בפייפאל לבחור חיוב דולרי או שיקלי ?
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3871
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
באיזה שלב של הקניה השאלה?C0rnFlex כתב:לא חושב שזה משנה, כי היום פייפאל שואל אותך אם תרצה לשלם את עמלות ההמרה דרכו או דרך חברת האשראי שלך....
האיביי קשור אצלי לפייפל
And the meek shall inherit the earth
...
...
זה מאוד משנה איזה מטבע לבחור בייחוד שמדובר על לאומי כארד פלטינום -מסטרקארד, הכרטיס הזה מחייב בצורה ישירה תמיד באירו (תשאל בבנק והם יאמרו לך) ולכן אם תבחר דולר אז תחוייב בפעמיים עמלת המרה.FIRE_WIRE כתב:באיזה שלב של הקניה השאלה?C0rnFlex כתב:לא חושב שזה משנה, כי היום פייפאל שואל אותך אם תרצה לשלם את עמלות ההמרה דרכו או דרך חברת האשראי שלך....
האיביי קשור אצלי לפייפל...
פה כבר כמו שנאמר צריך לבחון את עמלת ההמרה שהכרטיס אשראי נותן לך לעומת עמל ההמרה של פייפאל.FIRE_WIRE כתב:אז לבחור אירו\שקל?...
עבור הכרטיס שלך:
https://www.leumi-card.co.il/he-il/Abro ... ngeMC.aspx
עמלת המרה נגבית עבור כל עסקה המחויבת במט"ח, המבוצעת בארץ או בחו"ל.
* עבור עסקות מט"ח המבוצעות בכרטיס מאסטרקארד ההתחשבנות נעשית במטבע יורו (€).
בהתאם לכך, כרטיסי מאסטרקארד בינלאומיים יחויבו בגין רכישות בחו"ל ביורו, אך לא בדולר.
עבור עסקה שמבוצעת ביורו תבוצע המרה מיורו לשקל.
עבור עסקה שמבוצעת בדולר או בכל מט"ח אחר תבוצע המרה מדולר ליורו ומיורו לשקל.
* שער ההמרה ממטבע יורו לשקל הינו לפי שער מכירה, העברות והמחאות בבנק לאומי, הידוע
במערכות לאומי קארד ביום עיבוד העסקה.
ואחרי ההמרה לשקלים יש עמלה 0.75% מסכום העסקה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לדעתי, אם יש לך פלטינום, ההמלצה שלי היא לבחור בדולר, כי מבדיקה לא מקצועית שעשיתי הבנתי שעמלת ההמרה של פיי פאל מדולר לשקל גבוהה יותר מזו של חברת כרטיסי האשראי (אני בדקתי את זה בבכרטיס דומה לשלך של כ.א.ל).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

יש לי פלטינום מסטרקרד כמו שרשמתי ,אבל אם אשלם בדולר תהיה המרה נוספת לאירו בגלל הכרטיס ורק אז לשקל וזה נראה יקר יותר.pixies כתב:לדעתי, אם יש לך פלטינום, ההמלצה שלי היא לבחור בדולר, כי מבדיקה לא מקצועית שעשיתי הבנתי שעמלת ההמרה של פיי פאל מדולר לשקל גבוהה יותר מזו של חברת כרטיסי האשראי (אני בדקתי את זה בבכרטיס דומה לשלך של כ.א.ל)....
לא?
...
...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אולי כדאי פשוט להתקשר למסטרקארד ולשאול אותם בדיוק לפי איזו נוסחה הם מחייבים אותך עבור עסקאות שאתה עושה בדולרים.
שים לב שעל עיסקה בשקלים של פיי פאל יש גם עמלה של חברת כרטיסי אשראי. כלומר, אם רכשת משהו ופיי פאל כותב לך לפני אישור העיסקה שמדובר ב-5.00 ש"ח, לא מדובר בסכום הסופי ותחוייב בפועל בקצת יותר, משהו בסגנון של 5.05-5.15 ש"ח.
אבל בעיסקה ב-$1 של פיי פאל, מבחינתם של פיי פאל, תחוייב בדיוק ב-$1. בשקלים זה יהיה בנוסחא של מסטרקארד.
לא בטוח שהנוסחא הזו יקרה יותר מעמלת ההמרה של פיי פאל לשקלים + העמלה הקטנה הנוספת של מסטרקארד.
מבולבלים? גם אנחנו...
אתה יודע מה? אולי פשוט כדאי להתקשר ולשאול את מסטרקארד שאלה ישירה - "מה יותר כדאי לי בפיי פאל עם תנאי הכרטיס הנוכחי שלי? שקלים או דולרים? תוכלו לתת לי תשובה מדוייקת?"
שים לב שעל עיסקה בשקלים של פיי פאל יש גם עמלה של חברת כרטיסי אשראי. כלומר, אם רכשת משהו ופיי פאל כותב לך לפני אישור העיסקה שמדובר ב-5.00 ש"ח, לא מדובר בסכום הסופי ותחוייב בפועל בקצת יותר, משהו בסגנון של 5.05-5.15 ש"ח.
אבל בעיסקה ב-$1 של פיי פאל, מבחינתם של פיי פאל, תחוייב בדיוק ב-$1. בשקלים זה יהיה בנוסחא של מסטרקארד.
לא בטוח שהנוסחא הזו יקרה יותר מעמלת ההמרה של פיי פאל לשקלים + העמלה הקטנה הנוספת של מסטרקארד.
מבולבלים? גם אנחנו...
אתה יודע מה? אולי פשוט כדאי להתקשר ולשאול את מסטרקארד שאלה ישירה - "מה יותר כדאי לי בפיי פאל עם תנאי הכרטיס הנוכחי שלי? שקלים או דולרים? תוכלו לתת לי תשובה מדוייקת?"
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אין ספק שאתה צריך לברר ספציפית בנוגע לעמלות של כרטיס האשראי שלך.
אצלי למשל:
אם אני מחוייב בשקלים דרך פיי-פאל, אין כל עמלה נוספת.
אם אני מחוייב בדולרים, אז יש המרה לפי שער + חצי אחוז עמלה.
בדר"כ שער ההמרה של פיי-פאל גרוע מזה של כרטיס האשראי כך שעדיף לבחור חיוב בדולרים.
אני יודע שיש כרטיסי אשראי שלוקחים לך עמלה גם על עסקאות פיי-פאל שבוצעו בשקלים. לכן, כאמור, צריך לברר מול חברת האשראי שלך את כל הפרטים.
אצלי למשל:
אם אני מחוייב בשקלים דרך פיי-פאל, אין כל עמלה נוספת.
אם אני מחוייב בדולרים, אז יש המרה לפי שער + חצי אחוז עמלה.
בדר"כ שער ההמרה של פיי-פאל גרוע מזה של כרטיס האשראי כך שעדיף לבחור חיוב בדולרים.
אני יודע שיש כרטיסי אשראי שלוקחים לך עמלה גם על עסקאות פיי-פאל שבוצעו בשקלים. לכן, כאמור, צריך לברר מול חברת האשראי שלך את כל הפרטים.
גם לי יש מאסטרקארד (מולטי) ויותר כדאי לחייב בדולר
פשוט פעם אחת תעשה ניסוי, תרשום לך בצד כמה פייפל בקשו בשקלים ותעשה את החיוב בדולר
ואז תראה בפירוט כרטיס אשראי כמה ירד לך בשקלים בפועל (לפי החיוב הדולרי)
פשוט פעם אחת תעשה ניסוי, תרשום לך בצד כמה פייפל בקשו בשקלים ותעשה את החיוב בדולר
ואז תראה בפירוט כרטיס אשראי כמה ירד לך בשקלים בפועל (לפי החיוב הדולרי)
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

אז זהו שעדיין לא עשיתי.....מוקי27 כתב:אם כבר עשית רכישות בפיי-פאל (שקלים ודולרים), אז אתה יכול לראות את פירוט העמלות בחיוב של כרטיס האשראי....
נראה לי שהדרך הכי טובה כמו שהציעו כאן זה ניסוי וטעייה\תהייה
...
...