עזרה בחיבור PIONEER VSX-421

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Benoa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

קניתי את הרסיבר שבנדון בדיוטי פרי והסתבכתי עם החיבור שלו. מקריאת המדריך אני מבין שאין לו Upscaling, ולכן חלק מהמכשירים יצטרכו להיות מחוברים ישירות לטלוויזיה ולא דרך ה-HDMI שמחבר את הרסיבר לטלוויזיה. לפי חוברת ההדרכה (הלא מובנת) נראה שכל מכשיר ללא HDMI צריך להיות מחובר לרסיבר בחיבור אודיו+וידאו ואותו חיבור גם מהרסיבר לטלוויזיה ע"מ שניתן יהיה לשמוע את המכשיר דרך הרמקולים שמחוברים לרסיבר. זה הגיוני ואין מעבר דרך HDMI? זה מכפיל למעשה את כמות הכבלים שצריך להשתמש בהם.

יש לי את המכשירים הבאים, אשמח אם תגידו לי איפה אני טועה בקביעת החיבור האופטימלי שלהם לרסיבר:

1. סטרימר POPCORN HOUR A-100 - בעל חיבור HDMI, מן הסתם אמור להיות מחובר לאחת מכניסות ה-HDMI ברסיבר וזהו.

2. BOX360 - כנ"ל, חיבור HDMI ממנו לרסיבר וזהו.

3. ממיר YESMAX (לא HD!) - בעל חיבורי וידאו RCA+SCART+SVIDEO וחיבורי אודיו דיגיטלי (קואקסיאלי+אופטי). האם צריך לחבר את המכשיר בחיבור SCART לקומפוננט ברסיבר (יש דבר כזה בכלל כבל SCART לקומפוננט?), ואז מיציאת COMPONENT OUT ברסיבר לחבר לקומפוננט בטלוויזיה? ולגבי האודיו - מהחיבור האופטי במכשיר לאחת הכניסות האופטיות ברסיבר ואז להשתמש בכניסה האופטית השניה ולהתחבר ממנה בכבל נוסף לחיבור האופטי בטלוויזיה? הרסיבר לא יעביר את האות והפורמטים מהחיבור האופטי דרך כבל ה-HDMI שמחובר לטלוויזיה? הוא חייב להיות מחובר בנפרד?

4. מכשיר DVD - חיבור קומפוננט + SVIDEO וחיבורים דיגטיליים (אופטי+קואקס) - כנ"ל, יש לחבר הכל כפול? כלומר, קומפוננט במכשיר-->כניסת קומפוננט ברסיבר---> יציאת קומפוננט ברסיבר--->כניסת קומפוננט בטלוויזיה
דיגיטלי אופטי במכשיר-->אופטי ברסיבר---->מהאופטי השני ברסיבר-----> אופטי בטלוויזיה

מילא האות האנלוגי של הקומפוננט לא עובר דרך ה-HDMI, אבל גם הסאונד הדיגיטלי אופטי לא?

אשמח לעזרתכם כמומחים, כי המדריך לא מובן לי.

תודה,

Benoa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

מישהו??

יניב51
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

אצלי בערך זה אותו דבר כמו אצלך.
בכל אופן, את היס מקס חיברתי ישירות לטלויזיה עם חיבור בננות, והוצאתי ממנו כבל אופטי שמחובר לרסיבר.
ברגע שאני רוצה לשמוע את הקול דרך הרסיבר, מה שצריך לעשות זה רק להשתיק את הקול מהטלויזיה, ולבחור בתחנה הנכונה בשלט ( אצלי חיברתי לחיבור האופטי של TV ).
במצב הזה אין למה לחבר הכל כפול, זה לא שינה שום דבר אם תחבר את היס מקס לרסיבר כולל תמונה.
אותו הדבר אתה יכול לעשות לגבי ה DVD.
אצלי החיבור HDMI היחיד שמחובר קבוע זה החיבור מהמחשב, הסוני 3 מחובר בכבל אופטי כמו היס מקס, וככה אני מפעיל את המערכת מתי שאני רוצה בלי להיות תלוי בשום דבר...

ולשאלתך:
הרסיבר לא יעביר את האות והפורמטים מהחיבור האופטי דרך כבל ה-HDMI שמחובר לטלוויזיה? הוא חייב להיות מחובר בנפרד?
...
לא. יציאת ה HDMI תעביר רק מה שמחובר ב HDMI.
יציאת RCA תעביר רק את מה שמחובר דרך RCA.
אבל בגלל הכניסות האופטימיות לי זה לא ממש מפריע.. אפילו הרבה יותר נוח לחבר את זה כמו שרשמתי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”