ביקורת לאוזניות MEElectronics A151

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Thedevilgamer23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

MEElectronics היא חברת אוזניות קטנה מקליפורניה שככל הנראה לא ממש מוכרת בישראל (אך דווקא מוכרת לטובה בקרב האודיופילים), וזה לדעתי, ממש חבל.

החברה מתמחה בייצור אוזניות שנותנות תמורה מלאה למחירן, בקיצור, אוזניות משתלמות במיוחד. היום הביקורת שלי תעסוק בדגם ה A151 שלהם.

תמונה

דגם ה A151 כולל בתוכו דרייברים מסוג Armature Balanced, דרייברים שידועים בכך שהם מפיקים את הצליל בדיוק כפי שהוא נועד להשמע. אלו אוזניות In Ear ולכן הן גם נועדו לאטום רעשים מבחוץ.
האוזניות אמורות להיות מולבשות מאחורי האוזן ("Over The Ear"), אך ניתן ללבוש אותן בנוחות בכל אחת מן הדרכים שנראות בתמונה:

תמונה

נתונים טכניים:
דרייברים מסוג Balanced Armature
תחום תדרים: 15Hz-20KHz
רגישות: 111 dB
התנגדות: 27Ω
אורך כבל: 1.2 מטרים
סוג חיבור: 3.5 מ"מ

איכות הבנייה של כל חלקי האוזניות פשוט נהדרת. האוזניות עצמן מרגישות מאוד חזקות למרות שהן עשויות מפלסטיק. בתמונה הראשונה ניתן לראות את הכבל, שהדרך הכי טובה שמצאתי לתאר אותו היא "כבל צמה" (באנגלית "Twisted Cable"). כבלים מהסוג הזה מצויים בדרך כלל רק באוזניות יקרות יותר ולכן מגיע לMEE שאפו גדול על כך שהוסיפו אותו ל A151. הוא מרגיש מאוד עמיד בגלל המבנה המיוחד שלו, לא מהכבלים שיקרעו אחרי מעט מאוד זמן. הפלאג מצופה בזהב ומרגיש די קשיח. אני אתן לאוזניות בפרמטר הנ"ל 10/10
העיצוב שלהן ממש יפה לדעתי, במיוחד חלקי הכרום בבתי הדרייברים, אך ניתן לראות ולהבין כי זהו לא התחום שבהן האוזניות מתמקדות. 8/10

האוזניות מגיעות עם האביזרים הבאים:
נרתיק קשיח קטן:

תמונה

וחמישה זוגות של אטמים בגדלים שונים:

תמונה

האביזרים שמגיעים עם האוזניות הם כל מה שהייתי מבקש לקבל עם אוזניות אין איר, לא יותר ולא פחות. 10/10
נוחות: בגלל שעם האוזניות מגיעים חמישה זוגות של אטמים,כמעט ואין סיכוי שיהיה מישהו שלא ימצא את האטם שנוח לו. אני משתמש באטמי ה"זית" הקטנים והאוזניות מאוד נוחות לי (חשוב: יש לנסות את כל האטמים שמגיעים עם אוזניות In Ear להשגת נוחות מקסימלית) . בנוסף לכך, בגלל שאמורים ללבוש אותן מאחורי האוזן, אין כל חשש שהאוזניות יפלו או יחליקו מהאוזן, ומניסיון, הן נשארות במקום. למרות שמוצהר שהאוזניות אמורות להיות מולבשות מאחורי האוזן, אני ניסיתי אותן גם בשיטת הלבישה הרגילה והן עדיין היו נוחות. כשלובשים אותן מאחורי האוזן לא מרגישים את הכבל, הוא כל כך קל ונעים למגע. לסיכום, האוזניות נוחות מאוד. 9/10
בגלל שאלו אוזניות In Ear, אבדוק גם את רמת המיקרופוניות של האוזניות. באוזניות הנ"ל אין כמעט מיקרופוניות, בעיקר בגלל הכבל המצוין ובגלל שיטת ההלבשה מאחורי האוזן. 8/10

יכולת אטימה: עם האוזניות מגיעים חמישה סוגי אטמים, חלק מהם אוטמים יותר וחלק אוטמים פחות. אני הצלחתי להשיג עם אטמי ה"זית" הכי קטנים (שהיו הכי נוחים לי) אטימה טובה מאוד. כשאין מוזיקה, שומעים רק רעשים מאוד חזקים מבחוץ, אבל כשהמוזיקה מופעלת, אין שום סיכוי שרעשים חיצוניים יפריעו לחווית ההאזנה, שומעים רק את המוזיקה. בגלל יכול האטימה המצויינת אלו אוזניות שאידיאליות למקומות רועשים כמו: אוטובוס, רכבת, בית ספר ועד. אני נותן לאוזניות 8.5/10 בפרמטר הנ"ל רק בגלל שיש אוזניות אחרות שבהן ניתן להשיג אטימה טובה יותר.
והנה הגענו למאפיין הכי חשוב באוזניות, הצליל:
ה A151 מספקות באס ברור ובולט, אך לא מוגזם מדי, בדיוק במידה שצריך. באוזניות רבות אחרות נוהגים היצרנים לכוון את הדרייברים להפיק הרבה מאוד באס, "להפוך את הצליל לכיפי", אך במקרה הזה נראה כי היצרנים בחרו להשאר נאמנים לצליל האמיתי ולא "לפוצץ" אותו בבאס. אני לא אוהב שהבאס מאפיל על שאר הצלילים ולכן די אהבתי את החלק הזה בצליל של האוזניות האלו.
ה"Mids" נהדרים, נותנים לצליל הרגשה "גדולה". החלק הזה בצליל מפורט מאוד, אפשר לשמוע כל צליל קטן, הצליל מפורט ביותר.
ה"טרבל" קצת מחוספס,מאוד ברור ומפורט ביותר כמו יתר חלקי הצליל.
במת הצליל מאוד טובה, היא מרגישה גדולה ורחבה, כאילו אתה נמצא באולם גדול.
ה A151 לא זקוקת לשום הגברה חיצונית, האייפוד טאצ' שלי מצליח להגביר אותן בצורה טובה.
בקיצור, צליל מצויין, ברור ומפורט, מאוד נהנתי ממנו! 9/10 (דירוג הצליל הוא ביחס למחיר האוזניות).

מסקנות: המסקנות שלי הן שהאוזניות הללו נהדרות בכל הפרמטרים, ולעומת המחיר שלהן, הן משתלמות עוד יותר. בשילוב כל הפרמטרים שבחנתי, האוזניות מקבלות ממני 9/10
אני ממליץ בחום לקנות את האוזניות האלו! שוות קנייה!
ניתן לקנות את האוזניות מאתר החברה www.MEElec.com תמורת 75 דולרים. יש לציין כי האתר עושה משלוחים לארץ, שמהניסיון שלי, מהירים מאוד.

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

תודה על הביקורת!

מעניין האם יש שיפור עם נגן אחר (כמו Cowon J3 או D2), ואיך האוזניות מגיבות לאקואליזציה.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני אבדוק עם הD2 שלי ואחזור עם תשובות.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #4 

Thedevilgamer23
ברוך הבא לאתר HT :D
סקירה ברמה גבוהה מאוד ! כל הכבוד (Y)
תמשיך כך !
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה!
אני הייתי צופה פה מהצד כמה שנים עד שכתבתי את הביקורת והחלטי להצטרף.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

GilSt כתב:תודה על הביקורת!

מעניין האם יש שיפור עם נגן אחר (כמו Cowon J3 או D2), ואיך האוזניות מגיבות לאקואליזציה.
...
אוקיי,
אני בדקתי עם הD2 שלי ובאמת יש שיפור בבאסים ובטרבל, אך לא בהרבה.
האוזניות מגיבות מצויין לאקולייזר, כשמשנים אקולייזר הצליל משתנה כמעט לגמרי, למשל אופציית הגברת הבאס בD2 הגבירה בהן את הבאס באופן די משמעותי וגרמה לו להיות בעל יותר נוכחות.

erashel
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

אני רוצה לקנות את האוזניות האלה , ואין בארץ, אז אני חושב לקנות באייביי
הבעיה שאני מפחד מכל הקטע של האחריות, מה קורה במידה וקיבלתי מוצר פגום, או מצב שייהרסו לי אחרי זמן מסויים?
זה סיכון די גדול לאוזניות כאלה, אני כבר הרבה שנים משתמש באוזניות IN EAR והן תמיד נהרסות אחרי זמן מסויים

ובקשר לזמן המשלוח, תוך כמה זמן קיבלת את האוזניות?
תודה.

עריכה: טוב הזמנתי מhttp://www.ebay.com/itm/MEElectronics-A151-Bal ... 564wt_1270

מקווה שלא יהיו בעיות ושיגיע מהר

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

המשלוח הגיע לי תוך שבוע בדיוק.
יש על האוזניות אחריות בגלל שמאיפה שקנית זה החנות איביי הרשמית של החברה. האחריות של החברה מצוינת, הם ידועים בשירות הלקוחות הנהדר שלהם, אני בטוח שלא יהיו בעיות עם זה.
תתחדש!

BARmoah
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

Thedevilgamer23 כתב:המשלוח הגיע לי תוך שבוע בדיוק.
יש על האוזניות אחריות בגלל שמאיפה שקנית זה החנות איביי הרשמית של החברה. האחריות של החברה מצוינת, הם ידועים בשירות הלקוחות הנהדר שלהם, אני בטוח שלא יהיו בעיות עם זה.
תתחדש!
...

רגע אחרון לפני הקניה, שאלה אחרונה:
האם היית צריך לשלם מכס על האוזניות ?
אם כן, כמה %ים ?
(עד כמה שידוע לי תקרת המכס החדשה עוד לא נכנסה לתוקף, והמחיר בשביל המכס כולל את מחיר האוזניות + מחיר המשלוח, כלומר , > מ- 50$).

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

BARmoah כתב:
תתחדש!
...

רגע אחרון לפני הקניה, שאלה אחרונה:
האם היית צריך לשלם מכס על האוזניות ?
אם כן, כמה %ים ?
(עד כמה שידוע לי תקרת המכס החדשה עוד לא נכנסה לתוקף, והמחיר בשביל המכס כולל את מחיר האוזניות + מחיר המשלוח, כלומר , > מ- 50$).
...
לא שילמתי מכס, אתה יכול לבקש מהם במייל של השירות לקוחות בצירוף מסםר ההזמנה מאיביי לרשום ערך נמוך על החבילה.

erashel
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

תתחדש!
...
כן אני יודע שיש אחריות, הבעיה שזה בחול, הבעיה זה לשלוח את זה

הלוואי יגיע תוך שבוע, הבעיה שאני בצבא אז גם ככה באמצע השבוע אני לא בבית :(
אבל אם יגיע תוך שבוע, אני אהיה תקוע עם אוזניות אפל רק שבוע(שיש לי אותן מעל שנה ועדיין בניילון חח)[

לגבי מי ששאל על עניין המכס, אני גם חששתי מזה לפני הקנייה אבל לאחר בירור - אין מכס על אוזניות

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

erashel כתב:
תתחדש!
...

אבל אם יגיע תוך שבוע, אני אהיה תקוע עם אוזניות אפל רק שבוע(שיש לי אותן מעל שנה ועדיין בניילון חח)[

לגבי מי ששאל על עניין המכס, אני גם חששתי מזה לפני הקנייה אבל לאחר בירור - אין מכס על אוזניות
...
האחריות של MEE לא מצריכה משלוח אליהם - כותבים להם במייל שירות לקוחות והם שולחים לך מוצר חדש בלי צורך שלך לשלוח אליהם את המוצר הפגום.
על אוזניות אכן אין מכס, אבל יש מס קנייה, דבר שניתן למנוע ע"י רישום מחיר נמוך על החבילה.

erashel
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

Thedevilgamer23 כתב:
erashel כתב:
תתחדש!
...

...
האחריות של MEE לא מצריכה משלוח אליהם - כותבים להם במייל שירות לקוחות והם שולחים לך מוצר חדש בלי צורך שלך לשלוח אליהם את המוצר הפגום.
על אוזניות אכן אין מכס, אבל יש מס קנייה, דבר שניתן למנוע ע"י רישום מחיר נמוך על החבילה.
...
פשוט שולחים לי חדש ? לא נראה לי...
כל אחד יכול להגיד שזה פגום ולקבל עוד אחד חינם...
מה זה מס קנייה ? עלה לי סה"כ 57$ כולל משלוח, האוזניות עצמן זה 50$

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

erashel כתב:
Thedevilgamer23 כתב:
erashel כתב:
תתחדש!
...

...
...
...
כן, הם שולחים חדש.
יש עוד הרבה חברות שעושות ככה כמו לוג'יטק למשל. אתה פשוט שולח להם את הקבלה ותמונה של המוצר (שיראו שלא נגרם לו נזק מחוץ לאחריות) ומקבל חדש. אם אתה רוצה, תפנה אליי בפרטי ואני אתן לך לינקים לפורומים אחרים שם אנשים כותבים על כך.
מס קנייה זה כמו מע"מ, 16% מהעלות. אני מאמין שהם ירשמו על החבילה שהיא עולה משהו כמו 20$, ככה הם עשו לי לפחות, אז רוב הסיכויים שלא תצטרך לשלם.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Thedevilgamer23
אתה אולי יודע אם הם מכינים אוזניות על פי מידה אישית ?
אני מעוניין באוזניות IN - EAR איכותיות שנכנסות לאוזן
(לקיחת מבנה אוזן פה בארץ ושליחתו אליהם)
והם כבר מרכיבים את האוזניה לוג'יטק עובדים בצורה דומה אני חושב
(logi - אבל המחיר שלהם גבוה מאוד )

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

MONI כתב:Thedevilgamer23
אתה אולי יודע אם הם מכינים אוזניות על פי מידה אישית ?
אני מעוניין באוזניות IN - EAR איכותיות שנכנסות לאוזן
(לקיחת מבנה אוזן פה בארץ ושליחתו אליהם)
והם כבר מרכיבים את האוזניה לוג'יטק עובדים בצורה דומה אני חושב
(logi - אבל המחיר שלהם גבוה מאוד )
...
לא, אין להם אוזניות בהתאמה אישית.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

היי תודה
אתה מכיר אולי אוזניות בטווח מחירים דומה אבל שכן עובדות עם התאמה אישית ?
(מנסה לחסוך ל SHURE או LOGITECH , אבל בינתיים שיהיה משהו לשמוע :D )
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

MONI כתב:היי תודה
...

אני מצטער, אני לא ממש מבין באוזניות בהתאמה אישית - ממליץ לך לבדוק בHead Fi על הנושא. לדעתי לא ממש משתלם לעשות קאסטום לאוזניות ברמת המחירים הזאת, כדאי לך לחסוך לאוזניות ברמות מחירים גבוהות יותר ולא לבזבז את הכסף בינתיים.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

Thedevilgamer23 כתב:
MONI כתב:היי תודה
...

אני מצטער, אני לא ממש מבין באוזניות בהתאמה אישית - ממליץ לך לבדוק בHead Fi על הנושא. לדעתי לא ממש משתלם לעשות קאסטום לאוזניות ברמת המחירים הזאת, כדאי לך לחסוך לאוזניות ברמות מחירים גבוהות יותר ולא לבזבז את הכסף בינתיים.
...
תודה (Y)
כנראה שבאמת ההמתנה משתלמת !
שבת שלום ידידי :)

erashel
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

Thedevilgamer23 כתב:
erashel כתב:
Thedevilgamer23 כתב:
erashel כתב:
תתחדש!
...

...
...
...
כן, הם שולחים חדש.
יש עוד הרבה חברות שעושות ככה כמו לוג'יטק למשל. אתה פשוט שולח להם את הקבלה ותמונה של המוצר (שיראו שלא נגרם לו נזק מחוץ לאחריות) ומקבל חדש. אם אתה רוצה, תפנה אליי בפרטי ואני אתן לך לינקים לפורומים אחרים שם אנשים כותבים על כך.
מס קנייה זה כמו מע"מ, 16% מהעלות. אני מאמין שהם ירשמו על החבילה שהיא עולה משהו כמו 20$, ככה הם עשו לי לפחות, אז רוב הסיכויים שלא תצטרך לשלם.
...
הבעיה שאני לא ביקשתי שום דבר שישנו לגבי המחיר, מקווה שלא תהיה בעיה

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”