לאחר בחינות של רמקולים מיד שניה וגם חדשים ממספר חנויות, החלטתי ללכת על סט חדש של MA.
התחדשתי כרגע בקדמיים וסנטר של מוניטור אודיו RX6, RX-Center. עד כאן הכל סבבה.
קיבלתי אותם אתמול וביליתי שעה ארוכה בהרכבה והעמדה של הצעצועים החדשים.
חיברתי לרסיבר ו...די התאכזבתי.
יש לי גרסא ישנה של פרדיים מדפיים מחוברים לרסיבר ישן 793 של ימאהה, והתחושה במוזיקה וגם בסרטים היא שהסאונד עוטף אותך. רק מה היו חסרים בסים ורציתי לשדרג לרצפתיים. מסתבר בבדיקה שהבסים בקדמיים המדפיים בכלל לא עבדו

, הרמקולים לא היו תקינים. ובכל זאת הסאונד ההיקפי היה מורגש היטב וחי.
עכשיו, אפילו בעוצמות שאני לא רגיל אליהן, הסאונד נשמע הרבה יותר מרוחק ואין את תחושת המעטפת הזו שהייתה קודם. הדיאלוג שבעבר היה מאד מובחן וקרוב, נשמע רחוק, כמעט מחוץ להישג יד. חוץ מזה הבסים לא נשמעים טוב, יש מן אפקט המהום שמפריע, גם אחרי שהרחקתי מהקיר ושמתי את הכדורים הספוגיים כדי להנחית את עוצמת הבאס.
יכול להיות שכיול יעזור מאד, אבל הרסיבר הנוכחי ישן ולא מאפשר יותר מדי משחק.
אני חושש שאו שהבחירה שעשיתי בחנות (שם הם נשמעו מצוין לאוזני) הייתה שגויה או שהרסיבר הישן פשוט לא יכול לדחוף את הרמקולים החדשים בצורה טובה מספיק. קצת מבאס, כי אמנם אני רוצה לשדרג את הרסיבר, אבל באותה רמת מחיר כמו הקודם, רק לקבל חיבורי HDMI וכיול שאין לי היום. נראה שאני אצטרך להשקיע הרבה יותר ברסיבר חזק עכשיו.
השאלה אם זו בכלל הבעיה, או שהרמקולים פשוט לא מתאימים לחדר שיש לי והם נשמעו טוב רק בגלל שחדר ההאזנה מאד קטן וההגברה חזקה? יש לי חלל מרתף די גדול, כ-4X7 שפתוח לצד אחד שמוקדש לקולנוע הביתי.
עצות מה אפשר לעשות כדי לראות איפה הבעיה?