הקפה הכי יקר שנתקלתם בו?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

קניתי היום תערובת קפה באחד המקומות הקבועים באיזורי (Tchibo רשת חנויות פה בגרמניה למי שמכיר..) ועד עכשיו אני מנסה להבין על מה שילמתי.
בד"כ אני קונה תערובות שעולות 7-9יורו לקילו . (קונה כמות קטנה יותר על מנת לשמור על טריות כמובן .

מדי פעם יש להם תערובת מיוחדת לתקופה מסויימת או מאיזה כפר נידח שגידלו את הקפה עם כפפות משי , היום ראיתי תערובת מיוחדת וזוהרת בשם Maui Mokka שעולה 20יורו (המחיר מודבק בגדול על כל קופסא) ,
ביקשתי 150 גרם לנסיון ופתאום המוכרת מחשבת את המחיר ואומרת 12יורו 8O ואז שמתי לב שהמחיר בעצם ל250גרם. (כל האחרים מתומחרים לפי קילו).

ממה שרשום התערובת מורכבת מ 100אראביקה RARE Selection עם נגיעה של מרציפן (גרמנים...) וקצת ונילה.
מחכה בקוצר רוח לנסות את הקפה....

אז בעל הבית השתגע או שזה רק אני מופתע מהמחיר ?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

Jbm עולה בשקט 100 אירו ויותר לקילו.

לואק עולה פי 2 ויותר אז המחיר שראית לא חריג במיוחד לקפה נדיר.

יש סוגי קפה אחרים כמו פורטוריקו והוואי קונה שיעלו סביב 50 אירו לקילו.

הקפה לא בהכרח יותר טוב אלא יותר נדיר כי מגדלים קצת ויש לו ביקוש ולכן המחיר בהתאם.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

maui אומר שזה קפה מהוואי = יקר.
זה לא קפה שגדל בעולם שלישי שיש בו כח עבודה זול.
תתנחם בזה שארץ גם אם נרצה לא נוכל לשתות כזה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #4 

http://en.wikipedia.org/wiki/Kopi_Luwak

:wink:
[left]Kopi luwak (Malay pronunciation: [ˈkopi ˈlu.aʔ]), or civet coffee, is one of the world's most expensive and low-production varieties of coffee. It is made from the beans of coffee berries which have been eaten by the Asian Palm Civet (Paradoxurus hermaphroditus) and other related civets, then passed through its digestive tract.[1] A civet eats the berries for their fleshy pulp. In its stomach, proteolytic enzymes seep into the beans, making shorter peptides and more free amino acids. Passing through a civet's intestines the beans are then defecated, keeping their shape. After gathering, thorough washing, sun drying, light roasting and brewing, these beans yield an aromatic coffee with much less bitterness,[citation needed] widely noted as the most expensive coffee in the world with prices reaching $160 per pound[/left]
...

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #5 

לכבוד כריסמס אני מוכן לשלוח לכם בכיף כמה חבילות, בלי לנסות להרוויח... זא רק הקפה והמשלוח :wink:
מעניין כמה טרי הוא יגיע ואם ההבדל במחיר שווה אתזה בשביל אנשים בארץ.

amirya2009
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

בעבר רכשתי דרך אמיגו 1.5 ק"ג של ג'מיקה בלו מוונטן ושילמתי 350 ש"ח עבור קילו ירוק
הקפה היה נחמד אבל אי אפשר להגיד שנפלתי ממנו
ממתי שהתחלתי אם תחביב הקפה בשנת 2003 ועד היום אני משתמש רק בפפווה ניו גינה ולא מערבב אותו אם כלום
אם כל הניסינות שעשתי לטעום טעמים אחרים זה הדבר היחיד שטעים לי
ואני למה מסוגל לטעום משהו אחר

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #7 

amirya2009 כתב: ממתי שהתחלתי אם תחביב הקפה בשנת 2003 ועד היום אני משתמש רק בפפווה ניו גינה ולא מערבב אותו אם כלום
אם כל הניסינות שעשתי לטעום טעמים אחרים זה הדבר היחיד שטעים לי
ואני למה מסוגל לטעום משהו אחר
...
בשנת 2004-2005 ה-PNG סיגרי, היה משהו שאין כמוהו. מאז ועד היום הקפה הזה ירד באיכותו. יש בעייה עם תוצרת חקלאית: שנה אסל ושנה בסל. אסור להתמקד בסוג אחד, ותמיד תערובת טובה מסכום מרכיביה. אז לדעתי, צריך פתיחות לסוגי קפה שונים.
בברכה
אדי

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”