...ביום שני האחרון, האזנתי במרכז ענב לתזמורת הקמרית של שטוטגארט, מבצעת 4 קטעים. המוזיקה הקמרית שהם נגנו הייתה מדהימה. בעודי מאזין, התחלתי לחשוב על השדרוג הבא שלי ושקעתי במחשבות.
האם אתה חולם במשך היום על הפריט ציוד או על התקליטור/התקליט הבא שתרכוש?
רק תשובות כנות תתקבלנה בחיוך
באופן נורמאלי אדם מחדש את אוסף המוסיקה שלו בתדירות גבוהה יותר מאשר את הציוד (תומר כניראה לא במיקרה שלך )
וניתן להגיע לריגוש מתקליט טוב אך אם המערכת שלך לא מצליחה להפיק צליל שיגרום לך התרגש נוצר מצב של ביצה ותרנגולת .
ולכן אני מתרגש כל רכישה של דיסק וכאשר אני מקבל את המכתב בו ממתין לי דואר רשום אני מתרגש כמו ילד קטן
לאחר לקיחת החבילה ופתיחתה מתחיל ריגוש אחר והוא האזנה .
אני מעריץ את הציוד שלי בעיקר את הרמקולים האדירים שלי אבל לא פחות אני גאה ומסופק מאוסף הדיסקים שלי .
למרות שבימים אלו אני מחפש די בקדחתנות מגבר, ב-90% מהזמן אני חושב על התקליטור הבא שארכוש ולא על השדרוג בציוד, או במילים אחרות אצלי המטרה (שמיעת מוזיקה) מקדשת את האמצעים (שדרוג הציוד).
ולא ההיפך.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
אני שומע דיסקים חדשים כל הזמן ותמיד מיתאמץ להקשיב טוב ולישמוע עוד "חלקים" של המערכת שלא שמעתי עם הדיסקים שהיו לי עד עכשיו , מיזעריים ככל שיהיו . שאני מרגיש שהציוד מוצא הגיע הזמן לשדרג , אחרי השידרוג קדחת הדיסקים נירגעת וחוזרים על האוסף עוד פעם מההתחלה .
Metheny כתב:באופן נורמאלי אדם מחדש את אוסף המוסיקה שלו בתדירות גבוהה יותר מאשר את הציוד (תומר כניראה לא במיקרה שלך )
וניתן להגיע לריגוש מתקליט טוב אך אם המערכת שלך לא מצליחה להפיק צליל שיגרום לך התרגש נוצר מצב של ביצה ותרנגולת .
ולכן אני מתרגש כל רכישה של דיסק וכאשר אני מקבל את המכתב בו ממתין לי דואר רשום אני מתרגש כמו ילד קטן
לאחר לקיחת החבילה ופתיחתה מתחיל ריגוש אחר והוא האזנה .
אני מעריץ את הציוד שלי בעיקר את הרמקולים האדירים שלי אבל לא פחות אני גאה ומסופק מאוסף הדיסקים שלי .
...
בניגוד למה שרמזת, אני חושב מידי פעם גם על דיסקים וגם על פריט ציוד זה או אחר. למרות שיש לי מעט זמן להאזין למוזיקה והרבה דיסקים שכבר לא האזנתי להם הרבה זמן, תמיד יש דיסק כזה או אחר, שאני שומע ברדיו או אצל חבר, או שהמומלץ באחד ממגזיני האודיו/הפורומים שאני משתתף, שבא לי לרכוש. אין חודש שלא מגיעים 6 דיסקים מחו"ל.
אין ספק שאם לא היתה מוסיקה לא היה ציוד.
אבל אצלי נעשה משהו מוזר.
כל פעם שעליתי בדרגת המערכת כך ניפתחתי לסגנונות חדשים.
במילים אחרות.
המערכת גרמה לי לאהוב את המוסיקה הרבה יותר ..
אני משער שזה מאזן את האהבה שלי למוסיקה ולציוד באותה מידה.
אני מצתרף לנמר, המערכת היא זאת שגורמת לי לאהוב מוזיקה.
אהבתי תמיד מוזיקה (כל התקופה החטיבה והתיכון הייתי מחובר למיני-דיסק) אחרי שקבלתי את המערכת (במיוחד מיום רביעי הזה שקבלתי את הקליפש) ההרגשה הייתה עצומה, בכל פעם שאני מדליק את המערכת אני מרגיש שאני לי חשק לרקוד .
אני שומע בעיקר מוזיקה שחורה ,האוסים וכל מה שקשור במוזיקה עכשוית.
אבל אני מוצא את עצמי עכשו מאזין לסלין דיון, טוני ברקסטון, ג'ורג' מיקל וכו', ללא ספק המערכת היא מרכיב חשוב בהנאה ממוזיקה (לפחות 35%)
במילים אחרות ישראל.
אנחנו אוהבים את המוסיקה בגלל שאנחנו אוהבים מוסיקה.
אנחנו אוהבים לשמוע אותה יותר בגלל המערכות שלנו.
אני בטוח שאם אני לוקח לך את הקרמונות {שזה יקרה בסוף }
ושם לך במקומם איזה קודה "איכותיים" אתה תשמע הרבה פחות מוסיקה.
נמר -רק התעוררת ....לא חבל !
אני אוליי אשמע פחות מוזיקה אבל מי שיקח את הקרמונה ישמע .....
עדיף לא לרשום יום שבת היום...
חוץ מזה נמר אתה יודע שבסוף הם יהיו אצלך ...
תן להנות בינתיים
שתהיה לכולם שבת מלאה במוזיקה משובחת ומהנה
ובמיוחד לך נמר חברי.
אין קשר בין השניים.
מוזיקה טובה זה בדיוק זה - מוזיקה טובה.
מה, אנחנו צריכים מערכת אודיופילית כדי לשמוע את אריק איינשטין?
לא שמענו את להקת תמוז בכרמל דוכס בשנת 75?
לא התרגשנו מזמרת עם גיטרה על הדשא בקיבוץ?
היום אני שומע את אינשטיין בציוד אודיופילי, וזה לא מוסיף כלום לאיכות המוזיקה.
פשוט שומעים יותר טוב.
אם אני אשמע קונצרט ב SACD, באיכות מדהימה, והקונצרט משעמם אותי?
ציוד אודיופילי זה בדיוק זה - ציוד.
כמו מצלמה טובה, או מסך פלזמה מדהים, או ב.מ.וו 540.
ציוד ואלקטרוני ביחוד, תמיד היו תחום שמעניין ומלהיב רבים, בלי קשר לתוכן שמשודר בו.
ההקבלה שלך לגבי הרכב לא כל כך מתאימה..
נניח שאתה חולה הגה ואתה יורד לזרוק את הזבל עם האוטו..
אני בטוח שהיית נוהג פחות עם אוטו בלי מזגן חלונות חשמל הגה כח וכל התוספות.
אני יודע שאני הייתי נוהג פחות..
איתי בחייך??
מה לא הבנת כאן??
בוא איתי לאילת.
אני אנהג בג'יפ הממוזג שלי ואסדר לך סוסיתא כרמל.. {אני בטוח שתיסע באוטובוס או שתעדיף להיצטרף אלי. }
אבל אם אתה באמת רוצה להגיע לאילת אתה תגיע גם עם הסוסיתא.
ועל אותו משקל .. נניח שלי יש מערכת קטלנית ולך ישנם רמקולים של מחשב {אבל הפשוטים} אני בטוח שתשמע מוסיקה
בדיוק כמו שאני בטוח שאם אתה באמת רוצה תיסע לאילת בסוסיתא {אים אין לך אופציה אחרת}.
אבל תמיד תהנה מהמוסיקה במערכת איכותית.. {כמו שתהנה להגיע לאילת בגי'פ הממוזג}.
ככה או ככה .
אני לא יכול בלי מוסיקה. אשמע אותה ואוהב אותה באותה מידה ולא משנה מהו מקור השמע.
אך אם מקור השמע נותן לי להינות יותר מהמוסיקה שלי אז אוהב אותו באותה מידה.
נמר כתב:איתי בחייך??
מה לא הבנת כאן??
בוא איתי לאילת.
אני אנהג בג'יפ הממוזג שלי ואסדר לך סוסיתא כרמל.. {אני בטוח שתיסע באוטובוס או שתעדיף להיצטרף אלי. }
אבל אם אתה באמת רוצה להגיע לאילת אתה תגיע גם עם הסוסיתא.
ועל אותו משקל .. נניח שלי יש מערכת קטלנית ולך ישנם רמקולים של מחשב {אבל הפשוטים} אני בטוח שתשמע מוסיקה
בדיוק כמו שאני בטוח שאם אתה באמת רוצה תיסע לאילת בסוסיתא {אים אין לך אופציה אחרת}.
אבל תמיד תהנה מהמוסיקה במערכת איכותית.. {כמו שתהנה להגיע לאילת בגי'פ הממוזג}.
ככה או ככה .
אני לא יכול בלי מוסיקה. אשמע אותה ואוהב אותה באותה מידה ולא משנה מהו מקור השמע.
אך אם מקור השמע נותן לי להינות יותר מהמוסיקה שלי אז אוהב אותו באותה מידה.
עכשיו אני יותר ברור??
...
...
לפני שקניתי את המערכת היה לי זוג רמקולים של מחשב ואוזניות סוני ב100₪ אבל עדיין הייתי מבלה ימים ולילות שלמים בשמיעת מוזיקה, המערכת רק מוסיפה לחוויה.!
אבל ברצינות
קורה לי שתוך כדי שמיעת מוזיקה או צפיה בסרט (יש לי רק סטריאו להזכירכם).
בקטעים מסויימים אני פתאום חושב לעצמי וואו, איזה יופי שומעים.
מה שלא היה במערכת הישנה שלי.
אני אוהב מוזיקה , אבל מאז שקניתי ושדרגתי את המערכת אני שומע יותר וקונה יותר ונהנה יותר.