כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
12 הודעות
• דף 1 מתוך 1
kipikipod
חבר ותיק
תגובות: 1617
שליחה
שלום חברים,
כשרכשתי את הרמקולים + הרסיבר בזמן האחרון (816v+ימהה 3900) נאמר לי מכם ש-HTPC בחיבור HDMI זהו לא מקור אידיאלי בלשון המעטה לשמיעת מוסיקה.
חשבתי על העניין, ולאחר שראיתי את הגדלים הקטנים של הDACים למיניהם, אני חושב שאוכל לבקש מקרובי משפחתי בארה"ב לשלוח לי לארץ, התקציב עומד על 400$ בערך.
האם זהו אכן הפתרון הטוב ביותר? אני לא מעוניין להשקיע בנגן CD כיוון שכל התכנים שלי (כמה עשרות ג'יגות של קבצי FLAC LOSELESS) מאוכסנים על המחשב.
איך מתבצע כל העניין? אני מחבר את הDAC למחשב בUSB ומשם מוציא 2 RCA לרסיבר? לאיזו כניסה ברסיבר?
האם גם כאן יש צורך בשמיעה של הרכיב? גם כאן יש "עניין של טעם"? כיוון שחשבתי על Musical Fidelity V-DAC MKII
שעולה 350$ באמזון.
אשמח לקצת עזרה,
תודה רבה
Utopia
BreezeNET
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
שליחה
אם כל התכנים שלך הם על המחשב, DAC אכן הוא הפתרון האידאלי
הברווז מתחבר למחשב ע"י כבל מיציאה דיגיטלית s/pdif (אופטי או קואסיקלי) או כבל USB - ב- VDAC חיבור אופטי/קואסיקלי עדיף על חיבור USB
גם כאן כדאי לשמוע את הרכיב, כי כל ברווז נשמע שונה
kipikipod
חבר ותיק
שליחה
BreezeNET כתב:אם כל התכנים שלך הם על המחשב, DAC אכן הוא הפתרון האידאלי
הברווז מתחבר למחשב ע"י כבל מיציאה דיגיטלית s/pdif (אופטי או קואסיקלי) או כבל USB - ב- VDAC חיבור אופטי/קואסיקלי עדיף על חיבור USB
גם כאן כדאי לשמוע את הרכיב, כי כל ברווז נשמע שונה
...
הבנתי אותך, תוכל להמליץ על עוד דגמים במסגרת המחיר?
תודה למנהלים שהעבירו את השרשור לפורום המתאים, מרוב שאני מבלה בפורום ק"ב כבר לא שמתי לב.
Utopia
LiorShap
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
שליחה
תבדוק DAC של HEGEL HD-2 .
לא יודע לגבי התקציב שלו המדויק , צריך להיות דומה ל MF .
זכה לביקורות מדהימות ופרסים בכל מגזין אפשרי לתקציב שלו.
MarioMan
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
שליחה
כמה דברים שיש לקחת בחשבון:
1. USB זה דבר בעייתי בחלק מהממירים גם בשל ביצועים ירודים מבחינת סאונד ביחס לאלטרנטיבות (כמו שאם תחבר את המחשב לרסיבר גם ב-HDMI וגם ב-SPDIF תראה שב-HDMI שומעים דיי מחורבן ביחס ל-SPDIF) וגם בשל מגבלות בקצב הדגימה.
2. גם בין יציאות SPDIF יש הבדלים
3. מציע לבדוק את Emotiva XDA-1. כרגע נמכר ב-250$. זה משאיר לך עודף לקנות גם איזה HiFace בשביל להוציא SPDIF איכותי מהמחשב.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
Jackel
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
שליחה
שאלה:
מה לגבי סרטים וכו' אשר במקרה הנ"ל הרסיבר אמור לקבל סאונד דיגיטלי ע"מ לפענח DTS או DOLBY ?
האם המרת הסאונד הדיגיטלי (העובר אצלי כרגע דרך כבל HDMI ) לסאונד אנלוגי דרך RCA לא תפגע ביכולות הרסיבר לפענוח נכון של הסרטים?
Today is a good day to be a great day
kipikipod
חבר ותיק
שליחה
MarioMan כתב:כמה דברים שיש לקחת בחשבון:
1. USB זה דבר בעייתי בחלק מהממירים גם בשל ביצועים ירודים מבחינת סאונד ביחס לאלטרנטיבות (כמו שאם תחבר את המחשב לרסיבר גם ב-HDMI וגם ב-SPDIF תראה שב-HDMI שומעים דיי מחורבן ביחס ל-SPDIF) וגם בשל מגבלות בקצב הדגימה.
2. גם בין יציאות SPDIF יש הבדלים
3. מציע לבדוק את Emotiva XDA-1. כרגע נמכר ב-250$. זה משאיר לך עודף לקנות גם איזה HiFace בשביל להוציא SPDIF איכותי מהמחשב.
...
אני חושב שאעדיף USB על SPDIF, אחרי הכל, HDMI עדיין מחובר לרסיבר ואני צריך לשמוע פורמטי סאונד HD, לא רוצה את הכאב ראש בחיבור 2 חיבורי סאונד לHTPC, נראה לי כמו משהו בעייתי, זה בכלל אפשרי להגדיר את הFOOBAR לנגן לSPDIF ואת כל שאר התוכנות לHDMI?
ראיתי את האמוטיבה, הבעיה היא שהוא גדול מאוד (פיזית) ביחס למתחרים... חשבתי על משהו קומפקטי שאפשר להניח על הרסיבר בלי לסתום לו את כל פתחי האוורור....
Utopia
MarioMan
עוסק בתחום
שליחה
ה-V-DAC זה צעצוע (מבחינה ויזואלית).
ולגבי חיבור של 2 מקורות - מה נראה לך שיהיה עם USB ? גם אז אתה תצטרך תוכנה למוסיקה ותוכנה לכל השאר.
kipikipod
חבר ותיק
שליחה
MarioMan כתב:ה-V-DAC זה צעצוע (מבחינה ויזואלית).
ולגבי חיבור של 2 מקורות - מה נראה לך שיהיה עם USB ? גם אז אתה תצטרך תוכנה למוסיקה ותוכנה לכל השאר.
...
לא הבנת אותי נכון,
ברור שאצטרך תוכנות נפרדות, השאלה היא אם זה בכלל אפשרי לנגן SPDIF מכרטיס ONBOARD בתוכנה X
ולנגן את כל השאר בATI 5450 HDMI .....
אני חושב שבUSB זה יהיה פשוט יותר...
ובקשר למראה החיצוני, אני מעדיף משהו קטן וקומפקטי, בכל זאת מדובר בסלון, אני לא מחפש לעשות "מגדל מכשירים"
כמו שנהוג בתחום... האמוטיבה אכן נראה מעולה אבל אני מעדיף את העיצוב של ה-V-DAC MKII
Utopia
MarioMan
עוסק בתחום
שליחה
אני הבנתי מצויין...
ואיך ב-USB זה יהיה פשוט יותר ? אני חוזר על דברי פעם נוספת - לצורך העניין לעבוד עם USB ו-HDMI זה למעשה זהה מבחינת התצורה ללעבוד עם SPDIF ו-HDMI (כך שכן לגבי שאלתך - אפשר). מה שצריך זה בכל תוכנה להגדיר התקן אחר כ-Renderer.
gildmor
חבר ותיק
תגובות: 1379
שליחה
kipikipod כתב:
ובקשר למראה החיצוני, אני מעדיף משהו קטן וקומפקטי, בכל זאת מדובר בסלון, אני לא מחפש לעשות "מגדל מכשירים"
כמו שנהוג בתחום... האמוטיבה אכן נראה מעולה אבל אני מעדיף את העיצוב של ה-V-DAC MKII
...
שווה לבדוק קצת יותר לעומק יש אולי אחרים שהם גם קטנים יחסית, אישית שמעתי את V-DAC דור ראשון עם אונקיו 808 ומקורות MP3/FLAC (מסטרימר דרך יציאה אופטית) שונים ואמנם היה שיפור אבל לא כזה ששווה את ה-1K שהוא עולה, הייתי מוכן לשלם יותר על משהו שייתן שיפור משמעותי יותר.
kipikipod
חבר ותיק
שליחה
MarioMan כתב:אני הבנתי מצויין...
ואיך ב-USB זה יהיה פשוט יותר ? אני חוזר על דברי פעם נוספת - לצורך העניין לעבוד עם USB ו-HDMI זה למעשה זהה מבחינת התצורה ללעבוד עם SPDIF ו-HDMI (כך שכן לגבי שאלתך - אפשר). מה שצריך זה בכל תוכנה להגדיר התקן אחר כ-Renderer.
...
אוקיי, ניסיתי לחבר בHDMI ובSPDIF - אופטי במקביל,
לא מצאתי שום הבדל באיכות בין HDMI ל-SPDIF, גם כWASAPI בFOOBAR וגם בASIO בAlbum Player (שאגב נשמע מדהים).