שאלה עקרונית - עד כמה לדעתכם אמורה היצרנים לתמוך אחורה במכשיר

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
gamla77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

ביומיים האחרונים מורגשת הרבה תרעומת ברשת (למי שעוקב אחרי התחום) לגבי ההודעה של סמסונג על העובדה שהחברה לא תעדכן את הגלקסי S1 והטאבלט הראשון. החברה מצביעה על ממשק המשתמש שלה בתור הגורם לבעיה.
מה שמוסיף לכעס , הוא העובדה שהנקסוס S בעל נתוני חומרה דומים והוא קיבל את העדכון הרשמי כבר לפני שבועיים.
סיפור דומה היה לפני כמה חודשים ש HTC הודיעה (וחזרה בה) שהחברה לא תעדכן את המכשיר לג'ינג'רברד.

נכון להיום , במבט חטוף רוב המכשירים הבולטים קיבלו שתי שדרוגים משמעותיים קדימה. הדזייר, הגלקסי S,הנקסוס 1 יצאו עם אקלייר והתקדמו עד לגינג'ר ברד.
הגלקסי S הוא מכשיר שהוכרז באפריל 2010 ויצא לשוק חדשיים אחר כך. פחות או יותר 18 חודש.
זה זמן לא מבוטל באנדרואיד , מערכת שהיצרנים שלה רצים קדימה עם החומרה.
בתכלס, למה יש כל כך הרבה כעס על העניין הזה ? הרי עדיף מכשיר שיעבוד עם מערכת הפעלה שאופטימלית עבורו מאשר מערכת חדשה , כבדה יותר שתגרום למכשיר לגמגם.
בעיני , ואני אשמח לשמוע אם אני טועה , יותר חשוב שסמסונג ושאר היצרניות ימשיכו להוציא עדכונים שישפרו את העבודה של המכשיר ויתקנו באגים מאשר גרסה חדשה של מערכת ההפעלה.

(אגב , בעיני ההחלטה של סמסונג הרבה יותר מעצבנת לבעלי הטאבלט מאשר המכשיר. ה ICS בהחלט מהווה שדרוג לבעלי טאבלטים שעוד תקועים עם פרויו/גי'נג'רברד)
נערך לאחרונה על ידי gamla77 ב 26/12/2011 1:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #2 

אני מניח שאנשים מתרעמים בגלל שהם לא חושבים שהסיבה שהמכשיר שלהם לא מקבל עדכון היא:
gamla77 כתב:הרי עדיף מכשיר שיעבוד עם מערכת הפעלה שאופטימלית עבורו מאשר מערכת חדשה , כבדה יותר שתגרום למכשיר לגמגם?
...
אלא בגלל שהם חושבים שיצרניות הטלפונים מנסות לשכנע/להכריח את הציבור לרכוש טלפונים חדשים כדי להנות ממערכת ההפעלה החדשה.

gamla77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אם יש לי מכשיר שעונה על הדרישות שלי , ואני מרוצה ממה שהוא נותן לי אני לא רואה סיבה לשדרג , גם אם יש מערכת הפעלה יותר מתקדמת בשוק.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #4 

א. תקרא את מה שכתבתי פה
http://www.hometheater.co.il/vt157213.% ... D7%94-razr

ב. ההבדלים בין GB ל-ICS הם הבדלים של שמיים וארץ.
אין שום סיבה שבעולם שמכשיר ששוחרר לפי שנה וחצי בערך, נמכר בעשרות מיליונים ושחומרתית יכול להריץ את מערכת הפעלה החדשה לא יקבל אותה.
מבחינתי שכל היצרניות יזרקו את המעטפת המצועצעת שלהם ויתנו לנו להריץ את RAW ICS על המכשיר אם זה מה שמונע את העדכונים וגם אם לא.
אבל אני ריאלי ואני יודע שהסיכוי לזה שואף לאפס, כי המטרה שלהן בסופו של יום היא לדחוף אותנו לשדרג את המכשיר שלנו.
קובי

gamla77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מסכים איתך חגבי חלק מהדברים. גם בעיני המכשיר הוא קצת אובר רייטד, שהחזקתי אותו לראשונה ומאז עוד כמה פעמים , לא כל כך הבנתי את ההתלהבות .בטח ובטח עם מערכת הקבצים האומללה שלו. (שאני חושד שהיא האשמה האמיתית בחוסר העדכון)
זה שאלה של זמן. 18 חודשים למכשיר שכבר קיבל שני שדרוגים בעיני זה זמן סביר.

אולי מבחינתך הממשק מהווה מעטפת מצועצעת , אבל הממשק הוא חלק אינטגרלי במכשירי אנדרואיד שנועד להקל
על המשתמש הפשוט. המיליונים של מכשירי הגלקסי שנמכרו , נמכרו בזכות היכולות שלהם וממשק ה TW (עד כמה שאני ממש לא אוהב אותו) הוא חלק מהמערכת. אם יבוצע עדכון שיסיר את הממשק ובכך ישנה משמעותית את אופן השימוש במכשיר , תהיה כבר פגיעה בחווית השימוש ללקוחות. הרי רוב המשתמשים , עד כמה שקל לשכוח את זה , הם משתמשים פשוטים.

אם אתה משתמש "מתקדם" שמעוניין בממשק הבסיס , לא חסרות דרכים (כמו שאחוז גדול ממשתמשי הפורום). ובכך אי אפשר להאשים את סמסונג. שיתוף פעולה עם אנשי CM, בוטלואדר פתוח , כלי נוח להחלפת רומים וקרנלים.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #6 

אם היו שואלים אותי, הייתי אומר שהחברות צריכות להתחייב על שדרוגים במשך שנה וחצי או שני שידרוגי מערכת הפעלה....הראשון מבין השניים. זה כמובן רלוונטי למכשירים החזקים ולא למכשירים חלשים שהחברות האלה מוציאות לשוק. עוד הייתי מחייב אותן להוציא עדכון גרסה למכשירים שלהן, של עד 6 חודשים מהיום שגוגל משחררת את הקוד של ה OS החדש לשוק (AOSP). אגב, האכזבה ממכשיר ה SGS1, שיש לחלק מהאנשים, לא הייתה נפתרת אם סמסונג הייתה משחררת תמיכה ICS למכשיר

קובי,
אתה קצת מזלזל בקושי ובמשמעות לייצר שדרוג ICS למכשיר אנדרואיד. זה עבודה וסיפור קשה מאוד לכל מכשיר קיים. זאת עבודה בה אין כמעט רווח ליצרנית המכשיר לבצע את ההתאמה הזאת. מסכים איתך, שאם סמסונג היו ממש מתאמצים, הם היו מוצאים דרך לדחוס את ה TouchWiz שלהם ל SGS1 עם ה ICS. אבל לי יותר חשוב שהם, והחברות המתחרות, ידחפו קדימה כדי לפתח דור מכשירים חזק עוד יותר, מאשר שהם ישדרגו מכשירים ישנים בני שנה וחצי+ ל OS החדש (מה לעשות שזה כן מגיע אחד על חשבון השני)

אגב, נוסף....גם אם סמסונג הייתה מוציאה תמיכה ל ICS למכשיר ה SGS. אני מסופק אם נניח המפעילות בארץ היו, מייצרות גרסאות רום שתומכות בגרסה הזאת למכשרים שהם מכרו ללקוחות שלהם

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שנתיים לפחות

שליחה #7 

לדעתי מספר כלל האצבע צריך להיות שנתיים.
1. למה? כי רוב המכשירים בארה"ב נמכרים עם חוזה לשנתיים (בארץ זה יותר גרוע) והלקוח מצפה שבמשך שנתיים שבהם הוא נמצא בחוזה, יהיה לו את המכשיר המעודכן ביותר, אחרי שנתיים - ייקנה מכשיר חדש עם מערכת הפעלה עדכנית.
2. לממשק הTW אין זכות קיום יותר מכיוון שהוא נוצר כדי לחפות על חוסרים בממשק האנדרואידי הישן, היום כשממשק הICS הרבה יותר בשל - צריך לזרוק את הממשק הזה. אין משמעות לשדרוג לICS כאשר נשארים עם הממשק המעפן הזה. לגבי המשתמשים שקונים את המכשיר רק בגלל הממשק "הנוח והפשוט" - אין להם כבר ברירה - כי לא משווקים מכשירים חדשים עם ממשק TW, הם יצטרכו להתרגל. ואלה שכבר יש להם מכשיר ישן עם TW ואוהבים את זה, שפשוט לא ישדרגו.
3. לעדכון מערכת הפעלה יש משמעויות נוספת מעבר לתוספות פונקציונאליות והן - שיפורי אבטחה ושיפורי ביצועים. לדעתי מן ההוגנות של יצרני החומרה לספק את השיפורים האלה גם אם לא מעדכנים את כל מערכת ההפעלה לICS אך זה כמובן צעד יקר יותר, אז כבר עדיף לשדרג ישירות לICS ולא להסתבך עם שיפורים אינקרמנטלים על גבי הGingerBread.

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

osherov כתב: אתה קצת מזלזל בקושי ובמשמעות לייצר שדרוג ICS למכשיר אנדרואיד. זה עבודה וסיפור קשה מאוד לכל מכשיר קיים. זאת עבודה בה אין כמעט רווח ליצרנית המכשיר לבצע את ההתאמה הזאת. מסכים איתך, שאם סמסונג היו ממש מתאמצים, הם היו מוצאים דרך לדחוס את ה TouchWiz שלהם ל SGS1 עם ה ICS. אבל לי יותר חשוב שהם, והחברות המתחרות, ידחפו קדימה כדי לפתח דור מכשירים חזק עוד יותר, מאשר שהם ישדרגו מכשירים ישנים בני שנה וחצי+ ל OS החדש (מה לעשות שזה כן מגיע אחד על חשבון השני)
...
אני חולק עליך, ליצרנית החומרה מאוד פשוט ליצור שדרוג ICS, כי יש להם כבר את כל הדריברים הנדרשים כדי לקשר בין מערכת ההפעלה של גוגל לחומרה שלהם. הבעיה שיצרניות החומרה מתעקשות לדחוף לנו את הממשק שלהם ואז זה מייקר משמעותית את עלות השדרוג.
אני בכלל חושב שהארכיטקטורה של אנדרואיד היא מעוותת - היו צריכים להכין שכבת חומרה שכל תפקידה לדבר עם התקני החומרה של המכשיר הספציפי ואת השכבה הזו יכינו יצרני החומרה ומעל זה שכבת UI שמספקת את כל חוויית המשתמש ואת השכבה הזו תספק גוגל ותדאג לעדכונים שוטפים OTA ללא תלות ביצרניות החומרה.

gamla77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

LEO212

1. שנתיים נשמע הוגן . השאלה היא אם זה רלוונטי בתחום שרץ קדימה ריצת אמוק מבחינת חומרה ובהתאמה, מערכת ההפעלה.
2. ממשק ה TW הוא הממשק של סמסונג שאיתו נמכר והוצג המכשיר. ברגע שהורדת אותו, שינית את אופי המכשיר. השאלה אם ICS הממשק הבסיסי שלה היא יותר טובה היא ללקוח להחליט. משתמש פשוט ,שיקבל הודעה על עדכון מערכת ויגלה שאופן השימוש במכשיר השתנה לגמרי , יפגע.לך בתור משתמש מתקדם יש את האופציה לעדכן את המערכת באופן עצמאי.
3. GB המשיכה לקבל עדכונים קטנים במהלך השנה האחרונה.

לגבי הארכיטקטורה של אנדרואיד , זה באמת התסריט החכם יותר. ( , למעשה, לא תיארת את WP7 ?)

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

2. האם לפי מה שאתה מתאר סמסונג נשארת עם ממשק הTW גם לאחר המעבר לICS במכשיר הgalaxy s2? אם כן, זה נשמע לי ממש מטופש, כי רוב הפיצ'רים החדשים בICS הם פיצ'רים בממשק למשתמש ולאו דווקא מאחורי הקלעים, ואם לא, אז מדוע לכל הרוחות סמסונג רוצה להתקדם עם ממשק מסוים במכשיר אחד (ICS על Galaxy s2) ולהישאר עם ממשק אחר במכשיר אחר (TW על Galaxy s)?
למשתמש המתקדם אכן אפשרות להחליף ROM אבל לא לROM רשמי של סמסונג שנתמך על ידה אלא לROM שנוצר ע"י הקהילה וזה קצת בעייתי מבחינת יציבות וקצב עדכונים.
3. GB המשיכה לקבל עדכונים מאחר וזו הייתה הגרסה האחרונה של גוגל לטלפונים, גרסת הHoneycomb לא נועדה לטלפונים אלא רק לטאבלטים, כעת כשיש את ICS לכולם, אין סיכוי שGB תמשיך להתעדכן.

לא מכיר את WP7 אבל אני שמח מאוד אם זו הארכיטקטורה שהם בחרו לממש. (מצד שני, איזו ברירה יש להם, כאשר הם מפתחים מערכת סגורה שלא ניתנת לשינוי ע"י יצרן החומרה?)

gamla77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

2. לפי גרסאות האלפא שרצות ברשת של הרום של סמסונג ל SGS2 היא ממשיכה עם ה TW. גם בעיני זה מאכזב , אבל אני מחכה לחברה מ CM או מפתחי אוקסיג'ן שיגיעו לגרסה בשלה של ICS. (או יותר נכון , להזדמנות שתהיה לי לחזור ל HTC )
לגבי יציבות של רומים מקוסטמים , אתה צודק, הם מבחינת יציבות למרות שיש רומים שהגיעו ליציבות מרשימה שלא נופלת מהרשמיים של סמסונג, לגבי קצב עדכונים , דווקא לפי מה שראיתי , המקוסטמים הם אלה שמתעדכנים יותר.

3. סביר מאוד להניח ש GB תפסיק לקבל עדכונים . וזאת שוב השאלה אם לגיטימי אחרי להפסיק את המערכת למכשיר בן שנה וחצי. בעיני , אם הם הגיעו למכשיר יציב וגרסה שהיא ממצה את הפוטנציאל של המכשיר , זה מוצדק.

לגבי WP7 , זה פחות או יותר הצורה שהמערכת עובדת. אפילו HTC שיש לה הסטוריה ארוכה עם מיקרוסופט נאלצה להתקפל מולם שרצתה להכניס את ממשק ה SENSE גם למכשירי WP.
היתרון בגדול של זה היא יציבות . המערכת רצה חלק ויציב על המכשירים שראיתי . סמוסונג HTC ו LG.
בנוסף , בעדכון האחרון MANGO, תוך מס. ימים כל המכשירים קיבלו את העדכון .(למעט פיצ'ר אחד שהגיע באופן חלקי למכשירים כי לא כולם תמכו חומרתית)

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אריה וגמלא, תקראו פעם נוספת מה כתבתי.
לא צריך את קוד המקור, אבל שיתוף פעולה אומר שהמינימום שהם היו צריכים לעשות זה ליצור API מול הדרייברים שלהם.
חוסר הנכונות לעשות את זה גורמת לכך שיהיה לי ולמי שמעוניין בכל זאת לעדכן את המכשיר שלו ל-ICS למכשיר עדכני אבל נכה.
נכה מבחינת צילום, נכה מבחינת יכולות שהיו קיימות בו וכבר לא וגם זמן סוללה פחות טוב.

וכמו שכבר נכתב פה, אין שום בעיה לעשות MIGRATION ל-ICS תוך ויתור על ה-TW הארור הזה.
וגם אני חושב שבתקופת הפרה-ICS, אנדרואיד נראיתה כל-כך רע שהיה צריך באיזושהי מעטפת, אבל היום אין שום צורך או סיבה לכך במיוחד כשהמחיר הוא ביטול השדרוגים העתידיים.
הסבירות שהחברות יוותרו על הממשקים שלהן, אלא אם כן גוגל תכפה את זה עליהן הוא אפסי, כי זה חלק מה-BRANDING שלהן.
קובי

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #13 

יש אתר מדהים שנקרא xda-developers, ובו יש אשכול הזה:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1383942

אני כבר משתמש במערכת הפעלה 2.3.7, למרות שלמכשיר שלי רשמית גם לא יהיה 2.2. ולמען האמת, הגרסה שהתקנתי גם טובה יותר. אני מאמין שעוד כחודשיים גם ICS תהיה מוכנה, ואני אוכל להשאר עם המכשיר שלי עוד כמה שנים טובות.

אגב עם המכשיר הקודם, שהיה עם מערכת הפעלה סגורה, הייתי 5 שנים, כי הוא פשוט עשה את כל מה שצריך (אפילו ניגן קליפים מ-youtube במערכת סטריאו באוטו :))

אז במיוחד, עם קיימת קהילה כזאת כמו xda-developers, אין סיבה למהר ולהחליף מכשירים, גם כאשר היצרן מפסיק לתמוך, כי החומרה לרוב מספיק טובה, איכותית וחזקה
נערך לאחרונה על ידי dima_vy ב 26/12/2011 21:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

gamla77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

לגבי מראה המערכת , לא ראיתי את המערכת , למעט סרטונים וחוות דעת בשביל לחוות עליה דעה. כן יש לי מכשיר עם HONEYCOMB בבית ולפי מה שהבנתי , היא דומה ממשקית לפחות ל ICS. בעיני , לא מדהים אבל פה אנחנו נכנסים כבר ממש לטעם אישי.
לממשק יש עוד כמה תפקידים מעבר למראה כמו להקל קצת על העבודה מול המערכת שהיתה בעייתית מבחינת ידידות למשתמש.
בכל מקרה אני מסכים לגבי קצת יותר נכונות לגבי דרייברים וכו.
מי יודע , אולי אם לחץ וביקורת הם יתרצו כמו שהיה עם הדזייר וה GB.

אני בטוח שגוגל היתה שמחה אם החברות היו מוותרות על ממשק המשתמש שלהן ועוברות לממשק החדש. אני משער שזה לא יקרה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #15 

וואאאו, כבר דברים רשמתם פה. הרבה מהם לא מדוייקים כל כך.
נתחיל מזה שלטוב ולרע, ה TouchWiz, ה SenseUI של HTC, ה Motoblur של מוטורולה וכל ממשקי ה UI של שאר החברות, היו ויהיו גם בגרסאות האנדרואיד הבאות. הסיבה לכך היא, בדיוק כמו שנרשם כאן, נובעת מהרצון והצורך לבדל אותם מהמוצר של המתחרה. לא אוהבים את הממשק? לא צריך. לכו תרכשו מכשיר אנדרואיד אחר עם ממשק אחר או עם ממשק הסטוק של גוגל. כל מי שקנה סמסונג או HTC או מוטורולה, יודע שהמכשיר מגיע עם ממשק היצרנית וברור שאף יצרנית לא תשחרר גרסת סטוק למכשיר שלה (בלי ממשק הבית שלה), בטח לא כי כמה אנשים רוצים את זה. רוצים סטוק? תרכשו מכשיר גוגל או תתקינו רום מבוסס AOSP על המכשיר שלכם, אבל לבוא ולדרוש סטוק מהמפעילה לגרסת ICS זה קצת מגוחך.

ה ICS אומנם שינה מאוד את ממשק ה UI לאנדרואיד, אבל זה ממש לא הפך את הממשק החדש לכזה שכולם יסכימו שהוא הטוב שיש. אין לי ספק שרוב האנשים יעדיפו את ה SenseUI של HTC ואפילו את ה TouchWiz של סמסונג על פני הסטוק UI של ה ICS. בנוסף, תזכרו שהממשקים האלה מכילים הרבה-הרבה יותר מלאנצ'ר חדש. הם בין היתר מכילים אפליקציות מייל, אפליקציית SMS-ים, נגני אודיו ווידאו, שירותי רשת יעודים של היצרנית (כגון ה Hubs של סמסונג), חייגן חדש, אפליקציית אנשי קשר, ווידגטים חדשים ועוד ועוד ועוד. חבר'ה, זה הרבה יותר מסתאם לאנצ'ר ויש שם בין היתר לא מעט דברים שהם הרבה יותר טובים מאלה שגוגל מספקת עם גרסת הסטוק שלה גם ב ICS (לדוגמא, אפליקציית המייל של סמסונג הרבה יותר טובה מזאת של הסטוק).

גוגל לא יכלו להכריח את היצרניות להשתמש בממשק שלהם, כמו שנניח עושה מיקרוסופט. הסיבה היא פשוטה. האנדרואיד כתוב תחת רשיון קוד פתוח וככזה כל יצרן יכול לעשות בו ככל העולה על רוחו. לגוגל אין Say כאן, למעט המלצה. הכי רחוק לקחה את זה חברת אמזון, שבכלל יצרו טאבלט מבוסס אנדרואיד שלא מכיל שום דבר מה-UI ומהאפליקציות של האנדרואיד. את הכל הם שיכתבו מחדש וזה בלי לבקש רשות מגוגל. זה אולי חסרון, אבל מצד שני זה גם היתרון הכי גדול של האנדרואיד. זאת הסיבה שיש לנו מבחר כל כך גדול בעולם הזה.

לא הצלחתי להבין מה הקשר בין חוזה לשנתיים לבין הצורך לעדכן גרסה למכשיר במשך אותם שנתיים, ואם החוזה הוא ל 3 שנים אז מה אז? הלקוח הרגיל ממש לא מצפה לקבל את הגרסה המעודכנת ביותר במשך אותם שנתיים. רוב הלקוחות בכלל לא מודעים לגרסאות החדשות וגם אף אחד לא הבטיח להם את זה

בקהילת המפתחים (גם ב XDA) נרשמים לפעמים הרבה שטויות בכל הנוגע לגבי משמעות פיתוח גרסאות האנדרואיד של המפעילות. לא יודע כמה אנשים כאן הם מתכנתים מעולם הלינוקס, אבל אני יכול לספר לכם שהארכיטקטורה של האנדרואיד היא טובה מאוד. כידוע היא מבוססת על הלינוקס קרנל (לגרסת ARM) שמעלייה נבנו שכבות האנדרואיד ע"י גוגל (שמכילים בין היתר את מנוע ה VM שלהם, ה Dalvik). האנדרואיד מכיל בין היתר את ממשק ה UI של האנדרואיד (שכבת האפליקצייה). הבעייה שכל אחד יכול לשנות את ה UI לא קשורה לארכיטקטורה, אלא קשורה לזה שהקוד הוא תחת רשיון קוד פתוח (אפאצ'י) ולכן כל אחד יכול לעשות בו מה שמתחשק לו. דברים מגוחכים נוספים שאני קורא שם הוא שמצפים שסמסונג תשחרר קוד מקור של חלק מהמודלים שלה (חלק מהדרייברים) או שתייצר API מעל המודלים האלה, כדי שהקהילה תוכל לייצר רומים משודרגים למכשירים שלה. הבקשות האלה הם באמת לא לעניין. הקוד הזה הוא רכוש קנייני חשוב מאוד של סמסונג (ושל חברות אחרות שברכיבים שלהם סמסונג משתמשת ולכן, אפילו אם היו רוצים, לא היו יכולים לשחרר את הקוד)

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

בדיוק זאת הסיבה שאני מתכוון לקנות את GNEX.

אבל מה פסול בשחרור API?
אני באמת לא מצפה לקוד המקור של הדרייברים, אבל API יכול לתרום לשני הצדדים ועדיין לא יחשוף דברים שהיצרניות לא רוצות לחשוף.
קובי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #17 

אין משמעות לייצר או לשחרר API לדרייברים בלינוקס. זאת גם לא הייתה הבעייה. הבעייה היא שליצרני הרום ב SGS (וגם ב SGSII) יש רק גרסאות בינאריות (אין קוד מקור) לחלק לא קטן מהדרייברים היעודיים למכשיר (אגב, חלק מהדרייברים כן כתובים ברשיון פתוח ולכן הקוד שלהם משוחרר). אז נשאלת השאלה, מה הבעייה לקחת את הדרייברים (הבינארים) מגרסאות קודמות של המכשיר ולהלביש אותם על ה ICS והנה יש לנו רום ICS מושלם?!

התשובה לשאלה הזאת היא שיש כמה שינויים בגרסת הקרנל לאנדרואיד ICS שדורשות שכתוב מחדש של כמה מהדרייברים של סמסונג (גרסת הקרנל ב ICS היא ..3.0 לעומת ....2.6 בגרסאות האנדרואיד הקודמות). ה-בעייה הגדולה שדפקה אתכם, בעלי המכשיר, ואת סמסונג, בכך שהשדרוג ל ICS הוא לא פשוט (leo212, לסמסונג ממש לא קל לייצר שדרוג למכשיר ל ICS)....זאת אותה מערכת קבצים מטופשת\הזוייה\גרועה שנקראת rfs (אני בטוח ששמעתם עלייה). קיימים שינויים בליבת הקרנל ל ICS שמחייבים את סמסונג לשכתב את הדרייבר הזה מחדש וזה כבר סיפור לא קטן. זאת גם אחת הסיבות שלא ניתן פשוט לקחת את רום של הנקסוס S שכידוע קיבל גרסת ICS וכידוע מכיל חוברה כמעט זהה ל SGS ולשים את הגרסה הזאת על ה SGS. הסיבה היא שמערכת הקבצים בנקסוס S היא למרבה השמחה ext4 ולא nfs.

אגב, סינוג'ן ברומים שלו, זרק את שיטת הקבצים הזאת לפח ומשתמש באחת אחרת לרומים שלו למכשירי SGS (בלי לפרט, אני רק אומר שסמסונג לא יכולה לעשות פעולה דומה לסינוג'ן ולהחליף את מערכת הקבצים הסוררת הזאת לאחת אחרת על המכשיר...(באופן תאורטי זה אפשרי, אבל באופן מעשי לא))

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

עקרונית, אין שום בעיה להשתמש בקרנל מגרסה 2.6.
והמפתח היחיד שעובד היום על SGS CM עשה את המעבר ל-3.0 תוך שבוע.

אבל נתחיל מזה שהבעיה היותר גדולה היא שגם בקרנל 2.6 שעובדים איתו ב-CM7 הדברים רחוקים מלעבוד בצורה מושלמת ב-SGS.
כפי שציינתי, המצלמה, TVOUT (שלי ממש לא קריטי, אבל עדיין) ועוד מספר דברים לא תקינים וכנראה שלא יהיו תקינים לעולם ללא שחרור API מצד סמסונג.

חוץ מזה, שהמעבר ל-EXT4 עקרונית ומעשית פשוט מאוד ונעשה ע"י כל LAGFIX ברמת הקרנל.
אנחנו חוזרים לכך שהבעיה היא נכונות, או יותר נכון להגיד חוסר הנכונות של סמסונג לעשות את זה.
קובי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #19 

קובי,
ראשית תזכר מה צריך לעשות למכשיר כדי לבצע Lag Fix ותבין שזה משהו שבטח לא ניתן לעשייה באופן גורף על כל מכשיר (שאין לו רוט). בנוסף, לך קל לבצע את השינוי, אבל ל 95% מהאנשים זה ממש לא ככה (אפליקציו ה-One Button Click לא ברות ביצוע במקרה הזה). מעבר לזה, הסיכון פה לסמסונג הוא גדול מאוד. מספיק % מסויים של לקוחות שיבצעו את השדרוג יגיע למצב שהנתונים שלהם אבדו, כדי שסמסונג יהיו בצרות. מעבר לזה צריך לזכור שלא ניתן לבצע עדכון כזה OTA, לכן זה ידרוש מערך שירות שיבצע את השדרוגים האלה ללקוחות, עם הסיכון בדבר. זה משהו שחברה לא תעשה למכשיר ישן יחסית, אלא אם הם חייבים לעשות זאת.....וכן, הכל פתיר, כולל יכולת לגבות ולשחזר את כל הנתונים בסוף התהליך, ואם סמסונג הייתה ממש חייבת, היא הייתה עושה את זה, אבל זה שיקול הגיוני (בעיני לפחות) לא להכנס להרפתקה הזאת.

אגב, משעשע שדווקא בעלי ה SGS מתלוננים בעוד שיש אחרים שצריכים להתלונן פי כמה. קחו לדוגמא את בעלי ה Samsung Galaxy Ace שהמכשיר שלהם קיים בשוק בקושי 9-10 חודשים וגם הם לא יזכו לקבל גרסה רשמית ל ICS

gamla77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

osherov כתב: אגב, משעשע שדווקא בעלי ה SGS מתלוננים בעוד שיש אחרים שצריכים להתלונן פי כמה. קחו לדוגמא את בעלי ה Samsung Galaxy Ace שהמכשיר שלהם קיים בשוק בקושי 9-10 חודשים וגם הם לא יזכו לקבל גרסה רשמית ל ICS
...
אני חושב שהסיבה לכך היא שהאייס מראש לא נמכר בתור מכשיר דגל. מי שרכש אותו ידע שהוא בעל חומרה חלשה יותר.
אני סקרן לגבי הדזייר S שבאופן תיאורטי מחזיק חומרה דומה לנקסוס S . HTC עדין לא התייחסה אליהם בחיוב או בשלילה לגבי העדכון

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”