אני קורא בפורום הזה קרוב לחודש, אוגר מידע רב וגם שימושי וכבר על זה אני רוצה להודות לכם...
עם זאת, נותרתי עם כמה שאלות שלא הצלחתי למצוא להן מענה ולכן אשמח אם תוכלו לספק לי תשובות, לפחות לחלקן...
אז ככה, לרשותי תקציב של כ2500 ש"ח לרכישת הHTPC, בלי מקלדת שכבר רכשתי.
זה המפרט שעליו די ננעלתי בKSP:
מעבדי אינטל: Core i3 2120 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray
מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Zalman SZ CC92HS CPU Cooler
לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8H67-M LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI
זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel CL7-8-7-24
דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS
כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio
צורבי DVD: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem)
ציוד רשתות: כרטיסי רשת אלחוטים PCI Edimax EW-7711IN nLITE Wireless PCI Adapter 150Mbps
מארזים: Antec NSK 2480 HTPC Micro ATX Black Silver Case + 380W PSU
מחיר החבילה: 2369
הצרכים: צפייה בסרטים באיכות 1080P, הורדת תוכן מרובה במהירות גבוהה יחסית, גלישה באינטרנט.
אולי בעתיד: צפייה בסרטי תלת מימד, צפייה בשידורי עידן +, הקלטה של תכני HD ומעט גיימינג (הכי פחות חשוב).
אז לשאלות:
1) קודם כל, אשמח אם למישהו יש הצעות ייעול כלשהן, שינוי חשוב וכו'.
2) המארז עצמו נראה לי די קטן. האם אוכל בעתיד, מבחינת מקום פיזי, להוסיף כרטיס מסך לצורכי צפייה בתכני תלת מימד? או כרטיס טלויזיה להקלטה של תכני HD או צפייה בעידן+ ?
3) ברשותי דיסק קשיח ממחשב ישן WD1600JB, או בעצם, דיסק מ2006, 7200 RPM ו8 MB BUFFER. מה לדעתכם כדאי לי לעשות איתו - להרכיב אותו בתוך המחשב החדש? אם כן - להתקין עליו את מערכת ההפעלה (שכן הוא 7200) או שלא כדאי מכיוון שיש לו רק 8 מ"ב באפר? אופצייה שלישית היא לא להכניסו למחשב בכלל ולהשתמש בו בעזרת HDD ENCLOSURE שכבר רכשתי מDX.
4) וכאן אולי השאלה החשובה ביותר מבחינתי - האיוורור. אני רואה שKSP מרבים להשתמש במאוורר הזה של זלמן, האם הוא באמת יעיל? או חשוב מכך - שקט? אחרי הכל הוא אחד המאווררים הכי זולים אצלם. יש לדעתכם מאוורר שיענה טוב יותר לצרכיי? כמו שאתם רואים יש באפשרותי להוסיף עוד כ100-200 ש"ח.
חברים אני מודה מראש על כל תשובה שתינתן!!