צפייה ממושכת ב-Epson 9000, ה- Sony 30ES וה-Panasonic 7000. מסקנות

מקרנים קידמיים - Front Projector.
RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #1 

הקדמה:

לכל אותם קוראים המחפשים את המקרן הטוב ביותר מבין השלושה, חשוב לומר שאין מקרן מובהק כזה. כפי שתלמדו לאחר הקריאה, לכל מקרן יש את היתרונות והחסרונות שלו. אין כאן מקרן אולטימטיבי. קשה גם לצפות למקרן אולטימטיבי בסדר גודל כזה של מחירים.

בסופו של יום, כל משתמש יבצע את הבחירה שלו, בהתאם לתכנים שהוא רואה (ספורט, סרטים, טלויזיה וכדו') , המימד המועדף עליו (דו לעומת תלת), המסך שהוא משתמש, מיקום המקרן ביחס למסך, או בכלל לפי עיצוב המקרן והמשמעות של המותג בעיניו.

שלושת המקרנים שנבדקו נשענים על טכנולגיה המבוססת על שלושה פנלים וזאת בניגוד למקרני הסינגל צ'יפ, קרי מקרני DLP. לאור האמור קיימים וריאנטים (שונות) בין יחידה ליחידה. לפעמים השוני הוא לא עניין של מה בכך.
בלשון אחר, בניגוד למצב בו נעמיד בשורה 10 מקרני שרפ מדגם 21000 (לצורך הדוגמא) שהוא מקרן המבוסס טכנולוגית DLP, אזי כל ה-10 מקרניםיקרינו תמונה זהה.
המצב יהיה שונה במקרה ונעמיד 10 מקרנים של סוני או אפסון או פנסוניק. במקרה כאמור נבחין בשוני מסוים בין יחידות של אותו יצרן, השוני יכול לבוא לידי ביטוי באחידות הארת המסך, או מצב ה- convergence של הפנלים לדוג'.

המקרנים האמורים שהו בביתי מספר ימים, חלקם אף חודשים, כך שלמדתי להכיר כל אחד מהם לפני ולפנים.
במהלך הבדיקות בחנתי סצינות רבות , אשר את חלקן אני מכיר כבר למעלה מ-10 שנים. הסצינות שנבדקו נועדו לבחון את רמת הקונטרסט של המקרן, רמת השחור הבסיסית שלו ה- Black Floor סצינות שנועדו לבחון את ה- Shadow Detail שלו, מהירות ויעילות הצמצם ,דיוק הצבעים, חדות ,תנועה ועוד.

המקרנים עברו כיול לרמה של D65 באמצעות סנסור דיגיטלי של Display 3Pro עם תוכנת כיול של Chromapure.
עבור דו-מימד ותכנים של side by side השתמשתי ב- Tvix s1 ועבור תלת מימד ברזולוציה מלאה השתמשתי בנגן בלו ריי של פנסוניק וב-Oppo 95.

הרשימה הבאה לא באה במקום קריאת ביקורות מקיפות, וכאלה יש כבר ברחבי הרשת, חלקן טובות ומהימנות מאוד.
מדובר בתקציר מנהלים והתרשמות פרסונלית שלי.

בסופו של יום, כמו בלא מעט דברים אחרים, טעם אישי יהווה פקטור קריטי בהחלטה.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

פנסוניק 7000

הקדמה:

ראיתי מספר מקרנים של פנסוניק בהדגמות שונות בארץ וברחבי העולם אך מעולם לא התנסיתי במקרן של החברה מקרוב. הפנסוניק שהה אצלי כיומיים במהלכם העברתי אותו מספר רב של בחינות על מנת לעמוד על יתרונותיו וחסרונותיו.

הטוב:
1. המקרן הזה מגיע עם אין ספור אפשרויות של כיוון ושליטה.

2. תחושת ה-תלת מימד על המקרן היא מצוינת. הכוונה היא לתחושה הפיסית ולאו דווקא לאיכות התמונה. היה נעים להסתכל על תמונת תלת המימד, לא הרגשתי שום סימני עייפות ו/או כאבי ראש מיוחדים. לא נתקלתי גם בבעית סינכרון מיוחדת בין המקרן למשקפיים.

3. תמונת התלת מימד בכל האמור לתופעות הלוואי שלה (CT) הייתה מינימלית והתנועה בתלת מימד הייתה טובה .

4. ניתן להגיע לצבעים יחסית מדויקים באמצעות שלל אופציות הכיוון הנמצאות במקרן.

5. יכולות שליטה חשמליות לרבות זכרון העדשה למצבי תמונה מסוימים. בהחלט יוצא דופן ברמות כזה של מחיר. שימושי מאוד למשתמשים מסוימים.
הפחות טוב:
1.עוצמת ההארה של המקרן, לאחר כיול, היא יחסית נמוכה ונעה באזור ה-550 אנסי. ככל שרוצים להקרין על מסכים הגדולים מ-100" יש להשתמש במסכים עם גיין הגבוה מ- 1.5.

2. רמת השחור (אפור) של המקרן יכולה להיות טובה יותר.רמת הקונטרסט הבסיסי של הפנלים נמצאת באזור ה-3,000:1. בהחלט מקום שנידרש בו שיפור.

3. חדות. פנסוניק משתמשים במנגנונים שונים להחלקת התמונה, כל זאת על מנת ליצור תחושה של תמונה קולנועית בדומה לטכנולוגיות ה-SXRD או ה-DILA , בפועל היחידה הספציפית שהייתה אצלי הציגה תמונה לא מספיק חדה. יתכן וביחידה אחרת המצב יהיה שונה.

4. עיצוב קצת מיושן. שאלה של טעם כמובן.

סיכום:
הפנסוניק מציג תמורה טובה לכסף עבור אנשים המחפשים מקרן בעל יכולות שליטה חשמליות עם תמונה מוצלחת בתלת מימד.
אחת הבעיות המרכזיות בנושא תלת המימד, לאו דווקא נוגעת לאיכות התמונה, אלא להרגשה הפיסיולוגית, כאבי ראש, עייפות וכיוצ"ב. במקרה של הפנסוניק לא הרגשתי אף לא אחת מאותן תופעות ובנוסף לכך התמונה הציגה עומק מרשים וחנראתה טבעית לחלוטין.

עם זאת לחברה יש בהחלט לאן להתקדם בכל הקשור לפרמטרים המרכיבים את איכות התמונה הסופית. רמת ההארה אינה מספקת ורמת ה-קונטרסט אומנם טובה, אך נופלת משמעותית משני המתמודדים האחרים.

מי שמחפש לראות סרטי מדע בדיוני אפלים וחשוכים, רמת הארה ורמת הקונטרסט חשובים לו במיוחד יתקל בבעיה עם הפנסוניק, לעומת זאת מי שמחפש לראות סרטי תלת מימד, סרטים מגוונים בד-מימד ולהנות משליטה כמעט אבסולוטית במקרן, אז הפנסוניק יכול להוות מתמודד ראוי.

אפסון 9000

הקדמה:

בביקור ב-IFA השנה שוחחתי עם נציגת אפסון הממונה על תחום הקולנוע הביתי באירופה. במהלך השיחה ובהמשך לשאלות שלי, הבנתי כי ה-9000 נותן תמונה דומה ל-5500 בכל הקשור ליכולות דו-מימד וכן תוספת משמעותית של יכולות תלת-מימד.
עם כל הכבוד לדבריה, לטעמי האפסון הנוכחי דווקא עולה על ה-5500 בכל הקשור לתמונת הדו-מימד שהוא נותן, עם זאת הוא לא חף מבעיות.

הטוב.

1. רמת קונטרסט גבוהה (יחסית לשלושה), נמדד כ- 8300:1 קונטרסט טבעי עם עוצמת הארה גבוהה של כ- 870 אנסי. תוצאות טובות מאוד ביחס לשני המתחרים הנוספים. הצמצם הנוכחי משמעותית אגרסיבי מאשר הדור הקודם. עובדה זו תורמת לרמת השחור של המקרן.

2. תלת מימד כמעט חף מבעיות. גם בהצגת side by side האפסון הציג תמונה מאוד נעימה כמעט ללא ghosting וללא כל בעיות של עייפות וכיוצ"ב. לא נתקלתי בבעיות סינכרון בין המשקפיים למקרן.

3. עוצמת הארה מספקת גם בתלת מימד. האפסון הוא תותח הארה. מדובר במקרן המסוגל להתמודד עם מסכים מאוד גדולים. עוצמת הארה זו גם מאפשרת לו להתמודד עם תכני תלת מימד..

4. כיול. מדובר כמעט במוצר ייחודי בכל האמור לאפשרויות הכיול שלו. קיימים לא מעט מקרנים המציגים תפריטים בעלי יכולות כיול דומות ואף משוכללות יותר, אך המערכת של אפסון ובמיוחד ה- CMS, עובדת ללא תקלות וזאתבניגוד למערכות מקבילות של JVC או SONY. תענוג.

הפחות טוב

1. לא מדובר במקרן שקט. ניתן לשמוע את הצמצם בזמן שהוא עובד. הדבר דומה לדיסק קשיח תקול. קשה לומר אם מדובר ביחידה ספציפית שהצמצם שם לא עובד ב- SPEC או שמא מדובר ביחידה שתהיה דווקא "שקטה" ביחס ליחידות אחרות. כך או כך מדובר ברעש מטריד..

2.הצמצם לא מספיק מהיר. בהחלט ניתן לראות אותו בפעולה. באחד המקרים הבחנתי שהצמצם נסגר לרמה בה הייתי משוכנע שהמקרן לא עובד, עד כדי כך טוב השחור שלו היה. הבעיה שלקח לו כמעט 4 שניות להגיע לשם....

3.תמונת התלת מימד שלו טובה מאוד, אך בכל הקשור לתלת מימד ברזולוציה מלאה התמונה יכולה וצריכה להיות חדה יותר.

סיכום:

גם השנה אפסון לא מאכזבת עם מוצר נגיש מבחינת מחיר,המצליח להפיק תוצאות נהדרות. כמו בכל מוצר אחר, ללא קשר לרמת מחירו, גם מקרן זה לא חף מבעיות, אך בסך הכל מדובר בבעיות שהן שוליות ביחס לתוצאה הסופית. מומלץ!
נערך לאחרונה על ידי RanMoyal ב 25/12/2011 17:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

סוני HW 30

הקדמה:

המקרן היה ברשותי כ-חודשים והספקתי להעביר אותו כל מבחן ובדיקה הידועים בספר. מדובר במוצר מאוד מעניין שנשען על טכנולוגית ה-SXRD לעומת טכנולוגית ה-LCD - בה משתמשות אפסון ופנסוניק. מודבר "באופי" שונה של תמונה.
על מנת להעריך את אותו LOOK שונה צריך "לחיות" עם התמונה או לחילופין להתבונן בה לאחר צפייה ממושכת ב-LCD. קצת קשה לראות את ההבדלים במעבר בין A ל- B.
SXRD מציג תמונה מאוד חלקה בעלת אופי קולנועי/אנאלוגי וזאת בניגוד לתמונת LCD אשר לעיתים דומה יותר ל-טלויזיה גדולה.

הטוב:

1.הסוני הספציפי שהיה ברשותי הפיק תמונה מאוד חדה. בדגש על היחידה הספציפית. צפיתי ב-2 יחידות שהציגו תמונה חדה פחות בשל בעיות convergence.

2.תנועה. לסוני יש את מנגנון התנועה המתקדם בשוק. אנשים נוטים לא לייחס לכך חשיבות, אבל לאחר שצופים בסוני מספר שבועות, קשה להתרגל למנגנוני תנועה של חברות אחרות. סצינות אקשן או ספורט נראים נפלא, ברור, יציב. צריך לראות על מנת להבין ולהעריך.

3.תלת מימד. התחושה נעימה, נוחה והמקרן מציג תמונה חדה מאוד בתלת מימד בעל רזולוציה מלאה.

4.צמצם. הצמצם של סוני הוא המתקדם מסוגו. לא ניתן לשמוע או לזהות את עבודתו של המאוד מהירה של הצמצם. מרשים.

5.Out of the box הכיול של המקרן טוב מאוד. לא נדרש לעשות הרבה מעבר להעברתו ל-Cinema 1 ו- gamma 3.

6.המקרן שקט. מאוד.

7.טכנולוגית SXRD. העדפה אישית.

8.מוצר מושקע ויזואלית. העדפה אישית.

הפחות טוב:

1.עם הפעלת הצמצם רמת הקונטרסט בהחלט טובה, אולם במעבר לתלת מימד הסוני מנטרל את הצמצם ,על מנת לקבל עוצמת הארה גבוהה יותר, במצב דברים זה ניתן בהחלט לראות שיש מקום לשיפור בקונטרסט הטבעי של הפנלים. נמדד כ- 6,500:1 קונטרסט לאחר כיול. כ- 27,000:1 עם הפעלת הצמצם

2.מערכת ה-CMS של סוני לא עובדת כראוי ולפיכך קשה להגיע לתוצאות אופטימליות, בכפוף לאמור בסעיף 5 לחלק הטוב של המקרן.

3.SBS. מי שמעדיף לנגן תכנים ברזולוציה זו ימצא את האפסון והפנסוניק טובים מהסוני אשר מציג לא מעט ghosting. לעומת זאת, ברזולוצית תלת מימד מלאה הסוני מציג תמונה מעולה וחדה כתער.

4.בעית סינכרון בין המשדר למשקפיים. היו מצבים שנאלצתי להצמיד את המשדר אליי על מנת לא לאבד סינכרון.. אגב, זו נקודה שניתנת לפתרון על ידי שימוש ביצרנים שעובדים על RF כמו חברת MONSTER לדוג.

5.רמת זום מאוד מוגבלת . קושי במיקום המקרן ביחס למסך.

סיכום:

סוני, אהובתי משכבר הימים. יש במוצרים שלהם תמיד משהו מיוחד. המגע הזה, ה-LOOK הזה. אין מה לעשות. יש להם את זה. נפרדתי מהסוני בדמעות (טוב, זו קצת הגזמה).

צריך אבל להודות על האמת, הסוני נופל מהאפסון במספר פרמטרים מהותיים המרכיבים את התמונה והם: עוצמת הארה ורמת הקונטרסט. הסוני פשוט לא מסוגל להתמודד עם עומק השחורים ועוצמת ההארה שמציג האפסון.

מצד שני סוני מציגים את המקרן השקט ביותר, עם הצמצם היעיל ביותר, מנגנון התנועה הטוב בשוק עם תמונה שהכיול הנדרש בה הוא מינימלי. תוסיפו לאמור תמונת תלת מימד (רזולוציה מלאה) חדה באופן קיצוני וה-LOOK המאוד מיוחד של SXRD. העדפה אישית כבר אמרנו?

ראש בראש: (הטוב מכולם נמצא בראש הרשימה. סדר יורד)

עוצמת הארה:
אפסון
סוני
פנסוניק

קונטרסט:
אפססון
סוני
פנסוניק

חדות דו-מימד

סוני
אפסון
פנסוניק

איכות תמונה תלת מימד (SBS)) (בעיות, תנועה, חדות)
פנסוניק/אפסון
סוני

איכות תמונה תלת מימד רזולוציה מלאה (בעיות,תנועה, חדות,) :[/u]
סוני
פנסוניק/אפסון

נוחות בתלת מימד (עייפות של העיניים/נוחות המשקפיים המסופקות עם המקרן/סינכרון)

פנסוניק.
אפסון
סוני

אפשרויות כיול

אפסון
פנסוניק
סוני

רעש (הכי פחות רועש)

סוני.
פנסוניק
אפסון

רמת גימור

סוני
אפסון/פנסוניק

סיכום קצר:

כאמור בפתיח אין כאן מנצח או מפסיד מובהק, כך שהבחירה היא בראש ובראשונה מסתכמת בהעדפה אישית אשר יכולה לנבוע הן מה- LOOK הכללי של התמונה, או העדפה לתמונת דו מימד הטובה ביותר או דווקא העדפה לקבלת תמונת התלת מימד הטובה ביותר, או בעצם מקרן שיתן תוצאה טובה גם בדו-מימד וגם בתלת מימד אבל בפירוש לא יצטיין באחת האופציות.
מתמודד נוסף, זהה לרמת המחירים של השלושה (מחירי חו"ל) הוא ה-JVC X30. מדובר במוצר מאוד מעניין. כטיזר רק אומר שיצא לי להשוות בין הדור הקודם של JVC ה- X3 לאפסון 9000 וה-JVC הציג שחורים עדיפים משמעותית עם ה-LOOK המיוחד של טכנולוגית ה-DILA.

תם אך לא נשלם...כי אני בלי מקרן...:)

אז כדאי שתבחרו...ומהר...כי בעוד תשעה חודשים, עם בוא CEDIA שלושת המקרנים הללו יהפכו לענתיקות...

רן
נערך לאחרונה על ידי RanMoyal ב 25/12/2011 17:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #4 

התכוונת לאפסון 9000?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #5 

הרגת אותנו רן,
מה זה הפורפליי הזה.... בלי ההמשך :)
העם דורש..... כל מיני דברים

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כן, ה-9000. אפס פה, אפס שם...מה זה משנה...מעלה עכשיו את הקטע האחרון.

רן

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

כמו שאתם מבינים, הייתה לנו חובבי המקרנים שנה מאוד קשה :) לדעתי התחרות האמיתית הייתה בן הסוני לבין האפסון והניצחון של האפסון היה ממש בנקודות (בגלל שחורים מדהימים)

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4963
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #8 

תודה רן על ההשוואה והכתיבה המצויינת, חד וחלק (Y)
אני מקווה להחליף עד סוף 2012 לאחד מהשלושה והייתי די נעול על הסוני גם בזכות דעתך
עליו וגם שעלי להודות שבתערוכה האחרונה לא אהבתי בכלל את התמונה של האפסון בתלת,
בדו מימד לא ראיתי אותו עובד.
יש לי עוד הרבה זמן עד השידרוג וגם המחירים ירדו עד הרכישה.

רן, אתה בלי מקרן כי אתה מחכה לאפסון או שאין החלטה עדיין?
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

niko,

האפסון שראיתם בתערוכה הייתה יחידת Pre Production. אני לעולם לא מוכן לקבל לבדיקה יחידה כזו (מניסיון, תמיד יש להן בעיות)! לרן היה השכל לקבל את היחידה שגם אני בדקתי ולכן דעתו השתנתה.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

היי איתן,

אני ממתין (לא בסבלנות) לראות הסוני VPL-VW95 ואת ה-JVC X30 ואז לקבל החלטה.

רן

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #11 

מעולה (Y)

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #12 

רן תודה על השיתוף תמיד מעניין לקרוא את ההתרשמות שלך (Y)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

רן, אם היית לוקח מקרן שהוא בעיקרו לדו מימד.
עדיין היית מעדיף את האפסון בגלל השחורים?
או שכאן עדיפה התמונה החדה וההתנהגות של הסוני?

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3436
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #14 

יופי של כתיבה,תענוג לקרוא (Y)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #15 

(Y)
תודה רבה
סקירה מרשימה מאוד

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #16 

(Y)

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

היי שמוליק,

זו שאלה קשה. היא הופכת להיות קשה עוד יותר לאחר שהתרגלתי לחדות של הסוני ולטיפול שלו בתנועה.

אני מניח שאם הסוני או האפסון היו המקרנים היחידים בנמצא והיו "מכריחים" אותי לבחור מקרן אך ורק לדו-מימד הייתי בוחר באפסון בגלל רמת הקונטרסט שלו והחשיבות של נתון זה בעיניי.

הייתי בוחר בו (אפסון) אבל הייתי מתגעגע ל-LOOK של ה-SXRD, לחדות של הסוני, לטיפול שלו בתנועה והאיכות של הצמצם שלו.

אני בהחלט יכול להבין אנשים שיערכו התמודדות קצרה, בחנות כלשהי , בין הסוני לאפסון ויבחרו באפסון לאור היתרון הברור של האפסון ברמת ההארה והקונטרסט.

לעומת זאת, בחירה באפסון לא תהיה ברורה או קלה לאנשים שהתרגלו ל-LOOK של ה-SXRD, ולטיפול של הסוני בתנועה, למרות היתרון של האפסון בקונטרסט. תמונה טובה ונכונה לא מתחילה ונגמרת ברמת השחור.

בגלל האמור, אגב, אני נאלץ להוריד את שניהם כרגע מהשולחן ולקוות שהסוני -95 או ה-X30 של JVC יאפשרו לי להנות מכל העולמות.

משחק של פשרות.

רן

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

שמוליק, עוד תוספת קטנה.
אם כל רצונך הוא תמונה מצוינת בדו-מימד ועדיין להשאר ברמת התקציב של 20,000 ש"ח פחות או יותר, הייתי בודק ברצינות את ה-JVCX3 (מודל של שנה שעברה) אשר הציג תמונה טובה יותר מהאפסון כאשר הצבתי אותם אחד ליד השני.

ל-JVC היו שחורים עמוקים יותר, קונטרסט טבעי טוב יותר, חדות טובה יותר (ככל הנראה כתוצאה מאופטיקה) וה-LOOK המופלא הזה של DILA.
למרבה הצער התמחור כאן בארץ של JVC גובל בשערוריה.

ה-X30 (המודל של השנה הנוכחית) ניתן לרכישה בארה"ב ב- 2,800$ או ב- 2,400 אירו באירופה.

מדובר בדגם המתחרה באופן ישיר באפסון 9000, בפנסוניק ובסוני 30 בכל האמור למחיר ועולה עליהם ברמת הביצועים ככל שמדובר בדו-מימד.

הוא חייב להיות מתומחר כאן בארץ ב- 20,000 ש"ח בדיוק ברמת המחירים שמתומחרים הסוני, האפסון והפנסוניק.
ככל הידוע לי , זה רחוק מלהיות המצב. חבל.

רן

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #19 

תודה על הסקירה המעניינת
החכמנו.

תיאורטית נותרו לי עוד 4000 שעות הקרנה - אקו (מיצובישי hc6000)
כך שמבחינתי סוגיית הקנייה לא קיימת
גם לא הממון.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #20 

מה שעות ההקרנה המצוינות כיום למקרנים?

אגב רן,
האם שלוש שעות האחריות לנורה אצל אפסון זה פקטור כלשהו?

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”