עצתכם בבניית HTPC
שלום לכולם,
מעוניין לבנות HTPC יחסית פשוט לטלויזיה שיתחבר באופן אלחוטי ויזרים סרטים שלא באיכות HD וגם יהיה אמין לאורך זמן.
אנסה לשאול באופן מפורט.
א. אופן השימוש
הכוונה לחבר את המחשב לטלויזיה באופן אלחוטי (כ-4.5 מטרים בין הטלויזיה למחשב).
הכוונה לצרוך תכנים *לא* ב-HD.
התכנים שמורים על המחשב ולא על ה-HTPC.
ב. מפרט המחשב
Pentium 4 3Ghz
Geforce 6600
1GB RAM
Gigabyte 8I945PLGE-RH - Socket 775
ג. שאלות
1. פלטפורמה לניגון סרטים - איזו פלטפורמה מומלצת לניגון סרטים?
1.1. חשוב לי לשלוט ב-HTPC דרך האייפון.
1.2. חשובה הורדה של תרגומים בעברית (עדיף אוטומטית) לסרטים וסדרות.
אהבתי מאוד את בוקסי אם כי גיליתי שיש לה לא פעם בעיות סנכרון עם המחשב הראשי (מדי פעם רואה את הסרטים בתיקיות ופעם לא, כאילו נמחק האינדקס).
כמו כן, לא פעם בוקסי (תחת W7) קורסת בהעלאה ממצב שינה (ואז צריך להתחבר על TeamViewer ולהדליק שוב את בוקסי - לא אידאלי בשביל אשתי...).
2. הדלקת המחשב דרך השלט (אייפון) - האם יש אפשרות להדליק את המחשב (למרות שמחובר אלחוטית לרשת) באמצעות השלט-אייפון?
3. מערכת הפעלה - איזו מערכת הפעלה מומלצת להתקנת הפלטפורמה? Linux או Windows? איזו גרסה עדיפה?
*האם יש מדריך לקונפיגורציה של מערכת ההפעלה (לא משנה איזו) כדי שתעבוד באופן מיטבי עם הפלטפורמה לניגון סרטים?
*חשוב לי להדגיש שניסיתי פעם מזמן להתקין לחבר את Boxee על Ubuntu והבעיה היתה התחברות מרחוק למחשב - לאחר ההתחברות נפתח על המסך החלון את ה-TeamViewer וסירב לרדת... (ב-Windwos החלון נסגר או לא מופיע).
תודה רבה לכל העונים![/b]
מעוניין לבנות HTPC יחסית פשוט לטלויזיה שיתחבר באופן אלחוטי ויזרים סרטים שלא באיכות HD וגם יהיה אמין לאורך זמן.
אנסה לשאול באופן מפורט.
א. אופן השימוש
הכוונה לחבר את המחשב לטלויזיה באופן אלחוטי (כ-4.5 מטרים בין הטלויזיה למחשב).
הכוונה לצרוך תכנים *לא* ב-HD.
התכנים שמורים על המחשב ולא על ה-HTPC.
ב. מפרט המחשב
Pentium 4 3Ghz
Geforce 6600
1GB RAM
Gigabyte 8I945PLGE-RH - Socket 775
ג. שאלות
1. פלטפורמה לניגון סרטים - איזו פלטפורמה מומלצת לניגון סרטים?
1.1. חשוב לי לשלוט ב-HTPC דרך האייפון.
1.2. חשובה הורדה של תרגומים בעברית (עדיף אוטומטית) לסרטים וסדרות.
אהבתי מאוד את בוקסי אם כי גיליתי שיש לה לא פעם בעיות סנכרון עם המחשב הראשי (מדי פעם רואה את הסרטים בתיקיות ופעם לא, כאילו נמחק האינדקס).
כמו כן, לא פעם בוקסי (תחת W7) קורסת בהעלאה ממצב שינה (ואז צריך להתחבר על TeamViewer ולהדליק שוב את בוקסי - לא אידאלי בשביל אשתי...).
2. הדלקת המחשב דרך השלט (אייפון) - האם יש אפשרות להדליק את המחשב (למרות שמחובר אלחוטית לרשת) באמצעות השלט-אייפון?
3. מערכת הפעלה - איזו מערכת הפעלה מומלצת להתקנת הפלטפורמה? Linux או Windows? איזו גרסה עדיפה?
*האם יש מדריך לקונפיגורציה של מערכת ההפעלה (לא משנה איזו) כדי שתעבוד באופן מיטבי עם הפלטפורמה לניגון סרטים?
*חשוב לי להדגיש שניסיתי פעם מזמן להתקין לחבר את Boxee על Ubuntu והבעיה היתה התחברות מרחוק למחשב - לאחר ההתחברות נפתח על המסך החלון את ה-TeamViewer וסירב לרדת... (ב-Windwos החלון נסגר או לא מופיע).
תודה רבה לכל העונים![/b]
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
א. איזה טלוויזיה? יש לה כניסת HDMI או רק Composite/S-Video?
לא חושב שיש פתרון מציאותי בשבילך במחיר סביר. יש פתרונות אלחוטיים ל-Composite/S-Video במחיר של כמה מאות שקלים אבל לא באיכות מדהימה. עבור שידור אלחוטי של HDMI, יש פתרון העולה אלפי שקלים.
ב. תכנים שהם לא HD המחשב ינגן כמו שהוא בלי בעייה. אם בכל זאת תרצה תכני HD, תוכל להוסיף כרטיס כמו ה-HD5450 שעולה נכון להיום 170 ש"ח.
1. לדעתי Windows 7 תיתן לך הכי הרבה גמישות. אפשר גם ubuntu אם יש כוח לקצת התעסקות.
1.1 ל-XBMC יש אפקליקציה לאייפון.
1.2 יש את ה-Automatic Subtitles Downloader (לינק בשרשור המדריכים) ואת הפרוייקט החדש של haimbl.
2. לא מאמין שיש פתרון כזה, אלא אם כן המחשב יהיה מחובר חוטית לרשת.
3. ראה 1.
לא הבנתי מה הקשר ל-Team Viewer. תנסה להסיר את התוכנה. אפשר לעבוד עם תוכנות אחרות כמו VNC או LogMeIn.
בעקרון, כשצופים בתכנים צריך להתנתק מהחיבור מרחוק למחשב כי זה מאוד מאט אותו ופוגם באיכות הנגינה של הסרט.
לא חושב שיש פתרון מציאותי בשבילך במחיר סביר. יש פתרונות אלחוטיים ל-Composite/S-Video במחיר של כמה מאות שקלים אבל לא באיכות מדהימה. עבור שידור אלחוטי של HDMI, יש פתרון העולה אלפי שקלים.
ב. תכנים שהם לא HD המחשב ינגן כמו שהוא בלי בעייה. אם בכל זאת תרצה תכני HD, תוכל להוסיף כרטיס כמו ה-HD5450 שעולה נכון להיום 170 ש"ח.
1. לדעתי Windows 7 תיתן לך הכי הרבה גמישות. אפשר גם ubuntu אם יש כוח לקצת התעסקות.
1.1 ל-XBMC יש אפקליקציה לאייפון.
1.2 יש את ה-Automatic Subtitles Downloader (לינק בשרשור המדריכים) ואת הפרוייקט החדש של haimbl.
2. לא מאמין שיש פתרון כזה, אלא אם כן המחשב יהיה מחובר חוטית לרשת.
3. ראה 1.
לא הבנתי מה הקשר ל-Team Viewer. תנסה להסיר את התוכנה. אפשר לעבוד עם תוכנות אחרות כמו VNC או LogMeIn.
בעקרון, כשצופים בתכנים צריך להתנתק מהחיבור מרחוק למחשב כי זה מאוד מאט אותו ופוגם באיכות הנגינה של הסרט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
א. לטלויזיה רק חיבור S-VIDEO ו-Composite.
ב. יכול להיות שלא הסברתי את עצמי טוב - מפרט המחשב הוא נתון (ולא ניתן לשינוי) ואין לי צורך להריץ עליו HD (מאחר והטלויזיה גם ככה לא תומכת בכך).
ג. לגבי מערכת ההפעלה הראשית (לינוקס/וינדוס) - שאלתי היא מה עדיף להשתמש. כרגע המערכת רצה על W7 ועושה בעיות (הבוקסי קורס כשחוזר משינה, לפעמים האינדקס פשוט לא עובד...).
ד. ה-TEAM VIEWER נכנס לתמונה כאשר הבוקסי קורס - מאחר והמחשב לא מחובר אם מקלדת/עכבר האפשרות היחידה לתפעל אותו (ולהפעיל מחדש את הבוקסי) הוא באמצעות התחברות מרחוק.
ה. האם בכלל כדי להשתמש בבוקסי או בתוכנה אחרת?
תודה שוב,
ב. יכול להיות שלא הסברתי את עצמי טוב - מפרט המחשב הוא נתון (ולא ניתן לשינוי) ואין לי צורך להריץ עליו HD (מאחר והטלויזיה גם ככה לא תומכת בכך).
ג. לגבי מערכת ההפעלה הראשית (לינוקס/וינדוס) - שאלתי היא מה עדיף להשתמש. כרגע המערכת רצה על W7 ועושה בעיות (הבוקסי קורס כשחוזר משינה, לפעמים האינדקס פשוט לא עובד...).
ד. ה-TEAM VIEWER נכנס לתמונה כאשר הבוקסי קורס - מאחר והמחשב לא מחובר אם מקלדת/עכבר האפשרות היחידה לתפעל אותו (ולהפעיל מחדש את הבוקסי) הוא באמצעות התחברות מרחוק.
ה. האם בכלל כדי להשתמש בבוקסי או בתוכנה אחרת?
תודה שוב,
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

א. יש לך כרטיס מסך עם יציאת S-Video? אם לא, תצטרך אחד כזה.
ג. כנראה שהחומרה הישנה לא כל כך עובדת טוב עם יציאה וחזרה ממצב שינה.
ד. כמו שציינתי קודם, נסה תוכנות אחרות, כמו לוג מי אין או VNC.
ה. אפשר בהחלט לנסות תוכנות אחרות, כמו XBMC.
ג. כנראה שהחומרה הישנה לא כל כך עובדת טוב עם יציאה וחזרה ממצב שינה.
ד. כמו שציינתי קודם, נסה תוכנות אחרות, כמו לוג מי אין או VNC.
ה. אפשר בהחלט לנסות תוכנות אחרות, כמו XBMC.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

היה שרשור על זה פה לא מזמן. צריך לפתוח ל-XBMC גישה בפיירוול של מערכת ההפעלה.