מתלבט בין BOXEE BOX ל - APPLE TV 2 או אולי עדיף משהו אחר? עדכון לאחר בחינה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,
בקרוב עובר לדירה חדשה, שם תיהיה לי טלויזיה בסלון שמחוברת לראוטר ול - HTPC.
בחדר תיהיה - LCD מדגם קצת יותר ישן ללא חיבור לרשת, כדי לצפות בתכנים שיש לי על ה - HTPC, אני מאמין שהפתרון עם יחס עלות/תועלת הגבוה ביותר הוא לקנות STREAMER.
הצרכים:
1. צפיה בסרטים / סדרות עד 1080P, כולל מערכת ניווט והורדת כתוביות נוחה.
2. צפיה ותמיכה בסרטים על כוננים משותפים ברשת.
3. אשמח אם תיהיה אופציה לצפיה בשידורי עידן + (למיטב הבנתי - BOXEE עובדים על זה, על APPLE TV אני לא יודע).
ועכשיו להתלבטות,
אני משתמש על ה - HTPC ב - XBMC ואני מאוד מרוצה.. תוכנה מעולה ועם המון אופציות, דוגמא שמאוד מפריעה לי ב - BOXEE - אין אפשרות להוסיף שרתי כתוביות שבהם אני משתמב ב - XBMC... מעבר יש את ה - SKINS, ועוד.
מה שאני מבין הוא שאת ה - APPLE TV2 ניתן "לפרוץ" ולהתקין XBMC...
רציתי להתיעץ, מהם היתרונות/ חסרונות של שני הפתרונות?? האם יש משהו שאני מפספס?
האם יש מוצר טוב יותר שעונה על הדרישות הללו? האם יש מגבלה שמחייבת חיבור בכבל ל- STREAMER או שחיבור אלחוטי מספק?
שאלה אחרונה, האם ניתן להוריד כתוביות לסרט שמתנגן מהרשת? לאן יורדות הכתוביות?

אני חייב לציין שאני הלכתי לאיבוד בכל הסאגה הזו של ה - STREAMERS, יש כ"כ הרבה דגמים, מחירים ויכולות, לי חשוב נושא הפיתוח של המוצרים, פורום עשיר ואפשרויות שדרוג.

התקציב הוא עד 180$, יש אפשרות לקניה בניו יורק בינואר...ללא משלוח.

אשמח לתגובות,
יוסי
נערך לאחרונה על ידי yossi_g ב 03/01/2012 21:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מישהו?

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

אפל טי וי 2 לא מתאים לך נקודה - אתה רוצה לצפות בתכני 1080P ואפל טי וי 2 לא מסוגל להוציא פלט 1080P אלא רק 720P.

בוקסי עונה על כלל הצרכים שלך לדעתי, יש אפשרות להוריד כתוביות דרכו מאתר opensubtitles.org. לגבי עידן+ אמור לצאת תוסף לבוקסיבוקס שיאפשר את זה.

bsiz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

כשאתה אומר תוסף אתה מתכוון לדגם חדש? אם כן מה הבשורה מה החידושים בו אמורים להיות ומתי אמור לצאת כזה? או שאתה מתכון שיצא עדכון תוכנה ברשת? מה עוד אמור להתעדכן בבוקסי

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אני מתכוון לטונר USB:

http://www.boxee.tv/live

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

nadavgr כתב:אפל טי וי 2 לא מתאים לך נקודה - אתה רוצה לצפות בתכני 1080P ואפל טי וי 2 לא מסוגל להוציא פלט 1080P אלא רק 720P.

בוקסי עונה על כלל הצרכים שלך לדעתי, יש אפשרות להוריד כתוביות דרכו מאתר opensubtitles.org. לגבי עידן+ אמור לצאת תוסף לבוקסיבוקס שיאפשר את זה.
...
היי,
תודה על התגובה, אבל למיטב הבנתי ניתן יהיה לנגן קבצי 1080P על ה - APPLE TV2, לאחר התקנת XBMC.
ראה: http://osxdaily.com/2011/01/21/xbmc-for-apple-tv-2/
אני לא מתכוון לנגן כותרי בלו ריי לא מכווצים על הטלויזיה בחדר, בשביל זה יש את ה - HTPC + 5.1 בסלון...
האם זה משנה את התמונה?
האם יש סיכוי ש - APPLE TV2 יידע "לאכול" USB TUNER של עידן+? או שזה רק בגדר חלום רטוב?
איך שאני רואה את זה - ה - APPLE TV2 עדיף מהסיבות הבאות:
1. ממשק נוח ויפה יותר, כולל הרבה יותר גמישות (לאחר התקנת XBMC).
2. זול יות.
יתרונות ל - BOXEE:
1. אם אני מבין נכון כל נושא ה - STREAMING מהרשת טוב יותר ב - BOXEE - פחות קריטי.
2. סיכוי גבוה יותר לשילוב עידן + - בתוספת מחיר לא מבוטלת (50$ לפני משלוח).

לאור הנתונים החדשים...האם יש המלצות?
למישהו יש את אחד המכשירים ויודע לתת כמה חוזקות / חולשות לאור הצרכים שהעליתי?
מישהו התנסה עם APPLE TV2 לאחר התקנת XBMC? האם הממשק רץ חלק?
משהו נוסף שחשבתי עליו, יש לי GALAXY S2, וכנראה שלא יהיה לי אייפון בקרוב או בכלל, האם שווה בכלל לבדוק סטרימר מבוסס אנדרואיד? מישהו ניסה את הסטרימרים ב - DEALEXTREME? יש כמה עם מפרט לא רע בכלל, השאלה מה רמת התמיכה בעברית בכתוביות...?
תודה!
יוסי

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אף אחד לא אמר שלא תוכל לנגן 1080P ב-appletv2, אבל למכשיר אין פלט 1080P, אם תנגן קובץ 1080P הוא יעשה downscaling ל-720P ויוציא את השידור ב-720P, וזה לא משנה אם תנסה לעשות את זה ב-XBMC או בכל תוכנה אחרת - מבחינת חומרה הוא לא מסוגל להוציא פלט כזה. לפי מספר רב של פוסטים בפורומים של XBMC, המכשיר נחנק עם קבצי 1080P גדולים וריפים של בלו ריי, כך שאותם אפילו ב-720P לא תוכל לראות.

הבוקסי הוא מכשיר הרבה יותר עצמתי מ-appletv 2, המעבד שלו יותר חזק, הכל ירוץ יותר חלק, וכאמור לעיל, תהיה מסוגל לצפות ב-1080P ולנגן כל קובץ שתזרוק לכיוונו לרבות ריפים מלאים של בלו ריי.

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

טוב חברים,
אז אחרי שעשיתי לא מעט שיעורי בית... חוזר עם שאלה קצת אחרת...
קודם כל גיליתי ש - BOXEE כתוכנת מדיה סנטר לא מגיעה לקרסוליים של XBMC בכל הנוגע לנוחות שימוש - מדובר על קבצים מקומיים / ברשת הביתית... אם זה בכל הנוגע לתהליך הורדת הכתוביות, העובדה שעובדת רק עם OPENSUBTITLES.ORG ועוד.
כנ"ל לגבי מציאת שם הסדרות / סרטים - היום XBMC כפי שמוגדר אצלי במחשב מותא סרטים / סדרות ש - BOXEE לא...בעיקר בעברית.
מה שאני מנסה לומר כאן, הוא ששני דברים שלי מאוד חשובים שקשורים ליכולת הכי חשובה שלי מהסטרימר (הרצת סדרות, בד"כ עד 720P כולל הורדת תרגום) לא עובדים טוב בבוקסי, האמת, אני לא מבין למה התוכנה כ"כ סגורה, והם לא מאפשרים תוספות חשובות כ"כ... שימו לב, כמה פעולות פשוטות שהייתי בטוח שיהיו ב - BOXEE ולהפתעתי לא נתמכות:
http://forums.boxee.tv/showthread.php?t=50915
מחיקת קבצים מקומיים היא חשובה מאוד עבורי, כנ"ל נושא התרגום...ואני באמת לא מבין למה הם לא שותלים את זה פנימה, הרי בסיס התוכנה זהה ל - XBMC...

אחרי שהתשתי אתכם, תודה למי שרא עד פה, לשאלה החדשה, האם קיימת פלטפורמה נוספת מלבד ה - APPLE TV2 בתחום של 200$ שיכולה להריץ XBMC?
(הפלטפורמה הבאה שראיתי שמסוגלת להריץ XBMC היא ה - XSTREAMER ULTRA ב - 300$ בבאג בדיוטי פרי).
תודה מראש,
יוסי

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אני מבין שהשאלה קשה, אבל אין פתרון למה שאני מחפש?
תודה מראש.

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #10 

הסיבה שבוקסי מערכת סגורה בדיוק כמו appleTV נובעת מהעובדה שהיא מכרה את נשמתה לנטפליקס ולעוד מספר ספקי תוכן . סביר להניח שכאשר הפופלאריות שלה תגדל יעשו לה גם JB .

eyalc10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

היי,

אצלי ה - ATV2 עובד מול הארד דיסק מקומי (USB) שמפורסם בסמבה דרך ראוטר של בזק (זה מה שהיה לי, אני מחובר מול הוט),
אם תעבוד עם ראוטר אחד - זה יפשט את העניינים.
בכל מקרה, התכנים נקראים מהדיסק הקשיח דרך הראוטר. כל השליטה מתבצעת מאייפון\אייפד או כל מכשיר אחר שמריץ שלט XBMC על גבי הרשת.

אני מאד מרוצה וגאה בעובדה שאין צורך במחשב דולק ברשת ... :-)

אייל

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #12 

הי אייל ואחרים

יש לי ATV 2 וגם MAC MINI המקושרים באמצעות חיבור רשת ארוך. ניתן גם להשתמש ביכולת אלחוטית של Apple Air Play. אני יכול להתקשר ישירות לאתרים באינטרנט אך עבור תמונות, סרטים, והמוסיקה שלי יש צורך iTune מופעל במחשב.
נכון ש ATV 2 היא רק 720p אבל איכות הוידיאו על מסך LCD TV מתקבלת מעולה

eyalc10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

היי,

אצלי אין צורך במחשב וגם לא ב itunes ,
ה - XBMC שמותקן על ה - ATV הפרוץ,
קורא מתיקיית רשת את התמונות, הסרטים והמוזיקה.

תיקיית רשת זו - היא בעצם דיסק קשיח שמפורסם ע"י הראוטר.
ב - XBMC מבצעים פעם אחת Add source , והכל זורם כאילו יש מחשב דולק.

לגבי האיכות - מסכים שרואים נהדר,
כמה קטן - ככה איכותי.

אייל

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אהלן,
שמח שיש קצת יותר תגובות לשאלה שלי..
האמת שכרגע יש אצלי BOXEE BOX מותקן, בהשאלה מחבר.
הממשק משמעותית יותר טוב מאשר במחשב.
הסוגייה הבעייתית היא באמת נושא הכתוביות - ה - BOXEE חלש מאוד לעומת ה - XBMC, והעובדה שמציג כתוביות בכל שפה אפשרית חוץ מזו שביקשתי בתפריט פשוט מרגיזה. - מעבר לזה החומרה מצוינת, ויכולות הגלישה והאפליקציות מהרשת לא רעות בכלל...
לבעלי ה - APPLE TV2, כמה חלק רץ הממשק של ה - XBMC?
ועוד שאלה חשובה:
http://dutyfree.bug.co.il/?c=4
ה - XTREAMER ULTRA מופיע עם שני מחירים - 160$ על החומרה שלו + 139$ על השלט והמקלדת ועוד כמה דברים קטנים...
השאלה היא האם ב - 160$ (אם ניתן בכלל לרכוש), אולי שווה לקנות אותו - להתקין LINUX + XBMC וזהו?
הים בערב אחי בדיוטי פרי - אם אני רוצה את ה - XTREAMER - חייב לתת לו תשובה היום...עוד שבוע הוא בניו יורק - ויכול לקנות לי את ה - APPLE TV2 ב - 100$, חשוב לציין שיש לי הזדמנות לרכישה של ה - BOXEE BOX במחיר דומה.
תודה לכולם!
יוסי

eyalc10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

היי יוסי,

המחיר של ה xtreamer ultra לא כולל דיסק קשיח... מערכת ההפעלה על הדיסק usb שמגיע עם המערכת איטי.

איני רוצה להביע דעה על המכשיר, אבל איני חושב שההשוואה בין מחשב קטן וסטרימר נכונה.

אני ממליץ לך לבחור סטרימר, אבל כדי לסבך קצת את ההחלטה שלך , חשבת כבר על ה xtreamer prodigy ?

אייל

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

אז אחרי שאחי עזב את הדיוטי פרי, נשארתי עם 2 אופציות:
apple tv2
boxee box
המחיר זהה עבורי, האם יהיה פתרון לכתוביות ב-boxee?
תודה

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #17 

א. הXBMC עובד די *** על אפל TV , מניסיון.
הוא לא יציב , לא מנגן חלק קבצים בביטרייט גבוהה (שכח מ1080P , הוא מתקשה עם כל מה שמעל 7 מגהביט לשניה בערך , אולי 8 ביום טוב עם רוח גבית) , במיוחד כשמוסיפים לו כתוביות.
ב. מה הבעיה לעזעזל עם כתוביות בבוקסי? אז נכון - Opensubs לא תמיד עושים את העבודה - אבל אתה תמיד יכול להויף ב3 לחיצות כתוביות מקובץ (אם הוא לא מזהה לך אותם אוטומטית) ולהחליף את הקידוד שלהם בעוד 2 לחיצות.

האפלטיוי הוא תיאורטית נחמד - בפועל - הוא לא סוחב כמו סטרימר מודרני (גם כתוצאה מהכח עיבוד הנמוך שלו) , הXBMC שלו חצי בשל במקרה הטוב.
היתרון הגדול שלו - Screen Duplication אם אתה עובד עם אייפד 2 מולו. כי Airplay רגיל - גם הבוקסי מממש (כולל 1080P ד"א מיוטיוב - מה שהאפלטיוי לא עושה)

ליביו

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אני לא מבין את כל הדיון הזה. אתה מחפש משהו שיציג וידאו ב-1080P, האפל טי וי 2 פשוט לא מסוגל לזה לחלוטין. איך אפשר לערוך השוואה בכלל? אין קשר לשאלה האם פרוץ או לא, ה-ATV2 לא מסוגל להוציא אות ברזולוציה של 1080P.

בתקציב שלך, הבוקסי בוקס זה הכי טוב שתוכל לקנות. אין שום מכשיר אחר שמסוגל להריץ XBMC מלבד HTPC כמו האקסטרימר אולטרה ומעלה. אם אתה רוצה להשקיע את הכסף הזה בשביל להיות מסוגל למחוק קבצים מהממשק ולהוריד תרגומים מאתרים אחרים שאינם Opensubtitles אז בהצלחה. אחרת, הבוקסי הוא מכשיר מצוין, אז אין בו הכל, שום מכשיר לא מושלם, אבל הוא הכי קרוב שיש. לגבי הכתוביות אם אתה רוצה לבוא בטענות למישהו תבוא בטענות לקבוצות התרגום הישראליות שכמעט לא מעלות כתוביות ל-opensubtitles למרות שזה האתר המוביל בעולם לכתוביות, ובמקום זה מעלות את הכתוביות לאתרים קטנים ומסריחים כמו sratim שזז בקצב של מודם 28.8K ו-subscenter שנופל כל שני וחמישי...

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

חברים תודה על התגובות.
כנראה שאקח את הבוקסי - אשתמש ב - auto subtitle downloader כדי לפתור את סוגית הכתוביות...יש תוכנות אחרות / טובות יותר?
ועכשיו לשאלה נוספת, שלא כ"כ מצאתי לה תשובה פה בפורום, האם ה - TV TUNER ב - 50$ של בוקסי שניתן לרכוש בארה"ב מתאים לשידורי עידן + בארץ? שווה לרכוש אותו? (אחי בארה"ב).
תודה.
יוסי

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #20 

התשובה היא לא.
השידורים בארץ לא מותאמים לשיטת השידורים בארה"ב וכנ"ל הטיונר (לצערי הרב) לא מתאים.

הלוואי וזה יתאים - זה היה חוסך לי את הקשקוש הסיני שיושב לי בסלון ליד הבוקסי והPS3.

ליביו

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”