רמקולים אחוריים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
יש כאלה שאוהבים רמקולים זהים לקדמיים.
אני אישית אוהב דיפולריים או ביפולריים לאחוריים.
במקרה שלי זה אפילו קוואד פולריים. תעשה חיפוש לפי axiom בחיפוש בחלק העליון של האתר.
אני אישית אוהב דיפולריים או ביפולריים לאחוריים.
במקרה שלי זה אפילו קוואד פולריים. תעשה חיפוש לפי axiom בחיפוש בחלק העליון של האתר.
רן90 כתב:מתשובתך אני מבין שכל רמקול ברמת העקרון יכול לתפקד כאחורי (תקן אותי אם אני טועה).
מה ההבדלים בסאונד אם אני לוקח רמקולים קטנים רגילים לרמקולים ביפולריים לאחוריים ?...
היתרון בביפולריים הוא שהפיזור סאונד שלהם יותר טוב וזה עוזר ליצור אווירה של סראונד יותר משכנעת אבל אם אתה שומע מוזיקה בסטריאו ומשתמש בכל הערוצים אז ישר תרגיש שהסאונד נשמע לך "מרוח", כלומר אין דיוק ואין רזולוציה בסאונד לעומת רמקולים רגילים (מאותו הדגם של הקידמיים, במקרה שהם לא זהים יכולה להיווצר בנוסף בעיה של חוסר איזון בגוון של הסאונד).[/img]
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
האחוריים לרוב עושים אפקטים ומשמעים מוזיקת רקע.
היתרון שביפולריים הוא שהם עושים דיפוזיה של הצליל כך שקשה להבין מאיפה בדיוק הוא מגיע (מקור האודיו נשמע פחות נקודתי ויותר "אזורי"). ניתן לשמוע שזה מגיע משמאלך אבל לא בדיוק מאיפה זה ממוקד.
יתרון נוסף ברמקולים כאלה הוא שבשביל אפקטים טובים עם רמקול זהה לקדמיים אתה לרוב צריך מרחק סביר בין המאזין לבין הרמקול בעוד שבמרבית הקולנועים הביתיים, הצופה כמעט צמוד לקיר האחורי ואי אפשר לשים את הרמקולים מאחוריו... ביפולרי מצליח לרוב לתת תוצאות טובות יותר במקרה כזה.
היתרון שביפולריים הוא שהם עושים דיפוזיה של הצליל כך שקשה להבין מאיפה בדיוק הוא מגיע (מקור האודיו נשמע פחות נקודתי ויותר "אזורי"). ניתן לשמוע שזה מגיע משמאלך אבל לא בדיוק מאיפה זה ממוקד.
יתרון נוסף ברמקולים כאלה הוא שבשביל אפקטים טובים עם רמקול זהה לקדמיים אתה לרוב צריך מרחק סביר בין המאזין לבין הרמקול בעוד שבמרבית הקולנועים הביתיים, הצופה כמעט צמוד לקיר האחורי ואי אפשר לשים את הרמקולים מאחוריו... ביפולרי מצליח לרוב לתת תוצאות טובות יותר במקרה כזה.
- frankym
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
+1oferlaor כתב:האחוריים לרוב עושים אפקטים ומשמעים מוזיקת רקע.
יתרון נוסף ברמקולים כאלה הוא שבשביל אפקטים טובים עם רמקול זהה לקדמיים אתה לרוב צריך מרחק סביר בין המאזין לבין הרמקול בעוד שבמרבית הקולנועים הביתיים, הצופה כמעט צמוד לקיר האחורי ואי אפשר לשים את הרמקולים מאחוריו... ביפולרי מצליח לרוב לתת תוצאות טובות יותר במקרה כזה....