עזרתכם האובייקטיבית בנוגע ל mac
-
רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מאז שעברתי לאייפון 4 גיליתי עולם חדש , פשוט אך יעיל , אמין , וידידותי , בקיצור יופי של מוצר ותכונותיו.
יש לי בבית מחשב PC שולחני "רגיל" , כלומר עם WIN 7 + תוכנות שונות כמו לכל אחד.
השימושים עיקריים שלי ב PC הינם גלישה באינטרנט + דוא"ל + גיבוי מסמכים שונים ( ללא משחקים ואפליקציות של נוער )
ה PC שלי התקלקל ( הלך הלוח אם ) וחשבתי אם כדאי לרכוש את ה iMAC של APPLE ,
מספר שאלות בבקשה:
אם אני רוכש את ה iMAC , מה לגבי :
•קבצים , מסמכים (WORD) שנמצאים במחשב PC ?
•גיבוי מסמכים , אני כרגע מגבה ב "ענן" של Dropbox לדוגמא , מה יקרה עם זה ?
•אנטי ווירוס Norton 360 ?
•וכו'
מה שכן , במחיר של MAC אני יכול לרכוש יופי של PC - אולי שווה שיקול ? אך הרגש הולך לכיוון APPLE ...
אני מבין שאצטרך "להתרגל" למערכת החדשה כלומר של APPLE , אך זה זניח לעומת העברת הקיים למחשב "החדש "...
יש להדגיש כי אינני מעוניין להתקין ב MAC מערכת WIN כלומר אני מעדיף להשאיר את ה MAC כפי שהוא וזאת על מנת להגביר אמינות ולמנוע תקלות.
אשמח על עזרתכם , שכן אני מניח שמערכת ההפעלה של APPLE תהיה ידידותית כמו של האייפון , וכאמור הבעיה היחידה היא העברת הקיים לחדש ..
תודה מראש
יש לי בבית מחשב PC שולחני "רגיל" , כלומר עם WIN 7 + תוכנות שונות כמו לכל אחד.
השימושים עיקריים שלי ב PC הינם גלישה באינטרנט + דוא"ל + גיבוי מסמכים שונים ( ללא משחקים ואפליקציות של נוער )
ה PC שלי התקלקל ( הלך הלוח אם ) וחשבתי אם כדאי לרכוש את ה iMAC של APPLE ,
מספר שאלות בבקשה:
אם אני רוכש את ה iMAC , מה לגבי :
•קבצים , מסמכים (WORD) שנמצאים במחשב PC ?
•גיבוי מסמכים , אני כרגע מגבה ב "ענן" של Dropbox לדוגמא , מה יקרה עם זה ?
•אנטי ווירוס Norton 360 ?
•וכו'
מה שכן , במחיר של MAC אני יכול לרכוש יופי של PC - אולי שווה שיקול ? אך הרגש הולך לכיוון APPLE ...
אני מבין שאצטרך "להתרגל" למערכת החדשה כלומר של APPLE , אך זה זניח לעומת העברת הקיים למחשב "החדש "...
יש להדגיש כי אינני מעוניין להתקין ב MAC מערכת WIN כלומר אני מעדיף להשאיר את ה MAC כפי שהוא וזאת על מנת להגביר אמינות ולמנוע תקלות.
אשמח על עזרתכם , שכן אני מניח שמערכת ההפעלה של APPLE תהיה ידידותית כמו של האייפון , וכאמור הבעיה היחידה היא העברת הקיים לחדש ..
תודה מראש
הי רונן,
שמע, הייתי באותו מקום שאתה היית בו (לא PC מקולקל, אבל רציתי לעבור ל- Mac). הייתי בחו"ל וקניתי Mac Mini בערך בחצי מחיר ממה שאפשר לקנות בארץ.
הסיבה למעבר? התאהבתי במוצרים של אפל. זה התחיל באייפוד טאצ', עבר לאייפון, אפל טיוי, אייפד 1, אייפד 2. בעבודה גם הזדמן לי לעבוד קצת עם ה- iMac, וזה עשה את שלו.
אז קודם נוציא את הדברים הרעים:
1) גם במק יש באגים! נכון שאתה לא מאמין? הרי לא שומעים על זה. אז גם שם יש באגים, וגם שם ה- iTunes לא תמיד עובד הכי טוב, אבל יש פתרונות.
2) עיבוד תמלילים בעברית קצת בעייתי. אני משתמש ב- OpenOffice החינמי, אבל אני לא מאד מרוצה ממנו.
עכשיו, לדברים הטובים.
מערכת הפעלה פשוט נפלאה! כיף לעבוד עם זה, וה- iMac בכלל נראה פגז.
אני מאד נהנה מקיצורי המקשים ב- OS X, ובמעבר בין אפליקציות. אני כל כך התרגלתי לזה, שאני לפעמים מוצא את עצמי מנסה אותם בטעות ב- Windows
Dropbox נתמך באופן מלא דרך אגב.
אם אתה רוצה לנהל דיון מעמיק על הנושא. אשמח לדבר אתך טלפונית. תשלח לי את המספר בה"פ ואני אתקשר.
עדי
שמע, הייתי באותו מקום שאתה היית בו (לא PC מקולקל, אבל רציתי לעבור ל- Mac). הייתי בחו"ל וקניתי Mac Mini בערך בחצי מחיר ממה שאפשר לקנות בארץ.
הסיבה למעבר? התאהבתי במוצרים של אפל. זה התחיל באייפוד טאצ', עבר לאייפון, אפל טיוי, אייפד 1, אייפד 2. בעבודה גם הזדמן לי לעבוד קצת עם ה- iMac, וזה עשה את שלו.
אז קודם נוציא את הדברים הרעים:
1) גם במק יש באגים! נכון שאתה לא מאמין? הרי לא שומעים על זה. אז גם שם יש באגים, וגם שם ה- iTunes לא תמיד עובד הכי טוב, אבל יש פתרונות.
2) עיבוד תמלילים בעברית קצת בעייתי. אני משתמש ב- OpenOffice החינמי, אבל אני לא מאד מרוצה ממנו.
עכשיו, לדברים הטובים.
מערכת הפעלה פשוט נפלאה! כיף לעבוד עם זה, וה- iMac בכלל נראה פגז.
אני מאד נהנה מקיצורי המקשים ב- OS X, ובמעבר בין אפליקציות. אני כל כך התרגלתי לזה, שאני לפעמים מוצא את עצמי מנסה אותם בטעות ב- Windows
Dropbox נתמך באופן מלא דרך אגב.
אם אתה רוצה לנהל דיון מעמיק על הנושא. אשמח לדבר אתך טלפונית. תשלח לי את המספר בה"פ ואני אתקשר.
עדי
מצטרף לחברי מלמעלה, ומוסיף:
*אין וירוסים במק כך שלא צריך תוכנת אנטי וירוס.
*גיבוי- למק יש פיצר שנקרא time machine, אתה מחבר דיסק חיצוני- מפעיל את הגיבוי בלחיצת כפתור וזהו, כל פיפס שתעשה במחשב יגובה באופן אוטו'- כלי מפתיע בפשטותו ויעילותו!
תקופת ההסתגלות שלי במעבר בין ווינדוס למק היתה קצרה מאוד, בערך כמה ימים אתה שולט על רוב העניינים..
*אין וירוסים במק כך שלא צריך תוכנת אנטי וירוס.
*גיבוי- למק יש פיצר שנקרא time machine, אתה מחבר דיסק חיצוני- מפעיל את הגיבוי בלחיצת כפתור וזהו, כל פיפס שתעשה במחשב יגובה באופן אוטו'- כלי מפתיע בפשטותו ויעילותו!
תקופת ההסתגלות שלי במעבר בין ווינדוס למק היתה קצרה מאוד, בערך כמה ימים אתה שולט על רוב העניינים..
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
עד כמה שאני שומע מחברי עם המק - הבעייה המרכזית היא עיבוד תמלילים - אני לא בטוח שיש פתרון לה - לפחות לעיבוד תמלילים בעברית. חוץ מזה - ככל הנראה - באמת מדובר במערכת הפעלה מדהימה.