מומלץ לא להשאיר את המכונה דולקת כל היום אלא אם יש חשמל חינם
לגבי אופן העבודה איתה.
א. 10-15 דקות חימום (את הדקות האלה אפשר לחסוך עם שעון שבת עד שתתקין שובר ואקום) , שחרור קיטור מהסטימר .עוד 15 דקות חימום, אפשר גם 20 .
ב. מומלץ לחמם את ידית החליטה כשהיא ריקה, כך שתהיה רותחת אפילו (דעות חלוקות

).
ג. לקראת סוף החימום תתחיל להזרים מים דרך ידית החליטה לכוס ריקה עד שהזרם יתייצב (קולינג פלאש), בד"כ אני שופך את המים האלה חזרה לקנקן הבריטה .
*טיפ חשוב, תקפיד כל הזמן למלא מים במיכל הלבן, אני משתמש במשפך כדי לא להוציא אותו כל פעם מהמכונה.
אחרת יגמרו לך המים באמצע הכנת הקפה מבלי שתשים לב.. ואז יצריך להמתין כמה דקות כי המכונה נכנסת למצב STANDBY לא ברור- נדלקת הנורה שהמים נגמרו ואתה צריך להמתין, כל תהליך החימום מתארך.
ד. השתמש רק בסלסלה הכפולה (כמתחיל עדיף לך לוותר תחילה על הבודדת כי נדרשת שם דרגת כיוון והתאמה לקפה שמאוד קשה להגיע אליה ישר), תחלוט כך שיווצר הר קטן מעל הסלסלה ואז לדחוס , אפשר תוך כדי סיבוב עם היד.
ה. אפשר להתחיל להוציא קפה , הזרימה צריכה להיות איטית כמו דבש ועם קרמה זורמת אפילו בשניות הראשונות. זרימה מהירה או טפטוף יכולה להעיד על טחינה דקה או גסה מדי, או דחיסה לא אחידה (טמפר נורמלי דחוף).
לא יודע אם ביצעו לך כיול לIMINI בחנות, במידה ולא ואתה קרוב לחנות עדיף שיעשו לך...אני הסתדרתי לבד אבל לקח לי זמן להגיע לתוצאות נורמליות.
אתה יכול להתחיל בלסובב אותה עד הסוף לכיוון הטחינה הדקה , ואז לאט לאט כל פעם בסיבוב שלם לראות איך אתה מתקדם עם זרימת הקפה.
שוב ממליץ לא להסיק מסקנות גורוף לפני שיש לך טמפר נורמלי.
*את הקפה שקיבלת עדיף לאחסן בקופסת ואקום (אם אין אז תארגן עלתה לי 75 שח ועושה את העבודה מעולה), ואם זה 4 שקיות של 250 גרם, שים סלוטייפ על החור הקטן כדי שלא תהיה בריחה של ארומה וכניסת אוויר חופשית ובמה שאתה לא הולך להשתמש השבוע תכניס למקפיא.
*מומלץ לא להשאיר פולי קפה במטחנה כי הם מאבדים טריות שם, חשיפה רבה לאור וכניסת אוויר.
* לגבי דברים בסיסיים על המכונה, אפשר למצוא קצת סרטונים ביוטיוב. לא מזיק
בהצלחה, יש לך אחלה של מכונה שעוד תהנה ממנה רבות, והיא לא כזו קשה ללימוד בכדי להוציא ממנה שוטים עם כבוד.