לפני קניה של TV להורים, מבקש את עצתכם..
שלום לכולם,
הטלוויזיה הישנה של ההורים (CRT) הלכה ואני צריך לבחור עבורם דגם חדש.
הטלוויזיה תשרת בעיקר את אבא שלי, הוא מתכוון להתחבר ל-HD, התשתית היא של הוט.
אני בעיקר רוצה שיהנה משידורי ספורט באיכות נחמדה.
עדיין, חלק גדול מהזמן הוא יצפה בשידורים הרגילים.
מרחק הצפייה 3-4 מטר (אבא יושב 3 מטר,אמא 4)והסלון עצמו לא מואר במיוחד
ואין בו בעיית השתקפויות.
מספר שאלות ,
1)הטכנולוגיה הכדאית במקרה שלי היא פלזמה, צודק?
2)אבא ישב בערך 3 מטר מהטיוי, אמרתי לו שכדאי 50 אינצ', הוא אומר
שישב 3 מטר מטיוי 42 אינץ אצל חברים ושזה גודל מצויין עבורו.
עד כמה זה קריטי 50 אינץ?42 תהיה טעות גדולה?
3)יש להם נטייה להשאיר את הטיוי דולקת במשך שעות היום ,
האם זה בעייתי בגלל עניין הצריבות..או שהטכנולוגייות החדישות למניעת צריבות
עושות יפה את העבודה ואין מה לדאוג?
4)כרגע אני חושב על פלזמה של סמסונג, דגם D490.
האם יש דגם שעדיף עלייה?
אני מבין שזה שהיא HDREADY זה זניח ועדיין יראו מעולה גם
תוכן שהוא FULLHD , צודק?
נתקלתי פה באיזו הודעה שאומרת שהפלזמה 490 מתמודדת טוב יותר עם שידורים רגילים
מה-550 (אותה גם שקלתי) מישהו יודע על זה משהו?
5)איכות הרמקולים ב-490 סבירה?כי הם ישמשו אצלם לאודיו.
ולסיום, אפשר לקבל המלצה על חנות ממנה כדאי לקנות בבאר שבע?
החנות היחידה שמכיר (סתם כי מצאתי באינטרנט) היא סינמה אודיו, למישהו יש נסיון איתם?
זה בכלל משנה מאיפה קונה כל עוד מקבל אחריות של סמליין?
סליחה על אורך ההודעה ותודה רבה לעונים
הטלוויזיה הישנה של ההורים (CRT) הלכה ואני צריך לבחור עבורם דגם חדש.
הטלוויזיה תשרת בעיקר את אבא שלי, הוא מתכוון להתחבר ל-HD, התשתית היא של הוט.
אני בעיקר רוצה שיהנה משידורי ספורט באיכות נחמדה.
עדיין, חלק גדול מהזמן הוא יצפה בשידורים הרגילים.
מרחק הצפייה 3-4 מטר (אבא יושב 3 מטר,אמא 4)והסלון עצמו לא מואר במיוחד
ואין בו בעיית השתקפויות.
מספר שאלות ,
1)הטכנולוגיה הכדאית במקרה שלי היא פלזמה, צודק?
2)אבא ישב בערך 3 מטר מהטיוי, אמרתי לו שכדאי 50 אינצ', הוא אומר
שישב 3 מטר מטיוי 42 אינץ אצל חברים ושזה גודל מצויין עבורו.
עד כמה זה קריטי 50 אינץ?42 תהיה טעות גדולה?
3)יש להם נטייה להשאיר את הטיוי דולקת במשך שעות היום ,
האם זה בעייתי בגלל עניין הצריבות..או שהטכנולוגייות החדישות למניעת צריבות
עושות יפה את העבודה ואין מה לדאוג?
4)כרגע אני חושב על פלזמה של סמסונג, דגם D490.
האם יש דגם שעדיף עלייה?
אני מבין שזה שהיא HDREADY זה זניח ועדיין יראו מעולה גם
תוכן שהוא FULLHD , צודק?
נתקלתי פה באיזו הודעה שאומרת שהפלזמה 490 מתמודדת טוב יותר עם שידורים רגילים
מה-550 (אותה גם שקלתי) מישהו יודע על זה משהו?
5)איכות הרמקולים ב-490 סבירה?כי הם ישמשו אצלם לאודיו.
ולסיום, אפשר לקבל המלצה על חנות ממנה כדאי לקנות בבאר שבע?
החנות היחידה שמכיר (סתם כי מצאתי באינטרנט) היא סינמה אודיו, למישהו יש נסיון איתם?
זה בכלל משנה מאיפה קונה כל עוד מקבל אחריות של סמליין?
סליחה על אורך ההודעה ותודה רבה לעונים
1.תלוי מה התקציב.
2.ל 4 מטר צריך 55 לדעתי.
3.לא שמעתי שיש את זה בפלזמה או LED אולי אתה מדבר על LCD הישנים, רק יכול להגיד לך שהLED יותר חסכוניים בחשמל.
4.יש הבדל אבל ב 42 ל4מטר לא יהיה לכם הבדל. כמה התקציב? D490 מכשיר טוב אבל יש טובים ממנה..
5.אין לי מושג אבל, מערכת סבירה לא עולה היום הרבה.
תקשיב אי אפשר לשאול מה יותר טוב כל אחד והעין שלו.
אנחנו פה כדי לכוון אותך לדגמים הכי טובים לכסף שלך משם רק העין שלכם תדע מה אתה יותר אוהבים.
הסלון מואר הרבה?
2.ל 4 מטר צריך 55 לדעתי.
3.לא שמעתי שיש את זה בפלזמה או LED אולי אתה מדבר על LCD הישנים, רק יכול להגיד לך שהLED יותר חסכוניים בחשמל.
4.יש הבדל אבל ב 42 ל4מטר לא יהיה לכם הבדל. כמה התקציב? D490 מכשיר טוב אבל יש טובים ממנה..
אנחנו פה כדי לכוון אותך לדגמים הכי טובים לכסף שלך משם רק העין שלכם תדע מה אתה יותר אוהבים.
הסלון מואר הרבה?
התקציב הוא כ-5000 ש"ח.Eliel1337 כתב:1.תלוי מה התקציב.
2.ל 4 מטר צריך 55 לדעתי.
הסלון מואר הרבה?...
חריגה קטנה (כמה מאות) אפשרית.
זה אבא שלי שבעיקר יצפה בטלוויזיה והוא יושב במרחק של כשלושה מטר (אמא יושבת 4 מטר מהמכשיר).
הסלון לא מואר במיוחד, איפלו פחות מואר מסלונים אחרים כי אין חלונות.
1. בתנאים שציינת- חלק מהתכנים SD, חדר לא מואר במיוחד וללא השתקפויות, וצפייה בתכני ספורט שבהם עדיין חלק מה-LCD סובלים מבעיות "מריחה", העדיפות היא לפלאזמה.
2. מסך "42 ממרחק 4 מטר, עשוי בהתחלה להראות גדול מידי, במיוחד במעבר מ-CRT ישנה, אבל מהר מאוד מגלים שלמעשה הוא קטן מידי ולא מספק. ההמלצה היא לפחות "50 ממרחק כזה.
3. כל מסך לא מומלץ להשאיר דולק סתם כך ללא צפייה שעות רבות, מה שמקצר את חייו ומוריד מאיכות התמונה לאחר תקופת חיים מסויימת. צריבה בפלאזמה עלולה להגרם עקב לוגו חזק מידי בערוץ נצפה, או תמונה סטאטית (כמו בחיבור למחשב), שהושארו זמן רב ללא שינוי. בשימוש רגיל ונורמטיבי-לא צריכה להיות כל בעיה.
4. לגבי Full HD - אם אין כוונה לחבר מחשב/סטרימר/בלוריי ולצפות בתכני HD 1080p, מסך HD READY עקרונית יכול לתת מענה, משום שגם כך "יס" ו- "הוט", גם בערוצי ה-HD , משדרות ברוחב פס מוגבל, שלא מגיע ל- Full HD.
5. את הדגמים שציינת אני לא מכיר, אבל כדאי לך לבדוק גם מסכים של פנאסוניק , שיש ביניהם מצויינים בטווח המחירים שציינת.
2. מסך "42 ממרחק 4 מטר, עשוי בהתחלה להראות גדול מידי, במיוחד במעבר מ-CRT ישנה, אבל מהר מאוד מגלים שלמעשה הוא קטן מידי ולא מספק. ההמלצה היא לפחות "50 ממרחק כזה.
3. כל מסך לא מומלץ להשאיר דולק סתם כך ללא צפייה שעות רבות, מה שמקצר את חייו ומוריד מאיכות התמונה לאחר תקופת חיים מסויימת. צריבה בפלאזמה עלולה להגרם עקב לוגו חזק מידי בערוץ נצפה, או תמונה סטאטית (כמו בחיבור למחשב), שהושארו זמן רב ללא שינוי. בשימוש רגיל ונורמטיבי-לא צריכה להיות כל בעיה.
4. לגבי Full HD - אם אין כוונה לחבר מחשב/סטרימר/בלוריי ולצפות בתכני HD 1080p, מסך HD READY עקרונית יכול לתת מענה, משום שגם כך "יס" ו- "הוט", גם בערוצי ה-HD , משדרות ברוחב פס מוגבל, שלא מגיע ל- Full HD.
5. את הדגמים שציינת אני לא מכיר, אבל כדאי לך לבדוק גם מסכים של פנאסוניק , שיש ביניהם מצויינים בטווח המחירים שציינת.
תודהLee כתב:1. בתנאים שציינת- חלק מהתכנים SD, חדר לא מואר במיוחד וללא השתקפויות, וצפייה בתכני ספורט שבהם עדיין חלק מה-LCD סובלים מבעיות "מריחה", העדיפות היא לפלאזמה.
5. את הדגמים שציינת אני לא מכיר, אבל כדאי לך לבדוק גם מסכים של פנאסוניק , שיש ביניהם מצויינים בטווח המחירים שציינת....
בוא נתייחס למקום בו יושב אבא שלי וזה שלושה מטר מהטלוויזיה.
50 אינץ עדיין עדיף משמעותית על 42 ?
אם המקסימום יהיה לראות חדשות ממרחק כזה, אז גם "42 יספיקkurt80 כתב:תודהLee כתב:1. בתנאים שציינת- חלק מהתכנים SD, חדר לא מואר במיוחד וללא השתקפויות, וצפייה בתכני ספורט שבהם עדיין חלק מה-LCD סובלים מבעיות "מריחה", העדיפות היא לפלאזמה.
5. את הדגמים שציינת אני לא מכיר, אבל כדאי לך לבדוק גם מסכים של פנאסוניק , שיש ביניהם מצויינים בטווח המחירים שציינת....
50 אינץ עדיין עדיף משמעותית על 42 ?...
הוא לא רואה סרטים , HD יראה בעיקר שידורי ספורט.Lee כתב:אם המקסימום יהיה לראות חדשות ממרחק כזה, אז גם "42 יספיקkurt80 כתב:תודהLee כתב:1. בתנאים שציינת- חלק מהתכנים SD, חדר לא מואר במיוחד וללא השתקפויות, וצפייה בתכני ספורט שבהם עדיין חלק מה-LCD סובלים מבעיות "מריחה", העדיפות היא לפלאזמה.
50 אינץ עדיין עדיף משמעותית על 42 ?.... אבל כדי ליהנות מסרטים ב- HD, מסך "50 ממרחק כזה (3 מ'), יתן חוויה הרבה יותר טובה. מנסיוני האישי אני יכול לומר, שמסך "42 במרחק כזה, כבר נראה לי לאחר חודש קטן מידי.
...
אני מניח שגם ספורט יותר כיף לראות בחמישים אינץ מאשר 42.
עד כמה (אם בכלל) צפייה בשידורי SD תהיה גרועה יותר ב-50 אינץ (לעומת 42)?
חוץ מהתלבטות הגודל ישנה גם התלבטות הדגמים, d490 מול d550
כשהנטייה כרגע היא לטובת ה-490
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
הייתי בדיוק באותה בעיה - לפני שלושה ימים התקלקלה להוריים שלי ה CRT הישנה 34"
אתמול רכשתי להם 50X30 למרחק של 5 מטר באלף שקל פחות מהתקציב שהגדרת.
נכון שלמרחק הזה צריך עוד כמה אינצ'ים אבל אז צריך עוד כמה שקלים...
לגבי FHD - בגדלים ובמרחקים האלה גם ככה לא באמת מבחינים בהבדל
אתמול רכשתי להם 50X30 למרחק של 5 מטר באלף שקל פחות מהתקציב שהגדרת.
נכון שלמרחק הזה צריך עוד כמה אינצ'ים אבל אז צריך עוד כמה שקלים...
לגבי FHD - בגדלים ובמרחקים האלה גם ככה לא באמת מבחינים בהבדל
של כל דבר עם 4 גלגלים!