עזרתכם האובייקטיבית בנוגע ל mac

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
שלח תגובה
רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #1 

מאז שעברתי לאייפון 4 גיליתי עולם חדש , פשוט אך יעיל , אמין , וידידותי , בקיצור יופי של מוצר ותכונותיו.

יש לי בבית מחשב PC שולחני "רגיל" , כלומר עם WIN 7 + תוכנות שונות כמו לכל אחד.

השימושים עיקריים שלי ב PC הינם גלישה באינטרנט + דוא"ל + גיבוי מסמכים שונים ( ללא משחקים ואפליקציות של נוער )

ה PC שלי התקלקל ( הלך הלוח אם ) וחשבתי אם כדאי לרכוש את ה iMAC של APPLE ,

מספר שאלות בבקשה:

אם אני רוכש את ה iMAC , מה לגבי :
•קבצים , מסמכים (WORD) שנמצאים במחשב PC ?
•גיבוי מסמכים , אני כרגע מגבה ב "ענן" של Dropbox לדוגמא , מה יקרה עם זה ?
•אנטי ווירוס Norton 360 ?
•וכו'
מה שכן , במחיר של MAC אני יכול לרכוש יופי של PC - אולי שווה שיקול ? אך הרגש הולך לכיוון APPLE ...

אני מבין שאצטרך "להתרגל" למערכת החדשה כלומר של APPLE , אך זה זניח לעומת העברת הקיים למחשב "החדש "...

יש להדגיש כי אינני מעוניין להתקין ב MAC מערכת WIN כלומר אני מעדיף להשאיר את ה MAC כפי שהוא וזאת על מנת להגביר אמינות ולמנוע תקלות.

אשמח על עזרתכם , שכן אני מניח שמערכת ההפעלה של APPLE תהיה ידידותית כמו של האייפון , וכאמור הבעיה היחידה היא העברת הקיים לחדש ..

תודה מראש

adsagi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

הי רונן,

שמע, הייתי באותו מקום שאתה היית בו (לא PC מקולקל, אבל רציתי לעבור ל- Mac). הייתי בחו"ל וקניתי Mac Mini בערך בחצי מחיר ממה שאפשר לקנות בארץ.
הסיבה למעבר? התאהבתי במוצרים של אפל. זה התחיל באייפוד טאצ', עבר לאייפון, אפל טיוי, אייפד 1, אייפד 2. בעבודה גם הזדמן לי לעבוד קצת עם ה- iMac, וזה עשה את שלו.

אז קודם נוציא את הדברים הרעים:
1) גם במק יש באגים! נכון שאתה לא מאמין? הרי לא שומעים על זה. אז גם שם יש באגים, וגם שם ה- iTunes לא תמיד עובד הכי טוב, אבל יש פתרונות.
2) עיבוד תמלילים בעברית קצת בעייתי. אני משתמש ב- OpenOffice החינמי, אבל אני לא מאד מרוצה ממנו.

עכשיו, לדברים הטובים.
מערכת הפעלה פשוט נפלאה! כיף לעבוד עם זה, וה- iMac בכלל נראה פגז.
אני מאד נהנה מקיצורי המקשים ב- OS X, ובמעבר בין אפליקציות. אני כל כך התרגלתי לזה, שאני לפעמים מוצא את עצמי מנסה אותם בטעות ב- Windows :-)

Dropbox נתמך באופן מלא דרך אגב.

אם אתה רוצה לנהל דיון מעמיק על הנושא. אשמח לדבר אתך טלפונית. תשלח לי את המספר בה"פ ואני אתקשר.

עדי

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #3 

מצטרף לחברי מלמעלה, ומוסיף:
*אין וירוסים במק כך שלא צריך תוכנת אנטי וירוס.
*גיבוי- למק יש פיצר שנקרא time machine, אתה מחבר דיסק חיצוני- מפעיל את הגיבוי בלחיצת כפתור וזהו, כל פיפס שתעשה במחשב יגובה באופן אוטו'- כלי מפתיע בפשטותו ויעילותו!
תקופת ההסתגלות שלי במעבר בין ווינדוס למק היתה קצרה מאוד, בערך כמה ימים אתה שולט על רוב העניינים..

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

עד כמה שאני שומע מחברי עם המק - הבעייה המרכזית היא עיבוד תמלילים - אני לא בטוח שיש פתרון לה - לפחות לעיבוד תמלילים בעברית. חוץ מזה - ככל הנראה - באמת מדובר במערכת הפעלה מדהימה.

roeeb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 290
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #5 

אני משתמש ב-Parallels בשביל לפתוח אפליקציות של Windows (כולל אופיס) ב-OSX. זה שקוף לחלוטין (הוא בעצם מריץ את Win7 כ-VM):

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #6 

Itay_Pollak
יש פיתרון לא רע, להתקין אופיס למק, לקחת קובץ word מפיסי מוכן.
ועליו תמיד לעבוד, מעט עקום אבל עובד נהדר בעברית.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”