סאונד בוינטאג'ים מחודשים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #1 

צהריים טובים.

כאשר שני מגברים ישנים, לדוגמה, מגבר משולב של סנסוי וקנווד מהסדרות המוצלחות, מקבלים טיפול מקיף מחדש ע"י אותו טכנאי וחומרים.

מה היחס כעת לצליל המקורי ?
כלומר, האם לאחר הטיפול והחידוש המקיף, ה"סנסוי" יאופיין כ"סנסוי". וה"קנווד" יאופיין כ"קנווד" או שהם מתקרבים לנקודת אמצע כלשהיא ?

תודה
חוני

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

תלוי בטיפול שהם קיבלו... הסאונד שלהם יכול להשתפר (הכרתי פעם הרמן/קרדון ישן שלאחר שיפוץ הוא השתפר), יכול לחזור ולהיות נאמן למקור ויכול להיהרס. כנ"ל לגבי העוצמה. לדעתי זה תלוי בעיקר ברכיבים החדשים שהוכנסו.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

אם שומרים על התכנון המקורי ולא משנים אותו(אלא במידה והכרחי) של המגבר אז ה"אופי" של הסאונד נשאר כפי שהוא,אך משתפר לאין ערוך.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

שיפוץ של וינטאז' סטנדרט כולל החלפה של קבלים אלקטרוליטים recap, חיזוק של הלחמות ישנות שהתפורר, החלפה של נגדים (פיוזאביליים) וניקוי כללי של PCB, פוטנציומטרים וקונטרולים. לרסיברים עושים גם alignment שזה כמו כיוון פרונט של רדיו. בסוף עושים DC offset וגם bias adjustment בשביל לראות שהכל עובד כמו שצריך. אפשר גם להחליף מנורות של תאורה. אם מוצאים. זה כמובן אם הבעלים לא עשה בפנים קרקס וצרות. יכול להיות שנמצא טרנזיסטור או דיוד שכבר לא עובד כמו שצריך (או בכלל לא) ואז כבר צריך למצוא חלק מקור - או מתאים.

כל אחד מהשלבים האלה יכול ללכת פייפן. זה תלוי במי שעושה את השיפוץ ומה שהוא שם בפנים וכמה טוב הוא יודע לעשות טיפול ואם הוא עובד לפי ה-service manual של היצרן ועושה כיוון לפי ערכים במקור.

עכשיו הבעיה - שזה הרבה עבודה. ממש שעות של לשבור גב עם מלחם ולעשות ניתוח ל-PCB ישנים ומסריחים (מריח של קרטון נשרפת) מתחת הגדלה. מייסטרים אמיתיים לוקחים הרבה כסף כי זה עבודה קשה. עוד עניין שקבלים טובים באמת לא מוכרים כאן בארץ. יש הרבה *** של סינים והכי טוב שיש זה מקוריאה. (אם יש תגידו לי) אין הרבה שיזמינו קבלים של Nichicon ושל Elna מחו"ל בשביל לקוח שגם ככה הוא בטח מתלונן על מחיר של עבודה. יש גם כאלה, כמו שראיתי כאן, שיחליפו קבלים למה שבא להם - אם הם חושבים שהערכים לא עולים על רמה כזו או אחרת. יש גם עניין של אלקטרונאים מבוגרים ומצויינים אבל גם לא כל כך מכירים אנגלית ואינטרנט ולא ממש ימצא את ה-service manual הנכון אלא יעשה כיוון כמו שהוא חושב. בקיצור - הרבה דברים יכולים להשפיע על הסאונד הסופי של מכשיר.

אם נניח שהכל בסדר טיפ טופ - יש עדיין בעיה נוסף. זה בעיה שלך. אתה התרגלת לשמוע מכשיר שלך דפקטיב. אתה עכשיו חושב שסאונד שלו הוא מצויין כשבאמת יש בעיה בבאס או קצת דיסטורשיין שעושה סאונד 'מיוחד'. הרבה אנשים בטוחים שמגבר שלהם נשמע וינטאז' בעוד שמגבר שלהם בכלל נשמע כמו חתולה חרמן. אחרי טיפול - כשוינטאז' נשמעת כמו שצריך - הם כועסים שמכשיר נשמע אחר ממה שהם רגילים. יכול להיות שהוא נשמע כמו שיצרן התכוון. יכול להיות שהוא נשמע כמו שמטפל עשה בו סבוטאז' ויכול להיות שהוא נשמע אותו דבר כמו קודם (אולי בלי רעשים). מומחה אמיתי לא משנה הסאונד המקורי של היצרן. גם אז הלקוח לא תמיד שמח!

התשובה לשאלה שלך זה ששיפוץ לא צריך לשנות סאונד של וינטאז' כמו שיצרן התכוון. דה-פקטו - מאוד הגיוני שכן יהיה שינוי. לא תמיד זה רע!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

שיפוץ נועד לעשות בדיוק את זה - שיפוץ. נשאלת השאלה עד כמה חייבים לדבוק במקור בכל מה שקשור לערכי רכיבים וסוג הרכיבים, זה כבר עניין של טעם אישי ובעיקר נסיון. שני אנשים שונים יבצעו תהליך כזה לאותו מגבר בדיוק ויגיעו לתוצאות שונות לגמרי. בדיוק כמו להכין תבשיל לפי מתכון ולבצע יצירה מוזיקלית לפי תווים - לעולם לא יהיו שני ביצועים זהים.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #6 

tnsilver כתב:שיפוץ של וינטאז' סטנדרט כולל החלפה של קבלים אלקטרוליטים recap, חיזוק של הלחמות ישנות שהתפורר, החלפה של נגדים (פיוזאביליים) וניקוי כללי של PCB, פוטנציומטרים וקונטרולים. לרסיברים עושים גם alignment שזה כמו כיוון פרונט של רדיו. בסוף עושים DC offset וגם bias adjustment בשביל לראות שהכל עובד כמו שצריך. אפשר גם להחליף מנורות של תאורה. אם מוצאים. זה כמובן אם הבעלים לא עשה בפנים קרקס וצרות. יכול להיות שנמצא טרנזיסטור או דיוד שכבר לא עובד כמו שצריך (או בכלל לא) ואז כבר צריך למצוא חלק מקור - או מתאים.

כל אחד מהשלבים האלה יכול ללכת פייפן. זה תלוי במי שעושה את השיפוץ ומה שהוא שם בפנים וכמה טוב הוא יודע לעשות טיפול ואם הוא עובד לפי ה-service manual של היצרן ועושה כיוון לפי ערכים במקור.

עכשיו הבעיה - שזה הרבה עבודה. ממש שעות של לשבור גב עם מלחם ולעשות ניתוח ל-PCB ישנים ומסריחים (מריח של קרטון נשרפת) מתחת הגדלה. מייסטרים אמיתיים לוקחים הרבה כסף כי זה עבודה קשה. עוד עניין שקבלים טובים באמת לא מוכרים כאן בארץ. יש הרבה *** של סינים והכי טוב שיש זה מקוריאה. (אם יש תגידו לי) אין הרבה שיזמינו קבלים של Nichicon ושל Elna מחו"ל בשביל לקוח שגם ככה הוא בטח מתלונן על מחיר של עבודה. יש גם כאלה, כמו שראיתי כאן, שיחליפו קבלים למה שבא להם - אם הם חושבים שהערכים לא עולים על רמה כזו או אחרת. יש גם עניין של אלקטרונאים מבוגרים ומצויינים אבל גם לא כל כך מכירים אנגלית ואינטרנט ולא ממש ימצא את ה-service manual הנכון אלא יעשה כיוון כמו שהוא חושב. בקיצור - הרבה דברים יכולים להשפיע על הסאונד הסופי של מכשיר.

אם נניח שהכל בסדר טיפ טופ - יש עדיין בעיה נוסף. זה בעיה שלך. אתה התרגלת לשמוע מכשיר שלך דפקטיב. אתה עכשיו חושב שסאונד שלו הוא מצויין כשבאמת יש בעיה בבאס או קצת דיסטורשיין שעושה סאונד 'מיוחד'. הרבה אנשים בטוחים שמגבר שלהם נשמע וינטאז' בעוד שמגבר שלהם בכלל נשמע כמו חתולה חרמן. אחרי טיפול - כשוינטאז' נשמעת כמו שצריך - הם כועסים שמכשיר נשמע אחר ממה שהם רגילים. יכול להיות שהוא נשמע כמו שיצרן התכוון. יכול להיות שהוא נשמע כמו שמטפל עשה בו סבוטאז' ויכול להיות שהוא נשמע אותו דבר כמו קודם (אולי בלי רעשים). מומחה אמיתי לא משנה הסאונד המקורי של היצרן. גם אז הלקוח לא תמיד שמח!

התשובה לשאלה שלך זה ששיפוץ לא צריך לשנות סאונד של וינטאז' כמו שיצרן התכוון. דה-פקטו - מאוד הגיוני שכן יהיה שינוי. לא תמיד זה רע!
...
הרגת אותי עם ה"מגבר נשמע כמו חתולה חרמן".. :lol: :lol: :מת מצחוק:
אתה יכול להוסיף לרשימת יצרני הקבלים הטובים את מונדורף ופנסוניק.בקנווד שלי יש מונדורף ובסאנסויים של Nichicon.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

הי - מה נשמע. לא מצחיק. זה ככה. תגיד אתה בטוח ש-Mundorf עושים קבלים פולרים אלקטרוליטים? דווקא הזמנתי עכשיו מ- Parts Connexion בשביל אוברהול לכל ה-Speakers בבית.קיבלתי רושם שהם עושים רק bi-polar axials ולא רדיאלים. בכל מקרה - עשו לי פנצ'ר ואין בסטוק. צריך להזמין מגרמניה וזה יקח זמן.

כל המיצרים המובילים של שנים ב-70's נהגו להזמין אותם קבלים. מאוד סביר למצוא קבלים של Elna במגברים של מרנץ ושל סנסוי וגם Nichicon. צריך לזכור שאלה חברים שעשו מאות של אלפים מכונות והזמינו קבלים שהשתלם להם להזמין. בגלל זה אתה תראה הרבה פעמים באותו דגם - פעם קבלים של Nichicon ופעם קבלים של Nipon Chemi-con באותו תפקיד. אפילו המספר מזהה של הקבל הוא אותו דבר במדריך של Sansui ורק החברה משתנה.

יפנים היה להם המון 'כבוד' בשנים האלה. במכונות יפניות אתה תראה רק תוצרת יפן. איך Elna נכנס לשם - אני לא בטוח. אולי זה היתה חברה יפנית שמכרו לאמריקאים אחר כך.

לא רוצה להסתבך עם אף אחד אבל Panasonic זה לא אותו רמה. אני לא ראיתי sonics מקורי בוינטאז' איכותי מאז. אם יש - הגיוני שזה לא מקורי. לפני שכאן יבוא מישהו ויפתח לי מלחמה עולם שלוש בגלל שב-AK אמרו ש-Pansonic זה טוב... אז זה לא. זה הכי טוב price per value ולמקצוען שקונה אלפים של רכיבים זה מאוד משתלם. זה קבלים בינוני, לא רע.

שיפוץ קודם של 9090 עשיתי הכל Elna Silmic II שזו סידרת אודיו. עכשיו 9090DB רק עם Nichicon MUSE אלקטרוליטי - וNichicon YX לפילמים ומיילר. אני משוגע אז אני מחליף גם קבלים קרמיקה ל-Murata חדשים שעולים ים של כסף. אבל בסוף זה שווה.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

אתה משעשע Tnsilver

שליחה #8 

נחמד לקרוא את ההודעות שלך (Y)
אחד זה משעשע - העברית - לא בקטע מזלזל חלילה , כשאני קורא אני מרגיש עולה חדש מברזיל )Nosa(:
אבל מה שיותר חשוב - זה הידע
אתה ממש מבין עניין אני חייב להודות. עשרות שעות אני קורא ולומד ומחכים , ואתה פורש אותם פה.
אז ראשית כל הכבוד , איפה היית כל הזמן הזה?!
שנית , מה דעתך , ברגע שמחליפים קבלים ראשיים , האם הסאונד מאד מושפע עד רמה של מורגש?
למשל אני התלבטתי בין Nichicon לבין United Chemi con לבין ADCOM
האם ההבדלים הסוניים הם מורגשים?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: אתה משעשע Tnsilver

שליחה #9 

omri617 כתב: מה דעתך , ברגע שמחליפים קבלים ראשיים , האם הסאונד מאד מושפע עד רמה של מורגש? למשל אני התלבטתי בין Nichicon לבין United Chemi con לבין ADCOM
האם ההבדלים הסוניים הם מורגשים?
...
כן! כולם חברים נחמדים וטובים אבל Nichicon רוצים שגם אתה תהיה נחמד. העיקר של השינוי יבוא מכך שהקבלים הישנים שלך, ברב מהמקרים, הם כבר לא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך. כשמדברים על קבלים filter מדברים על קבלים גדולים ובהרבה יותר יקרים מקבלים רגילים ב-PCB. עכשיו צריך לעשות שיקול טוב כי מדובר בהרבה כסף. (קבלים רגילים 'יקר' זה 40 סנט כשרגיל זה 25). filters ההבדלים זה מ-13$ לקבלים של Cornel-Dubiler ו-Panasonic עד לסכומים מדהימים עבור סידרת Nichicon KG. (זה סידרה שכמה שאני יודע - כבר הפסיקו לעשות ולהזהר מקבלים שעמדו הרבה שנים והתייבשו להם).

באופן כולל זה לא כל-כך משנה כל עוד הפרמטרים של הישנים והחדשים אותו דבר(אפשר לעלות בוולטאז אם לא מוצאים אותו דבר). אם בא לך להתפנק - תשקיע. אם אתה חוסך - קח קבל מבית טוב ממוצעת. כשמדובר על קבל filter רצוי שאם כבר משקיעים - לקחת אחד שהוא Long Life ויכול להחזיק הרבה שעות מנוע. לא פחות חשוב זה גודל פיזי של קבל. יש לבדוקת טוב טוב שקבל חדש נכנס פיקס איפה שהיה ישן ולא פתאום מגלים שאופס... אין מקום. זה לא קורה הרבה כי היום קבלים הרבה יותר קטן. עם Nichicon KG אבל - הם שמנים מאוד ובומבילים.

עוד קונץ שאפשר לעשות זה לקנות קבל snap-in שיש לו 4 טרמינלים. יש המון כאלה היום. הגיוני שדווקא תמצא סוג כזה עם פרמטרים נכונים ולא solder lug כמו שהיה לך במקור. עושים ברית מילה לשני הטרמינלים הגולם שהם רק קפיץ להחזיק במקום שלו - ולא חשובים. על הפלוס ומינוס אפשר להחלים סנדלים או להדוק אותם חזק עם פלייר או crimper. לא לעשות ברית מילה למינוס או פלוס בטעות!

אם תאמר לי איזה פרמטרים יש לך אני יכול לתת לך לינק המלצה לקבלים מתאים חדש.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

זהירות קבל נושך

שליחה #10 

עוד דבר שכחתי בשביל שאני לא אלך לבית משפט בבגללכם. אל תעשו שום דבר אם אתם לא יודעים איך לא להרוג את עצמכם כשאתם מפשפשת בפנים של המגבר. קבלים גדולים הם כמו בטריה של אוטו. תפקיד שלהם 'לקבל' שזה אומר להחזיק אנרגיה. גם כשתוציאו את החוט מחשמל - אם הקבל עושה העבודה שלו - הוא מחזיק אנרגיה.

זה אומר 'זהירות קבל נושך'. קבל גדול הוא נושכת חזק מאוד ואפילו יכול להרוג. פעם אני עשיתי טעות ונגעתי עם ה-probe של המולטי-טסטר באספקה כח של 9090 שלא היה בחשמל - ושרפתי הפלדה שלהם. מזל שלו היה האצבע שלי.

קבל גדול צריך לפרק מאנרגיה שלו לפני שנוגעים או מתקרבים ללוח. איך עושים את זה? אני לא נוגע בזה אפילו עם מקל של 5 מטר - אחרת יגידו שהרגתי כאן אנשים. תשאלו ב-AK שם יש constitution שבן אדם יכול לשים אצבעות בשטקר אם הוא רוצה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #11 

tnsilver כתב:הי - מה נשמע. לא מצחיק. זה ככה. תגיד אתה בטוח ש-Mundorf עושים קבלים פולרים אלקטרוליטים? דווקא הזמנתי עכשיו מ- Parts Connexion בשביל אוברהול לכל ה-Speakers בבית.קיבלתי רושם שהם עושים רק bi-polar axials ולא רדיאלים. בכל מקרה - עשו לי פנצ'ר ואין בסטוק. צריך להזמין מגרמניה וזה יקח זמן.

כל המיצרים המובילים של שנים ב-70's נהגו להזמין אותם קבלים. מאוד סביר למצוא קבלים של Elna במגברים של מרנץ ושל סנסוי וגם Nichicon. צריך לזכור שאלה חברים שעשו מאות של אלפים מכונות והזמינו קבלים שהשתלם להם להזמין. בגלל זה אתה תראה הרבה פעמים באותו דגם - פעם קבלים של Nichicon ופעם קבלים של Nipon Chemi-con באותו תפקיד. אפילו המספר מזהה של הקבל הוא אותו דבר במדריך של Sansui ורק החברה משתנה.

יפנים היה להם המון 'כבוד' בשנים האלה. במכונות יפניות אתה תראה רק תוצרת יפן. איך Elna נכנס לשם - אני לא בטוח. אולי זה היתה חברה יפנית שמכרו לאמריקאים אחר כך.

לא רוצה להסתבך עם אף אחד אבל Panasonic זה לא אותו רמה. אני לא ראיתי sonics מקורי בוינטאז' איכותי מאז. אם יש - הגיוני שזה לא מקורי. לפני שכאן יבוא מישהו ויפתח לי מלחמה עולם שלוש בגלל שב-AK אמרו ש-Pansonic זה טוב... אז זה לא. זה הכי טוב price per value ולמקצוען שקונה אלפים של רכיבים זה מאוד משתלם. זה קבלים בינוני, לא רע.

שיפוץ קודם של 9090 עשיתי הכל Elna Silmic II שזו סידרת אודיו. עכשיו 9090DB רק עם Nichicon MUSE אלקטרוליטי - וNichicon YX לפילמים ומיילר. אני משוגע אז אני מחליף גם קבלים קרמיקה ל-Murata חדשים שעולים ים של כסף. אבל בסוף זה שווה.
...
בנושא הספציפי של קבלי מונדורף תשלח הודעה פרטית ל-Yairf שכותב כאן בפורום,הוא יתן לך תשובה יותר ברורה ממני
בנושא הזה,הוא עובד הרבה עם מונדורף.בקשר לELNA,עד כמה שאני יודע,היא גם חברה יפנית..ונכון הקבלים האפורים שלהם היו באינספור וינטאג'ים..

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אצלי יש power amp pioneer spec 4
4 קבלים של 22,000uf
80 וולט
SCREW Terminal
לא סולדירינג ולא סנאפ
מצאתי אותם ערכים אותו גודל diameter אפילו אותו אורך של ADCOM
מה דעתך?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

לאחרונה שיפצצתי איזה Yamaha RX-V490 שהוא מתחילת ה-90. שם שמו Elna (דווקא כחול הפעם) איפה שצריך קבלי אודיו. כנראה עוד נחשב לחברה מצויין. היום קוראים להם Elna America אבל google קטן מאשר שהם חברה יפנים מ-1937. מסביר הכל.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

לא הבנתי איך זה קשור למה שאני רשמתי

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

omri617 כתב:אצלי יש power amp pioneer spec 4
4 קבלים של 22,000uf
80 וולט
SCREW Terminal
לא סולדירינג ולא סנאפ
מצאתי אותם ערכים אותו גודל diameter אפילו אותו אורך של ADCOM
מה דעתך?
...
מעניין! המקור זה ACH 056 של Pioneer
יש להם קוטר של 63.5 mm ואורך גדול של 117 mm. ויש לך ארבע צמידים שמתלבש עליהם בול - כאן חייב התאמה פיקס וגם החורים של הטרמינלים חייב להיות בול - או שתהיה חייב להרחיב אותם. חבל שאין לך מספר מודל של ADCOM כי קראתי ב-AK על בחור שצריך היה להרחיב את החורים בשביל ADCOM.

הדבר הכי מתאים שמצאתי זה דגם של UNITED CHEMI-CON שהמספר שלו זה 36DA223F100CD2A
וגם הוא לא נמצא בסטוק. צריך לפנות ל-newark ולשאול אותם.

אפשר לשאול גם כאן אצל xsmicro

בכל מקרה זה חתיכת 65$ לכל קבל... עכשיו שעשינו היכר עם הוילדה חייה הזה - תכף נראה...

חכה רגע... מייד נבדוק...

טוב - יש לנו קטלוג של מייקל פרסי... יש Nichicon KG gold screw terminal ברבע אינטש קצר יותר ב-30.95$ חתיכה... תשאל להיות בטוח שזה screw terminal בפרסי.

יש לנו גם BHC Aerovox שאפשר למצוא כאן אצל rs-online אבל נראה לי שהטרמינלס שלהם קצת שמנים מידי (אפשר להרחיב במגבר או לשייף בקבל).

או שיש לנו כתובת אי-מייל [email protected] של ספק מ-eBay שאפשר לפנות אליו ולהתעניין.

מה אומרים ב-AK

The Nichicon caps are nearly the best of the best. Audible differences? Probably none. Aesthetics? No contest. Those Adcom caps are butt-ugly...and they say 'Adcom' on 'em.
Looks count.

לא מתים על ADCOM - לא יודע למה. אולי כי זה קבל למחשבים???

עכשיו אני אחפש קצת ב-Mouser, DigiKey ו-Sansui Parts...

DigiKey ו-Sansui Parts אין אבל למואזר יש דגם של ניציקון שנקרא LNT1K223MSE
כמובן אין להם בסטוק וצריך מינימום 12 והוא עולה 102$ לחתיכה... אבל זה נותן עוד אופצייה לחיפוש...
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 02/03/2012 23:43, נערך 3 פעמים בסך הכל.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תראה מה מצאתי , מה דעתך על אלה :

שליחה #16 

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

לא - אל תיגע זה לא הספסיפיקציות שלך והאחרון הוא ADACOM שלא מומלץ ובכל מקרה כולם Computer Grade שזה לא מה שאתה רוצה במגבר שלך. אבל חדשות טובות זה שאם תעשה חיפוש במאוזר ותעלה ל-100 וולט במקום שמונים תקבל שלוש תוצאות בסטוק שיכולות להתאים לך.

1) קבל של EPCOS שמספרו יצרן B41456B9229M
זה יש גם ב-DigiKey וזה אפילו יותר זול. DigiKey גם עושה משלוח חינם מעל 40$ הזמנה. אתה תעבור את זה כמה פעמים - אבל מחיר של קבל זה נראה לי יופי יופי. הוא מתאים בגודל בול - רק תקרא על הטרמינלס שלו ב-data sheet ותראה שלא יהיה איתו פשלה גדול.

2) קבל של Vishay/Sprague שמספרו יצרן 36DY223F100CF2A

3) קבל של Kemet שמספרו יצרן PEH200PO5220MU2

יש עוד שהם לא בסטוק אבל מאוזר יכול להביא אותם. כולם יקרים ומעלה. אתה חייב להוריד data sheet ולודא מרווחים של screw terminals ועובי שלהם בשביל שלא תהיה קודח חורים במגבר היפה שלך. על תעלה מעל 22000uF זה תשאיר בשביל פרטץ' ישראלי.

אם אתה קצת בעל גישה טכני - אתה לא מפחד מקבל עם screw terminals קצת שמן או קצת רזה ויכול לעשות אימפרוויזציה לא רעה. עכשיו תבדוק כל מה שאמרנו ותכתוב לספקים - תנסה לקבל הצעה הכי זול כי מדובר בקבל בומבה ויקר.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 03/03/2012 0:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

תוכל להסביר לי מה זה Computer Grade?
בנוסף , למה ה ADCOM לא מומלץ?
הEPCOS מעולים , אבל המחיר שלהם מטורף
אשמח להסבר כי אני לפני הסגירה על ה ADCOM

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

לא לא - גם אני חשבתי. 59$ לכזה קבל ב-DigiKey זה מציאה גדולה! הלוואי שמתאים! תיקח עכשיו לפני ש-DigiKey יבינו שבמאוזר הוא עולה פי שתיים!

Computer Grade זה המצאה של יצרן כדי להראות שקבל שלו מתאים לעוד שוקים כמו שוק מחשבים. זה לא מחשב ביתי אלא Main Frame וכאלה מכונות business. זה בדרך כלל ולטאז' גבוה יותר ו-capacitance יותר גבוה. גם יכולת לעמוד בטמפרטורה יותר גבוה יותר זמן. באופן כללי זה בדיוק מה שאתה צריך. אבל - זה הפך למילה גנאי אצל יצרנים עם פחות שם שמנסים לשווק לסאקרים. זה משהו כמו 'מגבר מיקצועי' או 'קבל למבינים' שזה אומר בדרך כלל 'מגבר ***' או 'קבל ***'.

למה לא ADACOM? כי זה 'קבל מיקצועי'. איפה קונה כאן? :מבולבל:
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 03/03/2012 0:28, נערך 4 פעמים בסך הכל.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אני רואה שאתה מתמצא בכל אתרי האלקטרוניקה..
מה עם ה Adcom למה פסלת ומה זה computer grade

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”