מעוניין לקנות טלוויזייה, כנראה 40" SAMSUNG LED

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים, אני משתמש חדש כאן וזאת ההודעה הראשונה שלי בפורום :)
אני מעוניין לקנות טלוויזיה לסלון הקטן בדירה השכורה החדשה, ויש לי מספר שאלות, אני אשתדל להיות ברור...

ראשית הצרכים שלי הם בעיקר צפייה בטלוויזיה בשידורי DVB וצפייה בתכני RIPHD או DVDRIP שהורדו מהאינטרנט.

המרחק בין הקיר שבו תהיה הספה לקיר שעליו תהיה מותקנת הטלוויזיה הוא 2.80 מטר, ורוחב הסלון הוא 2.40. שלא לדבר על כך שהספה תתפוס עוד קצת מקום כי עדיין אין ספה :)
אני מרגיש שעבור הדירה הזאת לא כדאי כרגע להשקיע במסך 40" , ו 32" יותר מתאים פרופורציונית, מה גם שהבדלי המחירים מאוד גדולים. מה אתם חושבים לגבי הגודל:?:

לגבי מסך 32" , שמעתי דברים מאוד טובים על c530 של סמסונג, לגבי כך שאיכות התמונה שלו מעולה ובכלל הוא מאוד נוח לעבודה. ראיתי שאפשר להשיג אותו גם ב 1800 ש"ח. מה שמפריע לי הוא שאין לו DVB, השאלה היא האם טיונר DVB מובנה בכלל משתווה באיכות הקליטה, או האם מראש לא לשים לב לזה ולקחת בחשבון שכדי לקבל צפיה איכותית אני חייב לקנות ממיר דיגיטלי איכותי :?:
כמו כן יש את המסך הזה של סמסונג :
http://www.hashmalsh.co.il/Product.asp? ... ap&lang=he
במחיר של בערך 2500 ש"ח, שהוא LED ויש לו גם DLNA שזה בונוס מאוד מאוד נחמד, אבל אמרו לי בחנות שבגודל 32" אין חשיבות ל LED, שזה לא מורגש מבחינת איכות התמונה. מה אתם אומרים על כך? יש משהו בזה או שעדיף בהרבה LED וסתם אמרו לי את זה :?:

כמו כן אם יש המלצה למשהו אחר יותר טוב אני אשמח לשמוע!
ובחנות הראו לי את המסך 40" הזה של סמסונג smart 5500 :
http://www.beithayokra.co.il/Product.asp?productid=1282
שהוציא לי את העיניים... שוב, לא יודע אם שווה, ראה תחילת הודעה... עדיין מתלבט...

תודה חברים ומקווה שהייתי ברור בשאלותיי :)
נערך לאחרונה על ידי doronkdoron ב 27/12/2011 13:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

זה ממש קטן, לך על פלזמה סמסונג D490 גודל 43'' (Y)

doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

asaf23 כתב:זה ממש קטן, לך על פלזמה סמסונג D490 גודל 43'' (Y)
...
אתה חושב שזה קטן עדיין, בהתחשב במידות הסלון הקטן שנתתי?

אתה יכול להסביר לי למה אתה ממליץ על המסך הזה? ראיתי שהרזולוציה שלו לא גבוהה. לא עדיף כבר LED עם full HD, למשל המסך smart 5500 שהזכרתי? למרות שה 5500 יקרה יותר...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

אני מעדיף פלזמה על LCD.

שנית, הוא מתאים לך בדיוק - DVB, USB וכמובן הגודל. במרחק שני מטר שמונים הרזולוציה לא משנה הרבה.

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #5 

doronkdoron כתב:
asaf23 כתב:זה ממש קטן, לך על פלזמה סמסונג D490 גודל 43'' (Y)
...
אתה חושב שזה קטן עדיין, בהתחשב במידות הסלון הקטן שנתתי?

אתה יכול להסביר לי למה אתה ממליץ על המסך הזה? ראיתי שהרזולוציה שלו לא גבוהה. לא עדיף כבר LED עם full HD, למשל המסך smart 5500 שהזכרתי? למרות שה 5500 יקרה יותר...
...
יש לי בחדר במרחק 2.80 מסך 50'... אני צופה אך ורק בתכני HD אבל למרחק כזה עם צפייה ב-SD לא הייתי הולך על 50'...

המלצתי ? לא קטן מ-43' כמו שאמר ידידינו אסף23.

doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

או קיי, מצטער על התגובה המאוחרת. אני מתחיל להעדיף 40 למרות פער המחירים.
אני נוטה להעדיף LED, שמתי עין על הטלוויזיות של סמסונג. ראיתי את המסך smart 5500 בחנות, וממש התלהבתי מאיכות התמונה. מה אתם חושבים על הדגם הזה? אני לא יודע עד כמה הפונקציות של ה smart נחוצות, אבל dlna אולי כן חשוב לי. dvb-t חשוב לי מאוד.
הדבר החשוב לילה ביותר הוא איכות התמונה שמושפעת כמובן מהמטריצה ומעבדי הגרפי. האם כדאי לי ללכת על הדגם הזה, או ללכת על סדרה גבוהה יותר של סמסונג עם איכות תמונה עוד יותר טובה ובלי פיצ'רים מיותרים?? אשמח להמלצות. חשוב לי לקדם את הקנייה כי הסלון שלי ריק ואשתי מתבאסת :)

התקציב - עדיף לא יותר מ 4000 ש"ח, אפשר פחות, ואולי קצת יותר...

Nirgaz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

מבחינת איכות התמונה לדעתי ה D5000 תיתן לך את אותה איכות כמו ה D5500 והאיכות אכן מעולה
DVBT - יש. איכות מצויינת אין לך צורך בממיר חיצוני אלא אם אתה רוצה גם להקליט לדיסק.
DLNA - גם יש (אבל עוד לא חיברתי אותה לרשת)
עברית, קריאת כל הפורמטים של אאודיו וכתוביות - יש
מה שאין בה זה אפשרות הקלטה לדיסק מהממיר המובנה, לפחות לא בגירסת הקושחה שמגיעה עם המכשיר (לא ניסיתי לעדכן עדיין ואני לא יודע אם יש עדכון בכלל)
הפיצרים של הסמרט נחמדים אבל לדעתי לא שווים את ההפרש במחיר שכן בהפרש הזה אתה יכול לקנות סטרימר טוב שייתן לך הרבה יותר.
לגבי הגודל - אני קצת חריג כאן, אבל לדעתי "37 יותר יתאים לך.
לי יש סלון יותר גדול (מרחק 2.5 עד 3 מטר) ובחרתי את ה D5000 בגודל "37
עד כמה שהצלחתי לראות (ועברתי לא מעט חנויות) איכות ה SD במסכי הקטנים יותר (32 ו 37) טובה יותר מאשר במסכים הגדולים בהם מתיחת התמונה יותר מורגשת.
מה שעוד היה חשוב לי זה שהטלוויזיה לא תהפוך לדבר הכי מרכזי ובולט בסלון אלא שתשתלב בו בצורה יפה, וגם שהעיצוב שלה יהיה עדין ונקי (בעיקר היחס בין המסגרת למסך, כלומר מסגרת דקה בלי צבעים וקישקושים)
לכן אני טוען שנושא הגודל מאד אישי ולא בהכרח כמה יותר גדול יותר טוב.
ניר.

doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

תודה על התגובה ניר, ה D5000 יכולה להיות אופציה טובה.
באופן כללי במסכים : האם יש הבדלי איכות עבור גדלים שונים השייכים לאותו הדגם? זאת אומרת - יכול להיות שדגם מסויים טוב ב 46" אבל לא ב 40"?
אני יודע שזאת שאלה מצחיקה אולי, אבל עדיין יש לי את הספק... :wink:
קראתי סקירה על smart 5500 (לא מצאתי על 5000 אבל אתם אומרים שהאיכות זהה), וראיתי שאמרו שם שיש לסמסונג טלוויזיות טובות יותר מבחינת איכות תמונה.
יש אולי אופציה טובה יותר של סמסונג מבחינת איכות תמונה, תקציב סביב 4000... מה עם סדרות גבוהות יותר? אני לא חייב smart ואפליקציות, זה סתם יקר.

שתהיה תמיכה בפורמטים רבים של ווידאו כולל כתוביות, DVB-T, DLNA.

אני חושב שכבר ברור לכם מה אני מחפש - איכות צפיה בעיקר.

מה למשל עם זאת ? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=796614

תודה :)

Nirgaz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

ה Samsung UA40D6000 נראית מצויינת אבל
תשים לב לאחריות שאתה מקבל ותשווה תפוחים לתפוחים - הטלוויזייה הזו עם אחריות 3 שנים של סמיליין עולה 4900 ש"ח
זה בערך 1000 שח יותר מה D5000 ובערך 900 שח מעל התקציב שהגדרת
אם תוכל בסוף לראות הבדלים בתמונה - לא יודע, תצטרך ללכת לחנות שיש בה את שני הדגמים ולהשוות

ניר

doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

Nirgaz כתב:ה Samsung UA40D6000 נראית מצויינת אבל
תשים לב לאחריות שאתה מקבל ותשווה תפוחים לתפוחים - הטלוויזייה הזו עם אחריות 3 שנים של סמיליין עולה 4900 ש"ח
זה בערך 1000 שח יותר מה D5000 ובערך 900 שח מעל התקציב שהגדרת
אם תוכל בסוף לראות הבדלים בתמונה - לא יודע, תצטרך ללכת לחנות שיש בה את שני הדגמים ולהשוות

ניר
...
את ה D5000 אפשר לקנות גם ב 3400 כולל אחריות של סם ליין ל 3 שנים, ואכן לא שמתי לב שאחריות כזאת ל D6000 היא בתוספת תשלום, מה שמוציא אותי ממסגרת התקציב... בחנות ראיתי לפני מספר ימים טלוויזיה מסדרה 6000 והרגשתי הבדל בחדות בינה לבין D5500.

אם כך הדברים, כנראה שהשאלה שנשארה היא האם D5000 או D5500. האם יש הבדלים באיכות התמונה. כנראה שצריך ללכת לחנות ולראות את שני המסכים.

אני פתוח לשמוע דברים נוספים, רצוי של סמסונג.

doronkdoron פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

אין עוד תגובות \ המלצות ? אני הולך היום לחנויות כדי אולי לנסות לנצל את מבצעי סוף השנה. עדיף לי ללכת כשיש לי כיוון מסוים. כרגע הכיוון הוא Samsung UA40D5500 או D5000, כאשר איכות התמונה מאוד חשובה לי, ופיצ'רים של smart - פחות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”