מה יהיה הסוף?
אתה מפספס את ההנקודה...
אם תסתכל על זה בצורה רחבה אתה תבין את המשמעות ידידי.
לא מדובר רק על אנשים "שמשדרגים ציוד אודיו"
חשבת על זה שיש אנשים שחוסכים לא מעט זמן כסף על מנת להגשים איזה סוג של חלום? אתה חושב שכל מי שמשדרג כאן ציוד כזה או אחר יש לו כסף נזיל והוא לא ידע מה לעשות איתו אז הוא שדרג? טעות בידך.
מה שכן, אני מתחבר לזה שעם הזמן גם התחביבים שלנו יצטרכו להעלם והקניות שנעשה יהיו למלא את המקרר בלבד.
ככה אתה חושב שצריך לחיות?
יש לי חברים שעזבו לחו"ל והם היו מרוויחים משכורת מאוד מכובדת, הם החליטו לעזוב עקב המצב ולאחר שיחות ארוכות איתם אתה בהחלט מבין עד כמה אנחנו מדינת עולם שלישי כמעט בכול תחום (אני מבין אותם אך לא בהכרח מסכים איתם.)
יש כאלו שיבואו ויגידו, אל תשכח שאנחנו מוקפים אוייבים וכו וכו, אני יודע הכול ועדיין המצב לא מתיישב על השכל.
לצורך הבהרה, הייתי ביחידה קרבית מאוד מובחרת ואני מאוד ציוני אבל ראבק, גמרתם את האנשים.
אם תסתכל על זה בצורה רחבה אתה תבין את המשמעות ידידי.
לא מדובר רק על אנשים "שמשדרגים ציוד אודיו"
חשבת על זה שיש אנשים שחוסכים לא מעט זמן כסף על מנת להגשים איזה סוג של חלום? אתה חושב שכל מי שמשדרג כאן ציוד כזה או אחר יש לו כסף נזיל והוא לא ידע מה לעשות איתו אז הוא שדרג? טעות בידך.
מה שכן, אני מתחבר לזה שעם הזמן גם התחביבים שלנו יצטרכו להעלם והקניות שנעשה יהיו למלא את המקרר בלבד.
ככה אתה חושב שצריך לחיות?
יש לי חברים שעזבו לחו"ל והם היו מרוויחים משכורת מאוד מכובדת, הם החליטו לעזוב עקב המצב ולאחר שיחות ארוכות איתם אתה בהחלט מבין עד כמה אנחנו מדינת עולם שלישי כמעט בכול תחום (אני מבין אותם אך לא בהכרח מסכים איתם.)
יש כאלו שיבואו ויגידו, אל תשכח שאנחנו מוקפים אוייבים וכו וכו, אני יודע הכול ועדיין המצב לא מתיישב על השכל.
לצורך הבהרה, הייתי ביחידה קרבית מאוד מובחרת ואני מאוד ציוני אבל ראבק, גמרתם את האנשים.
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
gordi כתב:לא נורא אלמוג.
מקסימום נקנה פחות מערכות סטריאו ושאר ירקות בעשרות אלפי ש"ח...
בחייאת גורדי זו הדמגוגיה הכי זולה והכי מגעילה שניתן להשתמש בה. גם אם אלמוג משדרג את המערכת שלו פעמיים ביום בסכומים של 10K ליום זה לא אומר שהוא מגדל את הכסף שלו על העצים. הוא עובד משלם מיסים וחוסך את הכסף שלו ע"מ להנות ממנו.
זה כמו שאמרו לכל אלו שצעקו על בעית הקוטג' שהם נהנתנים ושממש לא צריך לאכול קוטג' פעמיים בשבוע...
לא התכוונתי בכלל לאלמוגLiorDrZ כתב:gordi כתב:לא נורא אלמוג.
מקסימום נקנה פחות מערכות סטריאו ושאר ירקות בעשרות אלפי ש"ח...![]()
בחייאת גורדי זו הדמגוגיה הכי זולה והכי מגעילה שניתן להשתמש בה. גם אם אלמוג משדרג את המערכת שלו פעמיים ביום בסכומים של 10K ליום זה לא אומר שהוא מגדל את הכסף שלו על העצים. הוא עובד משלם מיסים וחוסך את הכסף שלו ע"מ להנות ממנו.
זה כמו שאמרו לכל אלו שצעקו על בעית הקוטג' שהם נהנתנים ושממש לא צריך לאכול קוטג' פעמיים בשבוע......
גם אני משקיע עשרות אלפי ש"ח ברכישת ציוד איכותי,אם זה לסטריאו או לוידאו(מזה כ 20 +שנה)
כלומר:זה מכליל גם אותי במה שכתבתי
ולמה לך לחפש להתסיס את האווירה סתם?
נערך לאחרונה על ידי gordi ב 26/12/2011 9:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
ליאור,
יש אנשים שקל להם לשפוט אנשים אחרים ולא יודעים מאיפה בדיוק "צמח" הכסף.
האם עלה בדעת משהו שאולי שדרוג של בן אדם כזה או אחר הצליח עקב מכירה של מס' מוצרים?
האם כל מי שמשדרג פשוט הולך לכספומט ומושך כסף "נזיל" ומשדרג? איך קראו לתוכנית ההזויה הזאת בערוץ 24? "להלהלנד" ?
האם עלה בדעת משהו שיש אנשים שאומנם מרוויחים יפה אך במקביל דואגים למעשר כל חודש עבור משפחות נזקקות ויחד עם זאת חוסכים על עצמם "מותרות" בשביל נתינה לאחרים?
הדבר הגרוע ביותר זה לשפוט בן אדם.
כמו כן, גם אם אתה מרוויח משכורת מכובדת שמאפשרת לך מחייה של מותרות, זה עדיין צעד אגואיסטי להשאר בבועה שלך ולא לחשוב על הכלל.
גישה כזאת תביא אותנו למצב כמו ברוסיה, צרפת ועוד מדינות שנופלות בפח הזה.
gordi - התגובה הנ"ל לא נגדך חס וחלילה, התגובה כללית לגמרי.
יש אנשים שקל להם לשפוט אנשים אחרים ולא יודעים מאיפה בדיוק "צמח" הכסף.
האם עלה בדעת משהו שאולי שדרוג של בן אדם כזה או אחר הצליח עקב מכירה של מס' מוצרים?
האם כל מי שמשדרג פשוט הולך לכספומט ומושך כסף "נזיל" ומשדרג? איך קראו לתוכנית ההזויה הזאת בערוץ 24? "להלהלנד" ?
האם עלה בדעת משהו שיש אנשים שאומנם מרוויחים יפה אך במקביל דואגים למעשר כל חודש עבור משפחות נזקקות ויחד עם זאת חוסכים על עצמם "מותרות" בשביל נתינה לאחרים?
הדבר הגרוע ביותר זה לשפוט בן אדם.
כמו כן, גם אם אתה מרוויח משכורת מכובדת שמאפשרת לך מחייה של מותרות, זה עדיין צעד אגואיסטי להשאר בבועה שלך ולא לחשוב על הכלל.
גישה כזאת תביא אותנו למצב כמו ברוסיה, צרפת ועוד מדינות שנופלות בפח הזה.
gordi - התגובה הנ"ל לא נגדך חס וחלילה, התגובה כללית לגמרי.
נערך לאחרונה על ידי Almogc ב 26/12/2011 9:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- LiorDrZ
- חבר ותיק

gordi,gordi כתב:לא התכוונתי בכלל לאלמוגLiorDrZ כתב:gordi כתב:לא נורא אלמוג.
מקסימום נקנה פחות מערכות סטריאו ושאר ירקות בעשרות אלפי ש"ח...![]()
זה כמו שאמרו לכל אלו שצעקו על בעית הקוטג' שהם נהנתנים ושממש לא צריך לאכול קוטג' פעמיים בשבוע......
גם אני משקיע עשרות אלפי ש"ח ברכישת ציוד איכותי,אם זה לסטריאו או לוידאו(מזה כ 20 שנה)
כלומר:זה מכליל גם אותי במה שכתבתי
ולמה לך לחפש להתסיס את האווירה סתם?...
לא היתה לי כוונה להתסיס או לתת לך את הרושם שמה שאני כותב הוא אישי. אם כך הבנת אז אני מצטער ואערוך את ההודעה שלי.
אלמוג-
לא הייתה לי כוונה חלילה להיכנס לך לכיס.
אני ,אתה,ורבים כאן משקיעים הרבה מאד כסף בשידרוג מערכות יוקרה
הרבה יותר מהישראלי הממוצע שאין לו את התחביב הזה
יהיו כאלו שיחסכו בדברים אחרים(נסיעות לחו"ל,לדוגמה),או במקרה שלנו-ברכישת מערכות זולות יותר
וזו הייתה בדיוק הכוונה שלי
לא הייתה לי כוונה חלילה להיכנס לך לכיס.
אני ,אתה,ורבים כאן משקיעים הרבה מאד כסף בשידרוג מערכות יוקרה
הרבה יותר מהישראלי הממוצע שאין לו את התחביב הזה
יהיו כאלו שיחסכו בדברים אחרים(נסיעות לחו"ל,לדוגמה),או במקרה שלנו-ברכישת מערכות זולות יותר
וזו הייתה בדיוק הכוונה שלי
gordi,
אני ממש לא הולך לכיוון שלילי, האם עברת שוב על מה שכתבתי? שים לב שהכול ברוח טובה ולמעשה הדגשתי את זה בכול פוסט שלי.
תעבור שוב בבקשה על הדברים ותראה שאכן אין כוונה רעה.
אם אחרי שתעבור על הכול ותרגיש שנפגעת מהדברים שלי אז קבל את התנצלותי הכנה.
אני ממש לא הולך לכיוון שלילי, האם עברת שוב על מה שכתבתי? שים לב שהכול ברוח טובה ולמעשה הדגשתי את זה בכול פוסט שלי.
אם אחרי שתעבור על הכול ותרגיש שנפגעת מהדברים שלי אז קבל את התנצלותי הכנה.
- LiorDrZ
- חבר ותיק

gordi כתב:
מהסיבה הכי פשוטה. כיוונת את התשובה שלך בהודעה הראשונה לאלמוג מה שיצר את הרושם שאתה כן נכנס לו לכיס וכן מעיר הערה סרקסטית לגבי השדרוגים שלו. מכאן יצאה ההנחה שלי ואני מניח גם של אלמוג להעיר לך על הדמגוגיות.
בתקווה שעכשיו הכל מובן ושתבין שאין לי וגם לאלמוג שום רצון להתסיס או להכניס הערות ארסיות ואישיות.
ושוב, אם נפגעת קבל את התנצלותי הכנה.
ליאור
gordi,אלמוג-
תגיד,מי בכלל התכוון להיכנס לך לכיס?
...
מהסיבה הכי פשוטה. כיוונת את התשובה שלך בהודעה הראשונה לאלמוג מה שיצר את הרושם שאתה כן נכנס לו לכיס וכן מעיר הערה סרקסטית לגבי השדרוגים שלו. מכאן יצאה ההנחה שלי ואני מניח גם של אלמוג להעיר לך על הדמגוגיות.
בתקווה שעכשיו הכל מובן ושתבין שאין לי וגם לאלמוג שום רצון להתסיס או להכניס הערות ארסיות ואישיות.
ליאור
נערך לאחרונה על ידי LiorDrZ ב 26/12/2011 10:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
בכיףAlmogc כתב:gordi,
אם אחרי שתעבור על הכול ותרגיש שנפגעת מהדברים שלי אז קבל את התנצלותי הכנה....
הכל טוב וברוח טובה
בכיף,כנ"ל.LiorDrZ כתב:gordi כתב:gordi,אלמוג-
תגיד,מי בכלל התכוון להיכנס לך לכיס?
...
ליאור...
רשמתי "נקנה",וזה כולל גם אותי
גם אני בחיידק הזה חזק מאד,הרבה לפני שהפורום הזה היה קיים
אני פשוט אדם שלא מדווח על הציוד שהוא קונה(מלבד אולי רק המסך האחרון שרכשתי שהתייעצתי לגביו בפורום טרם הרכישה)
הכול יחסי, גם רמת השכר שונה, הכסף שלך שווה ברוב המקרים הרבה יותר, רמת המחייה שלך גבוהה יותר ואפשר להמשיך...
אני לא טוען שהכול ״דבש״ מחוץ גבולות המדינה אך בהחלט המצב לא מעודד ולא נראה שגם בעתיד הקרוב/רחוק המצב יהיה טוב יותר, נהפוך הוא.
המחאה לא נולדה סתם ולצערי כמו שהיא נולדה ״בבום״ ככה היא גם נעלמה... חבל.
אני לא טוען שהכול ״דבש״ מחוץ גבולות המדינה אך בהחלט המצב לא מעודד ולא נראה שגם בעתיד הקרוב/רחוק המצב יהיה טוב יותר, נהפוך הוא.
המחאה לא נולדה סתם ולצערי כמו שהיא נולדה ״בבום״ ככה היא גם נעלמה... חבל.
זה הדבר היחיד שיכול לגרום להקטנת הפערים בין המעמדות..oferab כתב:אך תשכחו שהמיסוי על המשכורת הוא בין הנמוכים באירופה
השאלה האם אנחנו מוכנים להעלות את המיסוי על המשכורת
ובתמורה להוריד את המיסים האחרים....
יש פה אנשים שמרוויחים סכומי עתק ומשלמים מיסים כמו כולם,
ויש פה אנשים שמרוויחים מספיק כדי לגמור את החודש ולשלם את החשבונות בזמן, והם משלמים מיסים כמו אלה מהסעיף למעלה
אה ויש גם אנשים שלא עובדים ולא משלמים מיסים וחיים יותר טוב מרובנו..
אתם יודעים מה באמת הבעיה האישית שלי בנושא ? זה העובדה שאף אחד לא אכפת לו שיש המון אנשים שעובדים ומקבלים פחות מ5000 ש"ח לחודש , ויש אנשים שצריכים לעבוד בשתי עבדות כדי להגיע לזה , ולאף אחד במדינה המזורגגת הזו לא אכפת
לאף אחד לא אכפת שיש בתים שבהם ילדים חווים רעב פשוטו כמשמעו , ועולם כמנהגו נוהג .
עכשיו שלא נבין לא נכון , אני מתכנן לקחת את הכסף שאמור להשתחרר לי בעוד שבועיים שלושה , ולקנות משהו (או שאחסוך לקניה יותר גדולה ), וברור לי שאת הכסף שאני אקנה , יכול לעזור לאנשים מסויימים למלא את המקרר , ואם הייתי מכיר אישית מישהו כזה (ולא מכך שאני תורם למישהו שכן מכיר ונותן ואני נגם עוזר לו ), אולי היה לי קשה עם הקניה (וזו הסיבה העיקרית שבעטיה אני לא עוזר לארגון הזה ברמה של להכיר את המקבלים), ולכן ניתן לומר לי קשוט עצמך לפני שתומר לאחרים , אבל עדיין זה מפוצץ לי את הפיוזים, כול פעם שאני מודע לכך , שגם יש יותר מבקשים , גם רמת התרומות יורדת , וגם הממשלה לא עושה דבר, ואחרי זה מעמד הבניים שמבזבז צורח על עליות המחירים , ורומז על עזיבת המדינה .
לאנשים האלו אין את האופציה לעזוב את המדינה
סתם לשם עניין , יצא למישהו מכם לעמוד בתור לתרופות בקופ"ח ולראות זקן שמוציא 300 ש"ח על תרופות , ובצורה שהוא מוותר על תרופות מסויימות , אתם יודעים שזה במקום לחם ? אני לא יודע מה אתכם אבל לי זה יוצא מהנשמה לראות את זה
לאף אחד לא אכפת שיש בתים שבהם ילדים חווים רעב פשוטו כמשמעו , ועולם כמנהגו נוהג .
עכשיו שלא נבין לא נכון , אני מתכנן לקחת את הכסף שאמור להשתחרר לי בעוד שבועיים שלושה , ולקנות משהו (או שאחסוך לקניה יותר גדולה ), וברור לי שאת הכסף שאני אקנה , יכול לעזור לאנשים מסויימים למלא את המקרר , ואם הייתי מכיר אישית מישהו כזה (ולא מכך שאני תורם למישהו שכן מכיר ונותן ואני נגם עוזר לו ), אולי היה לי קשה עם הקניה (וזו הסיבה העיקרית שבעטיה אני לא עוזר לארגון הזה ברמה של להכיר את המקבלים), ולכן ניתן לומר לי קשוט עצמך לפני שתומר לאחרים , אבל עדיין זה מפוצץ לי את הפיוזים, כול פעם שאני מודע לכך , שגם יש יותר מבקשים , גם רמת התרומות יורדת , וגם הממשלה לא עושה דבר, ואחרי זה מעמד הבניים שמבזבז צורח על עליות המחירים , ורומז על עזיבת המדינה .
לאנשים האלו אין את האופציה לעזוב את המדינה
סתם לשם עניין , יצא למישהו מכם לעמוד בתור לתרופות בקופ"ח ולראות זקן שמוציא 300 ש"ח על תרופות , ובצורה שהוא מוותר על תרופות מסויימות , אתם יודעים שזה במקום לחם ? אני לא יודע מה אתכם אבל לי זה יוצא מהנשמה לראות את זה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
מה הקשר, אנחנו לא באירופה ולא קרובים להיות אירופה.oferab כתב:אך תשכחו שהמיסוי על המשכורת הוא בין הנמוכים באירופה
השאלה האם אנחנו מוכנים להעלות את המיסוי על המשכורת
ובתמורה להוריד את המיסים האחרים....
גם השאלה לא רלבנטית.זה כמו הבלוף עם הביטול של מיסי מכס שפורסם היום. את הצינור נקבל כבר בצורה אחרת. המדיניות היא לסחוט את הלימון של הציבור, לא לתת חזרה. ככה זה שכשמגזר הפרטי משרת את הציבורי, פטנט ייחודי בעולם שעובד פה כבר שנים.