איך להוציא סינגל?
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- שם מלא: jackob_sh
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
מאז שקניתי את המכונה (בצרה 99 לפני שלושה שבועות), אני מוציא שוטים של אספרסו לשביעות רצוני... אספרסו סמיך, טעים, קרמה עשירה, טייגר סקין וכו... כמובן שאני משתמש בסלסלות דאבל. המיצוי ככ טוב שגם כשאני ממלא 2 כוסות אספרסו עד הסוף יוצא לי אספרסו עשיר בדיוק כמו שאני מכין אחד.
אתמול התחלתי לנסות להכין בסינגל בגלל שככה האספרסו יוצא בדיוק פי 2 יותר יקר, הכמות קפאין גם היא כפולה וגם כי ככה אני מוגבל ל-3 כפולים גג אם אני מעוניין להירדם בשבוע הקרוב.
אם עד עכשיו האספרסו יצא יותר טוב מכל בית קפה שישבתי בו עד עכשיו, הסינגל יצא כמו הגאג׳יה קולור זצ״ל שלי ביום רע.
אחרי הכיול הארוך, עם מהירות זרימה דקה וטובה, יצא קפה עם חורים בקרמה דקה. הטעם יצא בסדר, אבל כמובן שזה מבאס לשתות כזה שוט. גם העוגיה יצאה בהתאם. אני רוצה לציין שכשאני מוציא סינגל הסיבה שאני עוצר שוט, היא שנגמרת לי הכוס. פה, אחרי מחצי מהכמות כבר ראו את שהקיפות בבלונד.
לונג סטורי שורט, מה עושים (אם אני מתעקש להשתמש במחצית הכמות)?
אתמול התחלתי לנסות להכין בסינגל בגלל שככה האספרסו יוצא בדיוק פי 2 יותר יקר, הכמות קפאין גם היא כפולה וגם כי ככה אני מוגבל ל-3 כפולים גג אם אני מעוניין להירדם בשבוע הקרוב.
אם עד עכשיו האספרסו יצא יותר טוב מכל בית קפה שישבתי בו עד עכשיו, הסינגל יצא כמו הגאג׳יה קולור זצ״ל שלי ביום רע.
אחרי הכיול הארוך, עם מהירות זרימה דקה וטובה, יצא קפה עם חורים בקרמה דקה. הטעם יצא בסדר, אבל כמובן שזה מבאס לשתות כזה שוט. גם העוגיה יצאה בהתאם. אני רוצה לציין שכשאני מוציא סינגל הסיבה שאני עוצר שוט, היא שנגמרת לי הכוס. פה, אחרי מחצי מהכמות כבר ראו את שהקיפות בבלונד.
לונג סטורי שורט, מה עושים (אם אני מתעקש להשתמש במחצית הכמות)?
גם אצלי היתה בעיה כזאת בעבר,למרות שברוב הפעמים אני משתמש בכפול.
חשוב מאוד שהכמות הקפה הטחון בסינגל תהיה מדוייקת לחלוטין,קריא,אסור לראות את סימן הבורג על העוגיה בגמר החליטה,דבר שמעיד על כמות רבה מידי של קפה בסלסלה,מצד שני אסור שיהיה רווח גדול מידי בין גבול הקפה העליון בסלסלה לבין הרשת העליונה,כי אז תהיה זרימה מהירה ולא משנה כמה תדחס.
כפי שאמרתי בעבר המכונה הזאת לא סלחנית,צריך להשתמש בסלסלת סינגל נכונה,עמוקה ולא שטוחה,כמות קפה נכונה,טחינה נכונה ,וכמובן דחיסה נכונה,כל הדברים הללו מצריכים זמן לצורך לימוד השגעונות של המכונה הזאת.
בהצלחה.
חשוב מאוד שהכמות הקפה הטחון בסינגל תהיה מדוייקת לחלוטין,קריא,אסור לראות את סימן הבורג על העוגיה בגמר החליטה,דבר שמעיד על כמות רבה מידי של קפה בסלסלה,מצד שני אסור שיהיה רווח גדול מידי בין גבול הקפה העליון בסלסלה לבין הרשת העליונה,כי אז תהיה זרימה מהירה ולא משנה כמה תדחס.
כפי שאמרתי בעבר המכונה הזאת לא סלחנית,צריך להשתמש בסלסלת סינגל נכונה,עמוקה ולא שטוחה,כמות קפה נכונה,טחינה נכונה ,וכמובן דחיסה נכונה,כל הדברים הללו מצריכים זמן לצורך לימוד השגעונות של המכונה הזאת.
בהצלחה.
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
האמת היא שברוב המכונות התוצאה טוב יותר בדאבל (בסילביה, בקוויק מיל,בדומובר,ועוד ועוד) אחרי שמתרגלים ל 18 גרם שמשמעותיים כל כך לטעם ולארומה לקרמה ולקרמיות של האספרסו-קשה לחזור לסינגל. במידה ותרצה לחזור לסינגל(שם מומלצת דווקא טחינה מעט מעט יותר גסה ולעומת זאת טימפור מאוד מאוד חזק,אתה תתרגל לשוט הזה, וכן, קפאין ועלויות הן שיקול שאין לזלזל בו. אתה יכול גם פעם כך ופעם אחרת.
it is the unexpected which plays the biggest role in life
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אצלי סינגל מחייב טחינה דקה יותר וטימפור חזק יותר.
צריך להתאמן המון ואם אתה נוהג בדרך כלל להכין מהידית הכפולה עדיף שתוותר כי זה מעיק לכוון מחדש את המטחנה.
אם לא הסתדרת עם הסינגל פשוט הכן מהכפולה ל 2 כוסות וזרוק את השניה.
צריך להתאמן המון ואם אתה נוהג בדרך כלל להכין מהידית הכפולה עדיף שתוותר כי זה מעיק לכוון מחדש את המטחנה.
אם לא הסתדרת עם הסינגל פשוט הכן מהכפולה ל 2 כוסות וזרוק את השניה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אפשר לקנות בקפה רות 2 סוגי סלסלות סינגל בגדלים שונים.
שתיהן בנויות טוב יותר מאלה של באצרה.
שתיהן בנויות טוב יותר מאלה של באצרה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- עזרא
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
לא יותר נכון לשים סלסלת דאבל בידית עם משפך יחיד, לעצור חליטה מוקדם ולקבל ריסטרטו כפול?כפיר_ש כתב:
אם לא הסתדרת עם הסינגל פשוט הכן מהכפולה ל 2 כוסות וזרוק את השניה....
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
torque is real and the source of all good things in the universe
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אני באותו סרט עכשיו עם האוסקר
לפני פחות מחודש, לפי שנכנסתי לתחום הקפה באופן יחסית (לעצמי) רציני, לא היתי מבין כלום בקפה והבאתי קילו טחון מאיטליה...מאורו, ILLY וכו.
הכנסתי למקפיא ואחרי לימוד קצר בפורום הבנתי שאספרסו איכותי לא יצא לי מזה. אולי PIG SKIN אבל בטח לא טייגר
יש לי מקינטה בעבודה , אז יהיה לא רע להשתמש בקפה הזה שם.
בכל מקרה רק לשם נסיון, ניסתי להוציא מזה אספרסו בסלסלה הכפולה. התחלתי עם הILLY , זרימה חזקה מדי , קפה לא סמיך ולטעמי חמוץ מדי.
ועדיין בגלל איכות הOSCAR לדעתי הוצאתי את המקסימום גם מהחוסר טעם היחסי של הקפה הטחון הזה. ההפוך/קפוצ'ינו שיצא מזה היה בעשרות דרגות טוב יותר מהקפסולה הכי טובה של הNESPRESSO .
בכל מקרה בגלל חוזק הזרימה בכפולה ניסתי לשם הבדיקה לחזור לבודדת, קיבלתי את העמוקה עם המכונה....ההבדל היה משמעותי, הקפה יצא בטפטוף.
אני עוד אנסה לשחק עם חוזק הטימפור, אבל זה אחלה אימון.
הכי מבאס זה הוצאת שוטים בינוניים לאורך זמן דווקא עם קפה שנטחן מפולים טריים אצלי...אבל נתאמן, נראה לי אתחיל לצייר לי קו דמיוני ולספור סיבובים במטחנה כדי לדעת בדיוק את הבדלי הדרגות בין הסינגל לדאבל
לפני פחות מחודש, לפי שנכנסתי לתחום הקפה באופן יחסית (לעצמי) רציני, לא היתי מבין כלום בקפה והבאתי קילו טחון מאיטליה...מאורו, ILLY וכו.
הכנסתי למקפיא ואחרי לימוד קצר בפורום הבנתי שאספרסו איכותי לא יצא לי מזה. אולי PIG SKIN אבל בטח לא טייגר
יש לי מקינטה בעבודה , אז יהיה לא רע להשתמש בקפה הזה שם.
בכל מקרה רק לשם נסיון, ניסתי להוציא מזה אספרסו בסלסלה הכפולה. התחלתי עם הILLY , זרימה חזקה מדי , קפה לא סמיך ולטעמי חמוץ מדי.
ועדיין בגלל איכות הOSCAR לדעתי הוצאתי את המקסימום גם מהחוסר טעם היחסי של הקפה הטחון הזה. ההפוך/קפוצ'ינו שיצא מזה היה בעשרות דרגות טוב יותר מהקפסולה הכי טובה של הNESPRESSO .
בכל מקרה בגלל חוזק הזרימה בכפולה ניסתי לשם הבדיקה לחזור לבודדת, קיבלתי את העמוקה עם המכונה....ההבדל היה משמעותי, הקפה יצא בטפטוף.
אני עוד אנסה לשחק עם חוזק הטימפור, אבל זה אחלה אימון.
הכי מבאס זה הוצאת שוטים בינוניים לאורך זמן דווקא עם קפה שנטחן מפולים טריים אצלי...אבל נתאמן, נראה לי אתחיל לצייר לי קו דמיוני ולספור סיבובים במטחנה כדי לדעת בדיוק את הבדלי הדרגות בין הסינגל לדאבל
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.