התייעצות| מביא את המדיה לסלון

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לפני כחצי שנה התעניינתי ברכישת סטרימר.
לאחר מחקר בנושא והתייעצות עם חברי הפורומים הגעתי למסקנה שהPOPCORN HOUR A-210 הכי משתלם ושקלתי לחכות ל A-300.

קודם כול נתחיל בהקדמה ולמה אני רוצה סטרימר בכלל.
בבעולתי טלוויזיה 47" מבית LG אשר תומכת בFULL HD, הסוני שמחובר אליה לא מסכים לקרוא את כונן שלי בNTFS, והלפטופ הישן שמחובר אליה גוסס.
כשאני רוצה לשבת בסוף היום ולראות סדרה או סרט אין לי שום דרך פשוטה טובה ונוחה פרט לHOT MAGIC שמגביל אותי לתכנים הכושלים שHOT בוחרת בשבילי.
אני לא צריך לעשות Streaming, אני לא צריך ג'יגות של סדרות תקועות לי על המחשב.
מה שאני רוצה זה מכשיר, שמתחבר בHD, תומך בכול הפורמטים של הסרטים , הסאונד, הכתוביות וכו'
מראה על איכות מקס כול סרט כולל 5.1
ותומך בקריאת קבצים מכונן חיצוני + שמירתם על כונן פנימי

עכשיו לנקודות שאני רוצה להדגיש בנוגע לדרישות שלי
  • אין לי צורך בסטרימינג - אם המכשיר עושה גם את זה אז ניחה אבל לא רוצה לשלם בשביל זה אם לא חייב.
  • יציאת HD תומכת 1080p ומראה את הכול באיכות מקסימלית.
  • יכול לקרוא את כול הפורמטים המוכרים ללא בעיה (MKV BLURAY SRT ... )
  • תמיכה מלאה ב5.1 ויודע לקרוא את כול פורמטי הסאנוד, כולל קריאה של סאונד DTS ללא איבוד של 5.1
  • יכול לקרוא כתוביות[של כול השפות בעיקר עברית SRT+MKV לאיכות מלאה.]
  • יש חיבור לאינטרנט אלחוטי והעברת קבצים באף טי פי או משהו דומה(ftp etc...)
  • שירוץ חלק ולא ייתקע.
  • ממשק נוח למשתמש וידדודתי לילדים
  • אפשרות לאפליקציות במכשיר כגון טורנט (לא חובה)
  • יש לו כונן פנימי בעל נפח גדול
הערות
  • לפחות בהתחלה לא תחובר מערכת 5.1 לסטרימר אבל אני אנסה להביא מערכת בהמשך
  • לא בטוח שהמכשיר יחובר לאינטרנט בכלל
  • חשוב שיהיה ידודתי לילדים
נערך לאחרונה על ידי yup8 ב 26/12/2011 18:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

אני לא מבין מה בדיוק אתה רוצה. אתה רוצה לראות סרטים שהורדת ושמת על דיסק חיצוני על הטלוויזיה שלך? אז אתה צריך סטרימר. מה פירוש האמירה שאתה לא רוצה סטרימר? מה בדיוק ינגן אותם? כישוף עתיק יומין?

yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הכוונה שלי שאני לא צריך לעשות סטרימינג , רק לנגן את הסרטים מכונן פנימי \ חיצוני [=
אם יש גם סטרימינג - בסדר. אבל זה לא הדרישה שלי.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

אז תתקן את מה שכתבת

"אין לי צורך בסטרימר - אם המכשיר עושה גם את זה אז ניחה אבל לא רוצה לשלם בשביל זה אם לא חייב"
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תיקנתי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #6 

yup8,
קרא את הדביק אשר מרכז ביקורות על כל הסטרימרים המשמעותים כיום.

yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

יש שם יותר מ30 ביקורות שונות
לא רק שזה מבחר עצום, אלא אין לי מושג לפי מה לסנן..
ונגיד גם אם אני אצליח לסנן ברור שאתם בעלי המקצוע מנוסים ויודעים על מה להמליץ
תודה על ההפנייה אבל אשמח לקבל המלצה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

באותו דביק יש מדריך כיצד לבחור סטרימר מתאים ועוד אחד אשר נקרא: המדריך המהיר והמלוכלך לבחירת מזרימדיה.

yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

המדריך "איך לבחור מזרימדיה?" נכתב מלפני שנתיים, אני בטוח שמאז השתנה השוק.
כמו כן המדריך המהיר והמלוכלך לבחירת מזרימדיה גם הוא מלפני שנה וכולל כ-20 מכשירים והמון נותנים שאין לי מושג מאיפה להתייחס אליהם.

קראתי את שני המדריכים,
ובמדריך הראשון מצויין "מאמר זה נגע קלות בנקודות החשובות טרם רכישת מזרימדיה. אם קראתם הכל, כבר הבנתם כי לא תקבלו כאן את השורה התחתונה לגבי איזה מזרימדיה לרכוש מהמבחר הנרחב שקיים כיום." - כמו שמצויין קיים מבחר רחב ביותר, לי שבחיים לא התעסקתי עם כול העניין הזה המבחר הזה נראה לי אינסופי ובחירה בלי התייעצות תהייה טעות פאטאלית.

אני מבין שאם כול אחד יבוא וישאל מה לקנות, הפורום יהיה מפוצץ אבל הקהילה הזאת תרמה לי בעבר ואני אשמח אם מישהו יחלוק אותי מהידע האישי שלו וייתיחס למקרה שלי ולא מדריך כוללני שלא יקדם אותי לשום מקום.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

yup8,
שני המדריכים רלוונטים. יש מספר מכשירים בודד שעוד לא נכנסו לטבלה ועליהם ניתן למצוא ביקורת יעודית בדביק.

אם אתה מחפש את השורה התחתונה, כל סטרימר שתבחר יענה על הדרישות שהצבת.

yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

קרא לי מתן, איני מאמין בכינויים האלה.

המדריכים רלוונטים בהחלט, אך לאחר קריאתם לא הרגשתי כי הם קידמו אותי לאן שהוא רק הציפו אותי במידע שאין לי איך לעבד אותו.
אם כול סטרימר יענה על הדרישות שהצבתי, אז למה לא כולם קונים את אותו הדבר? כמו שצויין במדריך יש הבדלים ביניהם.

איך אני יודע מהם הדגמים החסרים?
כמו שאתה בוודאי רואה ההבנה שלי בנושא היא אפסית ואשמח אם מישהו ייתן לי לפחות כיוון.

אני סך הכול רוצה לראות את המדיה שלי, באיכות הכי טובה ועם כתוביות (כולל FULL HD וכול פורמטי הסאונד למיניהם וDTT וDTS וכול זה)
ושהכול יהיה פשוט לילדים.
בטח שאני לא צריך בשביל זה מכשיר ענק בעלות מעל 3000 שקל.

אני רואה שאתה בן אדם מאוד מנוסה בתחום, גם לפי מונה ההודעות שלך , תאריך ההצטרפות שלך והתרומה שלך לקהילה.
אשמח אם תחלוק מנסיונך העשיר ותתייחס לדרישות שלי.

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

בוקסי עונה לכלל הדרישות שלך ולדעתי יתאים לך הכי הרבה. לגבי הורדת טורנטים ברקע וכו' - אני לא מכיר סטרימר שתומך בזה. הדבר היחיד שאין בבוקסי זה כונן פנימי גדול, אבל לטעמי אין צורך בו ועדיף להשתמש בכונן חיצוני שמחובר דרך USB (היעדר כונן פנימי זה המחיר של סטרימרים/HTPC קטנים).

yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

nadavgr כתב:בוקסי עונה לכלל הדרישות שלך ולדעתי יתאים לך הכי הרבה. לגבי הורדת טורנטים ברקע וכו' - אני לא מכיר סטרימר שתומך בזה. הדבר היחיד שאין בבוקסי זה כונן פנימי גדול, אבל לטעמי אין צורך בו ועדיף להשתמש בכונן חיצוני שמחובר דרך USB (היעדר כנן פנימי זה המחיר של סטרימרים/HTPC קטנים).
...
אני יודע שPOPOCORN HOUR עושה את הTORRENT כחלק מהאפשרות שלו לאפליקציות.

תוכל לציין כמה יתרונות של הבוקסי ?
מהם החסרונות ?

שימוש בכונן USB מקשה עלי מכיוון שלכונן יש שימושים רבים חוץ מלאכסן את הסרטים שלי וזה יגביל אותי כול פעם שאני או הילדים רוצים לראות סרט אני צריך להביא את הכונן ולהפסיק את השימוש בו.

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אתה לא צריך להזיז את הכונן, אם הכל מחובר אצלך ברשת אתה יכול לנגן את כל מה שעל הכונן דרך הבוקסי.

אתה יכול לקרוא על המכשיר באתר www.boxee.tv.

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #15 

מתן,
הדרישות שלך מהסטרימר הן בסיסיות ביותר לכן כל סטרימר שתבחר יענה על הצרכים שלך, במקומך הייתי בודק את שני המוצרים הזולים ביותר בשוק ומשווה אותם. על תחפור בזה יותר מידי, חבל על הזמן שלך...
בקשר לכונן פנימי/חיצוני - אתה יכול לקנות כונן חיצוני שמוגדר אך ורק לסרטים ויהיה מחובר באופן קבוע לסטרימר ( מדי פעם תעדכן את מלאי הסרטים/סדרות ותחזיר אותו למקום).
תשווה בין האקסטרימר / בוקסי והפוקפורן

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

Cable_Guy כתב:מתן,
הדרישות שלך מהסטרימר הן בסיסיות ביותר לכן כל סטרימר שתבחר יענה על הצרכים שלך, במקומך הייתי בודק את שני המוצרים הזולים ביותר בשוק ומשווה אותם. על תחפור בזה יותר מידי, חבל על הזמן שלך...
בקשר לכונן פנימי/חיצוני - אתה יכול לקנות כונן חיצוני שמוגדר אך ורק לסרטים ויהיה מחובר באופן קבוע לסטרימר ( מדי פעם תעדכן את מלאי הסרטים/סדרות ותחזיר אותו למקום).
תשווה בין האקסטרימר / בוקסי והפוקפורן
...
אם אתה ברשת אתה אפילו לא צריך להזיז אותו מהמקום, אם הוא מחובר לבוקסי אתה יכול להעתיק דברים אליו מרחוק.

yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

ישלי כבר שני כוננים, אחד מוגדר למשחקים לWII
ואחד מוגדר לגיבויים שונים
קוויתי שבקניית סטרימר אוכל להוריד את כול המדיה מהכונן שמיועד לגיבויים.
כמו כן מחירו של כונן חיצוני בנפח 2TB זהה למחירו של כונן פנימי וכונן פנימי מהיר יותר.
כמו כן אפשרות של סטרימינג היא לא לעניין בשבילי (שהסרטים ישבו על כונן במחשב הראשי שלי) מכיוון שלא בטוח שהסטרימר יחובר לאינטרנט.
לכן אני מעדיף סטרימר בעל כונן פנימי \אפשרות לכונן פנימי.

כמה שאלות אם תוכלו

1. האם יש סטרימרים שבאים עם כונן מובנה ? או שלכולם יש רק הכנה?
2.לא פתחתי אשכול כדי שתגידו לי "תשווה בין הזולים" אתם עם הנסיון יודעים במה שווה להשקיע את הכסף ומה יציב, אמין , ומספק תסחורה על הצד הטוב ביותר , כי עבודה שיש כמה סטרימרים בשוק ולא אחד שסוחף את כולם.

תודה על ההמלצות אערוך את ההשוואה הנ"ל.

yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

הקפצה עבר יום.

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

הסטרימרים הטובים היום, לדעתי, לא מגיעים עם כונן פנימי, מהסיבה הפשוטה שזה הופך את הסטרימר לגדול יותר, רועש יותר וחם יותר, שלוש תכונות שאנשים לא ממש רוצים בסטרימר. הם יוצאים מנקודת הנחה שאנשים יעדיפו למקם את הכוננים הקשיחים במקום מרוחק ולא בסלון הביתי, והם יודעים שמוצרים קטנים וסקסיים כמו בוקסי ואפל טיוי מוכרים טוב יותר מאשר מוצרים גדולים ומגושמים כמו אקסטרימר אולטרא.

הכונן הקשיח הפנימי גם מגביל אותך ממילא לעתיד, מניסיון ברגע שאתה מתחיל להוריד תכנים ב-1080P, שני טרה בייט קל מאוד למלא.

אתה לא חייב לחבר כלום לאינטרנט, כל מה שאתה צריך זה רשת ביתית, או פשוט דיסק חיצוני שיתחבר לסטרימר.

כמו שאתה אומר יש כמה סטרימרים בשוק ולא אחד שסוחף את כולם, לכולם יש יתרונות וחסרונות, לצרכים שלך כמעט כל סטרימר יספק. אישית אני ממליץ על בוקסי בוקס לכל מי שמחפש סטרימר כי הוא פשוט עונה על הצרכים הבסיסיים, עושה עבודה מעולה, קורא את כל הפורמטים ומסוגל להזרים תוכן מאתרי אינטרנט רבים.

לגבי מחירי כוננים קשיחים - כל הכוננים הקשיחים די יקרים עכשיו מאז השטפונות בתאילנד, המחירים יורדים לאט לאט.

הסיבה שאתה נתקל בתגובות קרות היא כי זה ברור לכל מי שמכיר את התחום שאין מכשיר אחד שלוקח את כולם, לכל אחד יש את ההעדפות שלו, ולכן אתה מוזמן לחפש באתר, לקרוא את הביקורות המצויינות שיש בו ולהתרשם בעצמך מאיזה מכשיר הכי מתאים לך.

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #20 

nadavgr כתב:
הסיבה שאתה נתקל בתגובות קרות היא כי זה ברור לכל מי שמכיר את התחום שאין מכשיר אחד שלוקח את כולם, לכל אחד יש את ההעדפות שלו, ולכן אתה מוזמן לחפש באתר, לקרוא את הביקורות המצויינות שיש בו ולהתרשם בעצמך מאיזה מכשיר הכי מתאים לך.
...
(Y)
לי אישית יש אקסטרימר פרו אבל לדעתי הוא עונה חלקית לצורך שלך (יש בו מקום לשני כוננים פנימים של 2 טרה בייט - סה"כ 4) אבל החסרון הוא שהצגת הסרטים (גוקבוקס - JUKE BOX) לא כל כך חברותית ויכול להיות שבשביל הילדים שלך תעדיף סטרימר עם גוקבוקס מובנה כמו שיש בפוקפורן.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”