המלצות ועצות בסיסיות למערכת סאונד עד 5000 ש"ח

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
anabol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מאוד אוהב מוזיקה ומוריד רק FLAC ומשתדל גם ריפים של וויניל כשזה אפשרי. יש לי מקורות להורידה של ריפים איכותיים של רימסטרים של אודיופילים, כך שאני מכוסה בתחום של המקור. לצערי, עד עכשיו לא התאפשר לי להאזין למוזיקה כמו שצריך (יש לי רק רמקולים 2.1 פשוטים יחסית של microlab שמחוברים למחשב).
אני לא ממש מבין עדיין במרכיבים השונים שדרושים לי בשביל להוציא איכות סאונד טובה, אבל אני רוצה ללמוד.
הבנתי שדרוש לי DAC+מגבר+רמקולים. אז יש לי כמה שאלות:

1. נניח שאני רוצה להוציא 5000 ש"ח על מערכת כזו. האם זה מספיק? או שכדאי לקנות בשלבים?
2. מה הוא המרכיב בעל הערך הגבוה ביותר לאיכות הסאונד? אני מניח שזה הרמקולים, אבל אני מבין שגם לDAC יש חשיבות גדולה. מעבר לתשובה, אשמח גם לדעת למה.
3. זה פחות חשוב, אבל אני אשמח להמלצות לדוגמא בתקציב שציינתי. אני לא בהכרח הולך לקנות בחודש הקרוב, אבל אני רוצה להבין עם איזה סוג מוצרים אני מתעסק.

אני אשמח לעצות, שנראות לכם אפילו בסיסיות ומבנות מאליהן לגבי איכות מוזיקה, אופן החיבור ודברים נוספים שדרושים מלבד מה שדיברתי עליו.
נ.ב- יהיה מדובר ככל הנראה בחדר האזנה קטן, אז אני חושב שיהיה מדובר ברמקולים מדפיים.

תודה מראש,
אלי.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

1) ,תלויי ברמת הדרישות שלך, לפי מה שכתבתה נראה לי שיש לך פוטנציאל להפוך להיות אודיופיל אז כדי לך מהתחלה להשקיע בסט אפ איכותי, בהתחלה זה יראה כמו הוצאה גדולה אבל בעתיד זה יחסוך לך כסף בשידרוגים ולכן אני מציע לך לקנות כל פעם רכיב אחר בשלבים מתוך ידיעה שעד שהסט אפ לא יושלם סביר להניח שלא תזכה להנות מהפוטנציאל של כל רכיב לחוד.
2)כל הרכיבים לדעתי חשובים, התעלמות מהפריט הכי קטן בסט אפ יכולה לגרום לכך שלא תיהיה מרוצה מההשקעה עד הסוף. מקור איכותי נותן לך סאונד איכותי, הגברה טובה לא מקלקלת את הסאונד ומאפשרת לו לעבור ללא הפרעות ובצורה נקייה והרמקולים צריכים להיות קודם כל מתאימים לאוזן שלך, להגברה ולא פחות שתיהיה להם במה רחבה,איזון, דינמיות ובאס (יש להתחשב בגודל הרמקול), הכבלים באים לתת את הטאץ הסופי, הם לא יהפכו את האיכות של המערכת שלך מפיאט אונו למרצדס אבל הם יכולים לעזור בעוד כמה אחוזים ואם ההשקעה לא גדולה (יחסית לעלות של המערכת) אז לדעתי זה שווה את ההשקעה.
3)לכל אחד יש את הטעם שלו וסביר להניח שתקבל פה המלצות בלי סוף, בסופו של יום אין מנוס מללכת לחנויות ולבדוק מה מתאים לך. הסט אפ שאני אישית הייתי הולך עליו (מינימום) [: CAMBRIDGE AUDIO 350A, MUSICAL FIDELITY V DAC 2, MONITOR AUDIO BRONZE BX2

anabol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני מבין. כמה שאלות המשך:
1. מה מבין שלושת הרכיבים אני צרית לקנות קודם אם אני רוצה לקנות בשלבים? הרי אני לא יכול לקנות רמקולים בלי מגבר טוב, נכון?
2. כיצד תשמע המערכת בלי DAC (בהנחה שאני אוסיף אותו בעתיד)?
3. איך שוק היד שניה למוצרים הללו? הבנתי שאין בלאי מבחינת האיכות ברמקולים ומגברים. אולי לאור התקציב כדאי לחפש יד שניה? ואיך השוק בארץ באופן כללי לדברים הללו - יש היצע?
תודה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

1)הייתי הולך על DAC ועל הרמקולים בתור התחלה ובינתיים קונה הגברה סבירה במחיר של עד 1000 ש"ח כמו למשל: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=36917 מי יודע, אולי תאהב את הסאונד ותחליט להישאר איתו.
2)תלויי באיכות הכרטיס קול שיש לך אבל בעיקרון אם תעשה השוואה "בשטח" לא נראה לי שתרצה לשמוע יותר מוזיקה בלי DAC טוב, הסאונד ישמע לך יותר מדי אנמי, חסר חיים, בלי נפח וצורם.
3)תלויי איך הבעלים הקודמים של הציוד שמר עליהם, בעיקרון הסיכוי שיהיו בעיות עם רמקולים ומגברים קטן יותר מנגן סידי למשל. בכל אופן צריך לבדוק טוב את הציוד לפני הרכישה ולא פחות חשוב לבדוק ממי אתה קונה. לא חסר מודעות של ציוד מיד 2, צריך מדי פעם להתעדכן מה יש ואפשר גם לפעמים למצוא מציאות לא רעות בכלל.

anabol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה זיו.
יש למישהו עוד המלצות לציוד בתקציב?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”