החלפת רסיבר למע' קולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
lamarmur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום.

קיבלתי בירושה מאחותי מערכת רמקולים של JBL מסדרת XTI (קדמיים XTI80 סנטר XTI10)
עם רסיבר של הרמן/קרדון AVR 2550S.

אני משתמש במערכת לצפייה בסרטים ושמיעת מוסיקה 50:50, ומפריע לי הצליל המעט אטום שבוקע מהמערכת. אני לא בטוח אבל אני חושד כי האשם העיקרי בצליל העמום הוא הרסיבר של הרמן.

שאלותיי הן- האם מישהו מכיר את ה"חומרה" ויכול לאשר את החשד? ואם יש מקום להחלפת הרסיבר, על איזה רסיבר הייתם ממליצים להתאים לרמקולים אלו? התקציב הוא באיזור ה-2000 ש"ח וקצת למעלה.

תודה רבה!

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

lamarmur כתב:שלום לחברי הפורום.

קיבלתי בירושה מאחותי מערכת רמקולים של JBL מסדרת XTI (קדמיים XTI80 סנטר XTI10)
עם רסיבר של הרמן/קרדון AVR 2550S.

אני משתמש במערכת לצפייה בסרטים ושמיעת מוסיקה 50:50, ומפריע לי הצליל המעט אטום שבוקע מהמערכת. אני לא בטוח אבל אני חושד כי האשם העיקרי בצליל העמום הוא הרסיבר של הרמן.

שאלותיי הן- האם מישהו מכיר את ה"חומרה" ויכול לאשר את החשד? ואם יש מקום להחלפת הרסיבר, על איזה רסיבר הייתם ממליצים להתאים לרמקולים אלו? התקציב הוא באיזור ה-2000 ש"ח וקצת למעלה.

תודה רבה!
...
לגבי הרמקולים ..... הם היו ברשותי תקופה ארוכה מאוד והם מצויינים (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Barry
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

שלום,
ראשית, אביע תנחומים ושלא תדע עוד צער... (f)

לשאלתך, נראה לי ששווה לך פשוט לנסות ולחבר את הרמקולים לרסיבר אחר ולבדוק האם הרסיבר הוא הגורם לצליל העמום.
זה ידוע שהרסיברים של פיוניר (ובמידה פחותה יותר גם דנון וימהה) נותנים צליל מאוד מפורט ובהיר. אולי עם הרמקולים שלך השילוב יהיה מוצלח יותר.
לחילופין תנסה לחבר את הרסיבר שלך לרמקולים בעלי צליל בהיר (אולי משהו בריטי כמו B&W) ותבדוק את התוצאה.
לסיכום, יכול להיות שנפלת על סטאפ שבו גם הרמקולים וגם הרסיברים בעלי צליל עמוק עם הרבה באס ומעט טריבל ולכן אתה סובל מעמימות יתר. אולי החלפה של אחד הרכיבים תשנה את המצב אבל כמובן שהכי חשוב לא לקנות בלי לשמוע, כדי לא להתאכזב.

lamarmur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תודה רבה על התשובות!

ו-barry, אחותי, כפרה עליה, חיה ובריאה טפו טפו טפו אבל שעשעת :)

מה דעתכם על רסיברים של ימאהה 467 או 371 (שנמכר עכשיו ב-1000 ש"ח), או מקביל להם של אונקיו? טובים מספיק בשביל לנצל את הרמקולים הנ"ל? או שצריך להתקמצן פחות?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

הרמקולים האלה בהחלט ירוויחו מהגברה קצת יותר איכותית מרסיבר ב-1,000 ש"ח..!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”