לחבר שני ראוטרים ביחד למה ואיך?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, מה נשמע?
קיבלתי משימה לחבר שני ראוטרים, כמה שאלות:

1. מישהו בבקשה יכול להסביר לי למה צריך לחבר שני ראוטרים ביחד?

2. הדבר שממש מבלבל אותי זה ה external וה Internal
אני לא מבין איזה כתובת IP צריך לשים בפנימי ואיזה כתובת IP צריך לשים בחיצוני.
יש לכם עצה בשבילי איך אוכל לדעת? קראתי מלא בגוגל וזה ממשיך לבלבל...
אני יודע שאם אבין את זה, אבין את כול הנושא.

3. למשל פה תראו איך קנפגתי(זה נכון כי עזרו לי להשלים את זה) אבל לא הבנתי לאן כול כתובת IP יוצאת
למה היא שייכת וכו'... זה מה שצריך לקנפג: (זה ההוראות)
ראוטר 1על Static IP כתובת הexternal שלו היא : 10.9.9.1, כתובת הInternal שלו היא: 192.168.9.0/24.

ככה צריך לקנפג את זה נכון (ולא הבנתי למה) אני לא מבין לאן כול כתובת IP שייכת.
יש לי ראוטר 1 ובinternet connection type אני על Static IP.
בInternet Ip address כתוב: 10.9.9.1
בsubnet mask כתוב: 255.255.255.0
בdefault gateway כתוב: 10.9.9.254
בNetwork setup ב Router Ip, הIP address הוא: 192.168.9.254
ה Subnet mask הוא 255.255.255.0

*לא להתייחס ל Subnet Make הוא מובן.
הבעיה היא מרוב כתובות אני לא מבין איזה כתובת חיצונית, איזו של הראוטר, איזה פנימי וכו' רק אבין את זה, ונגמר הסיפור, אני יודע שאני מעצבן אבל בבקשה אשמח אם תוכלו לתרום לי טיפה מהידע שלכם כדי שאבין, שוב תודה.

Lior012Smile
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 20
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

היי אביCCNA,

תוכל להיעזר במדריך הבא, כדי לחבר שני ראוטרים אחד לשני. ניתן בכבל או בצורה אלחוטית.
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm

ליאור

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

ליאור, הוא מדבר על ראוטרים מקצועיים של CISCO, לא על ראוטר אלחוטי ביתי.

1. שאלה מוזרה. למה לחבר?! בשביל שתהיה תקשורת, ראוטר מחבר בין רשתות, לכל רשת יש ראוטר, בשביל שתהיה תקשורת בין הרשתות צריכה להיות תקשורת בין הראוטרים. הרשת מורכבת מהרבה הרבה הרבה ראוטרים שמחוברים יחד.

2. נראה לי שכבר דיברנו על זה.
בכל CLASS של IP יש טווח כתובות "פנימיות", כתובות בלתי מנותבות שאי אפשר לצאת איתן מחוץ לLAN. תצורת רשת שמשתמשת בכתובות בלתי מנותבות נקראת NAT. למה זה טוב? בשביל לחסוך בכתובות. אין אינספור כתובות בעולם, יש מגבלה לכמות הכתובות השימושיות (בגלל זה מתחילים לעבור לIPV6 שיש לו פוטנציאל כתובות הרבה יותר גדול), בנוסף, כתובות IP חיצוניות עולות כסף, בשביל לחסוך בכסף וכתובות לכל רשת LAN יש כתובת חיצונית אחת שניתנת לראוטר (או לשרת הNAT) וכל המחשבים בתוך הרשת מקבלים כתובות פנימיות בלתי מנותבות.
מה ששרת הNAT עושה הוא להמיר בין הכתובות, הוא לוקח סוקט (IP+פורט) פנימי שמבקש גישה החוצה ומחליף אותו בסוקט חיצוני (IP חיצוני+פורט), כך בעצם לכל הסוקטים הפנימיים של הרשת יש אותו IP חיצוני אך פורטים שונים, כך הראוטר (או שרת הNAT) יודע לאיזה מחשב ופורט המידע מיועד. פשוט מחליף אחד באחד.
את טווחי הכתובות צריך לזכור בע"פ, אין מה לעשות.

3. לא הבנתי מה אתה שואל.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

harari כתב:ליאור, הוא מדבר על ראוטרים מקצועיים של CISCO, לא על ראוטר אלחוטי ביתי.

1. שאלה מוזרה. למה לחבר?! בשביל שתהיה תקשורת, ראוטר מחבר בין רשתות, לכל רשת יש ראוטר, בשביל שתהיה תקשורת בין הרשתות צריכה להיות תקשורת בין הראוטרים. הרשת מורכבת מהרבה הרבה הרבה ראוטרים שמחוברים יחד.

2. נראה לי שכבר דיברנו על זה.
בכל CLASS של IP יש טווח כתובות "פנימיות", כתובות בלתי מנותבות שאי אפשר לצאת איתן מחוץ לLAN. תצורת רשת שמשתמשת בכתובות בלתי מנותבות נקראת NAT. למה זה טוב? בשביל לחסוך בכתובות. אין אינספור כתובות בעולם, יש מגבלה לכמות הכתובות השימושיות (בגלל זה מתחילים לעבור לIPV6 שיש לו פוטנציאל כתובות הרבה יותר גדול), בנוסף, כתובות IP חיצוניות עולות כסף, בשביל לחסוך בכסף וכתובות לכל רשת LAN יש כתובת חיצונית אחת שניתנת לראוטר (או לשרת הNAT) וכל המחשבים בתוך הרשת מקבלים כתובות פנימיות בלתי מנותבות.
מה ששרת הNAT עושה הוא להמיר בין הכתובות, הוא לוקח סוקט (IP+פורט) פנימי שמבקש גישה החוצה ומחליף אותו בסוקט חיצוני (IP חיצוני+פורט), כך בעצם לכל הסוקטים הפנימיים של הרשת יש אותו IP חיצוני אך פורטים שונים, כך הראוטר (או שרת הNAT) יודע לאיזה מחשב ופורט המידע מיועד. פשוט מחליף אחד באחד.
את טווחי הכתובות צריך לזכור בע"פ, אין מה לעשות.

3. לא הבנתי מה אתה שואל.
...
תודה על התגובה אתייחס כרגע לשאלה 3.
הdefault gateway הוא 10.9.9.254, זה הIP של הראוטר נכון?
בNetwork setup ב Router Ip, הIP address הוא: 192.168.9.254, גם הIP פה זה של הראוטר?
בInternet Ip address כתוב: 10.9.9.1, זה הIP של הראוטר השני? אני ממש מבולבל...

אני לא מצליח להבין מה זה כול IP! של מה הdefault gateway?
של מה Network setup ב Router Ip, הIP address?
ושל מה Internet Ip address? מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. תודה.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #5 

לכל רשת יש שער ברירת מחדל (default gateway), במקרה שמי ששולח את המידע (בין אם זה מחשב או ראוטר) לא יודעים לאן לשלוח את המידע הם שולחים אותו לשער ברירת המחדל.
כתובת שער ברירת המחדל המוגדרת במכשיר לא יכול להיות שלו עצמו. במקרה של רשת שמורכבת משני מחשבים (או שני ראוטרים לצורך העניין) שער ברירת המחדל של כל אחד מהם הוא הצד שני.
במקרה שלך:
router IP: אם הבנתי נכון זו הכתובת של ממשק הLAN של הראוטר. שים לב שזו כתובת פנימית בלתי מנותבת. הכתובת הזו משמשת כשער ברירת המחדל של רשת הLAN שמחוברת לאותו ממשק.
internet IP address: כתובת ממשק הWAN של הראוטר, כתובת מנותבת שאיתה הראוטר יוצא. כל חבילת מידע שתגיע מממשק הLAN עם כתובת מקור פנימית וכתובת יעד מחוץ לרשת הראוטר ישנה לה את כתובת המקור לכתובת החיצונית שלו כדי שיהיה אפשר לנתב את החבילה לרשת המתאימה.
default gateway: שער ברירת המחדל של רשת הWAN שאליה מחובר הראוטר (שים לב שהיא מאותה רשת של כתובת ממשק הWAN של הראוטר), במקרה שלך, בגלל שיש רק שני ראוטרים, זו כנראה הכתובת של הראוטר השני.

מקווה שזה מספיק ברור.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

harari כתב:לכל רשת יש שער ברירת מחדל (default gateway), במקרה שמי ששולח את המידע (בין אם זה מחשב או ראוטר) לא יודעים לאן לשלוח את המידע הם שולחים אותו לשער ברירת המחדל.
כתובת שער ברירת המחדל המוגדרת במכשיר לא יכול להיות שלו עצמו. במקרה של רשת שמורכבת משני מחשבים (או שני ראוטרים לצורך העניין) שער ברירת המחדל של כל אחד מהם הוא הצד שני.
במקרה שלך:
router IP: אם הבנתי נכון זו הכתובת של ממשק הLAN של הראוטר. שים לב שזו כתובת פנימית בלתי מנותבת. הכתובת הזו משמשת כשער ברירת המחדל של רשת הLAN שמחוברת לאותו ממשק.
internet IP address: כתובת ממשק הWAN של הראוטר, כתובת מנותבת שאיתה הראוטר יוצא. כל חבילת מידע שתגיע מממשק הLAN עם כתובת מקור פנימית וכתובת יעד מחוץ לרשת הראוטר ישנה לה את כתובת המקור לכתובת החיצונית שלו כדי שיהיה אפשר לנתב את החבילה לרשת המתאימה.
default gateway: שער ברירת המחדל של רשת הWAN שאליה מחובר הראוטר (שים לב שהיא מאותה רשת של כתובת ממשק הWAN של הראוטר), במקרה שלך, בגלל שיש רק שני ראוטרים, זו כנראה הכתובת של הראוטר השני.

מקווה שזה מספיק ברור.
...
אתה הבנת בדיוק ואתה צודק, אבל אני לא מצליח להבין.
ב router ip' "הכתובת הזו משמשת כשער ברירת המחדל של רשת הLAN שמחוברת לאותו ממשק."
לאותו ממשק? הכוונה הראוטר עצמו ואם היתיי מחבר לראוטר PC? לא הבנתי את הRouter IP הזה... (עזרה בבקשה)
תוכל בבקשה קצת לחזק לי את ההסבר על internet IP address?
בקשר ל default gateway, אתה צודק זה אכן הכתובת של הראוטר השני., טם כך אני יכול לומר בוודאות
שב default gateway אני שם את הכתובת של הרכיב שאני רוצה "לתקשר איתו"? אני צודק? או שיש לך איזה
הסבר יותר טוב איך אדע מה צריך לשים שם..

תודה.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #7 

לא הבנתי את השאלה הראשונה, ממשק הLAN של הראוטר משמש כשער ברירת המחדל של כל רשת הLAN שמחוברת לאותו ממשק, בין היתר מחשבים באותו LAN.

כמו שאתה כבר יודע, לראוטר יש כמה "רגליים". internet IP address זו רגל הWAN של הראוטר. היא חייבת להיות בעלת כתובת מנותבת. לגבי המשך ההסבר, זה נוגע לרשת NAT, רשת LAN שמשתמשת בכתובות פנימיות. בשביל שמחשב בLAN עם כתובת בלתי מנותבת יוכל לשלוח מידע למחשב מרוחק ברשת אחרת אתה חייב להמיר את הכתובת הבלתי מנותבת לכתובת מנותבת. זה מה ששרת NAT עושה, והכתובת המנותבת שהוא נותן למידע היא הכתובת החיצונית של הראוטר.

זה לא ממש ככה, ברשת שיש בה רק שני רכיבים אין ברירה אבל ברשת גדולה יותר יש בד"כ שער ברירת מחדל אחד לכולם. (כמו בLAN, בו שער ברירת המחדש של כל המחשבים הוא הראוטר)
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

harari כתב:לא הבנתי את השאלה הראשונה, ממשק הLAN של הראוטר משמש כשער ברירת המחדל של כל רשת הLAN שמחוברת לאותו ממשק, בין היתר מחשבים באותו LAN.

כמו שאתה כבר יודע, לראוטר יש כמה "רגליים". internet IP address זו רגל הWAN של הראוטר. היא חייבת להיות בעלת כתובת מנותבת. לגבי המשך ההסבר, זה נוגע לרשת NAT, רשת LAN שמשתמשת בכתובות פנימיות. בשביל שמחשב בLAN עם כתובת בלתי מנותבת יוכל לשלוח מידע למחשב מרוחק ברשת אחרת אתה חייב להמיר את הכתובת הבלתי מנותבת לכתובת מנותבת. זה מה ששרת NAT עושה, והכתובת המנותבת שהוא נותן למידע היא הכתובת החיצונית של הראוטר.

זה לא ממש ככה, ברשת שיש בה רק שני רכיבים אין ברירה אבל ברשת גדולה יותר יש בד"כ שער ברירת מחדל אחד לכולם. (כמו בLAN, בו שער ברירת המחדש של כל המחשבים הוא הראוטר)
...
1. מהו ממשק LAN? (תן לי אפילו דוגמה בבקשה, ותגיד לי מה ברירת המחדל לדוגמה)
2. בקשר לשאלה הראשונה, לא הבנתי איזה כתובת צריך בRouter IP, נראה לי שזה הכתובת IP של הראוטר שאני בוחר איזה לתת נכון?
harari, בשביל ההסברה(שיהיה לי יותר קל אתה יותר מדי חכם, אני דפוק מדי, נגיד שיש לנו שני ראוטרים של Cisco
אבל ביתיים נאמר Linksys ... (אולי ככה אבין יותר טוב).
3. הבנתי את הקטע של ה NAT, איך למשל אני יודע איזה כתובת לתת ב לתת בinternet IP address כתובת מנותבת?
למשל בעבודה שהיתיי צריך לעשות.. לקחנו שני ראוטרים, ובראוטר השני אמרו לנו שהexternal IP הוא 10.9.9.1(נתון).
זה מה שהיתיי צריך לרשום ב internet IP address 10.9.9.1 אם כך, למה? 10.9.9.1 היא כתובת לא מנותבת נכון?
אלא כתובת פרטית, אז למה לדעתך זה כך?
4. מה זה בעתם כתובות מנותבות.. מה שלא נכלל בclass a,b,c.. דוגמה אפשר?

~ Harari, סליחה על כול החפירה.. אני פשוט מטומטם לגמרי ועדין לא נפל לי האסימון על זה, ובאמת שאני מנסה
להבין.. אני פשוט חייב להבין את זה כבר וזה לא נקלט (אבל קרוב להיקלט)... שוב תודה.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3627
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #9 

איפה אתה לומד CCNA?

Batnun

.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #10 

זה לא משנה של איזו חברה הראוטר, העיקרון הוא אותו דבר.
1. לראוטר יש מספר ממשקים (פורטים פיזיים או "רגליים", כמו שקראת להם) כל אחד מהם מחובר לרשת אחרת. לא תראה שני ממשקים של אותו ראוטר מחוברים לאותה רשת (אלא אם כן מדובר בשרידות אבל לא נכנס לזה עכשיו). ממשק LAN הוא ממשק שאליו תתחבר רשת LAN, זהו ממשק שתומך בטכנולוגיית LAN כמו ethernet, הוא יכול להיות בצורת מחבר נחושת RJ45, מחבר אופטי single-mode \ multi-mode בצורת sc \ st \ lc \ mt-rj וכו'...

2. router IP זו הכתובת של ממשק הLAN. כאמור, לראוטר יש מספר כתובות IP, לכן זה לא ממש נכון להגיד שזו "הכתובת של הראוטר". אם אתה מסתכל רק על הLAN אז אפשר להגיד את זה אבל אם אתה מסתכל על התמונה הכוללת, זה לא מדוייק. בכל אופן, זו הכתובת של ממשק הLAN שמשמש כשער ברירת המחדל של הרשת. אני לא יודע איך להסביר את זה יותר ברור, אולי עם אילוסטרציה או ציור אבל זה לא כ"כ אפשרי כאן... נראה לי שהבנת אבל במילים אחרות.

3. האמת שהתקלת אותי. אם זה ממשק WAN כמו שאני מבין, אז זו צריכה להיות כתובת מנותבת. אני לא סגור על למה שמתם שם כתובת פנימית. שם תשאל את המרצה שלך למה זה אני אשמח אם תגיד לי גם.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

harari כתב:זה לא משנה של איזו חברה הראוטר, העיקרון הוא אותו דבר.
1. לראוטר יש מספר ממשקים (פורטים פיזיים או "רגליים", כמו שקראת להם) כל אחד מהם מחובר לרשת אחרת. לא תראה שני ממשקים של אותו ראוטר מחוברים לאותה רשת (אלא אם כן מדובר בשרידות אבל לא נכנס לזה עכשיו). ממשק LAN הוא ממשק שאליו תתחבר רשת LAN, זהו ממשק שתומך בטכנולוגיית LAN כמו ethernet, הוא יכול להיות בצורת מחבר נחושת RJ45, מחבר אופטי single-mode \ multi-mode בצורת sc \ st \ lc \ mt-rj וכו'...

2. router IP זו הכתובת של ממשק הLAN. כאמור, לראוטר יש מספר כתובות IP, לכן זה לא ממש נכון להגיד שזו "הכתובת של הראוטר". אם אתה מסתכל רק על הLAN אז אפשר להגיד את זה אבל אם אתה מסתכל על התמונה הכוללת, זה לא מדוייק. בכל אופן, זו הכתובת של ממשק הLAN שמשמש כשער ברירת המחדל של הרשת. אני לא יודע איך להסביר את זה יותר ברור, אולי עם אילוסטרציה או ציור אבל זה לא כ"כ אפשרי כאן... נראה לי שהבנת אבל במילים אחרות.

3. האמת שהתקלת אותי. אם זה ממשק WAN כמו שאני מבין, אז זו צריכה להיות כתובת מנותבת. אני לא סגור על למה שמתם שם כתובת פנימית. שם תשאל את המרצה שלך למה זה אני אשמח אם תגיד לי גם.
...
תודה, אני יגיד לך למה זה עדין קצת מבלבל אותי.. כי אני לא כול כך יודע איזה IP צריך לשים איפה ולמה.
חיפשתי בגוגל, ומצאתי את ההסבר הזה: http://i1186.photobucket.com/albums/z37 ... edHelp.png
ופה כתוב שInternet IP address, זה כתובת הראוטר.
ובDefault router, לא הבנתי... אולי תוכל לפרט יותר? אולי שרטוט יעזור(בבקשה).
בכול מקרה, תודה רבה ובקשר לתשובה 3 אשאל את המרצה שלי ואחזיר לך תשובה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”