האם קבל אופטי מעביר Dolby TrueHD? אם לא האם יש קבל אחר שמעביר...?
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
אופטי - לא.
HDMI - כן.
HDMI - כן.
- adirbooking
- חבר ותיק

HDMI בתקן 1.3 ומעלה וגם כבלים אנלוגיים - במידה ויש לך מקור שמסוגל לפענח את הסיגנל ולהעבירו כ LPCM (החיבור נקרא 5.1 Analog לרוב).
* LPCM היא אחת מהשיטות של קידוד אודיו לפורמט דיגיטלי. למעשה זהו הפורמט הדיגיטלי הקרוב ביותר לגל הקול האנלוגי שיש. החסרון המרכזי של כל סוגי ה PCM הוא בצריכת נפח איחסון ורוחב פס מאוד גדולים.
אתה תיתקל ב LPCM בעברת מוזיקה דו ערוצית דרך כבל קואקס או אופטי (S/PDIF) שם משתמשים בשיטה זו כדי להעביר את האודיו לרסיבר או מפענח חיצוני. שימוש נוסף הוא בהעברה פסקול דרך HDMI בפענוח DTS-HD ו Dolby TrueHD. במקרים אלו יש אפשרות לבצע את הפענוח בנגן ה BD או במזרימדיה ולהעביר את האודיו כ LPCM דרך HDMI. כאן כבר מדובר בהעברת פסקול רב ערוצי כמובן אבל לתשומת לבך הפורמט שבו אותו פסקול נשמר בקובץ המקורי הוא אחד משני פורמטי ה HD המוזכרים לעיל ולא LPCM.
בשימוש ב LPCM להעברת פורמטי ה HD הפך לפחות נפוץ היות שהיום לרוב הרסיברים יש מפענחים משלהם והם מסוגלים לקלוט את פורמטי האודיו החדשים ישירות.
היות ש Dolby TrueHD, DTS-HD הם שני פורמטים השומרים את המידע ללא אובדן (lossless) הם בהגדרתם איכותיים יותר מ DTS או Dolby Digital "רגילים" שהם פורמטים השומרים את המידע לאחר דחיסה עם איבוד מידע (lossy).
[המידע על ה-LPCM הועתק מ Catskinner - אחראי תחום HTPC]
* LPCM היא אחת מהשיטות של קידוד אודיו לפורמט דיגיטלי. למעשה זהו הפורמט הדיגיטלי הקרוב ביותר לגל הקול האנלוגי שיש. החסרון המרכזי של כל סוגי ה PCM הוא בצריכת נפח איחסון ורוחב פס מאוד גדולים.
אתה תיתקל ב LPCM בעברת מוזיקה דו ערוצית דרך כבל קואקס או אופטי (S/PDIF) שם משתמשים בשיטה זו כדי להעביר את האודיו לרסיבר או מפענח חיצוני. שימוש נוסף הוא בהעברה פסקול דרך HDMI בפענוח DTS-HD ו Dolby TrueHD. במקרים אלו יש אפשרות לבצע את הפענוח בנגן ה BD או במזרימדיה ולהעביר את האודיו כ LPCM דרך HDMI. כאן כבר מדובר בהעברת פסקול רב ערוצי כמובן אבל לתשומת לבך הפורמט שבו אותו פסקול נשמר בקובץ המקורי הוא אחד משני פורמטי ה HD המוזכרים לעיל ולא LPCM.
בשימוש ב LPCM להעברת פורמטי ה HD הפך לפחות נפוץ היות שהיום לרוב הרסיברים יש מפענחים משלהם והם מסוגלים לקלוט את פורמטי האודיו החדשים ישירות.
היות ש Dolby TrueHD, DTS-HD הם שני פורמטים השומרים את המידע ללא אובדן (lossless) הם בהגדרתם איכותיים יותר מ DTS או Dolby Digital "רגילים" שהם פורמטים השומרים את המידע לאחר דחיסה עם איבוד מידע (lossy).
[המידע על ה-LPCM הועתק מ Catskinner - אחראי תחום HTPC]
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עם מה אתה מריץ את הקובץ? ועם איזו תוכנה? אם זה עם המקבוק פרו, מערכת ההפעלה OS X עד כמה שידוע לי לא תומכת ב-DTS-HD ו-Dolby TrueHD, וככל הנראה התוכנה בה אתה משתמש עושה המרה ל-LPCM 7.1.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
3 פעמים...זה יותר מידי.Erez8e כתב:האם יש קבל אחר שמעביר את הפורמטים החדשים...?
תודה רבה
ארז...
כבל (לא קבל).
טלHD קבל את מחילתי הגדולה על כל הטעויות כתיב שהיו לי עד עכשיו ועל אלו שעוד יהיו לי.
זה לא בכוונה יש לי בעייה קטנה של טעויות כתיב.
אז שוב סליחה ולא רוצה להרגיז פה אףאחד. אז פשוט אל תתייחסו לזה. ואם בא לכם תתקנו אותי ולהבא אני ידע.
תודה רבה
ארז
אז שוב סליחה ולא רוצה להרגיז פה אףאחד. אז פשוט אל תתייחסו לזה. ואם בא לכם תתקנו אותי ולהבא אני ידע.
תודה רבה
ארז
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
Erez8e כתב: ואם בא לכם תתקנו אותי ולהבא אני ידע.
תודה רבה
ארז...
- adirbooking
- חבר ותיק

אדע* [ביקשת שנתקן, לא ?Erez8e כתב:טלHD קבל את מחילתי הגדולה על כל הטעויות כתיב שהיו לי עד עכשיו ועל אלו שעוד יהיו לי.
תודה רבה
ארז...
ואהבתי את התגובה הזו !
בקשר לכבל אחר דרך אשר מחובר למחשב - אין לי שמץ... לא אוכל לעזור לצערי.
אני משתמש בסטרימר לנגן את המידע שלי.
נסה להפנות את השאלה הזו לפורום HTPC - אני בטוח שיש להם את התשובות בשבילך !