בעיית התחממות באונקיו 875 - מאוורר ללפטופ יפתור את הבעייה?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
האם רכישת אחד מהמאווררים החיצוניים ללפטופ, שעליהם מונח המחשב ומתחבר ל-USB יכול לפתור את בעיית הההתחממות של האונקיו? הוא יוצב בחלל פתוח, אבל קראתי בהרבה מקומות על ההתחממות ואני מעדיף להשקיע עוד קצת ולהיות רגוע. חבר טוען בתוקף שהמאווררים הללו מסוגלים להחזיק 20 קילו בלי בעיה (האונקיו שוקל 23.3 קילו).
למיטב הבנתי אם אניח את הרסיבר על המאוורר, הבעיה אמורה להיפתר.
דעתכם?
תודה לעוזרים.
למיטב הבנתי אם אניח את הרסיבר על המאוורר, הבעיה אמורה להיפתר.
דעתכם?
תודה לעוזרים.
אין צורך במאווררים נוספים, יש שידרוג של מאוורר קטן ושקט בתוך הרסיבר, תבדוק אם הוא קיים ברסיבר שקניתה, תדאג שיהיה לו מרווח של כמה סנטימטרים טובים מכל הצדדים ואז לא צפויה להיות בעיה (כמובן שגם לא להניח גם ציוד על פתחי האיוורור למעלה).
- et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
- נתן תודות: 212 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
גם אני חושב שאין צורך בעוד מאווררים.כמו שזאב אמר,רק תניח אותו במקום מאוורר והל יהיה בסדר.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

הוא יונח במקום מאוורר לחלוטין. פה אין ספק.
אכן, קראתי שהם עובדים על טמפרטורות מאוד גבוהות, והשאלה שלי היא - גם אם תוכננו כך, לא עדיף לקרר קצת? אני יוצא מנקודת הנחה שתמיד בריא יותר לשמור על טמפרטורות נמוכות מאשר חמות. מעבר לזה, אני מניח שהבלאי גבוה יותר לאורך זמן אם עובדים על טמפרטורה גבוהה, בין אם תוכנן ככה או לא.
או, שמא, אני סתם פרנואיד?
אכן, קראתי שהם עובדים על טמפרטורות מאוד גבוהות, והשאלה שלי היא - גם אם תוכננו כך, לא עדיף לקרר קצת? אני יוצא מנקודת הנחה שתמיד בריא יותר לשמור על טמפרטורות נמוכות מאשר חמות. מעבר לזה, אני מניח שהבלאי גבוה יותר לאורך זמן אם עובדים על טמפרטורה גבוהה, בין אם תוכנן ככה או לא.
או, שמא, אני סתם פרנואיד?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כמו שאמרו פה קודמי,
אין לך מה לדאוג. זו תופעה ידועה ברסיברים של אונקיו.
יש מקרים בהם פשוט לא ניתן אפילו להניח את היד על החלק העליון של הרסיבר.
יתרה מכך, כל שינוי שאתה תעשה עלול ( אני די בטוח שזה מה שיקרה ) לפגוע ה design המקורי של מערכת האוורור.
אתה יכול להתכוון לטוב ולגרום נזק. סמוך על היפנים, הם יודעים מה הם עושים ( בדרך כלל ).
ליאור
אין לך מה לדאוג. זו תופעה ידועה ברסיברים של אונקיו.
יש מקרים בהם פשוט לא ניתן אפילו להניח את היד על החלק העליון של הרסיבר.
יתרה מכך, כל שינוי שאתה תעשה עלול ( אני די בטוח שזה מה שיקרה ) לפגוע ה design המקורי של מערכת האוורור.
אתה יכול להתכוון לטוב ולגרום נזק. סמוך על היפנים, הם יודעים מה הם עושים ( בדרך כלל ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

טוב נו, אז אני פרנואיד.
תודה רבה על ההרגעה
תודה רבה על ההרגעה
אונקיו מגיעים לחום גבוה
אונקיו מגיעים לטמפרטורת עבודה מאוד גבוה,גבוהה מידי לטעמי
אתה לא לחוץ או פראנואיד המאוורר הפנימי נכנס לעבודה רק בווליום מסוים(עובד על קורנט ולא חום)
היה לי 939 ו787 שניהם קיבלו צמד מאווררים
זה כדאי
אתה לא לחוץ או פראנואיד המאוורר הפנימי נכנס לעבודה רק בווליום מסוים(עובד על קורנט ולא חום)
היה לי 939 ו787 שניהם קיבלו צמד מאווררים
זה כדאי
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- שם מלא: shahar
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
באונקיו 507 שלי, שגם מתחמם לרמה לא נעימה.. פשוט שמתי שלושה מאווררים קטנים מעליו
עלה לי 20 שקל שלושתם בdealextreme.. מחוברים לספק 12V פשוט..
עכשיו ההרסיבר קריר מלמעלה! חבר מהנדס מכונות אמר לי שהדרך הכי טובה לקרר משהו בסגנון הזה בלי לפגוע בו או להכניס אבק פנימה, היא "לסלק" אוויר חם שמתצטבר מעליו, המאווררים עובדים כרגע על 4.5V במהירות איטית
והרסיבר פשוט קריר...
אם אצלך זה במקום שחשוב איך זה ניראה, אפשר לבנות את זה בצורה "עיצובית יותר"
עלה לי 20 שקל שלושתם בdealextreme.. מחוברים לספק 12V פשוט..
עכשיו ההרסיבר קריר מלמעלה! חבר מהנדס מכונות אמר לי שהדרך הכי טובה לקרר משהו בסגנון הזה בלי לפגוע בו או להכניס אבק פנימה, היא "לסלק" אוויר חם שמתצטבר מעליו, המאווררים עובדים כרגע על 4.5V במהירות איטית
והרסיבר פשוט קריר...
אם אצלך זה במקום שחשוב איך זה ניראה, אפשר לבנות את זה בצורה "עיצובית יותר"
- Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 191
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
ran_carney,
יש לי בדיוק את אותו הדגם (ראה בחתימה שלי) והוא אכן מתחמם. אם זה מזיק או לא אני לא ממש יודע.
בכל אופן אם אתה מתכנן לקנות לו מאווררים של לפטופ אז כפי ש Shaharr עשה הוא צריך להיות מעל הרסיבר ולא מתחתיו כך שמשקל הרסיבר לא רלוונטי. יש מוצר יעודי בדיוק בשביל זה אך ללא ספק הוא יקר:
http://www.amazon.com/Antec-Profile-Com ... B000QJ4ZE2
אצלי בסופו של דבר הוסיפו מאוורר פנימי קטן לתוך הרסיבר בטופ אודיו- בנתיים נראה שעושה את העבודה נאמנה.
יש לי בדיוק את אותו הדגם (ראה בחתימה שלי) והוא אכן מתחמם. אם זה מזיק או לא אני לא ממש יודע.
בכל אופן אם אתה מתכנן לקנות לו מאווררים של לפטופ אז כפי ש Shaharr עשה הוא צריך להיות מעל הרסיבר ולא מתחתיו כך שמשקל הרסיבר לא רלוונטי. יש מוצר יעודי בדיוק בשביל זה אך ללא ספק הוא יקר:
http://www.amazon.com/Antec-Profile-Com ... B000QJ4ZE2
אצלי בסופו של דבר הוסיפו מאוורר פנימי קטן לתוך הרסיבר בטופ אודיו- בנתיים נראה שעושה את העבודה נאמנה.
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- שם מלא: shahar
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לשים מאוורר או שניים על הרסיבר כלפי מעלה או למטה זה לא יעיל.
אם מכוונים אותו לאורך הרסיבר, הוא גורם לתחלופה של האוויר נונסטופ וזה מה שמקרר את הרסיבר, אוויר חם
עולה למעלה, ברגע שדוחפים אותו חזרה למטה עם מאוורר זה לא עוזר.
אם מכוונים אותו לאורך הרסיבר, הוא גורם לתחלופה של האוויר נונסטופ וזה מה שמקרר את הרסיבר, אוויר חם
עולה למעלה, ברגע שדוחפים אותו חזרה למטה עם מאוורר זה לא עוזר.