רמקולים אחוריים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
רן90 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם כל רמקול יכול להיות רמקול אחורי בק"ב, או שיש עדיפות לרמקולים מסויימים ?

תודה, רן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78897
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #2 

יש כאלה שאוהבים רמקולים זהים לקדמיים.

אני אישית אוהב דיפולריים או ביפולריים לאחוריים.

במקרה שלי זה אפילו קוואד פולריים. תעשה חיפוש לפי axiom בחיפוש בחלק העליון של האתר.

רן90 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

מתשובתך אני מבין שכל רמקול ברמת העקרון יכול לתפקד כאחורי (תקן אותי אם אני טועה).
מה ההבדלים בסאונד אם אני לוקח רמקולים קטנים רגילים לרמקולים ביפולריים לאחוריים ?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

רן90 כתב:מתשובתך אני מבין שכל רמקול ברמת העקרון יכול לתפקד כאחורי (תקן אותי אם אני טועה).
מה ההבדלים בסאונד אם אני לוקח רמקולים קטנים רגילים לרמקולים ביפולריים לאחוריים ?
...

היתרון בביפולריים הוא שהפיזור סאונד שלהם יותר טוב וזה עוזר ליצור אווירה של סראונד יותר משכנעת אבל אם אתה שומע מוזיקה בסטריאו ומשתמש בכל הערוצים אז ישר תרגיש שהסאונד נשמע לך "מרוח", כלומר אין דיוק ואין רזולוציה בסאונד לעומת רמקולים רגילים (מאותו הדגם של הקידמיים, במקרה שהם לא זהים יכולה להיווצר בנוסף בעיה של חוסר איזון בגוון של הסאונד).[/img]

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78897
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #5 

האחוריים לרוב עושים אפקטים ומשמעים מוזיקת רקע.

היתרון שביפולריים הוא שהם עושים דיפוזיה של הצליל כך שקשה להבין מאיפה בדיוק הוא מגיע (מקור האודיו נשמע פחות נקודתי ויותר "אזורי"). ניתן לשמוע שזה מגיע משמאלך אבל לא בדיוק מאיפה זה ממוקד.

יתרון נוסף ברמקולים כאלה הוא שבשביל אפקטים טובים עם רמקול זהה לקדמיים אתה לרוב צריך מרחק סביר בין המאזין לבין הרמקול בעוד שבמרבית הקולנועים הביתיים, הצופה כמעט צמוד לקיר האחורי ואי אפשר לשים את הרמקולים מאחוריו... ביפולרי מצליח לרוב לתת תוצאות טובות יותר במקרה כזה.

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #6 

oferlaor כתב:האחוריים לרוב עושים אפקטים ומשמעים מוזיקת רקע.

היתרון שביפולריים הוא שהם עושים דיפוזיה של הצליל כך שקשה להבין מאיפה בדיוק הוא מגיע (מקור האודיו נשמע פחות נקודתי ויותר "אזורי"). ניתן לשמוע שזה מגיע משמאלך אבל לא בדיוק מאיפה זה ממוקד.

יתרון נוסף ברמקולים כאלה הוא שבשביל אפקטים טובים עם רמקול זהה לקדמיים אתה לרוב צריך מרחק סביר בין המאזין לבין הרמקול בעוד שבמרבית הקולנועים הביתיים, הצופה כמעט צמוד לקיר האחורי ואי אפשר לשים את הרמקולים מאחוריו... ביפולרי מצליח לרוב לתת תוצאות טובות יותר במקרה כזה.
...
+1 (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”