מבקש המלצה לרמקולים קדמיים עבור ONKYO 5008
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 732
- שם מלא: שמוליק
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
שלום רב וחג חנוכה שמח לכולם
מחפש רמקולים קדמיים רצפתיים עבור סלון בגודל 12 מ"ר לא אקוסטי שיעבדו לי "בהרמוניה" עם הרסיבר שלי.
יש לי כרגע רמקולים שנשמעים נהדר בקולנוע ביתי אך במוזיקת סטריאו הם נשמעים "אנמיים" גם לאחר הכיול שנעשה. ההבדל בין שמיעת מוזיקה בסטריאו לבין צפייה בסרטים הוא שמיים וארץ , אני מעוניין ברמקולים איכותיים שיתעוררו לחיים שיישמעו טוב במוסיקת סטריאו, אין לי סגנון מיוחד עבור מוזיקה,אני שומע הכל [מזרחית,ראפ,אלקטרונית ועוד...אך אני אוהב לשמע יותר בלוז] . אני מאמין שלרסיבר הזה יש לו יכולות,אך הרמקולים "לא מסוגלים" לנצל זאת[מקווה שהבנתם את כוונתי] אי לכך לאחר מו"מ עם האשה ששמעה את ההבדלים הוחלט שתוך חודשיים ימים יש לי לזמן להחליף את הרמקולים. קראתי כאן המון המלצות על על 2 חברות בעיקר B&W ו- Monitor Audio ע"כ אני מבקש המלצה נייטרלית ולא "משוחדת" בצורה כלשהיא [מבלי לפגע באף אחד] . אין לי העדפה מי יותר נשמע טוב. הייתי מעוניין לשמע דעות של חברים שיש ברשותם רמקולים ש"שמשודכים" לרסיבר של אונקיו,או מי שהתנסה עם הרסיבר הזה בצורה כלשהי,מפאת מצבי שמגביל אותי לכתת את רגליי בחנויות אשמח לקבל המלצות לדגמים מסויימים, ורק לאחר שאגבש דעה אלך לשמע אותם בחנות.
שכחתי לציין דבר נוסף חשוב,התקציב הוא 10K ש"ח.
בתודה מראש וחג שמח
שמוליק.
מחפש רמקולים קדמיים רצפתיים עבור סלון בגודל 12 מ"ר לא אקוסטי שיעבדו לי "בהרמוניה" עם הרסיבר שלי.
יש לי כרגע רמקולים שנשמעים נהדר בקולנוע ביתי אך במוזיקת סטריאו הם נשמעים "אנמיים" גם לאחר הכיול שנעשה. ההבדל בין שמיעת מוזיקה בסטריאו לבין צפייה בסרטים הוא שמיים וארץ , אני מעוניין ברמקולים איכותיים שיתעוררו לחיים שיישמעו טוב במוסיקת סטריאו, אין לי סגנון מיוחד עבור מוזיקה,אני שומע הכל [מזרחית,ראפ,אלקטרונית ועוד...אך אני אוהב לשמע יותר בלוז] . אני מאמין שלרסיבר הזה יש לו יכולות,אך הרמקולים "לא מסוגלים" לנצל זאת[מקווה שהבנתם את כוונתי] אי לכך לאחר מו"מ עם האשה ששמעה את ההבדלים הוחלט שתוך חודשיים ימים יש לי לזמן להחליף את הרמקולים. קראתי כאן המון המלצות על על 2 חברות בעיקר B&W ו- Monitor Audio ע"כ אני מבקש המלצה נייטרלית ולא "משוחדת" בצורה כלשהיא [מבלי לפגע באף אחד] . אין לי העדפה מי יותר נשמע טוב. הייתי מעוניין לשמע דעות של חברים שיש ברשותם רמקולים ש"שמשודכים" לרסיבר של אונקיו,או מי שהתנסה עם הרסיבר הזה בצורה כלשהי,מפאת מצבי שמגביל אותי לכתת את רגליי בחנויות אשמח לקבל המלצות לדגמים מסויימים, ורק לאחר שאגבש דעה אלך לשמע אותם בחנות.
שכחתי לציין דבר נוסף חשוב,התקציב הוא 10K ש"ח.
בתודה מראש וחג שמח
שמוליק.
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
שמוליק,
גם אם תקבל המלצות מחברים כאן לגבי רמקולים, שום דבר ממה שיכתב לא יהיה שווה כמו לשמוע בעצמך את הרמקולים.
בשבועות האחרונים יצא לי לשמוע קצת רמקולים ואני הייתי מאד מופתע לטובה מה Monitor Audio RX8 רמקול מפורט ונעים לאוזן.
עכשיו שוכן אצלי בבית באופן זמני רמקול של Focal Chorus 816. הרמקול מפורט מאד, מוסיקלי ועם הרבה מאד נוכחות. ממליץ לך בחום לבדוק את שני הרמקולים האלו.
אגב... ושלא יהיה חשש שמה אני חס וחלילה משוחד או בעל אינטרס כי אני לא. אבל מורעל המשנה של האתר Almogc מוכר את ה Monitor Audio RX8 שלו והם חדשים לחלוטין ובמחיר מצויין בשביל הרמקול הזה. לדעתי שווה בדיקה.
ליאור
גם אם תקבל המלצות מחברים כאן לגבי רמקולים, שום דבר ממה שיכתב לא יהיה שווה כמו לשמוע בעצמך את הרמקולים.
בשבועות האחרונים יצא לי לשמוע קצת רמקולים ואני הייתי מאד מופתע לטובה מה Monitor Audio RX8 רמקול מפורט ונעים לאוזן.
עכשיו שוכן אצלי בבית באופן זמני רמקול של Focal Chorus 816. הרמקול מפורט מאד, מוסיקלי ועם הרבה מאד נוכחות. ממליץ לך בחום לבדוק את שני הרמקולים האלו.
אגב... ושלא יהיה חשש שמה אני חס וחלילה משוחד או בעל אינטרס כי אני לא. אבל מורעל המשנה של האתר Almogc מוכר את ה Monitor Audio RX8 שלו והם חדשים לחלוטין ובמחיר מצויין בשביל הרמקול הזה. לדעתי שווה בדיקה.
ליאור
הייתי בודק את הRX6 של מוניטור אודיו (רמקול מאוד מוזיקלי) ואת jamo c407 (במה רחבה ובאס מצוין), מדובר ברמקולים זולים יחסית בקטגוריה נמוכה יותר ממה שאתה אמור לחבר לרסיבר שלך אבל בגלל ההתאמה לסאונד של האונקיו ובגלל האיכות שלהם לא נראה לי שתרגיש שחסר לך משהו.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אין פה בכלל עניין של המלצות "משוחדות" - כל אחד יכול לתת לך רק את דעתו האישית על סמך הציוד והחוויות שלו...
אני אישית רץ כבר כמעט 10 שנים עם שילובים שונים של אונקיו ומוניטור אודיו ואני מאוד מרוצה מהתוצאה!
בתקציב שלך יש את הרצפתיים הגדולים של מוניטור אודיו מסדרת הסילבר - ה-RX8 - אבל אני בהחלט הייתי נותן צ'אנס גם למדפיים מסדרת הגולד באותו התקציב - ה-GX100
אני אישית רץ כבר כמעט 10 שנים עם שילובים שונים של אונקיו ומוניטור אודיו ואני מאוד מרוצה מהתוצאה!
בתקציב שלך יש את הרצפתיים הגדולים של מוניטור אודיו מסדרת הסילבר - ה-RX8 - אבל אני בהחלט הייתי נותן צ'אנס גם למדפיים מסדרת הגולד באותו התקציב - ה-GX100
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

epony כתב:אין פה בכלל עניין של המלצות "משוחדות" - כל אחד יכול לתת לך רק את דעתו האישית על סמך הציוד והחוויות שלו... התכוונתי לזאת שישנם אנשים שאומרים שיש להם את "הכי טוב" "הכי גדול" וכו'. אך ישנם גם גם שיש להם אינטרס אישי להמליץ על רמקול ספיציפי. לא הכללתי ולא הגדרתי קבוצת אנשים,פשוט ציינתי עובדה שהיא קיימת בכל מקום וזו לא אמירה אישית אלא באופן כללי[מקווה שהבהרתי את עצמי]אני אישית רץ כבר כמעט 10 שנים עם שילובים שונים של אונקיו ומוניטור אודיו ואני מאוד מרוצה מהתוצאה!
בתקציב שלך יש את הרצפתיים הגדולים של מוניטור אודיו מסדרת הסילבר - ה-RX8 - אבל אני בהחלט הייתי נותן צ'אנס גם למדפיים מסדרת הגולד באותו התקציב - ה-GX100...
יצא לך לשמע את השילוב RX8+ONKYO 5008 בסטריאו בתוך בית\סלון שהוא לא אקוסטי [לא כמו בחנויות מקצועיות ששם יש אמצעים אקוסטיים מקצועיים]
תודה מראש
ל"פיוז" בגבעתיים יש 2 חדרי הדגמה שהם בכוונה לא אקוסטיים... שמעתי אצלם את הRX6, אני מניח שאם תתקשר לתאם הם יוכלו להביא גם את הRX8...shshmul כתב:epony כתב:אין פה בכלל עניין של המלצות "משוחדות" - כל אחד יכול לתת לך רק את דעתו האישית על סמך הציוד והחוויות שלו... התכוונתי לזאת שישנם אנשים שאומרים שיש להם את "הכי טוב" "הכי גדול" וכו'. אך ישנם גם גם שיש להם אינטרס אישי להמליץ על רמקול ספיציפי. לא הכללתי ולא הגדרתי קבוצת אנשים,פשוט ציינתי עובדה שהיא קיימת בכל מקום וזו לא אמירה אישית אלא באופן כללי[מקווה שהבהרתי את עצמי]אני אישית רץ כבר כמעט 10 שנים עם שילובים שונים של אונקיו ומוניטור אודיו ואני מאוד מרוצה מהתוצאה!
בתקציב שלך יש את הרצפתיים הגדולים של מוניטור אודיו מסדרת הסילבר - ה-RX8 - אבל אני בהחלט הייתי נותן צ'אנס גם למדפיים מסדרת הגולד באותו התקציב - ה-GX100...
יצא לך לשמע את השילוב RX8+ONKYO 5008 בסטריאו בתוך בית\סלון שהוא לא אקוסטי [לא כמו בחנויות מקצועיות ששם יש אמצעים אקוסטיים מקצועיים]
תודה מראש...
Utopia
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

אז כך קיבלתי המלצות אין סוף לאימייל שלי
ואחד מהם המליץ לי על רמקולים של: B&W CM-8 איך הם לעומת Monitor Audio RX8 ?
כלומר מה השוני העיקרי ביניהם [לא הצורה והמחיר כמובן] ומה היחוד של כל רמקול?
ברור שלאחר שאגבש דעה אלך לשמוע 2-3 סוגי רמקולים במקום אחד כולל את ה-FOCAL 816v
תודה מראש
שמוליק
תודה מראש
שמוליק
הRX8 הוא רמקול עם גוון סאונד טבעי יותר, אול ראונדר שנותן רמת ביצועים טובה בכל פרמטר ובכל פורמט, הCM8 הוא גם רמקול מצוין אבל הוא קצת מוסיף גוון לסאונד, מה יותר מתאים, זה כבר שאלה של טעם, אני אישית הייתי הולך על הסאונד הטבעי שבשילוב עם הסאונד החם של האונקיו התוצאה תיהיה טובה יותר. הCM8 לדעתי יותר מתאים לסידרת הLX של פיוניר.
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

מודה לך על התגובה המתומצתת.zeev78 כתב:הRX8 הוא רמקול עם גוון סאונד טבעי יותר, אול ראונדר שנותן רמת ביצועים טובה בכל פרמטר ובכל פורמט, הCM8 הוא גם רמקול מצוין אבל הוא קצת מוסיף גוון לסאונד, מה יותר מתאים, זה כבר שאלה של טעם, אני אישית הייתי הולך על הסאונד הטבעי שבשילוב עם הסאונד החם של האונקיו התוצאה תיהיה טובה יותר. הCM8 לדעתי יותר מתאים לסידרת הLX של פיוניר....
כפי שרציתי: קצר,קולע ולעניין.
נ.ב
ה-FOCAL 816v עדיין על הכוונת במידה ויתאים לצרכיי.[אם ההנהלה תאשר לי חריגה בתקציב
תודה מראש
שמוליק
אל תפסול את הJAMO, תבדוק אותם ותראה אם אני צודק http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=37016
אתה מוזמן לחפש שרשור שלי שבו השוותי את הB&W הללו ל816v,shshmul כתב:אז כך קיבלתי המלצות אין סוף לאימייל שלי
תודה מראש
שמוליק...
בקצרה: שמעתי את הRX6, CM8, 683, וכשניסן מ"פיוז" השמיע לי את הפוקאל... אני חושב שהבחירה הייתה ברורה לאחד 20 שניות של שמיעה בדיוק.
ה683 היו זוועתיים לאוזניי וגם לאוזניי אמי, נשמעו כמו רעש.
ה-RX6 היו נעימים מאוד, אך החסירו פרטים (כמו למשל פעמונים בHIGH HOPES של פינק פלויד)
הקרב האחרון היה CM8 נגד הפוקאל, אבל אין מה להשוות את הנוכחות והבאס העמוק של הפוקאל, עם הצליל התלת מימדי, לעומת צליל ה"במה אחורית" של הCM8.... הסאונד שם פשוט נשמע "רחוק"...
זו דעתי..
Utopia
kipikipod הRX6 החסירו פרטים כי הציוד שבדקתה איתו לא התאים, מה לעשות שמדובר ברמקול "מפונק", הVFM שלו מצוין לדעתי וגם הוא לא באותה ליגה של הRX8 שדורש ציוד ברמה גבוהה כדי שיהיה אפשר לנצל את האיכות שלו למרות שיש דמיון מסוים בגוון של הסאונד.
- kagaben
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 155
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אני חושב שתוכל לברר עם החבר KIKO.
אמנם יש לו ONKYO 3008, אבל הבנתי שהסטאפ שלו הולך מצויין עם האונקיו.
לפי הסיפורים בפוסט המתאר ביקור אצלו בבית, נרשמה הנאה והתרשמות יוצאת דופן לא רק מהסאב המפלצתי אלה גם מהסטאפ.
בהצלחה בבחירה.

אמנם יש לו ONKYO 3008, אבל הבנתי שהסטאפ שלו הולך מצויין עם האונקיו.
לפי הסיפורים בפוסט המתאר ביקור אצלו בבית, נרשמה הנאה והתרשמות יוצאת דופן לא רק מהסאב המפלצתי אלה גם מהסטאפ.
בהצלחה בבחירה.
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

zeev78
איני פוסל כלום[חלילה לי,מי אני שאפסול?!] אך בתקציב שניתן לי ע"י הגברת למה לא לנצל את כולו?!
ובאופן כללי
ולפי כל מה שקראתי מה מומלץ בשרשור זה הבחירה שלי תהיה : RX8 או FOCAL 816v [תלוי בתקציב שיאושר לי]
תודה מראש
שמוליק
איני פוסל כלום[חלילה לי,מי אני שאפסול?!] אך בתקציב שניתן לי ע"י הגברת למה לא לנצל את כולו?!
ובאופן כללי
ולפי כל מה שקראתי מה מומלץ בשרשור זה הבחירה שלי תהיה : RX8 או FOCAL 816v [תלוי בתקציב שיאושר לי]
תודה מראש
שמוליק
עניין ההחסרת פרטים נאמר לי גם מניסן שהדגים, אני בטוח שהRX8 לא היה מחסיר, בכל מקרה היה גוון בצליל של הRX6 שהיה מאוד נעים אבל לא הרגיש נייטרלי מספיק, אולי בגלל שתמיד אהבתי צלילים גבוהים "בהירים"...zeev78 כתב:kipikipod הRX6 החסירו פרטים כי הציוד שבדקתה איתו לא התאים, מה לעשות שמדובר ברמקול "מפונק", הVFM שלו מצוין לדעתי וגם הוא לא באותה ליגה של הRX8 שדורש ציוד ברמה גבוהה כדי שיהיה אפשר לנצל את האיכות שלו למרות שיש דמיון מסוים בגוון של הסאונד....
לפותח השרשור - אלו לא 2 האפשרויות היחידות. אני בכלל לא חשבתי על הפוקאל כשהלכתי לבדוק רמקולים, ובסופו של דבר התאהבתי בהן, יש עוד מס' רב של חברות בתקציב שלך ששוות בדיקה כמו QUAD, ELAC, JAMO, DALI וכד'....
תלך עם ראש פתוח ותן לעצמך לזרום... רמקולים זה כל כך עניין של טעם שאפילו לא שווה שנגיד לך דגמים להתמקד עליהם
Utopia
חברים רק משהו קטן, אין מקום להשוות את ה - RX6 ל - RX8.
ההגברה שה - RX6 זקוק לה שונה לחלוטין מההגברה שה- RX8 זקוק לה וזה מנסיון עם 2 הדגמים שהיו אצלי בסלון.
אני בצעתי השוואה של 40 דק' לערך בין 2 הדגמים ואין קשר ביניהם מבחינת היכולות, מי שאומר אחרת כנראה שלא ביצע את ההשוואה ומדבר מהאוויר.
מה ההבדלים? אין קשר בתחום התחתון זה קודם כל, בתחום הגבוהה המיד היי מרגיש הרבה יותר "פנוי" ומפורט עקב אלמנט יעודי למיד היי.
שורה תחתונה, כדאי להאזין ורק אז לגבש דעה ולא להסתמך על מה שטוב לאלמוג או מה שטוב לשוקי, חזי, הרצל וששון.
ההגברה שה - RX6 זקוק לה שונה לחלוטין מההגברה שה- RX8 זקוק לה וזה מנסיון עם 2 הדגמים שהיו אצלי בסלון.
אני בצעתי השוואה של 40 דק' לערך בין 2 הדגמים ואין קשר ביניהם מבחינת היכולות, מי שאומר אחרת כנראה שלא ביצע את ההשוואה ומדבר מהאוויר.
מה ההבדלים? אין קשר בתחום התחתון זה קודם כל, בתחום הגבוהה המיד היי מרגיש הרבה יותר "פנוי" ומפורט עקב אלמנט יעודי למיד היי.
שורה תחתונה, כדאי להאזין ורק אז לגבש דעה ולא להסתמך על מה שטוב לאלמוג או מה שטוב לשוקי, חזי, הרצל וששון.
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

או קי .לאחר שמיעה של מספר רמקולים דיי "התלהבתי" מ-RX8 ואשתי הייתה מרוצה גם מהצורה והעיצוב[לשמחתי]
אך ברגע ששביקשו ממני לשמוע דיסקים שלי שהבאתי מהבית, אמרתי להם שאין לי דיסקים כלל כי איני מחזיק CD PLAYER בכלל.מקור השמיעה שלי היחיד שלי הוא HTPC . המוכר אמר לי שלא אצפה לשמיעה באיכות "ראוייה" כי מקור השמיעה שלי אינו איכותי מספיק בכדי "לנצל" את היכולות של רמקולי RX8 במיוחד, ובכלל כל הרמקולים ברמה הזו ומעלה. החלטתי לחזור הבית ולברר את העניין הזה לאשורו. מה אתם אומרים?
לקנות נגן איני מעוניין כי אין לי יותר שום דיסק בבית מפני שהכל הורדתי לHTPC +גיבוי כמובן, ואת הדיסקים מסרתי אותם]
האם זה נכון מה שנאמר לי בחנות? ובמידה וכן,מה האפשרויות שלי חוץ מרכישת נגן?
תודה מראש
אך ברגע ששביקשו ממני לשמוע דיסקים שלי שהבאתי מהבית, אמרתי להם שאין לי דיסקים כלל כי איני מחזיק CD PLAYER בכלל.מקור השמיעה שלי היחיד שלי הוא HTPC . המוכר אמר לי שלא אצפה לשמיעה באיכות "ראוייה" כי מקור השמיעה שלי אינו איכותי מספיק בכדי "לנצל" את היכולות של רמקולי RX8 במיוחד, ובכלל כל הרמקולים ברמה הזו ומעלה. החלטתי לחזור הבית ולברר את העניין הזה לאשורו. מה אתם אומרים?
לקנות נגן איני מעוניין כי אין לי יותר שום דיסק בבית מפני שהכל הורדתי לHTPC +גיבוי כמובן, ואת הדיסקים מסרתי אותם]
האם זה נכון מה שנאמר לי בחנות? ובמידה וכן,מה האפשרויות שלי חוץ מרכישת נגן?
תודה מראש