שעור קפה למתחילים :)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
LG75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

טוב, אז אחרי שעזרתם לי לבחור מכונת קפה, ולמי ששכח מדובר באוסקר (תודה רבה על העזרה), הגיע הזמן להתקדם לכיוון השוט המושלם. :)
שאלות:
1. מצורפת לאוסקר כפית מדידה. לי נראה שהכמות בה קטנה מדי. בספר ההוראות כפית אחת אספרסו רכיל ו-2 כפיות אספרסו כפול, אבל לי זה לא נראה כל כך הגיוני. למישהו יש ניסיון עם זה.
2. להשאיר את המכונה דולקת כל הזמן? רוב היום אני לא בבית ומשתמש בה בבוקר ובערב. לא ממש איכפת לי לחכות לחימום, אבל אם להשאיר אותה דלוקה לא מקצר לה את החיים, אז למה לא בעצם?
בעיה:
עוד לא יצא לי לשחק איתה מספיק (תכננתי בסוף השבוע, אבל בגלל בלבול קיבלתי מכונה בצבע לא נכון והחלפתי אותה היום). במעט שכן שיחקתי איתה, כשטחנתי (כנראה) דק מידי, לא היתה זרימה, או זרימה חלשה. כשעברתי לטחינה גסה יותר, הזרימה היתה נראית סבירה, אבל העוגייה היתה רטובה ובוצית. הטעם דרך אגב היה לא רע וגם הקרמה נראתה לא רע בכלל. רעיונות?
לידעתכם - בחנות לא היה טמפר 58 ולכן לצערי אני משתמש בטמפר פלסטיק שמגיע עם המכונה (לא יודע עם הוא ראוי בכלל להקרא טמפר, אבל מילא). נחליף אותו בהקדם האפשרי. כמו כן, השתמשתי בפילטר בודד. בכל זאת צריך גם ללכת לישון :)
תודה מראש על העזרה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

תתחיל במנה כפולה בלבד.
מלא את הסלסלה עד הסוף, תיישר ותדחס בכל בכח - כמה שאפשר עם טמפר פלסטיק.
ככה יש לך רק פרמטר אחד לשנות = דרגת טחינה.
כמות קפה קבועה => כל הזמן עד הסוף ויישור ודחיסה תמיד הכי חזקה.
תקצה לעמך לפחות קילו קפה כדי להתחיל להרגיש את המכונה.
ומזל טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #3 

יש פוסטרים מאוד מועילים בנושא של שעון שבת, שיעזרו לך בעניין של תכנון שעות שבהם אתה צריך מכונה דלוקה.ואין מנוס מלקנות טמפר מתאים. זה חלק בלטי נפרד משוט טוב, כמו קפה טרי, מכונה ומטחנה...
והרבה הצלחה ושוטים נהדרים לך!!!

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #4 

מומלץ לא להשאיר את המכונה דולקת כל היום אלא אם יש חשמל חינם :D

לגבי אופן העבודה איתה.
א. 10-15 דקות חימום (את הדקות האלה אפשר לחסוך עם שעון שבת עד שתתקין שובר ואקום) , שחרור קיטור מהסטימר .עוד 15 דקות חימום, אפשר גם 20 .
ב. מומלץ לחמם את ידית החליטה כשהיא ריקה, כך שתהיה רותחת אפילו (דעות חלוקות :) ).
ג. לקראת סוף החימום תתחיל להזרים מים דרך ידית החליטה לכוס ריקה עד שהזרם יתייצב (קולינג פלאש), בד"כ אני שופך את המים האלה חזרה לקנקן הבריטה .
*טיפ חשוב, תקפיד כל הזמן למלא מים במיכל הלבן, אני משתמש במשפך כדי לא להוציא אותו כל פעם מהמכונה.
אחרת יגמרו לך המים באמצע הכנת הקפה מבלי שתשים לב.. ואז יצריך להמתין כמה דקות כי המכונה נכנסת למצב STANDBY לא ברור- נדלקת הנורה שהמים נגמרו ואתה צריך להמתין, כל תהליך החימום מתארך.
ד. השתמש רק בסלסלה הכפולה (כמתחיל עדיף לך לוותר תחילה על הבודדת כי נדרשת שם דרגת כיוון והתאמה לקפה שמאוד קשה להגיע אליה ישר), תחלוט כך שיווצר הר קטן מעל הסלסלה ואז לדחוס , אפשר תוך כדי סיבוב עם היד.
ה. אפשר להתחיל להוציא קפה , הזרימה צריכה להיות איטית כמו דבש ועם קרמה זורמת אפילו בשניות הראשונות. זרימה מהירה או טפטוף יכולה להעיד על טחינה דקה או גסה מדי, או דחיסה לא אחידה (טמפר נורמלי דחוף).
לא יודע אם ביצעו לך כיול לIMINI בחנות, במידה ולא ואתה קרוב לחנות עדיף שיעשו לך...אני הסתדרתי לבד אבל לקח לי זמן להגיע לתוצאות נורמליות.
אתה יכול להתחיל בלסובב אותה עד הסוף לכיוון הטחינה הדקה , ואז לאט לאט כל פעם בסיבוב שלם לראות איך אתה מתקדם עם זרימת הקפה.
שוב ממליץ לא להסיק מסקנות גורוף לפני שיש לך טמפר נורמלי.

*את הקפה שקיבלת עדיף לאחסן בקופסת ואקום (אם אין אז תארגן עלתה לי 75 שח ועושה את העבודה מעולה), ואם זה 4 שקיות של 250 גרם, שים סלוטייפ על החור הקטן כדי שלא תהיה בריחה של ארומה וכניסת אוויר חופשית ובמה שאתה לא הולך להשתמש השבוע תכניס למקפיא.
*מומלץ לא להשאיר פולי קפה במטחנה כי הם מאבדים טריות שם, חשיפה רבה לאור וכניסת אוויר.
* לגבי דברים בסיסיים על המכונה, אפשר למצוא קצת סרטונים ביוטיוב. לא מזיק

בהצלחה, יש לך אחלה של מכונה שעוד תהנה ממנה רבות, והיא לא כזו קשה ללימוד בכדי להוציא ממנה שוטים עם כבוד. (Y)
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #5 

ג. לקראת סוף החימום תתחיל להזרים מים דרך ידית החליטה לכוס ריקה עד שהזרם יתייצב (קולינג פלאש), בד"כ אני שופך את המים האלה חזרה לקנקן הבריטה

לדעתי לא מומלץ. מקצר את החיים של הפילטר ושאריות הקפה רק תורמות לליכלוך הפילטר בריטה
אל תיתקמצן על המים שפוך לכיור :wink:

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

חשבתי גם על החלק הזה :D בד"כ שאריות הקפה נמצאות בנפילת המים הראשונה (אני מנגב את הרשת של הפילטר בסיום השימוש במכונה בפעם האחרונה עם נייר מגבת)
בד"כ ממלא רבע כוס, שופך לכיור. לאחר מכן המים נקיים , אולי חצי גרגר ...הקנקן DAFI ישרוד אותו.
השאלה אם מים רוטחים מקצרים את חיי הפילטר, אם כן אז כל הקולינג פלאש לכיור (Y)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #7 

gedkoz כתב:יש פוסטרים מאוד מועילים בנושא של שעון שבת
...
מועילים אבל לא לאוסקר, אלא אם מתקינים לה שובר ואקום כמו שעשו כאן כמה חברים.
ללא שובר ואקום אין מנוס מהדלקה ידנית וניקוז אדים ראשוני כדי להשלים את החימום הראשוני.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

LG75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

עוד שאלה לגבי זמני חליטה - מדובר בכ 25 שניות לכ- 25 מילמיטר, פחות או יותר, אם אני לא טועה. איך נכנס פה העניין של סלסלה בודדת או כפולה? ההגיון אומר שאו שזמן החליטה מתארך או שרמת הטחינה משתנה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #9 

הזרימה גדולה יותר - תחתית הכפולה רחבה יותר מתחתית הסינגל, יותר שטח מסננת, מאפשר ליותר מים לעבור ביחידת זמן
הטחינה בד"כ שונה פשוט כי לכל מסננת קצב זרימה שונה, לאו דוקא דק או עבה יותר אבל דורש כוונון שונה ברוב המקרים (לרוב הכפולה דורשת טחינה דקה יותר אבל ראיתי גם מקרים הפוכים)
what's next?

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

אבל אז איך אני מכין כוס אחת ??

שליחה #10 

hosq כתב:הזרימה גדולה יותר - תחתית הכפולה רחבה יותר מתחתית הסינגל, יותר שטח מסננת, מאפשר ליותר מים לעבור ביחידת זמן
הטחינה בד"כ שונה פשוט כי לכל מסננת קצב זרימה שונה, לאו דוקא דק או עבה יותר אבל דורש כוונון שונה ברוב המקרים (לרוב הכפולה דורשת טחינה דקה יותר אבל ראיתי גם מקרים הפוכים)
...
אם ההנחיה היא להשתמש רק בכפולה אז איך מכינים כוס אחת של הפוך ??

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #11 

LG75 כתב:עוד שאלה לגבי זמני חליטה - מדובר בכ 25 שניות לכ- 25 מילמיטר, פחות או יותר, אם אני לא טועה. איך נכנס פה העניין של סלסלה בודדת או כפולה? ההגיון אומר שאו שזמן החליטה מתארך או שרמת הטחינה משתנה.
...
זמני החליטה זהים 25-30 שניות, ההבדל הוא בכמות
סלסלה בודדת= 30 מ'ל
סלסלה כפולה=60 מ'ל

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

אני מבין אבל ההמלצה כאן היא להכין בכל מקרה בסלסלה כפולה

שליחה #12 

dorso כתב:
LG75 כתב:עוד שאלה לגבי זמני חליטה - מדובר בכ 25 שניות לכ- 25 מילמיטר, פחות או יותר, אם אני לא טועה. איך נכנס פה העניין של סלסלה בודדת או כפולה? ההגיון אומר שאו שזמן החליטה מתארך או שרמת הטחינה משתנה.
...
זמני החליטה זהים 25-30 שניות, ההבדל הוא בכמות
סלסלה בודדת= 30 מ'ל
סלסלה כפולה=60 מ'ל
...
גם כוס בודדת ואני שואל כיצד ?? הרי כמות הקפה כפולה וזה לא יעזור שאעצור מוקדם הקפה יצא חזק יותר לא ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #13 

אין בעיה - תשים כוס אחת בצד אחד ובצד השני שים כוס ריקה שבה תשמור קפה לחיזוק, לקפה קר או לפח.
אתה צריך להתחיל ממשהו שיהיה קצת יותר קל ובכפול תגיע לתוצאות טובות מהר יותר.
אתה יכול להתחיל גם עם בודדת אבל אז אתה צריך למלא קצת פחות מעד הסוף - לוקח זמן לקלוט כמה בכל מכונה וזה יאט אותך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #14 

חוצמזה, ההמלצה מבחינתי היא להשתמש בסינגל עמוק ולא בכפול, כ 10 גר' למנה ואולי קצת יותר
אבל עדיף לתרגל קודם כפולה, קל יותר לכוונן ולהגיע לתוצאות טובות (בסינגל הרגישות לפיזור ולכמות גדולה יותר)
what's next?

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #15 

אני בסינגל 11.5-12 גרם. אני יכול להכניס אפילו 12.5 בלי בעיה.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

הסינגל שלי עמוק.
אכן יותר קשה לביצוע, נושא הדחיסה לדוגמא.
אני מכניס כ 10 גרם.

מבין שאם אני משתמש בכפולה עבור שוט בודד אזי אינני יכל להשתמש בכל החליטה ולעצור מוקדם יותר אלא נכון יותר לשים בכל מקרה שתי כוסות נכון ?

LG75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

hosq כתב:הזרימה גדולה יותר - תחתית הכפולה רחבה יותר מתחתית הסינגל, יותר שטח מסננת, מאפשר ליותר מים לעבור ביחידת זמן
...
אני אנסה. אני מניח שזה ייקח קצת זמת למצוא את נקודת העבודה האידאלית

n-007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #18 

כמו שיעצו לי כאן בפורום תדליק את המכונה עם סטרימר פתוח עד שמתחילים לצאת ממנו מים ואז תסגור ותחכה עוד כרבע שעה . תתחדש בהצלחה

LG75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

n-007 כתב:כמו שיעצו לי כאן בפורום תדליק את המכונה עם סטרימר פתוח עד שמתחילים לצאת ממנו מים ואז תסגור ותחכה עוד כרבע שעה . תתחדש בהצלחה
...
עד כמה שאני יודע (ואני לא מביו גדול), לפתוח את הסטימר עם הדלקת המכונה זה הכרח ולא המלצה באוסקר, בגלל שאין שובר וואקום.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

לא מכיר הכרח כזה,זה בספר ההוראות רשום? מה הבעיה לשחרר את הלחץ אחרי שהדוד מתחמם? המכונה פשוט מפסיקה לחמם את הדוד לאחר שמצטברת רמת לחץ מקסימלית...
סטימר פתוח מצריך עמידה קבוע ליד המכונה ואם כבר זה אילוץ
במידה ואתה גם ככה מסתובב במטבח אז מיילא, אבל אחרת זה מעיק

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”