רמקולים ל9.2 קולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
frankym פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #1 

לאור מעבר ל9.2 בקולנוע ביתי אני צריך שני רמקולים לפרונט WIDE על מה אתם הייתם הולכים ביפולר דיפולר או רמקול רגיל מדפי ???

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #2 

frankym,
כשמשתמשים ברמקולים Wide התצורה מחייבת רמקול עם נוכחות כמעט כמו של הרמקולים הקדמיים ולכן ביפולר או דיפולר לא מתאימים לקונפיגורציה כי הצליל מגיע מהצדדים והוא לא צליל שמתפזר. במקרה הזה רמקול מדפי יהיה פתרון יותר טוב.
קח בחשבון שבסלון ישראלי ממוצע האפשרות לרמקולים WIDE היא קצת בלתי אפשרית כי הם אמורים להיות מצידי הרמקולים הקדמיים והרבה יותר קרובים לספה.
אני משתשמש בקונפיגורצית 9.1 עם Front Heights רק בגלל שאין לי את אופציה לעבוד בתצורת WIDE.
שים לב לתרשים של Audyssey שצירפתי להודעה.
http://www.audyssey.com/audio-technology/audyssey-dsx
Audyssey  9.1 + Wide
 Audyssey 9.1 + Wide

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #3 

ממה שזכור לי מהמלצות של איתי פה בפורום , זכור לי שהוא המליץ דווקא על רמקול ללא פיזור לצדדים. מה שאומר
שדיפולר פחות מומלץ. רמקול כמו מוניטור אודיו BXFX , לא יקר , יעשה את העבודה נהדר לדעתי. יש לו גם מתג
אחורי לשינוי מביפולר לדיפולר בעת הצורך.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

LiorShap כתב:ממה שזכור לי מהמלצות של איתי פה בפורום , זכור לי שהוא המליץ דווקא על רמקול ללא פיזור לצדדים. מה שאומר
שדיפולר פחות מומלץ. רמקול כמו מוניטור אודיו BXFX , לא יקר , יעשה את העבודה נהדר לדעתי. יש לו גם מתג
...
אני די בטוח שהכוונה של איתי הייתה שיש עדיפות ברורה לרמקול מונופולארי - יעני, מדפי "רגיל" - על רמקול מולטיפולארי (בי-, די-, קוואד- וכיו"ב...) ביישומים של FRONT HEIGHT ו-FRONT WIDE, בדומה למה שליאור אמר...

במילים אחרות, ה-BXFX פחות מתאים ליישומי FRONT WIDE/HEIGHT. הכי טוב פשוט ללכת על רמקול מדפי סטנדרטי.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #5 

epony כתב:
LiorShap כתב:ממה שזכור לי מהמלצות של איתי פה בפורום , זכור לי שהוא המליץ דווקא על רמקול ללא פיזור לצדדים. מה שאומר
...
אני די בטוח שהכוונה של איתי הייתה שיש עדיפות ברורה לרמקול מונופולארי - יעני, מדפי "רגיל" - על רמקול מולטיפולארי (בי-, די-, קוואד- וכיו"ב...) ביישומים של FRONT HEIGHT ו-FRONT WIDE, בדומה למה שליאור אמר...

במילים אחרות, ה-BXFX פחות מתאים ליישומי FRONT WIDE/HEIGHT. הכי טוב פשוט ללכת על רמקול מדפי סטנדרטי.
...
אכן כן,
ל-HIGHET/WIDE ההמלצה הרצוייה והנכונה היא לרמקול "רגיל" ללא ריבוי פאות/כיווניות/פאזות...אלא יורה פרונטלי סטנדרטי.
מכיוון שהשמע/אפקט מגיע מלפנים(מהבמה הפרונטלית), עצם עצבתו בחלל במיקום לא שגרתי (קדימה-גבוה או קדימה-צד) כבר מהווה פיזור שעל פיו AUDYSSEY או PL2Z התכוונו...כאשר יצרו את טכנולוגיית 9 הערוצים או 11 ערוצים.

אגב-רוב "אוכלוסיית" 9.1 דווקה מעדיפים WIDE על HIGHET מסיבה שה"פיזור" בחלל יותר אפקטיבי ו"מורגש".
אני חיי בהחלט בשלום עם האפקט המצויין שה-HIGHET נותן (Y)

במקרה של פרנקי, ה-פיוניר LX90 מספק שני זוגות של SURROUND SIDE.
(כמו ה-TOP של DENON (גרסת הפרוססור) המקביל ל-90 באותם הזמנים).
אני חושב שהטכנולוגיה הזו שונה במקצת מ-WIDE, אמנם הוא על אותו עקרון.
שהוא "הרחבת הבמה הצידית/קדמית מהמילה WIDE EXPENDED.
על כן הסראוונד השני (מתוך surround A -surround B) עומד סמוך לסראוונד SIDE הראשון (והרגיל נניח A).
בכדי להביא מעטפת רחבה הרבה יותר בצד המאזין.
ז"א הוא נותן הרחבת סראוונד צד
WIDE ב-AUDYSSEY DSX נותן אפקט בו הקדמי מורחב לצד.
ומעניק תחושה הרבה יותר תלת מימדית ומקיפה בחזית הפרונטלית במערכת.

אגב ל-YAMAHA למשל אין לא WIDE ולא HIGHT
(לא תומכים ב-DPL2Z ובטח לא ב-AUDYSSEY DSX
יש להם טכנולוגיה משלהם להרחבת הסראאונד
הכולל את ה-FRONT PRESENCE (בעבר היה ניקרא FRONT EFFECT והיו הראשונים שהעניקו "הרחבה" עוד מאמצע שנות ה-90 (Y) )
ו-REAR PRESENCE
ז"א שני "BACKים" בכל קצה חדר אחורי (בנוסף ל-BACK הממורכז מאחור)
ז"א 4 אחוריים.
מניסיון עם האפקט הקדמי בימאהה
הוא עובד אחרת מאשר ה-HIGHET שדולבי פיתחה.
ה-אפקט אצל ימאהה נותן שכפול של הקדמיים ב-gain מוחלש יותר (בדומה לסראאונד בפרולוגיק למשל)
ובעצם מעניק "תחושה שהקדמיים מורחבים יותר, אפקט זה נחמד אבל ז לא הדבר האמיתי. :!:
ה-HIGHET של דולבי/AUDYSSEY עובד אחרת והוא לא מעניק שכפול, אלא ע"י אלוגריתם שדולבי פיתחה הוא יודע לשאוב מידע מהקדמיים ומהמרכז (לא ע"ח) ולהדגישם יותר.

(*אגב מניסיון)
עם הרמקולים הקדמיים במערכת מעניקים stand alone תחושה תלת מימדית טובה, שקיפות וגודל.
האפקט של WIDE ישמע אך יהיה פחות קריטי/שמיע בחלל.
מניסיון עם ה-801 וכיום עם האקסטרימות.
עשיתי בדיקה בזמנו, כאשר העמדנו על כסא בשני צידי החזית, זוג מוניטורים טובים,
האפקט היה שמיע כמובן, אך פחות קריטי ופחות אפקטיבי מאשר למשל ה-HIGHET אצלי.
עם רמקולים קדמיים STRAIT FORWARD יותר, אפקט ה-WIDE ישלים את המעטפת (שאולי חסרה) ויישמע מצויין (Y)

ה-HIGHET מעניק תחושה בה הבמה הקדמית פשוט עולה למעלה ומכסה שטח נרחב יותר על המסך.
ה"תחושה" שיש משהו מעלייך, התרחשות מעניקה מעין מימד רביעי מעל הצופה.

מי שרגיל לאפקט זה, יהיה לו קשה לשמוע ללא. (f)
:wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”