איזה מקרן כדאי? מרחק צפייה 3.5 מטר 720P או 1080P
ראיתי וקראתי קצת אבל עדיין לא הבנתי/החלטתי איזה מקרן לקנות
האם להסתפק במקרן יד שניה (שאני מכיר אותו והוא מצויין אבל 720P ולא FHD
או להגדיל משמעותית את התקציב ולקנות כבר FHD? עד כמה זה משנה?
מרחק הצפייה שלי כאמור הוא 3.5 מטר מסך כבר יש לי ואורכו 2.70 (לא יודע מה זה אומר לגבי גודל התמונה
התקציב שלי הוא 4K האם לרדת מעניין המקרן החדש ולקנות יד שנייה או לחסוך קצת ולקנות חדש?
יש מקרנים מומלצים בתקציב זה?
תודה
האם להסתפק במקרן יד שניה (שאני מכיר אותו והוא מצויין אבל 720P ולא FHD
או להגדיל משמעותית את התקציב ולקנות כבר FHD? עד כמה זה משנה?
מרחק הצפייה שלי כאמור הוא 3.5 מטר מסך כבר יש לי ואורכו 2.70 (לא יודע מה זה אומר לגבי גודל התמונה
התקציב שלי הוא 4K האם לרדת מעניין המקרן החדש ולקנות יד שנייה או לחסוך קצת ולקנות חדש?
יש מקרנים מומלצים בתקציב זה?
תודה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
קודם כל, לא ציינת באיזה מסך מדובר. 16:9 או 3:4. שני מטר שבעים רוחב זה מסך דיי גדול. לא כל מקרן יתאים ! בשביל גודל תמונה כזו אתה צריך כנראה לומינס גבוה.
שנית, מכיוון שמקרן הוא לא רכישה לטווח קצר, אני היתי נמנע מלרכוש היום מקרן 720P.
התקציב אכן בעייתי, ואתה צריך לזכור שאתה תצטרך גם מסך הקרנה שזה יכול להגיע לעוד כמה אלפי שקלים - תלוי מה אתה קונה, אני היתי מחכה קצת, ומתחיל לחפש כשיש ברשותי לפחות 10K( תקציב למסך + מקרן )
ליאור
התקציב אכן בעייתי, ואתה צריך לזכור שאתה תצטרך גם מסך הקרנה שזה יכול להגיע לעוד כמה אלפי שקלים - תלוי מה אתה קונה, אני היתי מחכה קצת, ומתחיל לחפש כשיש ברשותי לפחות 10K( תקציב למסך + מקרן )
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
מסך הקרנה יש לי כבר - מסך חשמלי באורך 2.70 מטרLior_M כתב:קודם כל, מרחק צפיה זה יפה, אבל הוא צריך להיות מוזכר ביחס לגודל התמונה .. ולא ציינת מהי אז אף אחד לא יוכל לתת לך המלצה לפי הקריטריון הזה..
ליאור...
לגבי גודל התמונה אני לא יודע להגיד- אני מניח שזה תלות מסך ומקרן לא?
עד כמה זה משמעותי FHD ל - 720P? אם אני אחכה עכשיו אז בסוף גם יגיע מקרן תלת מימד איכותי וכל פעם הרמה תקפוץ והתקציב יצטרך לגדול, אני מחפש את התמורה לכסף הכי טובה שיש כרגע גם אם אני יוצא מנקודת הנחה שהוא ישרת אותי רק שנתיים ולא 10 (אלוהים גדול בסוף יצא גם מקרן הולוגרמה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
משמעותי,lalzar כתב:מסך הקרנה יש לי כבר - מסך חשמלי באורך 2.70 מטרLior_M כתב:קודם כל, מרחק צפיה זה יפה, אבל הוא צריך להיות מוזכר ביחס לגודל התמונה .. ולא ציינת מהי אז אף אחד לא יוכל לתת לך המלצה לפי הקריטריון הזה..
ליאור...
עד כמה זה משמעותי FHD ל - 720P? אם אני אחכה עכשיו אז בסוף גם יגיע מקרן תלת מימד איכותי וכל פעם הרמה תקפוץ והתקציב יצטרך לגדול, אני מחפש את התמורה לכסף הכי טובה שיש כרגע גם אם אני יוצא מנקודת הנחה שהוא ישרת אותי רק שנתיים ולא 10 (אלוהים גדול בסוף יצא גם מקרן הולוגרמה)
...
אם זה מסך 9:16 רוחב 2.70 נותן תמונה של בערך 126 אינטש. מ 3.5 מטר אתה תראה הבדל משמעותי בין 720 ל 1080.
התמורה לכסף ? מקרן 1080P 2D, דגם מלפני שנה או שנתיים ב 5k-6k.
חפש בחנויות מתמחות אני בטוח שתמצא.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
יש מקרן ספציפי מומלץ?Lior_M כתב:משמעותי,lalzar כתב:מסך הקרנה יש לי כבר - מסך חשמלי באורך 2.70 מטרLior_M כתב:קודם כל, מרחק צפיה זה יפה, אבל הוא צריך להיות מוזכר ביחס לגודל התמונה .. ולא ציינת מהי אז אף אחד לא יוכל לתת לך המלצה לפי הקריטריון הזה..
ליאור...
עד כמה זה משמעותי FHD ל - 720P? אם אני אחכה עכשיו אז בסוף גם יגיע מקרן תלת מימד איכותי וכל פעם הרמה תקפוץ והתקציב יצטרך לגדול, אני מחפש את התמורה לכסף הכי טובה שיש כרגע גם אם אני יוצא מנקודת הנחה שהוא ישרת אותי רק שנתיים ולא 10 (אלוהים גדול בסוף יצא גם מקרן הולוגרמה)
...
אם זה מסך 9:16 רוחב 2.70 נותן תמונה של בערך 126 אינטש. מ 3.5 מטר אתה תראה הבדל משמעותי בין 720 ל 1080.
התמורה לכסף ? מקרן 1080P 2D, דגם מלפני שנה או שנתיים ב 5k-6k.
חפש בחנויות מתמחות אני בטוח שתמצא.
ליאור...
- jukin
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 757
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
ניסית פעם לראות מהמרחק הזה?
מסך של 2.7?
קצת גדול למרחק לטעמי לפחות...קשה לתפוס את כל המסך בטווח הראיה...
ל3.5 מטר 100 אינץ' זה המסך המירבי לטעמי...ובכל אופן עדיף FHD כי במרחק כזה וגודל כזה שמים לב להבדל
ל3.5 מטר 100 אינץ' זה המסך המירבי לטעמי...ובכל אופן עדיף FHD כי במרחק כזה וגודל כזה שמים לב להבדל
Re: ניסית פעם לראות מהמרחק הזה?
כנראה שזה באמת גדול... אבל זה המסך שיש ליjukin כתב:מסך של 2.7?
ל3.5 מטר 100 אינץ' זה המסך המירבי לטעמי...ובכל אופן עדיף FHD כי במרחק כזה וגודל כזה שמים לב להבדל...
אני לא חייב להקרין על כולו נכון? יש גם שוליים למעלה ולמטה אז זה גם מצמצם
שאלה נוספת - איך אני מסיק מאורך המסך לגודל התמונה? מה שאני מתכוון הוא נניח מסך של 2.3 איזה גודל תמונה אני מקבל
- jukin
- חבר פעיל במיוחד

איזה פורמט המסך? 4:3? 16:9?lalzar כתב:כנראה שזה באמת גדול... אבל זה המסך שיש ליjukin כתב:מסך של 2.7?
ל3.5 מטר 100 אינץ' זה המסך המירבי לטעמי...ובכל אופן עדיף FHD כי במרחק כזה וגודל כזה שמים לב להבדל...
שאלה נוספת - איך אני מסיק מאורך המסך לגודל התמונה? מה שאני מתכוון הוא נניח מסך של 2.3 איזה גודל תמונה אני מקבל...
בעיקרון כן, צריך להקרין על כולו כי השוליים השחורים הם מה שתוחם את התמונה.
הנה כמה מקרנים טובים:
אפסון
ועוד אחד
ומיצובישי
בעיקרון בתקציב שלך בשורה התחתונה אתה צריך לחסוך קצת ואז לקנות....יד שניה
גוקין, תודה רבה באמת מאמץ ראוי להערכהjukin כתב:איזה פורמט המסך? 4:3? 16:9?lalzar כתב:כנראה שזה באמת גדול... אבל זה המסך שיש ליjukin כתב:מסך של 2.7?
שאלה נוספת - איך אני מסיק מאורך המסך לגודל התמונה? מה שאני מתכוון הוא נניח מסך של 2.3 איזה גודל תמונה אני מקבל...
בעיקרון כן, צריך להקרין על כולו כי השוליים השחורים הם מה שתוחם את התמונה.
הנה כמה מקרנים טובים:
אפסון
ועוד אחד
ומיצובישי
בעיקרון בתקציב שלך בשורה התחתונה אתה צריך לחסוך קצת ואז לקנות....יד שניה...
לגבי הגודל אני רוצה 16:9. אתה יודע איך אני מסיק מאורך המסך לגודל התמונה (אורך המסך כשהוא מגולגל כמובן
- jukin
- חבר פעיל במיוחד

טיפה גיאומטריה...
אם המסך שלך 2.70 אורך אז הרוחב (בשביל 16:9) יהיה 2.70/16 כפול 9 = 1.52
האלכסון יהיה לפי פיתגורס 3.1 מטר שזה בערך 120 אינץ'...פאקן ענק ל3.5 מטר
אם יש לך שוליים שחורים כנראה שהתמונה בפועל קטנה יותר...אבל נראה לי מעל 100
האלכסון יהיה לפי פיתגורס 3.1 מטר שזה בערך 120 אינץ'...פאקן ענק ל3.5 מטר
אם יש לך שוליים שחורים כנראה שהתמונה בפועל קטנה יותר...אבל נראה לי מעל 100