לכל החושבים שEDEN תצא עם תמיכה בפורמטי HD בגרסא הסופית...
שאלה מתוך הפורומים שלהם, שעליה ענה מפתח מצוות XBMC:
Newb question - the final version of Eden will support HD audio (DTS-HD\TRUE-HD) out-of-the-box? cause I downloaded some Eden nightly and I didn't saw a HD-sound options @ the menu...
YanivPL כתב:
מה הפתרונות החליפיים? ניסיתי הכל ו-xmbc יחד עם הפלאגינים של המדיה פורטל זה פשוט לא זה. כל לחיצה על Pause פשוט תוקעת את התוכנה ובכלל כל עניין ה-Time Shifting מגומגם מאוד..
...
TimeShifting בXBMC הוא מהטובים שראיתי.
בנוגע לתקיעות אחרי PAUSE, פשוט תבטל את הסאונד בתפריטים של הXBMC וזה יסתדר.
YanivPL כתב:
מה הפתרונות החליפיים? ניסיתי הכל ו-xmbc יחד עם הפלאגינים של המדיה פורטל זה פשוט לא זה. כל לחיצה על Pause פשוט תוקעת את התוכנה ובכלל כל עניין ה-Time Shifting מגומגם מאוד..
...
YanivPL כתב:
...
...
אתה מדבר על תקיעות בפלאגינים?
כי אני חווה את זה.
כל פעם שאני עושה PAUSE לאיזו תוכנית ואחר כך לוחץ PLAY היא נתקעת ויוצאת.
מה צריך לבטל בתפריטים?
מה היתרונות של הגרסה החדשה? בגרסה הקודמת היה חידוש גדול מעצם התמיכה בהאצת חומרה. ניסיתי את הכרסה החדשה וההבדל היחיד ששמתי לב אליו הוא סקין ו OSD פחות מוצלחים.
amittzor כתב:מה היתרונות של הגרסה החדשה? בגרסה הקודמת היה חידוש גדול מעצם התמיכה בהאצת חומרה. ניסיתי את הכרסה החדשה וההבדל היחיד ששמתי לב אליו הוא סקין ו OSD פחות מוצלחים.
אני אגיד לכם את האמת, ניסיתי במהלך הסופ"ש את XBMC EDEN (אם אני לא טועה, Beta 1), ואני קצת מאוכזב.
בגדול, נתקלתי בכמה בעיות:
1. בעיית ליפ סינק - כמעט בכל התכנים שהם קבצי HD עם Dolby Digital (סדרות אמריקאיות), יש ליפ סינק (חוסר סינכרון בין הוידאו לאודיו) קל וקבוע של 100-200 מילישניות. רוב הצופים אולי לא יבחינו בזה, אבל אותי זה משגע. אני נזכר שבזמן האחרון העלו פה אחד או שניים על הנושא הזה, ואני יודע שאפשר לכוון Audio Delay ואף להגדיר כפתורי קיצור דרך, אבל לא ייתכן שתכנים המתנגנים בסינכרון מושלם ב-MPC HC ובוקסי יתנגנו עם ליפ סינק ב-XBMC. ניסיתי את כל האפשרויות, עם פענוח חומרה, בלי, עם סינכרון ל-Playback, בלי, וכו, אך ללא הועיל.
2. בעייה מוזרה עם כתוביות - לפעמים יש איבוד מוחלט של סינכרון עם הכתוביות, למרות שמצורף אליהן קובץ מסונכרן. זה קורה בעיקר אחרי שעושים Trickplay (דילוגים קדימה וכו). מישהו פה שיער הערב שה-XBMC מתעקש להוריד כתוביות משלו, למרות שהפלאגין להורדת כתוביות לא מופעל. ייתכן שהוא צודק וצריך לבדוק את זה.
3. יצירת Fan Art א' - ברירת המחדל של סרטים (TheMovieDB או משהו כזה) לא עובדת וצריך לבחור במקום זה מקור אחר, למשל IMDB שעובד מצויין.
4. יצירת Fan Art ב' - באופן כללי נתקלתי בבעייה מרגיזה, שאם אני משנה שם לאחד הקבצים או לאחת התיקיות לאחר שיצרתי Fan Art, אם אני בוחר ב-Check for new content הוא לא מזהה את השינויים ונשאר עם התכנים הקודמים שמפנים לקבצים שלא קיימים. בחירה ב-Clean Library כללי למחיקת ה-DB כדי ליצור הכל מחדש לא עוזרת ונראה שהיא בכלל לא עובדת.
מבחינתי, אלו הן בעיות די מרגיזות, בעיקר 1 ו-2. נקווה שבגירסאות הבאות העניינים המעיקים האלה ייפתרו.
לא נתקלתי בבעיות ליפסינק וכתוביות אצלי, נשמע מוזר... אני יכול לומר שחלק מהתרגומים אצלי נמצאים בקבצים שהורדתי לבד, וה-XBMC מעולם לא הוריד ביוזמתו כתוביות עבורם, למרות שה-addon מופעל אצלי למקרה שיהיה בו צורך.