימום.

אם היית צריך להמליץ על רסיבר הולם, על אילו סדרות כדאי להתמקד?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

הייתי הולך על הרסיבר הזה: http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=796747 או על הLX70 שנמכר פה באתר ביד 2. 2 הרסיברים האלה יפתחו את הסאונד של הרמקולים, תלויי כמובן באיכות המקור.

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

ה-671 יעשה את העבודה לדעתך?

שליחה #19 

הוא נראה לי באותה רמה כמו מה שיש לי היום מבחינת הגברה.
אם זה מספיק, אז המצב טוב. אני אלך לנסות אותו.
אני חשבתי שאצטרך לעלות למשהו כמו A800 או A1000 כדי לקבל תמורה.

LX70 כבר מאד ישן, אני חושב שהוא כבר בן 4-5 לא? אני מעדיף גרסא מעט יותר חדשה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: ה-671 יעשה את העבודה לדעתך?

שליחה #20 

rune7 כתב:הוא נראה לי באותה רמה כמו מה שיש לי היום מבחינת הגברה.
אם זה מספיק, אז המצב טוב. אני אלך לנסות אותו.
אני חשבתי שאצטרך לעלות למשהו כמו A800 או A1000 כדי לקבל תמורה.

LX70 כבר מאד ישן, אני חושב שהוא כבר בן 4-5 לא? אני מעדיף גרסא מעט יותר חדשה.
...

הLX70 הוא רסיבר מצוין שיהיה טוב גם לעוד 4-5 שנים אם לא יותר, מבחינת פורמטים יש לו הכל, לא הייתי משדך לו רמקולים עם גוון סאונד בהיר אבל הסאונד של מאוזן יחסית, בקיצור רסיבר מאוד מוצלח.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”