Judder בניגון HD - טלוויזיית Samsung UA46D6400, אקסטרימר אולטרה + XBMC
-
Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
יש לי רסיבר 5.1 ישן של Yamaha שלא תומך בכניסות HDMI ולכן חיברתי את ה Xtreamer לטלוויזיה באמצעות HDMI ובמקביל באמצעות כבל אופטי לרסיבר. ב HTPC מותקן XBMC שמחובר ל DB מרכזי.
כשמנגנים תוכן HD, בעיקר כאשר יש תנועה חדה של המצלמה, שמתי לב למעין קפיצות קטנטנות אך מעצבנות של פריימים.
מחיפוש וקריאה כאן בפורום, הבנתי שמדובר ב Judder בגלל הפרשי Refresh Rate בין הקובץ המנוגן לבין המסך.
מצאתי ב XBMC הגדרה שנקראת Adjust display refresh rate to match video. כאשר סימנתי אותה והתחלתי לנגן את הקובץ, ראיתי שהטלוויזיה עברה למצב 1080/24hz (בניגוד למצב 1080/60) והוידיאו מנגן חלק. אבל אז האודיו לא מסונכרן עם התמונה (הפרש של כמה מילי-שניות, אבל בהחלט מורגש ומציק).
חיפשתי בטלוויזיה הגדרה שאולי תעזור אבל מצאתי רק Motion Plus שכנראה לא קשור.
יש למישהו מושג איך אפשר לבטל את ה Judder מבלי לפגוע בסנכרון האודיו?
כשמנגנים תוכן HD, בעיקר כאשר יש תנועה חדה של המצלמה, שמתי לב למעין קפיצות קטנטנות אך מעצבנות של פריימים.
מחיפוש וקריאה כאן בפורום, הבנתי שמדובר ב Judder בגלל הפרשי Refresh Rate בין הקובץ המנוגן לבין המסך.
מצאתי ב XBMC הגדרה שנקראת Adjust display refresh rate to match video. כאשר סימנתי אותה והתחלתי לנגן את הקובץ, ראיתי שהטלוויזיה עברה למצב 1080/24hz (בניגוד למצב 1080/60) והוידיאו מנגן חלק. אבל אז האודיו לא מסונכרן עם התמונה (הפרש של כמה מילי-שניות, אבל בהחלט מורגש ומציק).
חיפשתי בטלוויזיה הגדרה שאולי תעזור אבל מצאתי רק Motion Plus שכנראה לא קשור.
יש למישהו מושג איך אפשר לבטל את ה Judder מבלי לפגוע בסנכרון האודיו?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
ב-XBMC יש לך אפשרות להגדיר Delay קבוע של האודיו. בעת הנגינה של הקובץ, לך להגדרות האודיו, שם תמצא Slide של כיוון Delay קבוע.
יש גם רסיברים המאפשרים כיוון דומה.
יש גם רסיברים המאפשרים כיוון דומה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Itsik_G
-
- חבר ותיק

אוקיי, בדקתי את העניין. אכן במשחק עם ה Audio Offset ב XBMC ניתן לתקן את הסנכרון בין הקול לתמונה.
הבעיה - לפי מה שאני מבין ההגדרה תופסת רק לגבי הקובץ המנוגן כרגע ויש לקבוע אותה מחדש בכל ניגון של קובץ.
מאחר ומדובר בטלוויזיה המשפחתית בסלון, קצת בעייתי לצפות מכל בני הבית שיידעו להתעסק עם ההגדרה הנ"ל.
האם יש דרך קבועה יותר לטפל בבעיה? אולי הגדרה בטלוויזיה שלא מצאתי?
האם החלפה של הרסיבר תפתור את הבעיה?
הבעיה - לפי מה שאני מבין ההגדרה תופסת רק לגבי הקובץ המנוגן כרגע ויש לקבוע אותה מחדש בכל ניגון של קובץ.
מאחר ומדובר בטלוויזיה המשפחתית בסלון, קצת בעייתי לצפות מכל בני הבית שיידעו להתעסק עם ההגדרה הנ"ל.
האם יש דרך קבועה יותר לטפל בבעיה? אולי הגדרה בטלוויזיה שלא מצאתי?
האם החלפה של הרסיבר תפתור את הבעיה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
ממה שאני זוכר זה דווקא זוכר את זה לפעם הבאה, אבל צריך לבדוק את זה.
יש גם את הפתרון הזה - כפתורי קיצור דרך מהירים לקביעת ה-delay:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=82605
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=82605
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Itsik_G
-
- חבר ותיק

מיפוי כפתורים יכול להיות פתרון מצויין. אני אבדוק, תודה!pixies כתב:ממה שאני זוכר זה דווקא זוכר את זה לפעם הבאה, אבל צריך לבדוק את זה.
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=82605...